Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Het Noorderlicht van de Lofoten-eilanden naar Tromsø 

NoorwegenHet Noorderlicht van de Lofoten-eilanden naar Tromsø 

 • Klassiekers
Ontdek de winterse kleuren van Noorwegen tijdens een onvergetelijke reis naar het hoge noorden! Uw reis begint op de Lofoten - een eilandengroep met helder turkoois water en indrukwekkende vergezichten met besneeuwde bergtoppen, die u uitgebreid gaat verkennen tijdens een wandeling met sneeuwschoenen. Aan boord van een voormalig postschip reist u verder naar Tromsø. Daar wacht het avontuur, u gaat...

Ontdek de winterse kleuren van Noorwegen tijdens een onvergetelijke reis naar het hoge noorden! Uw reis begint op de Lofoten - een eilandengroep met helder turkoois water en indrukwekkende vergezichten met besneeuwde bergtoppen, die u uitgebreid gaat verkennen tijdens een wandeling met sneeuwschoenen. Aan boord van een voormalig postschip reist u verder naar Tromsø. Daar wacht het avontuur, u gaat op een spannende tocht met husky sledehonden en maakt een rit op een sneeuwscooter. Laat u betoveren door de magie van winters Noorwegen en geniet van deze avontuurlijke reis. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Marit

Engelstalige reisagent in Scandinavië
248 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten
 • Noorderlicht
  Noorderlicht
 • Natuur
  Natuur
 • Slee-honden
  Slee-honden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom op de Lofoten

Bij aankomst op de luchthaven van Svolvær, wordt u naar uw accommodatie gebracht. Volgens het Engelse tijdschrift "The Observer" is Lofoten het op één na mooiste eiland ter wereld! De plotselinge weersveranderingen in de winter zorgen voor prachtige lichten die al decennia lang kunstenaars naar deze regio trekken en inspireren. Ontdek de eilanden van Lofoten met de prachtige turkooise wateren. De omgeving biedt indrukwekkende vergezichten op ruige bergen, besneeuwde toppen, talloze kleine eilandjes, snelstromende rivieren en prachtige fjorden. En het klimaat is er ook fijn, de invloed van de Golfstroom zorgt ervoor dat de temperaturen veel milder zijn dan normaal op deze breedtegraden.

Overnachting in een traditionele rorbu vissersboot of vergelijkbaar in Svolvær

Plaats:
Svolvær

Dag 2: Ontdekkingstour op de Lofoten

In een kleine groep gaat u erop uit om de vissersdorpjes van de Lofoten te bezoeken. De Lofoten worden al bewoond sinds de Vikingtijd en ze hebben veel te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur en folklore. En ook de natuur is hier prachtig. U kunt vandaag genieten van ongerepte witte stranden en de kristalheldere zee. Houd uw camera bij de hand! Een lunchpakket is inbegrepen.

Overnachting in een traditionele rorbu vissersboot of vergelijkbaar in Svolvær

Plaats:
Svolvær

Dag 3: Wandeltocht met sneeuwschoenen

We gaan met een kleine groep de mooiste hoek van het eiland verkennen en hiervoor heeft u sneeuwschoenen nodig. De wandeling brengt u door het prachtige winterlandschap en u ervaart de intense rust. Aan het einde van de dag wordt u naar de haven gebracht en gaat u aan boord van een Hurtigruten postschip. Onze tip: kleed u warm aan en ga het dek op. Met een beetje geluk ziet u het noorderlicht. En op volle zee, ver weg van lichtvervuiling, is het effect van het noorderlicht dat in het water weerkaatst werkelijk onbeschrijvelijk mooi!

Overnachting aan boord

Plaats:
Svolvær

Dag 4: Op het postschip naar Tromsø

De dag begint met een ontbijt aan boord terwijl u langs de kust naar Tromsø vaart. Aan het einde van de 19e eeuw waren er geen wegen in het noorden van Noorwegen en het duurde in de zomer 3 weken en in de winter maar liefst 5 maanden om een brief van Trondheim naar Hammerfest te sturen. Richard With, kapitein van de koopvaardij, richtte in 1893 de Noorse postlijn op, die sindsdien de steden van de meer dan 2700 km lange Noorse westkust met elkaar verbindt. Tegenwoordig worden de 34 stops dagelijks door in totaal 11 schepen aangedaan. U komt in de vroege namiddag aan in Tromsø.

Plaats:
Tromsø
Accommodatie
Thon Tromso (Tromsø)

Dag 5: Ontdek Tromsø en ga op sledetocht

Tromsø ligt ongeveer 2.000 kilometer van de Noordpool en is een belangrijke plek voor onderzoek, onderwijs en handel. Hier vindt u cultuur, een gerennomeerde keuken en gastvrije inwoners, wat de stad een fijne sfeer geeft. Vandaag nemen we u mee naar een huskyboerderij, waar de vrolijke honden al op u wachten om met u te knuffelen en voor u te rennen. Na een korte uitleg gaat u in paren op pad met uw 'musher'. Uitgerust met warme thermopakken, winterlaarzen en handschoenen rijdt u met de hondenteams door het schilderachtige landschap. De husky's houden ervan om over de heuvelachtige paden door de wildernis te rennen, maar ze hebben ook uw hulp nodig als het bergopwaarts gaat. De prachtige arctische landschappen en het uitzicht op de Lyngen Alpen en fjorden maken deze safari tot een indrukwekkende en unieke ervaring!

Plaats:
Tromsø
Accommodatie
Thon Tromso (Tromsø)

Dag 6: Tocht op een sneeuwscooter

's Ochtends gaat u wederom met een transfer de stad uit voor een bijzondere tocht op een sneeuwscooter. De route is 30 km met een hoogtestijging van 625 m. Een chauffeur neemt u mee op de scooter, maar u mag ook zelf rijden. Geef vol gas en glijd langs winterse landschappen en bevroren meren. Als het weer het toelaat, kunt u ook een poging doen om op traditionele wijze te ijsvissen. Na de tour komt u op krachten met een warme maaltijd in een lavvu (Sami-tent) en keert u terug naar Tromsø, waar u nog wat tijd heeft om het Polaria-museum of de beroemde Arctische kathedraal te bezoeken.

Plaats:
Tromsø
Accommodatie
Thon Tromso (Tromsø)

Dag 7: Vertrek vanaf Tromsø

Het is tijd om afscheid te nemen van Noors Lapland. Tijdens de terugvlucht kunt u nagenieten van alle avontuurlijke dingen die u tijdens deze reis heeft gedaan. En heeft u nog geen genoeg van dit prachtige land, dan zien we u graag nog eens terug. Misschien wilt u zien hoe mooi de Noorse zomer kan zijn? 

Plaats:
Tromsø

SvolværTromsø

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.670 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.670 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 1.670 / 7 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon (op basis van tweepersoons of twinkamer)€ 1.670
Toeslag voor eenpersoonskamer€ 500
Korting bij driepersoonskamer€ -60
Kinderen tot 12 jaren die samen met 2 volwassenen in een kamer slapen: -30%

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • 3 overnachtingen in genoemde hotels of vergelijkbaar
 • 2 overnachtingen op een traditionele rorbu (vissersboot)
 • 1 nacht aan boord van het  Hurtigruten postschip op de route Svolvær – Tromsø
 • Dagelijks ontbijt
 • Excursies: Ontdek Lofoten (6 uur), wandeling met sneeuwschoenen (3 uur), tocht met sledehonden (4 uur), tocht met sneeuwscooter (6 uur)
 • Maaltijden tijdens de excursies: lunchbox op dag 2 en snacks op dag 5 en 6
 • Excursies zijn inclusief alle nodige transfers
 • 3 privétransfers: luchthaven Svolvær -hotel / hotel - haven Hurtigruten / hotel - luchthaven Tromsø

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Bagageservice
 • Persoonlijke uitgaven
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Marit momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Noorwegen.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen