De Noordkaap in de sneeuw

NoorwegenDe Noordkaap in de sneeuw

Klassiekers
Beleef Noorwegen en zijn prachtige winterkleuren. Met een huurauto ontdekt u het met sneeuw bedekte landschap. Proef de fantastische sfeer van Tromsø, bezoek het spectaculaire ijshotel van Alta en ontdek de beroemde, met sneeuw bedekte Noordkaap. Ten slotte maakt u een cruise langs de Noorse kust op een Hurtigruten postschip. Met besneeuwde landschappen, de dramatische Lyngen Alpen en de weidse landschappen van de Noordkaap is dit een reis vol onvergetelijke indrukken. 
De rondreis in één oogopslag
  • BergenBergen
  • NoorderlichtNoorderlicht
  • Multi-activiteitenMulti-activiteiten
  • NatuurNatuur
Reisideeën aangeraden door
Marit Lokale*r Noorwegen Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.163
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Marit momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Noorwegen
Reisprogramma
Welkom in ​Tromsø 

Dag 1: Welkom in ​Tromsø 

Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op. De avontuurlijke stad Tromsø is de perfecte startlocatie voor deze reis. Vanaf halverwege de 19e eeuw is dit een arctisch jachtcentrum en het startpunt voor vele expedities. Naast de meest noordelijke universiteit ter wereld, heeft de stad ook een brouwerij, een kathedraal, een glasblazerij en een botanische tuin - en dat alles met uitzicht op spectaculaire bergen en kristalhelder water. En niet te vergeten: dit is de stad met op aarde de meeste kans om het noorderlicht te zien.  Accommodatie : Thon Tromso (Tromsø)
Plaats:
Honningsvåg

Ontdek de omgeving van Tromsø

Dag 2: Ontdek de omgeving van Tromsø

Door zijn ligging op ongeveer 2.000 km van de Noordpool is Tromsø een belangrijke hub voor onderzoek, onderwijs en handel in het hoge noorden. Ontdek de cultuur en de beroemde traditionele keuken. De lokale bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid en spreekt uitstekend Engels. Ze vertellen u graag waarom ze hun stad zo geweldig vinden. Vanuit Tromsø kunt u vele actieve en leuke excursies doen om zo de omgeving te leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling op sneeuwschoenen, een langlauftour of een tocht met een sneeuwscooter of hondenslee. En wij helpen u graag om een keuze te maken.  Accommodatie : Thon Tromso (Tromsø)
Plaats:
Alta

Via de Lyngenfjord naar Alta

Dag 3: Via de Lyngenfjord naar Alta

U verlaat Tromsø en rijdt met uw huurauto door het spectaculaire gebied van de Lyngen Alpen, die abrupt eindigen in de Noordelijke IJszee en een dramatisch en wonderbaarlijk landschap vormen. Zelfs in de zomer zijn de toppen altijd bedekt met sneeuw. Met een veerboot gaat u eerst van Breivikeidet naar Svensby en vervolgens van Lyngeseidet naar Olderdalen. Vanaf hier rijdt u langs de Lyngenfjord naar Alta. In Alta mag u het openluchtmuseum niet missen. De rotstekeningen die daar te vinden zijn nemen u mee naar het stenen tijdperk. Ziet u de elanden en rendieren die hier afgebeeld zijn? Rit: 300 km inclusief veerboten - 5 tot 6 uur Accommodatie : Thon Alta (Alta)
Plaats:
Tromsø,Lyngenfjord,Alta

Het ijshotel en door naar Honningsvåg

Dag 4: Het ijshotel en door naar Honningsvåg

Begin uw dag met een bezoek aan het Alta ijshotel Sorrisniva, de toegang is inbegrepen. Krijg een indruk van dit bijzondere hotel met zijn prachtige structuren van ijs en sneeuw. Zelfs de meubels zijn uit ijs gesneden! Sluit uw bezoek af met een verfrissend drankje in de ijsbar voordat u verder noordwaarts rijdt. U steekt Finnmark over en volgt de Porsangerfjord naar Honningsvåg, in het puntje van Noorwegen. Rit: 240 km - 3,5 uur Accommodatie : Scandic Bryggen (Honningsvåg)
Plaats:
Tromsø

Excursie naar de Noordkaap

Dag 5: Excursie naar de Noordkaap

De ontmoetingsplek voor de excursie van vandaag is het knooppunt Skarsvåg, dat op ongeveer 10 km van de Noordkaap ligt. Vanaf hier rijdt u onder begeleiding van een sneeuwploeg in een colonne naar het meest noordelijke punt van continentaal Europa. Er is een restaurant, een klein museum en een kapel. Geniet van het immense ruimtelijke gevoel. Om 13.00 uur keert de colonne terug naar Honningsvåg waar u de rest van de dag de tijd heeft om te ontspannen en te genieten van de noordelijke stad.  Accommodatie : Scandic Bryggen (Honningsvåg)
Plaats:
Tromsø

Avondcruise op een postschip

Dag 6: Avondcruise op een postschip

Stap 's ochtends in de auto en doorkruis de magische winterlandschappen op weg naar Hammerfest. Misschien spot u onderweg wel een kudde rendieren of een eland. In Hammerfest gaat u aan boord van een Hurtigruten postschip en vaart u langs de kust terug naar Tromsø. Onze tip: kleed u 's avonds warm aan en ga het dek op, met een beetje geluk ziet u vanaf hier het noorderlicht. Op volle zee, ver weg van lichtvervuiling, is het effect van het noorderlicht dat in het water weerkaatst werkelijk onbeschrijvelijk mooi! U komt 's nachts aan in Tromsø. Rit: 180 km - 2.45 uur met de veerboot Accommodatie : Thon Tromso (Tromsø)
Plaats:
Tromsø

Vertrek vanaf ​Tromsø 

Dag 7: Vertrek vanaf ​Tromsø 

Uw winterse reis komt tot een eind. Vandaag rijdt u naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert en aan boord gaat van uw terugvlucht. U heeft ongetwijfeld genoten van het sprookjesachtige sneeuwlandschap van Noorwegen. We zien u graag nog een keertje terug.
Plaats:
Tromsø
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.163 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Noorwegen volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten