Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Het beste van Oost Afrika: Gorilla's, Big Five en strand 

OegandaHet beste van Oost Afrika: Gorilla's, Big Five en strand 

 • Klassiekers
Ontdek het beste van Oost Afrika. Begin uw reis in het noorden en rij langs de prachtige landschappen. Maak een wandeling in het regenwoud en maak kennis met de gorilla's. Geniet in Tanzania van de verschillende safari's en ontmoet verschillende wilde dieren in de diverse parken. Eindig deze bijzondere reis op het magische eiland Zanzibar, waar u kan genieten en ontspannen op de prachtige stranden...

Ontdek het beste van Oost Afrika. Begin uw reis in het noorden en rij langs de prachtige landschappen. Maak een wandeling in het regenwoud en maak kennis met de gorilla's. Geniet in Tanzania van de verschillende safari's en ontmoet verschillende wilde dieren in de diverse parken. Eindig deze bijzondere reis op het magische eiland Zanzibar, waar u kan genieten en ontspannen op de prachtige stranden. Kortom, een reis om niet te vergeten! 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Inge

Nederlandstalige reisagent in Oost-Afrika
4 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Savana
  Savana
 • Kunst en ambacht
  Kunst en ambacht
 • Safari
  Safari
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: KIGALI - BWINDI

U wordt opgehaald in Kigali en begint aan de schilderachtige rit naar het noorden. U maakt een stop bij de grensovergang naar Oeganda voor de immigratie formaliteiten. U rijdt het Bwindi-regenwoud in en passeert prachtige landschappen en talloze theeplantages. 'S Middags kunt u een begeleide wandeling maken naar een waterval of een dorp bezoeken.

Overnachting in de Mucha Lodge 

Plaats:
Kigali, Bwindi Impenetrable National Park

Dag 2: Gorilla's!

U begint deze opwindende dag in met een vroeg ontbijt. U wordt vervolgens op de hoogte gebracht van alle veiligheidsvoorschriften en dan begint uw wandeling in het regenwoud. Afhankelijk van het weer en de stemming van de gorilla's kan deze wandeling tot vele uren duren. De wandeling is het zeker waard: u brengt een uur door met de gorilla's en ziet ze spelen, eten en ontspannen. Dan is het tijd om terug te gaan naar uw hotel, waar een welverdiend diner op u wacht.

Overnachting in de Mucha Lodge

Plaats:
Bwindi Impenetrable National Park

Dag 3: Terug naar Kigali

Na deze onvergetelijke ervaring, rijdt u terug naar Kigali. U eindigt uw reis met een rondleiding door de stad, u brengt een bezoekje aan het Genocide Memorial, het Presidential Palace Museum en de lokale ambachtelijke markten. De mogelijkheid om te lunchen in het beroemde Mille Collines Hotel (Hotel Rwanda) is ook aanwezig (extra kosten). U overnacht in Kigali zelf.

Overnachting in de Five Volcanoes

Plaats:
Kigali

Dag 4: Aankomst in Tanzania

U wordt bij u hotel opgehaald in Kigali en naar het vliegveld gebracht. Bij aankomst in Tanzania wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw accommodatie in Arusha brengt.  Geniet van een ontspannen middag bij uw lodge met zwembad zodat u uitgerust aan uw safari avontuur morgen kunt beginnen. 

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Olerai (Arusha)

Dag 5: Bezoek aan: Arusha Nationaal Park

Na uw ontbijt begint uw safari naar Arusha National Park. Tijdens uw bezoek aan Arusha National Park kunt u verschillende dingen doen: Game Drive:  U kunt een halve of hele dag gamedrive maken door het park. U zult de Momella Lakes en de Ngurdoto Crater, ook wel bekend als klein Ngorongoro bezoeken.
Kano Safari: Tegen extra bijbetaling kunt u de auto inruilen voor een kano en vanaf het meer kunt u dieren als bushbucks, giraffes, nijlpaarden en buffalo;s bekijken.
Safari te voet: Strek de benen met een wandeling onder leiding van een gids door dit mooie National Park. Tijdens uw safari te voet kunt u genieten van de eindeloze bossen, waar u zwarte-witte Colobus apen, zebra's, buffels en allerlei antilopen kunt vinden. U kunt hier ook meer dan 400 vogel soorten vinden: onder andere de Crowned Eagle, Bee-eaters en nog veel meer.  Deze excursie is alleen tegen extra bijbetaling.


U kan natuurlijk ook een combinatie van de 3 opties maken: alhoewel er extra kosten zijn verbonden aan zowel de safari te voet als de kano safari.
S’middags zal u terug keren naar Arusha met een hoofd en een camera vol mooie herinneringen.

Plaats:
Arusha National Park
Accommodatie
Olerai (Arusha)

Dag 6: Naar olifantenpark Tarangire

Eenmaal binnen in het park, zult u de gelijknamige Tarangire rivier zien, met langs haar wall acacia en baobab bomen. Gedurende het droogseizoen migreren duizenden dieren van de Masai steppe naar de Tarangire regio - op zoek naar water. Dus u kunt heel veel verschillende dieren zien in een relatief korte tijd. Geniet van een lunch bij een van de schilderachtige picknickplekken in het park en geniet van het uitzicht over de rivier. Maar vergeet niet op uw lunch te letten! De lokale apen helpen zichzelf maar al te graag als ze de kans krijgen. Verder heeft u de kans om leeuwen, buffaloes en vele antilopensoorten te zien. 
Als u veel geluk heeft kunt u de zeldzame Greater Kudu, Fringe Eared Oryx en de Ashy starling te zien krijgen.

Overnachting in de Country Lodge 

Plaats:
Tarangire National Park

Dag 7: Volgende stop: de Serengeti

Maak u klaar voor een lange rit, maar met een prachtige eindbestemming: het Serengeti National Park. Bij aankomst wacht onze vertegenwoordiger u op voor een game drive in misschien wel het beroemdste wildpark. Dit park is het thuis voor een enorme populaties wildebeesten, zebra's en antilopen - Serengeti is een uitstekende plek om roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheeta's te spotten, evenals herbivoren zoals olifanten, nijlpaarden en giraffen.

U overnacht op een bijzondere manier - in een tentenkamp in het noorden van de Serengeti.

Plaats:
Serengeti

Dag 8: Een dag op de vlaktes

Breng een volle dag door op de Serengeti, op zoek naar de Big Five en - in het juiste seizoen - de indrukwekkende wildebeest migratie. Terwijl u door de beroemde kopjes rijdt geniet u van het iconische landschap en alle dieren. Misschien heeft u zelfs het geluk om zonnende leeuwen te spotten!

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Thorn Tree Camp (Serengeti)

Dag 9: De rit naar de Ngorongoro Krater

Tijd om de krater te verkennen, volgens sommigen is dit het achtste wereldwonder. Bij het eerste panoramische uitzicht op de enorme groene vlakte begrijpt u waarom het deze reputatie heeft. Vanuit de comfortabele jeep met open dak kunt u de bekendste bewoners van Afrika observeren en fotograferen. De krater is thuis voor leeuwen, luipaarden, cheeta's, jakhalzen, wildebeesten, zebra's, antilopen, buffels en nog veel meer. Dit is zonder twijfel één van de beste safari-bestemmingen van Afrika.

Plaats:
Ngorongoro Conservation Area
Accommodatie
Rhino Lodge (Ngorongoro)

Dag 10: De wilde dieren van Ngorongoro

We rijden verder naar de Ngorongoro Krater. Tijdens de route door de Serengeti heeft u volop de kans om dieren te zien die u tot nu toe heeft gemist. Kijk uw ogen uit en zie hoe duizenden dieren zich in kuddes voortbewegen. Er zijn hier wildebeesten, zebra's, sierlijke giraffen, springende antilopen en gazelles, machtige Afrikaanse olifanten en snelle roofdieren. Spot cheeta's, luipaarden, hyena's en last, but not least, Koning Leeuw.

Plaats:
Ngorongoro Conservation Area
Accommodatie
Country Lodge (Ngorongoro)

Dag 11: Door naar Lake Manyara

De volgende bestemming is Lake Manyara National Park, een locatie die geliefd is bij fotografen door de grote kans op het zien van wild. Hier woont een wel heel bijzonder dier, de boom klimmende leeuw. Deze trotse roofdieren loungen in de acaciabomen. Ze smeken bijna om gefotografeerd te worden! En ook voor vogelaars is Lake Manyara een waar genot, u vindt hier bijvoorbeeld flamingo's, rondcirkelende roofvogels en de felgekleurde lila breasted roller. ​

Overnachting in de Olerai Lodge

Plaats:
Lake Manyara National Park

Dag 12: Tropische stranden in Zanzibar

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Arusha voor de korte vlucht naar Zanzibar. Op het vliegveld in Zanzibar wordt u opgewacht door uw chauffeur voor uw rit naar de tropische stranden van het Spice Island. Vanaf vandaag kunt u lekker genieten! Verken het magische eiland Zanzibar of kies ervoor om uw tijd op het strand door te brengen. Natuurlijk kunt u ook genieten van de vele watersporten die het eiland te bieden heeft. Neem een ​​duik in het azuurblauwe water en droom weg onder de palmen.

Overnachting in de Kwenda Rocks  

Plaats:
Zanzibar

Dag 13: Stranddag op Zanzibar

Deze twee dagen heeft u de gelegenheid om verder te genieten van dit magische eiland Zanzibar en het eiland nog meer te verkennen.

Overnachting in de Kwenda Rocks  

Plaats:
Zanzibar

Dag 14: Tweede stranddag op Zanzibar

Tweede dag dat u kan genieten van het magische eiland Zanzibar. 

Overnachting in de Kwenda Rocks  

Plaats:
Zanzibar

Dag 15: Aan al het goede komt een eind

Vandaag is alweer de laatste dag van jullie avontuur. U wordt opgehaald bij het resort voor jullie internationale vlucht.

Plaats:
Zanzibar

KigaliBwindi Impenetrable National ParkArushaArusha National ParkTarangire National ParkSerengetiNgorongoro Conservation Area Lake Manyara National ParkZanzibar

Praktische informatie

Prijs vanaf € 5.860 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 5.860 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Voor 2 volwassenen
SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Het hele jaar € 5.860

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Een lokale engelstalige gids
 • De diensten van een chauffeur voor de duur van het verblijf
 • Transport over land
 • Verblijf in een tweepersoonskamer in de genoemde hotels
 • De in het programma geplande excursies
 • Bezoek de inzendingen
 • Gorilla vergunning ($700 USD pp) en24-uurs ondersteuning van het reisbureau
 • Online betalingskosten
 • Binnenlandse Vlucht Ark - ZNZ

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten (Kigali - Kilimanjaro)
 • Maaltijden die niet in het programma worden genoemd en dranken
 • Opties en uitbreidingen
 • Fooi voor gidsen en chauffeurs
 • Visumkosten
Boek uw vlucht naar Oeganda
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Inge in Oeganda wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Oeganda (4)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema