Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Yucatán in het kort 

MexicoYucatán in het kort 

Boek Gerust
 • Klassiekers
Deze 12-daagse self drive neemt u mee langs de hoogtepunten van Yucatán. Bezoek Bacalar, de magische lagune met 7 kleuren blauw. Dwaal door de historische Maya-stad Uxmal, vind uit waarom Mérida, stad van tradities en geschiedenis, de Witte Stad wordt genoemd en bewonder de mangroven en flamingo's rondom Celestún. Natuurlijk kan Chichén Itzá niet ontbreken, een UNESCO-werelderfgoed en een van de n...

Deze 12-daagse self drive neemt u mee langs de hoogtepunten van Yucatán. Bezoek Bacalar, de magische lagune met 7 kleuren blauw. Dwaal door de historische Maya-stad Uxmal, vind uit waarom Mérida, stad van tradities en geschiedenis, de Witte Stad wordt genoemd en bewonder de mangroven en flamingo's rondom Celestún. Natuurlijk kan Chichén Itzá niet ontbreken, een UNESCO-werelderfgoed en een van de nieuwe zeven wereldwonderen, voordat u de laatste dagen nog heerlijk ontspant op het tropische eiland Isla Mujeres.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Lise-Marie

Lokale reisagent in Mexico, Guatemala en Belize
4 reviews

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Bienvenidos en Mexico! Welkom in Mexico....

Wanneer u vandaag na aankomst op Cancún International Airport de warmte van de Mexicaanse zon voelt, weet u dat het avontuur is begonnen! U wordt naar het hotel in Playa del Carmen gebracht, centraal gelegen en in de buurt van het strand. Kom een beetje bij van de lange vlucht op een gezellig terrasje of neem lekker een duik in zee.

Plaats:
Playa del Carmen
Accommodatie
Hacienda del Caribe (Playa del Carmen)

Dag 2: Op naar de lagune van Bacalar

In de ochtend haalt u de huurauto op en rijdt u naar Bacalar. Stop onderweg om de ruïnes van Tulum te bezoeken, die aan het prachtige strand liggen. Een smakelijke onderbreking kunnen we aanraden in de Maya stad Felipe Carillo Puerto, waar u op de centrale markt echt lokaal Yucateeks eten kunt vinden. Waarom de lagune van Bacalar het meer met de zeven kleuren wordt genoemd begrijpt u gelijk bij aankomst. 

Plaats:
Tulum, Bacalar
Accommodatie
Rancho Encantado (Bacalar)

Dag 3: Peddelen op het water met zeven kleuren

Geniet van een mooie boottocht over het meer en bewonder alle flora en fauna vanaf het water. De rest van de dag heeft u vrij om lekker aan de lagune te relaxen of te gaan ‘dippen’ in een nabij gelegen cenote.

Plaats:
Bacalar
Accommodatie
Rancho Encantado (Bacalar)

Dag 4: Via de Puuc route naar Uxmal

Op weg naar Uxmal kunt u meerdere ruïnes van de Puuc route bezoeken, zoals Labna, Sayil en Kabah. De goed bewaard gebleven ruïnes van Uxmal geven een mooi beeld van hoe het leven was voor de oorspronkelijke bewoners. Beklim de Piramide van de Tovenaar (Adivino) met zijn ongebruikelijke ovale vorm, met als bonus een geweldig uitzicht over de omliggende jungle.

Plaats:
Uxmal
Accommodatie
Uxmal Resort Maya (Uxmal)

Dag 5: Op weg naar Mérida: de Witte Stad

Met een korte rit bereikt u de hoofdstad van Yucatán, Mérida. Hier geven karakteristische oude panden en kerken het centrum een majestueuze sfeer. En dit is een goede plek om eens echt lokaal te lunchen en een avond uit te gaan in een stad, waar iedere dag van de week wel ergens iets cultureels en muzikaals valt te beleven.

Plaats:
Mérida
Accommodatie
Del Peregrino (Mérida)

Dag 6: De stad, cenotes, en nog veel meer

Een vrije dag om Mérida verder te ontdekken of te kiezen voor een optionele excursie naar omliggende cenotes; een ondergronds systeem van zoetwater grotten waarin u kunt afdalen voor een frisse duik. Van cenote naar cenotre wordt u op de ouderwetse manier vervoerd, voortgetrokken op een paardenkar over ouwe treinrails! Deze tour wordt gecombineerd met een bezoek aan een oude haciënda.

Plaats:
Mérida
Accommodatie
Del Peregrino (Mérida)

Dag 7: Flamingo's en mangroven

Tijd voor natuur, met een gedeelde tour naar de Golfkust en het dorpje Celestún, beroemd om zijn flamingopopulatie. U maakt een boottocht over de rivier en langs mangroves om deze bijzondere roze schoonheden in hun natuurlijke omgeving te zien.

Plaats:
Celestún
Accommodatie
Del Peregrino (Mérida)

Dag 8: Via de Gele Stad naar Chichén Itzá

Van Mérida rijdt u vandaag in de richting van iconisch Chichén Itzá. Geen haast, want we raden aan de ruïnes pas de volgende ochtend vroeg te bezoeken om zo de grootste drukte te vermijden. Daarom heeft u vandaag ook tijd om een stop te maken in het schilderachtig plaatsje Izamal, de zogenaamde Gele Stad.

Plaats:
Chichén Itzá
Accommodatie
Chichen (Chichén Itzá)

Dag 9: Chichén Itzá: een wereldwonder!

Laat u 's ochtends nog een laatste keer imponeren door de oude Maya cultuur. Maak een wandeling door Chichén Itzá, dat niet voor niks één van de zeven nieuwe wereldwonderen is. Daarna rijdt u het tropische relaxen tegemoet. U levert de huurauto in Cancún in en neemt de ferry naar Isla Mujeres, waar het de laatste dagen van de vakantie heerlijk vertoeven is!

Plaats:
Chichén Itzá, Isla Mujeres
Accommodatie
Playa Media Luna (Isla Mujeres)

Dag 10 tot 11: Genieten op een tropisch eiland

Twee heerlijke dagen om van het mooie eiland te genieten. De zee en de lucht zijn hier blauw en het water parelwit. Huur een golfkarretje om het eiland te ontdekken of ga snorkelen bij het prachtige rif... Maar in de hangmat met een cocktailtje op een van de mooiste stranden van Mexico kan natuurlijk ook!

Plaats:
Isla Mujeres
Accommodatie
Playa Media Luna (Isla Mujeres)

Dag 12: Vertrek vanaf Cancún

Na de laatste uurtjes op het strand of aan het zwembad begeeft u zich richting de ferry. Aan de overkant staat uw transfer klaar voor de rit naar het vliegveld voor het onvermijdelijke ‘Adios Mexico’.....

Plaats:
Cancún International Airport

Playa del CarmenTulumBacalarUxmalMéridaCelestúnChichén ItzáIsla MujeresCancún International Airport

Praktische informatie

Prijs vanaf € 990 Per persoon
Boek Gerust Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 990 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 990 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon laagseizoen (mei, juni, september en oktober)€ 900€ 890€ 870
Prijs per persoon hoogseizoen (november t/m april, juli en augsutus) € 1.080€ 960€ 940

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • 11 nachten in genoemde hotels of vergelijkbaar, inclusief ontbijt
 • 8 dagen autohuur in categorie B, met een volledig dekkende verzekering
 • Gedeelde boottocht in Laguna Bacalar
 • Gedeelde dagtour naar Celestün

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden
 • Gidsen en entreegelden
 • Brandstof
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Benzine kosten
 • Drop off fee huurauto (ong. 25 USD)
Boek uw vlucht naar Mexico
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Lise-Marie in Mexico wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Mexico (5)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema