Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Op zoek naar chimpansees en gorilla's in Oeganda! 

OegandaOp zoek naar chimpansees en gorilla's in Oeganda! 

Hoogtepunten
In de nationale parken van Oeganda kunt u de echte wildernis ervaren. Daar vindt u een buitengewone biodiversiteit, waar berggorilla's en chimpansees naast Sitatunga-antilopen en bosolifanten leven. In één van de vele gemeenschapsprojecten komt u in aanraking met het echte plattelandsleven. En niet te vergeten de vele avontuurlijke sportmogelijkheden zoals raften, bungeejumpen, wandelen langs de rivier de Nijl. Laat u inspireren door Oeganda! 
Reisideeën aangeraden door
Inge Lokale*r Oeganda Expert*in
Duur van de reis
6 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.650
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Inge momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Oeganda
Reisprogramma
Aankomst in Entebbe

Dag 1: Aankomst in Entebbe

Bij aankomst op Entebbe International Airport wordt u opgewacht door uw gids die u zal begroeten en naar uw hotel zal brengen. Afhankelijk van het verkeer duurt dit tussen de 15 en 40 minuten. Accommodatie: Gorilla Tours - Airport Guesthouse

Op naar Kibale National Park

Dag 2: Op naar Kibale National Park

In de ochtend vertrekken we naar Fort Portal en verkennen we het gebied rond de voet van het Rwenzori-gebergte met een (optioneel) bezoek aan de wereldberoemde Rwenzori Mountain Sculpture Foundation. Later rijden we naar Kibale Forest National Park, in West-Oeganda, een ongelooflijk diverse bos waar meer dan 13 soorten primaten leven, waaronder chimpansee, rode colobus-aap, de zeldzame L'Hoest-aap, blauwe aap, grijze mangabey, zwartkop vervet-apen, bavianen, potto's en bushbabies en verschillende soorten bosvogels. Accommodatie: Kibale Forest Camp (Kibale)
Plaats:
Kibale National Park

Chimpansee-tracking in de jungle (Kibale National Park)

Dag 3: Chimpansee-tracking in de jungle (Kibale National Park)

Na het ontbijt melden we ons om 8 uur bij het hoofdkwartier van de Rangers in het Kibale Forest National Park. Hier zullen we vervolgens gaan rijden om de chimpansees die daar wonen te zoeken. Het is fantastisch om te zien hoe deze actieve apen spelen in de fruitbomen. De ervaren ranger laat u kennismaken met de verschillende familieleden van de chimpansee familie en laat u nog veel meer bosbewoners zien. Terwijl u over kleine paden door het bos loopt, wordt u verteld hoe de lokale bevolking de bosplanten gebruikt. De bevolking gebruikt ze bijvoorbeeld ook om sommige ziekten te bestrijden. Zelfs de ongrijpbare bosolifant, die kleiner is en meer vacht draagt ​​dan zijn broer uit de savanne, beweegt zich in het Kibale Forest. Soms zijn zelfs grote zoogdieren zoals buffels, grote bosvarkens en verschillende antilopensoorten te bewonderen. 'S Middags bezoeken we het naburige Bigodi Wetland Sanctuary. Slim aangelegde wandelpaden leiden u door de papyrus die boven u hoofd uitgroeit. Met meer dan 130 vogelsoorten, kleurrijke vlinders, acht soorten primaten en de zeldzame semi-aquatische Sitatunga-antilope, is dit gebied een paradepaardje van verantwoord toerisme. Accommodatie: Kibale Forest Camp (Kibale)
Plaats:
Kibale National Park

Op naar Bwindi Impenetrable Forest

Dag 4: Op naar Bwindi Impenetrable Forest

Bwindi Impenetrable National Park is een UNESCO-natuurlijk werelderfgoed en is een van de rijkste biologische en botanische regio's ter wereld. Met zijn zuidwestelijke ligging aan de rand van de westelijke Riftvallei, beslaat dit bos 331 km². De schatten van Bwindi zijn de ca. 400 wilde berggorilla's. Ze zijn ongeveer de helft van de wereldbevolking van deze vriendelijke menselijke apen. In de middag kom u aan in Buhoma. Afhankelijk van uw wens en stemming is een wandeling door de omgeving altijd de moeite waard. Ook in een van de kunst- en handwerkwinkels vindt u zeker iets om mee naar huis te nemen. Accommodatie: Buhoma Community Haven Lodge (Bwindi NP)
Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park,Buhoma

Tijd voor gorilla's!

Dag 5: Tijd voor gorilla's!

U begint deze opwindende dag met een vroeg ontbijt. U wordt vervolgens op de hoogte gebracht van alle veiligheidsvoorschriften en dan begint uw wandeling in het regenwoud. Afhankelijk van het weer en de stemming van de gorilla's kan deze wandeling tot vele uren duren. De wandeling is het zeker waard: u brengt een uur door met de gorilla's en ziet ze spelen, eten en ontspannen. Dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel, waar een welverdiend diner op u wacht. Accommodatie: Buhoma Community Haven Lodge (Bwindi NP)
Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park

Terug naar Kampala met een stop op de evenaar

Dag 6: Terug naar Kampala met een stop op de evenaar

Na het ontbijt beginnen we onze reis terug naar Entebbe International Airport, waar we stoppen voor een picknicklunch en een leuk fotomoment op de evenaar. In Entebbe kunt u gebruik maken van een ‘day room’ zodat u kunt douchen en opfrissen voor de vlucht. Na een afscheidsdiner brengt uw gids u naar Entebbe International Airport. Houd er rekening mee dat inchecken voor internationale vluchten twee uur voor vertrek van de vlucht moet plaatsvinden. Het vertrekgebied van de luchthaven heeft een klein restaurant, verschillende belastingvrije winkels en een zithoek. Het is ook mogelijk om van Bwindi terug te vliegen naar Entebbe. Extra kosten zijn van toepassing.
Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.650 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oeganda volgens uw wensen