Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Classic Namibia guided group tour

NamibiëClassic Namibia guided group tour

 • Groepsreizen
 • Klassiekers
13 dagen / 12 nachten Groepsreis (met Engelssprekende gids) WINDHOEK – KALAHARI DESERT - FISH RIVER CANYON – LÜDERITZ - NAMIB DESERT – SWAKOPMUND - DAMARALAND – ETOSHA NATINAL PARK 

Uw lokale reisexpert Charlotte

Specialist in self-drive en groepsreizen in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika
89 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Natuur
  Natuur
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Planten en bloemen
  Planten en bloemen
 • Safari
  Safari
 • Kunst en ambacht
  Kunst en ambacht

Uw groepsreis

Dag 1: WINDHOEK – KALAHARI WOESTIJN

We verlaten Windhoek en reizen naar de grootste zandmassa op aarde: de Kalahari-woestijn. De Kalahari is een uitgestrekte halfwoestijn van door de wind opgeblazen zand, vastgehouden door doornstruiken. De Kalahari is het grootste aaneengesloten stuk zand dat maar liefst negen Afrikaanse landen bedekt. In tegenstelling tot andere echte woestijnen, krijgt de Kalahari onregelmatige regenval. Voor velen is ‘het dorstige land' daarom een ​​meer passende omschrijving. Omdat er geen permanent oppervlaktewater is, is de Kalahari een uitdagende plek om te leven. Behalve voor degenen die zich hebben aangepast om hier niet alleen te overleven maar ook te bloeien. De Bosjesmannen noemen het de "Ziel van de Wereld”. Met zijn dieprode zandduinen en eindeloze grasvlaktes, afgewisseld met acacia's en struiken, is het de thuisbasis van een verrassend grote hoeveelheid dieren in het wild die zich hebben aangepast aan hun uitdagende omgeving. Geniet van de mogelijkheid om de rode duinen, dieren in het wild en planten te ervaren in deze woestijnomgeving tijdens een optionele nature drive.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Intu Africa Camelthorn Lodge

Plaats:
Windhoek, Kalahari
Accommodatie
Intu Afrika Camelthorn Lodge (Kalahari)

Dag 2: KALAHARI WOESTIJN – FISH RIVER CANYON 

We gaan verder naar het zuiden door dorre en uitgestrekte rotsachtige vlaktes. Bij een bezoek aan het unieke Garas Kokerboomwoud wordt u verwelkomd door eigenzinnige kunstsculpturen, gemaakt van schroot. Ze vormen een contrast met deze serene, tijdloze ruimte vol met kokerbomen en aloë planten, genesteld tussen enorme dolerietkeien die op een mysterieuze manier gestapeld zijn. Het gebied wordt ook wel toepasselijk aangeduid als "Giant's Playground". We vervolgen onze weg naar onze lodge, gelegen in de buurt van de Fish River Canyon. Hier kunnen we het gebied te voet verkennen of tijdens een optionele begeleide nature drive in de late namiddag waarbij de nadruk ligt op de Quiver-bomen, het ruige landschap en indrukwekkende uitgestrekte rotsformaties. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Canyon Village 

Plaats:
Kalahari, Fish River Canyon
Accommodatie
Canyon Village (Fish River Canyon)

Dag 3: FISH RIVER CANYON – LÜDERITZ 

Onze ochtend begint aan de rand van de Fish River Canyon, een magnifiek geologisch fenomeen. De Fish River Canyon ligt in het noordelijke deel van de Nama Karoo en is de op één na grootste kloof op aarde. Een gigantische ravijn van zo'n 160 km lang, 27 km breed en op sommige plaatsen bijna 550 meter diep. De Fish River is de langste binnenrivier in Namibië, maar de huidige stroom is slechts een druppel vergeleken met de immense hoeveelheid water die er in de afgelopen eeuwen doorheen stroomde. We vervolgen onze reis langs de Naute-dam, waar we even stoppen bij de Naute Kristall Cellar and Distillery, om optioneel enkele van de unieke likeuren te proeven of te genieten van een heerlijke kop koffie. Verderop gaan we richting de kustplaats Lüderitz. Op weg naar Lüderitz stoppen we bij Garub; uitkijkpunt voor de Wild Horses of the Namib Desert.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Nest Hotel 

Plaats:
Fish River Canyon, Lüderitz
Accommodatie
Lüderitz Nest Hotel (Lüderitz)

Dag 4: LÜDERITZ

Onze ochtend begint met een bezoek aan de spookstad Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten diamantmijnstadje in het Sperrgebiet National Park. Ooit een weelderige en decadente stad, een aandenken aan de diamant hausse en gebouwd om lang mee te gaan... totdat de diamanten op waren. Tegenwoordig staat Kolmanskop als een spookachtig monument voor het bloeiende verleden en biedt het bezoekers de kans om unieke foto’s te maken van een vervlogen tijdperk. Bij onze terugkeer naar Lüderitz stoppen we bij Diaz Point met zijn Padrao op een klif met uitzicht op de ruwe Atlantische Oceaan ter nagedachtenis aan de eerste Portugese ontdekkingsreizigers en verkennen we de verlaten kust. Terug in Lüderitz bezoeken we deze kleine, historische stad. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Nest Hotel 

Plaats:
Lüderitz
Accommodatie
Lüderitz Nest Hotel (Lüderitz)

Dag 5: LÜDERITZ - NAMIB WOESTIJN

Na een vroeg ontbijt reizen we over uitgestrekte vlaktes richting het noorden via het Tiras-gebergte naar onze lodge in de Namib woestijn. We bevinden ons in de nabijheid van Sesriem; de toegangspoort tot Sossusvlei, Dead Vlei en Sesriem Canyon, met enkele van de hoogste zandduinen op aarde die boven de witte woestijnvlaktes uittorenen. In de middag kunt u ontspannen bij het zwembad, genietend van de uitgestrekte open woestijnvlaktes of deelnemen aan optionele activiteiten die worden aangeboden in de lodge. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Elegant Desert Lodge 

Plaats:
Namib Desert
Accommodatie
Elegant Desert Lodge (Namib Desert)

Dag 6: NAMIB WOESTIJN 

De ochtend vraagt ​​om een ​​vroege start. Bij het betreden van het Namib Naukluft National Park met zonsopgang, schilderen de eerste zonnestralen de zandbergen in een verscheidenheid aan abrikoos, rood en oranje, tegen een helderblauwe lucht. Een waar feest voor de zintuigen en voor uw camera. U zult gefascineerd zijn door de surrealistische Deadvlei, omringd door enkele van de hoogste duinen op aarde, en Sossusvlei, waar de droge Tsauchab-rivier abrupt eindigt tussen de duinen. Maak vooral van de gelegenheid gebruik om een ​​van deze majestueuze duinen op te lopen en het woestijnlandschap te bewonderen. Daarna bezoeken we de Sesriem Canyon, een natuurfenomeen van levensbelang in het hart van de Namib woestijn.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Elegant Desert Lodge 

Plaats:
Namib Desert
Accommodatie
Elegant Desert Lodge (Namib Desert)

Dag 7: NAMIB WOESTIJN - SWAKOPMUND

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar de kleine nederzetting Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park, waar u het gevoel krijgt alsof u letterlijk in the middle of nowhere bent aangekomen. Hier kunt u  genieten van een kop koffie met een heerlijke appeltaart waarover in vele reisboeken is geschreven, voordat u via de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar de Atlantische Oceaan reist. Bij het bereiken van de kustplaats Walvisbaai bezoeken we de ondiepe lagune; een van de belangrijkste wetlandgebieden op het Afrikaanse continent en een RAMSAR-werelderfgoed. Meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo's voedt zich in deze lagune en het is een adembenemend gezicht als ze in grote groepen verschijnen. We vervolgen de schilderachtige route tussen de duingordel en de Atlantische Oceaan en bereiken Swakopmund, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Met zijn palmbomen omzoomde straten en promenades aan zee is Swakopmund een populaire vakantiebestemming in Namibië. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Swakopmund Beach Hotel / Swakopmund Plaza 

Plaats:
Swakopmund
Accommodatie
Beach Hotel Swakopmund (Swakopmund)

Dag 8: SWAKOPMUND

Swakopmund wordt vaak de "speeltuin van Namibië" genoemd waar u tal van activiteiten kunt ondernemen: variërend van avontuur tot het verder verkennen van de fascinerende Namib woestijn met zijn dieren en planten. Omarm het relaxte tempo van dit idyllische kustplaatsje onder het genot van koffie en versgebakken taartjes in een van de vele café's. Verken de ruige, zinderende woestijn tijdens een dagtocht of bekijk deze geweldige omgeving vanuit de lucht tijdens een rondvlucht. Drijf uw adrenaline tot het uiterste met spectaculaire ervaringen zoals parachutespringen boven de woestijn of quadrijden en sandboarden in de duinen. Of neem de tijd om dit schilderachtige stadje te ontdekken met al zijn historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en een strandbar die door het levendige kleurgebruik en de bohemien levensstijl een geheel eigen persoonlijkheid heeft gekregen. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Swakopmund Beach Hotel / Swakopmund Plaza 

Plaats:
Swakopmund
Accommodatie
Beach Hotel Swakopmund (Swakopmund)

Dag 9: SWAKOPMUND - DAMARALAND

Over lange maar schilderachtige wegen gaan we verder richting het noorden via de Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2.579 m), naar Damaraland, een van de dunst bevolkte en geologisch diverse gebieden in Afrika. Deze ruige, rotsachtige omgeving is de thuisbasis van de ongrijpbare woestijnolifant, de zwarte neushoorn en verschillende soorten antilopen. Onder begeleiding van een lokale Damara-gids bezoeken we Twyfelfontein, een UNESCO-erfgoedsite waar gemeenschappen van Bosjesmannen zo'n 6.000 jaar geleden meer dan 2.500 tekeningen hebben gegraveerd en geschilderd! Na een bezoek aan het nabijgelegen Living Museum van de Damara gaan we verder naar het Versteende Woud, een geologisch fenomeen dat de creatie en metamorfose van hout in steen uitbeeldt tussen enkele van de oudste landmassa's op aarde. Hier zien we ook de Welwitschia mirabilis plant, de oudste levende woestijnplant op aarde.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Damara Mopane Lodge 

Plaats:
Damaraland
Accommodatie
Damara Mopane Lodge (Damaraland)

Dag 10: DAMARALAND – NATIONAL PARK ETOSHA

Na een ontspannen ontbijt reizen we richting het Etosha National Park, beroemd om zijn enorme hoeveelheid wilde dieren. Zodra we ons kamp net buiten het National Park hebben bereikt, gaan we op onze eerste safari in het National Park. Samen met onze gids verkennen we de verschillende waterholes in de buurt van Okaukuejo en de Anderson-poort. Optioneel, en als de tijd het toelaat, kunnen game drives met open voertuigen worden geboekt bij de lodge. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Etosha Safari Camp 

Plaats:
Etosha National Park
Accommodatie
Etosha Safari Camp (Etosha)

Dag 11: NATIONAAL PARK ETOSHA 

Deze dag is geheel gewijd aan de overvloedige flora en fauna in het Etosha National Park, dat een uitgedroogde zoutwoestijn omringt die bekend staat als de Etosha Pan. Het park is de thuisbasis van vier van de Big Five: de olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Het park werd in 1907 uitgeroepen tot het eerste beschermde gebied van Namibië door de toenmalige gouverneur Von Lindequist. Ondanks de grootte van het Etosha National Park is alleen de zuidelijke rand van de pan toegankelijk voor bezoekers. Het spotten van wild in het park is grotendeels gericht op de waterholes, waarvan sommige door de lente gevoed worden en andere vanuit een boorgat. Ideaal om te zitten en meer dan 114 verschillende wildsoorten te bekijken en, voor enthousiaste vogelaars, meer dan 340 vogelsoorten. Er zijn populaire wildsoorten te spotten zoals giraffen, blauwe gnoes, vlakte- en bergzebra's, hyena's, leeuwen, luipaarden en antilopen (kudu, oryx, eland). Ook enkele van de bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn, cheeta en de impala met zwarte kop zijn hier te vinden. Een uitgebreid netwerk van wegen verbindt de meer dan 30 waterholes waardoor u de mogelijkheid hebben om een ​​uitgebreide safari te maken over het gebied van het park, met in elk gebied kans op een andere ontmoeting. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Mokuti Etosha Lodge

Plaats:
Etosha National Park
Accommodatie
Mokuti Lodge (Etosha National Park)

Dag 12: NATIONAL PARK ETOSHA

Vandaag neemt de gids u weer mee op een game drive in het Etosha National Park of, optioneel, kunt u een open game park drive bij de lodge boeken. We kunnen diersoorten tegenkomen die we de vorige dag niet hebben gezien en laten ons verrassen bij de verschillende waterholes. De Etosha Pan domineert het park. Deze zoutpan woestijn is ongeveer 130 km lang en op sommige plaatsen wel 50 km breed. Tijdens de beruchte droge perioden van Etosha is de pan een dodelijke plaats die uitgedroogd en gebarsten onder de smeltende Afrikaanse zon ligt. Vaak wordt gezegd dat de droge periode de beste tijd is om wild te spotten, omdat dieren dan dichter bij het water samenkomen. Maar zelfs in het regenseizoen blijft het park een paradijs voor wilde dieren. U hebt dan kans om de geboorte van nieuw leven te zien. Jonge veulens, welpen en kuikens dartelen rond hun ouders en nieuwe groene struiken en grassen vormen een aangename groene oase. In de middag reizen we terug naar onze lodge, waar we de rest van de avond ter vrije besteding hebben. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Accomodatie in Mokuti Etosha Lodge

Plaats:
Etosha National Park
Accommodatie
Mokuti Lodge (Etosha National Park)

Dag 13: NATIONAAL PARK ETOSHA - WINDHOEK

Na het ontbijt reizen we midden door het land terug naar de centraal gelegen hoofdstad. Als de tijd het toelaat, kunnen we onderweg stoppen bij de beroemde houtsnijdersmarkt in Okahandja of de ambachtsmarkt in de hoofdstraat in Windhoek voor de ​​laatste souvenirs. Windhoek is een kosmopolitische smeltkroes van Europese architectuur en Afrikaanse cultuur met een verscheidenheid aan goede restaurants. U wordt afgezet bij uw accommodatie naar keuze of de luchthaven voor uw terugvlucht.

Plaats:
Windhoek

WindhoekKalahariFish River CanyonLüderitzNamib DesertSwakopmundDamaralandEtosha National Park

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.750 Per persoon
Groepsgrootte2 tot 20 mensen
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.750 Per persoon

Dit reisidee is een rondreis in een kleine groep
Groepsgrootte: 2 tot 20 mensen

Prijs per persoon, op basis van een tweepersoonskamer. Exclusief internationale vluchten.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Reis verlengen

U kunt uw reis verlengen met extra dagen, voor of na de groepsreis. Vraag uw lokale reisspecialist naar de mogelijkheden.

Reis personaliseren

U kunt uw lokale reisspecialist vragen om deze reis voor u op maat te maken en zelf uw gewenste vertrekdatum kiezen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodation
 • 12 breakfasts
 • English speaking guide
 • Transport & bottled water on board
 • Entrance fees and sightseeing as specified in the itinerary

Niet inbegrepen in de prijs

 • International flights to Windhoek
 • Meals
 • Travel insurance
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Charlotte momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Namibië.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema