Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

MontenegroDe hooglandse meren van Montenegro

 • Buiten de gebaande paden
Reis door een land van hoge bergen. Het gaat niet alleen om de hoogtes, maar ook om de valleien die vele mooie meren verbergen. Tijdens deze 6-daagse reis nemen we u mee langs het beroemde vogelparadijs Skadar Lake National Park en bezoekt u vele bezienswaardigheden. Van ongerepte gletsjermeren in de dalen tot hoog in de bergen. Ontdek de verhalen en legendes die door de lokale bevolking worden ge...

Reis door een land van hoge bergen. Het gaat niet alleen om de hoogtes, maar ook om de valleien die vele mooie meren verbergen. Tijdens deze 6-daagse reis nemen we u mee langs het beroemde vogelparadijs Skadar Lake National Park en bezoekt u vele bezienswaardigheden. Van ongerepte gletsjermeren in de dalen tot hoog in de bergen. Ontdek de verhalen en legendes die door de lokale bevolking worden gedeeld. En leer het echte Montenegro kennen!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Cultuur
  Cultuur
 • Natuur
  Natuur
 • Stad
  Stad

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: ​Aankomst in Podgorica 

Welkom in Montenegro! Na aankomst op de luchthaven van Podgorica kunt u direct uw huurauto ophalen en naar uw eerste accommodatie in de hoofdstad rijden. 
Optioneel: als u ‘s ochtend aankomt raden wij u aan om ‘s middags een bezoek te brengen aan een lokale wijnmakerij. De gastheer, wiens land al generaties lang in de familie zit, produceert vandaag de dag verschillende rode en witte wijnen. Zijn wijnen zijn internationaal erkend en bekroond! Een proeverij gevolgd door een aantal mooie lokale delicatessenwinkels.

Accommodatie: 4* hotel in Podgorica (b&b).

Plaats:
Podgorica

Dag 2: Wandeling naar het prachtige Kucke-gebergte

Vandaag gaan we op weg naar het prachtige Kučke gebergte (Kučke Planine). Onze eindbestemming is een bergmeer gelegen op 1448m boven de zeespiegel. We beklimmen de bergtop gelegen op 1876 meter hoogte. De gemakkelijke wandeling ernaar toe gaat via een gestaag omhoog lopend pad. Aan het eind van de wandeling heeft u de mogelijkheid een frisse duik in het water van het meer te nemen! ‘s Middags rijdt u naar het Skadar Lake gebied richting uw accommodatie. De lokale gastheren verzorgen  een heerlijk zelfgemaakt diner om de dag af te sluiten. 

​Accommodatie: Skadar Lake guesthouse 3* (halfpension). 

Plaats:
Podgorica, Kučke

Dag 3: Beleef een geweldige boottocht bij Skadar

Vandaag staat er een prachtige boottocht op de planning! Omringt door waterlelies zult u zich een weg banen door vele kleine kanalen naar het Klooster eiland. U vaart langs de "Geiten- en Schapeneilanden" en bereikt de enige heilige plaats in het meergebied. De heilige plaats die nooit is verwoest en is afkomstig is uit de 15e eeuw. Bekijk de graven van de heersers die tot de Crnojevic-dynastie behoorden, evenals wat vee dat door de monniken van het klooster werd gehouden. Voordat u terugkeert, kunt u nog een stop maken om te genieten en een duik te nemen in het frisse water.

Optioneel: kajakken in de namiddag of een langere boottocht met lunch in het vissersdorp.
Accommodatie: Skadar Lake guesthouse 3* (halfpension). 

Plaats:
Skadar

Dag 4: ​Ontdek de grootste religieuze wonderen 

Reis vanuit Skadar Lake richting het noorden. Breng eerst een bezoek aan een van de grootste religieuze wonderen in dit deel van Europa. Hoog op de rotsen ligt een klooster waar de geschiedenis en de lange christelijke traditie in deze regio wordt naverteld. Hierna brengt u een bezoek aan de geitenboerderij boven het Zoutmeer van Niksic. Hier kunt u stoppen voor wat foto's van het meer en de vele eilanden. Op de boerderij zal de gastheer ervoor zorgen dat u een verscheidenheid aan hun producten kunt proberen, bekroond met een heerlijke lunch. 


Accommodatie: Niksic 3* (b&b).

Plaats:
Skadar

Dag 5: ​Adembenemende landschappen in de Niksic-regio

De Niksic regio verbergt enkele van de meest adembenemende landschappen die je je kunt voorstellen. Vandaag kunt u van de vele prachtige uitzichten genieten. 
In dit gebied, waar de zomers zacht zijn, maar de winters koud en besneeuwd, zult u een wandeltocht naar nog een ander gletsjermeer maken. De route omvat bergweiden, prachtige bergtoppen maar ook het “Kapiteinsmeer”. Een plek van rust en sereniteit op 1678m hoogte, ook rijk aan forel en als het warm genoeg is perfect om te zwemmen. 


Duur: circa 3-5 uur. Afhankelijk van het tempo, maar het is een gemakkelijk parcours. 


Accommodatie: Niksic 3* (b&b).

Plaats:
Nikšić

Dag 6: Einde van de reis

Vandaag vliegt u alweer terug naar huis! Voor vertrek is het nog een aanrader om een kopje koffie te drinken aan de oever van het Krupac-meer voordat u naar het vliegveld gaat. Wij hopen dat u een prachtige reis hebt gehad! 

Plaats:
Podgorica

PodgoricaKučkeSkadarNikšić

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 580 / 6 dagen
Exclusief internationale vluchten
Prijs per persoon gebaseerd op 2 persoonskamer2 pax4 pax6 pax
€ 680€ 560€ 580

Inbegrepen in de prijs

 • Alle accommodaties
 • Alle ontbijten
 • Lunch op dag 4
 • Diner op dag 2
 • Huurauto voor de gehele duur van de rondreis
 • Privé boottocht op het Skadar-meer (3uur)
 • Wandelgidsen voor dagen 2 en 5
 • Verplichte excursieverzekering
 • Toegangsprijzen nationale parken
 • Welkomstpakket
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen in de prijs

 • Uw eigen trekking/wandel/fietsuitrusting
 • Internationale vluchten
 • Visum- en visumkosten (indien van toepassing)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Supplement voor afhalen van een andere luchthaven/locatie
 • Optionele activiteiten

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Montenegro (9)

Andere voorbeeldreizen