Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

OegandaOpzoek naar chimpansees en gorilla's in Oeganda! 

 • Klassiekers
In de nationale parken van Oeganda kunt u de echte wildernis ervaren. Daar vindt u een buitengewone biodiversiteit, waar berggorilla's en chimpansees naast Sitatunga-antilopen en bosolifanten leven. In één van de vele gemeenschapsprojecten komt u in aanraking met het echte plattelandsleven. En niet te vergeten de vele avontuurlijke sportmogelijkheden zoals raften, bungeejumpen, wandelen langs de r...

In de nationale parken van Oeganda kunt u de echte wildernis ervaren. Daar vindt u een buitengewone biodiversiteit, waar berggorilla's en chimpansees naast Sitatunga-antilopen en bosolifanten leven. In één van de vele gemeenschapsprojecten komt u in aanraking met het echte plattelandsleven. En niet te vergeten de vele avontuurlijke sportmogelijkheden zoals raften, bungeejumpen, wandelen langs de rivier de Nijl. Laat u inspireren door Oeganda! 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Hiking
  Hiking
 • Safari
  Safari
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Entebbe

Bij aankomst op Entebbe International Airport wordt u opgewacht door uw gids die u zal begroeten en naar uw hotel zal brengen. Afhankelijk van het verkeer duurt dit tussen de 15 en 40 minuten.

Plaats:
Entebbe
Accommodatie
Airport Guesthouse (Entebbe)

Dag 2: Op naar Kibale National Park

In de ochtend vertrekken we naar Fort Portal en verkennen we het gebied rond de voet van het Rwenzori-gebergte met een (optioneel) bezoek aan de wereldberoemde Rwenzori Mountain Sculpture Foundation. Later rijden we naar Kibale Forest National Park, in West-Oeganda, een ongelooflijk diverse bos waar meer dan 13 soorten primaten leven, waaronder chimpansee, rode colobusaap, de zeldzame L'Hoest-aap, blauwe aap, grijze mangabey, zwartkop vervet-apen, bavianen, potto's en bushbabies en verschillende soorten bosvogels.

Plaats:
Kibale National Park
Accommodatie
Kibale Forest Camp (Kibale)

Dag 3: Chimpansee-tracking in de jungle (Kibale National Park)

Na het ontbijt melden we ons om 8 uur bij het hoofdkwartier van de Rangers in het Kibale Forest National Park. Hier zullen we vervolgens gaan rijden om de chimpansees die daar wonen te zoeken. Het is fantastisch om te zien hoe deze actieve apen spelen in de fruitbomen. De ervaren ranger laat u kennismaken met de verschillende familieleden van de chimpansee familie en laat u nog veel meer bosbewoners zien. Terwijl u over kleine paden door het bos loopt, wordt u verteld hoe de lokale bevolking de bosplanten gebruikt. De bevolking gebruikt ze bijvoorbeeld ook om sommige ziekten te bestrijden. Zelfs de ongrijpbare bosolifant, die kleiner is en meer vacht draagt ​​dan zijn broer uit de savanne, beweegt zich in het Kibale Forest. Soms zijn zelfs grote zoogdieren zoals buffels, grote bosvarkens en verschillende antilopensoorten te bewonderen.
'S Middags bezoeken we het naburige Bigodi Wetland Sanctuary. Slim aangelegde wandelpaden leiden u door de papyrus die boven u hoofd uitgroeit. Met meer dan 130 vogelsoorten, kleurrijke vlinders, acht soorten primaten en de zeldzame semi-aquatische Sitatunga-antilope, is dit gebied een paradepaardje van verantwoord toerisme.

Plaats:
Kibale National Park
Accommodatie
Kibale Forest Camp (Kibale)

Dag 4: Op naar Bwindi Impenetrable Forest

Bwindi Impenetrable National Park is een UNESCO-natuurlijk werelderfgoed en is een van de rijkste biologische en botanische regio's ter wereld. Met zijn zuidwestelijke ligging aan de rand van de westelijke Riftvallei, beslaat dit bos 331 km². De schatten van Bwindi zijn de ca. 400 wilde berggorilla's. Ze zijn ongeveer de helft van de wereldbevolking van deze vriendelijke menselijke apen. In de middag kom u aan in Buhoma. Afhankelijk van uw wens en stemming is een wandeling door de omgeving altijd de moeite waard. Ook in een van de kunst- en handwerkwinkels vindt u zeker iets om mee naar huis te nemen.

Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park, Buhoma
Accommodatie
Buhoma Community Haven Lodge (Bwindi NP)

Dag 5: Gorilla's!

U begint deze opwindende dag met een vroeg ontbijt. U wordt vervolgens op de hoogte gebracht van alle veiligheidsvoorschriften en dan begint uw wandeling in het regenwoud. Afhankelijk van het weer en de stemming van de gorilla's kan deze wandeling tot vele uren duren. De wandeling is het zeker waard: u brengt een uur door met de gorilla's en ziet ze spelen, eten en ontspannen. Dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel, waar een welverdiend diner op u wacht.

Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park
Accommodatie
Buhoma Community Haven Lodge (Bwindi NP)

Dag 6: Terug naar Kampala met een stop bij de evenaar

Na het ontbijt beginnen we onze reis terug naar Entebbe International Airport, waar we stoppen voor een picknicklunch en een leuk fotomoment op de evenaar. In Entebbe kunt u gebruik maken van een ‘day room’ zodat u kunt douchen en opfrissen voor de vlucht. Na een afscheidsdiner brengt uw gids u naar Entebbe International Airport. Houd er rekening mee dat inchecken voor internationale vluchten twee uur voor vertrek van de vlucht moet plaatsvinden. Het vertrekgebied van de luchthaven heeft een klein restaurant, verschillende belastingvrije winkels en een zithoek. Het is ook mogelijk om van Bwindi terug te vliegen naar Entebbe. Extra kosten zijn van toepassing.

Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park, Entebbe

EntebbeKibale National ParkBwindi Impenetrable National ParkBuhoma

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Inbegrepen in de prijs

 • Een Engelstalige gids
 • De diensten van een chauffeur voor de duur van het verblijf.
 • Transport over land
 • Verblijf in een tweepersoonskamer in het genoemde hotel
 • De in het programma geplande excursies
 • Bezoek de inzendingen
 • Parkeergelden (specificeer het bedrag als het hoog is) en 24-uurs ondersteuning van het reisbureau
 • Online betalingskosten

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Maaltijden en dranken die niet in het programma zijn vermeld (ongeveer XX € / maaltijd)
 • Opties en uitbreidingen
 • Fooi voor gidsen en chauffeurs
 • Visumkosten
 • Luchthavenbelastingen (indien van toepassing)
 • Bezoek van XX plaatsen (toeslag van XX € / dag)
 • 1 gorilla vergunning en 1 chimpansee vergunning

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Oeganda (4)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema