Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Cultureel erfgoed in Yangon, Bagan en Inle

MyanmarCultureel erfgoed in Yangon, Bagan en Inle

 • Klassiekers
Myanmar is pas sinds kort toegankelijk voor bezoekers. Het is juist deze ongerepte natuur die de provincie zo aantrekkelijk maakt. Bij het Inle Lake zult u zich verbazen over de eeuwenoude gewoontes van het Intha-volk. Overstromende dorpen en betoverende pagodes getuigen van de pracht van het land. Landschap, geschiedenis, cultuur en mensen laten een blijvende indruk achter! 

Uw lokale reisexpert Quynh Hoa

Engelstalige reisagent in Myanmar
313 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Cultuur
  Cultuur
 • Gastronomie en wijn
  Gastronomie en wijn
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Myanmar! 

Mingalabar en welkom in Myanmar! De voormalige hoofdstad Yangon, ook bekend als Rangoon, is nog steeds de grootste metropool van Myanmar en het belangrijkste commerciële centrum van het land. Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd begint uw vakantie met een eerste ontdekkingstocht door het bruisende centrum van Yangon.  

Plaats:
Yangon
Accommodatie
Reno Hôtel (Yangon)

Dag 2: Met de trein rond Yangon en bezoek aan de Shwedagon Pagoda

De trein brengt ons vandaag rond Yangon. U stapt uit in een buitenwijk en bezoekt een kleurrijke markt. Daarna gaat u terug met de auto, want 's middags bezoekt u de Kyaukhatgyi Pagoda en het Kandawgyi Park. Het uitzicht van de Shwedagon Pagoda is gewoonweg fantastisch! Kijk hoe de kleuren van de Stupa op een wonderbaarlijke manier veranderen. Ga verder naar China Town, een plaats die bekend staat om de heerlijke kraampjes voor straatvoedsel. 

Treinrit: 15 Km, 30 minuten
Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Plaats:
Yangon
Accommodatie
Reno Hôtel (Yangon)

Dag 3: Tempellabyrint en zonsondergang in Bagan 

Na een licht ontbijt vliegt u naar Bagan, één van de meest bijzondere architectonische plekken in Azië. De voormalige koninklijke stad is gevuld met visuele hoogtepunten. Bijvoorbeeld de Shwezigon Pagode en de tempels Ananda en Gubyaukkyi. Maar het absolute hoogtepunt is de zonsondergang. Zittend op het terras van de tempel, kunt u springen van vreugde als het baksteenrood van de pagodes geleidelijk begint te gloeien. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Pagan
Accommodatie
Shwe Yee Pwint (Pagan)

Dag 4: Ballonvaart over de tempelwereld van Bagan 

Optie 1*: Grijp uw kans en ervaar de unieke tempelwereld van Bagan vanuit vogelperspectief. De ballonvaart biedt u prachtige vergezichten die nauwelijks onder woorden te brengen zijn. 

Optie 2: In de ochtend gaat u naar de levendige NyaungOo markt, waar de lokale bevolking verse producten verkoopt. Daarna staat het bezoek van de Shwezigon Pagode op het programma. In de middag wordt u meegenomen op een boottocht over de machtige Irrawaddy River. Weg van de drukte van de toeristen bezoekt u de grottempel KyaukGu U Min. Na het verkennen van dit prachtige kunstwerk keert u per boot terug naar Bagan.  

*Alleen mogelijk van 20 oktober tot 20 maart; onder voorbehoud van beschikbaarheid, aangezien de ruimte per dag beperkt is. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Pagan
Accommodatie
Shwe Yee Pwint (Pagan)

Dag 5: Spiritueel en historisch Myanmar

Vandaag nemen we het vliegtuig naar Mandalay en van daaruit varen we over de Irrawaddy River naar Sagaing. Met zijn 600 pagodes en kloosters wordt Sagaing Hill het spirituele centrum van Myanmar genoemd. Laat de heilige energie van de plaats op u inwerken! De volgende stop op de agenda is de voormalige hoofdstad Ava, een erg interessante plek in de geschiedenis van Myanmar. Kort voor zonsondergang vertrekken we naar Amarapura. Zodra de zon ondergaat, leidt een korte wandeling naar de Ubein-brug. De brug is de langste en oudste teakhouten brug ter wereld.

Afstand: 3 uur, 105 km 
Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Pagan, Mandalay, Sagaing, Ava-Amarapura
Accommodatie
Shwe Ingyinn (Mandalay)

Dag 6: De oude koninklijke stad Mandalay en haar schatten

Mandalay is de tweede grootste stad van Myanmar en bevat talrijke culturele parels. U bezoekt de Mahamumi Pagoda en de traditionele ambachtelijke bedrijven, die een groot deel van de economische inkomsten van de regio uitmaken. Een hoogtepunt is de Kuthodaw Pagode. Het wordt Het Grootste Goek ter Wereld genoemd, omdat de leer van Boeddha in de marmeren platen is gegraveerd. Van daaruit gaan we verder naar het Shwenandaw Klooster, dat het Gouden Klooster wordt genoemd. Een indrukwekkende zonsondergang aan de oevers van de Irrawaddy rivier brengt de dag tot een passend einde. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Mandalay
Accommodatie
Shwe Ingyinn (Mandalay)

Dag 7: De grotten van Pindaya en verder naar Kalaw

U vliegt naar Pindaya, een idyllisch dorpje aan de oever van het Botoloke-meer. Hier bezoekt u de lokale markt en vervolgens de beroemde Pindaya-grotten, waar u interessante rotsschilderingen kunt bewonderen. Na de lunch rijdt u naar Kalaw, waar u incheckt bij uw hotel en vervolgens een wandeling door de stad maakt. De rest van de dag heeft u vrije tijd. Kalaw is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling of om te gaan winkelen bij de marktkraampjes! 

Plaats:
Mandalay, Heho, Pindaya, Kalaw
Accommodatie
Dream Villa (Kalaw)

Dag 8: De magische plek van de Pa-O

Vandaag rijdt u van Kalaw naar Ayetharya, vanwaar u verder gaat naar Taunggyi, de hoofdstad van de Shan-regio. Na ongeveer 2 uur bereikt u het unieke Kakku-complex. Hier vindt u meer dan 2000 pagodes, die afkomstig zijn van de etnische groep Pa-O. Pas recentelijk is het complex geopend voor toeristen. Neem de tijd om langs de gebouwen te wandelen en de unieke sfeer van de heilige plek op te snuiven. Bezoek daarna de Aytahrya Winery en vervolg uw reis naar het pittoreske dorpje Loikaw. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Kalaw, Taunggyi, Loikaw
Accommodatie
Hotel Myat Nan Daw (Loikaw)

Dag 9:  Kleurrijke drukte in de stad en op het platteland

De dag begint met een bezoek aan de ochtendmarkt, waar u een bijzondere mix van geuren, vormen en kleuren ervaart. Daarna gaat u verder naar het dorp Pan Pei, een Paudaung-dorp. De Paudaung zijn traditionele bergbewoners, de vrouwen dragen een ongewone ketting, waardoor hun nek naar boven uitsteekt. In de middag heeft u de mogelijkheid om het Loikaw Museum te bezoeken. Aan het einde van de dag gaat u naar het Taung Kwe-klooster en pagode. Dit heuvelachtige terrein biedt u een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Loikaw
Accommodatie
Hotel Myat Nan Daw (Loikaw)

Dag 10: De gezonken stoepa's in Sagar

Vroeg in de ochtend rijdt u naar Phae Khone.  Onderweg stopt u in enkele Pa Daung dorpen. In het dorp Phae Khone stapt u over op een traditionele langstaartboot die u naar het noorden van het Inle-meer brengt. De reis is 120 km en duurt ongeveer 5 uur.  Na de rustige boottocht brengt u een bezoek aan het dorp Sagar. De verzonken stoepa's worden door veel toeristen beschouwd als het hoogtepunt van de tour. In de late namiddag wordt u naar uw hotel gebracht. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Sagar
Accommodatie
Paramount Inle Resort (Inle Lake)

Dag 11: Traditie en natuur rond het Inle-meer

Na het ontbijt gaat u op een boottocht om de schoonheid van het Inlemeer te bewonderen. Observeer het dagelijkse leven van de lokale eenbenige roeiers en kijk naar de drijvende tuinen. Bezoek in de late ochtend de markt en het Nga Hpe Chaung klooster, waarvan de gebouwen zijn versierd met kostbare Shan Boeddhabeelden. Bij Inle Lake kunt u ook de traditionele lokale ambachten bewonderen. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Inle Lake
Accommodatie
Paramount Inle Resort (Inle Lake)

Dag 12: Culturele hoogtepunten in Indein

Nadat u in alle rust hebt ontbeten, gaat u naar Indein. Daar beklimt u de berg en geniet u van het prachtige uitzicht op de top. Het complex van de Indein Pagoda is ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden langs de kust van het Inle-meer. Bij terugkomst per boot stopt u bij een huis waar u meer leert over de geschiedenis en de cultuur van de Inthar, een groep die in de paaldorpen aan het Meer van Inle leeft. Daarna wordt u terug naar het hotel gebracht. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Indein
Accommodatie
Paramount Inle Resort (Inle Lake)

Dag 13: Tradities van de Intha

Vandaag reist u met een gemotoriseerde kano naar een Khaung Daing dorp. Het traditionele Intha-dorp is beroemd om zijn tofu, rijstcake en gebakken bonen. Heerlijk! Afhankelijk van uw vluchtschema heeft u tijd om Nyaung Shwe te verkennen. Na de overtocht naar Heho, vliegt u terug naar Yangon. In Yangon wordt u naar uw hotel gebracht om in te checken. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Nyaung Shwe
Accommodatie
Reno Hôtel (Yangon)

Dag 14: Terugreis vanuit Yangon 

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van betoverend Myanmar. Vanaf het internationale vliegveld Yangon begint u aan de reis naar huis. Een goede vlucht en hopelijk zien we u nog een keertje terug!

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Yangon

YangonPaganMandalaySagaingAva-AmarapuraHehoPindayaKalawTaunggyiLoikawSagarInle LakeIndeinNyaung Shwe

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.140 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.140 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Bed and breakfast in bovenstaande hotels of alternatieve hotels afhankelijk van beschikbaarheid
 • Binnenlandse vluchten
 • Maaltijden zoals aangegeven in de routebeschrijving
 • Activiteiten en excursies zoals aangegeven in de routebeschrijving
 • Vervoer in particuliere voertuigen met chauffeur op excursie dagen
 • Lokale Engelstalige gidsen (stationaire gidsen), wisselend per stad/gemeente
 • Toegangsprijzen voor de in het reisschema vermelde bezoeken (met uitzondering van camerakosten)
 • Kookcursus in Mandalay
 • Thee-ervaring in Pindaya
 • Lunch in een nonnenklooster, Sagaing...
 • Lunch in een lokaal huis
 • particuliere gemotoriseerde boot op het meer van Inle
 • Drinkwater en verfrissende handdoeken op reisdagen
 • Rondreis in Yangon
 • Paarden koetstocht in Bagan
 • Drinkwater per dag en verfrissende handdoeken

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vlucht van/naar Myanmar
 • Visumkosten voor Myanmar
 • Optionele reizen/activiteiten (afzonderlijk getoond en berekend)
 • Avond transfers naar lokale restaurants als de diners niet zijn inbegrepen in het bevestigde programma.
 • Drankjes tijdens de maaltijden (direct ter plaatse te betalen)
 • Fooi in het algemeen (voor gidsen, chauffeurs, restaurants, portiers in hotels, etc.)
 • Hoogseizoenstoeslagen (Kerstmis, Nieuwjaar, Myanmar Nieuwjaarsdag)
 • Verplichte diners op 24 en 31 dec. (extra kosten voor het boeken van een bestelling)
 • Reis-, bagage- en ziektekostenverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard (wasserette, geschenken, enz.)
 • Andere diensten die niet zijn opgenomen in de lijst "Inbegrepen of inbegrepen in de prijs".
Boek uw vlucht naar Myanmar
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Quynh Hoa in Myanmar wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Myanmar (4)

Andere voorbeeldreizen