Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Yucatán Plus met huurauto

MexicoYucatán Plus met huurauto

Hoogtepunten
Voor wie de mystieke ruïnes van Palenque met z’n weelderige jungle rondom niet wil missen, is dit rondje ‘Yucatan Plus’ de aangewezen trip! Na de lange vlucht en een nachtje cosmopolitisch Cancun is het eilandje Holbox de ultieme plek om tot rust te komen. Met vernieuwde energie is het heerlijk reizen langs hoogtepunten als Chichen Itza, een verborgen plekje als Izamal op weg naar magisch Palenque. Ook de verscholen tempels van Calakmul of mooi ‘blauw Bacalar’ maken deze reis onvergetelijk. Je sluit weer met tropisch relaxen af, dit keer aan de Caribische kust in het hippe Tulum.   
Reisideeën aangeraden door
Lise-Marie Lokale*r Mexico Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.059
Reisprogramma
​Bienvenidos en Mexico! Welkom in Mexico...

Dag 1: ​Bienvenidos en Mexico! Welkom in Mexico...

Na een lange vlucht zit je met onze transfer zo in het centrum van Cancun. Heb je er nog energie voor dan vind je volop vertier in de levendige hotelzone, maar met een drankje bijkomen in het lokale centrum is ook geen straf! Accommodatie: Adhara (Cancun)
Plaats:
Cancun

​Tropische start 

Dag 2: ​Tropische start 

Na het ophalen van de huurauto begint jullie tropische avontuur. In Chiquila laat je de auto achter op een bewaakt parkeerterrein (ca. € 6 per dag) en neem je de ferry (ca. € 7,50 per persoon) naar het paradijselijke Holbox. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Xaloc Resort (Isla Holbox)
Plaats:
Holbox Island

Genieten op een tropisch eiland

Dag 3 tot 4: Genieten op een tropisch eiland

Twee volle dagen om van dit bijzondere eilandje te genieten. Maak een snorkeltochtje, huur een golfkarretje om het eiland te ontdekken of wandel langs het uitgestrekte strand door de lauwwarme zee…Van begin juni tot diep in augustus kun je vanaf Holbox een excursie maken op zoek naar walvishaaien die zich in deze tijd hier tegoed doen aan plankton, een onvergetelijke gebeurtenis!  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Xaloc Resort (Isla Holbox)
Plaats:
Holbox Island

Koloniaal Valladolid

Dag 5: Koloniaal Valladolid

Een vroeg vertrek van Holbox maakt een bezoekje aan het vissersplaatsje Rio Lagartos (om flamingo’s te zien) nog mogelijk, voordat je doorrijdt naar Valladolid. Dit vriendelijke stadje met levendig ‘Zocalo’ (centrale plein) is een prima uitvalbasis om de omgeving verder te verkennen. En echte ‘smullers’ raden we aan de lokale specialiteit ‘Longaniza’ te proberen!   Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Meson del Marques (Valladolid)
Plaats:
Río Lagartos,Valladolid

De omgeving van Valladolid

Dag 6: De omgeving van Valladolid

Natuurlijk kun je vandaag al naar Chichen Itza, maar eigenlijk raden we aan om dat morgenvroeg te doen, op weg naar Izamal. Gebruik vandaag om mooie, minder bezochte plekjes te ontdekken; de archeologische site ‘Ek Balam’ of bezoek diverse pareltjes van cenotes (waterbronnen) in de nabije omgeving. ’s Avonds heb je de mogelijkheid om Chichen Itza ‘by night’ te leren kennen als je het ‘Luz y sonido’-spektakel bezoekt (licht en geluid show).  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Meson del Marques (Valladolid)
Plaats:
Valladolid

Een wereldwonder onderweg naar de "Gele stad"

Dag 7: Een wereldwonder onderweg naar de "Gele stad"

Vroeg op om alle dagjesmensen voor te zijn bij Chichen Itza, een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Dwaal op je gemak door deze bijzondere Maya-overblijfselen alvorens richting Izamal af te reizen. Bij het binnenrijden van Izamal begrijp je direct waarom het ook de ‘Gele stad’ wordt genoemd. Het klooster, in het stadje verscholen piramides, het pittoreske lokale marktje. Alle ingrediënten zijn aanwezig om je in echt Mexico te voelen.  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Hacienda Santo Domingo (Izamal)
Plaats:
Chichén Itzá,Izamal

​Op naar de piraten

Dag 8: ​Op naar de piraten

Vandaag reis je naar de staat Campeche met zijn gelijknamige kleurige hoofdstad. Eerst kun je nog op je gemak een bezoekje brengen aan de ‘witte stad’ Merida, maar echte cultuurliefhebbers slaan de ruines van Uxmal vast niet over. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Castelmar (Campeche)
Plaats:
Mérida,Uxmal,Campeche

Verblijf Campeche    

Dag 9: Verblijf Campeche    

Campeche was ooit de drukste haven in dit gebied en doelwit van piraten. Daarom bouwden de Campechanos een indrukwekkende muur ter verdediging. Vandaag de dag kun je nog steeds drie van de zeven delen zien (Baluartes), ze vormen een mooi contrast met alle gekleurde huizen en koloniale straten.  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Castelmar (Campeche)
Plaats:
Campeche

Jungle-ontdekkingen

Dag 10: Jungle-ontdekkingen

Tijdens de ongeveer 5 uur durende rit naar Palenque zie je het relatief vlakke Yucatan overgaan in het glooiende, groene landschap van de staat Chiapas. Het hotel ligt bij het Nationaal Park, het leefgebied van kleurrijke papegaaien en luid schreeuwende brulapen. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: La Aldea (Palenque)
Plaats:
Palenque

Indrukwekkende Maya-tempels en prachtige watervallen

Dag 11: Indrukwekkende Maya-tempels en prachtige watervallen

Met een vroeg bezoek aan de ruïnes ben je getuige van het ‘ontwaken’ van deze mystieke Maya-site; vogels met hun speciale ochtend ‘getjilp’, mist die nog boven de indrukwekkende tempels hangt en met een beetje geluk het geschreeuw van brulapen zorgen voor een onvergetelijk bezoek! Na het gewandel en de hitte is het daarna lekker afkoelen in nabijgelegen watervallen, met het verfrissende water uit de Chiapas-bergketens. Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: La Aldea (Palenque)
Plaats:
Palenque

Nog meer jungle

Dag 12: Nog meer jungle

Op weg naar Xpujil heb je de mogelijkheid de minder bekende en niet veel bezochte Maya-stad Calakmul aan te doen; één van de belangrijkste hoofdsteden van de Maya-wereld en een van de grootste archeologische vondsten uit de twintigste eeuw. Beklim de hoge piramides met de prachtige uitzichten over de immense jungle dichtbij het buurland Guatemala. Om dit te kunnen doen is vroeg op pad wel een must want het is een rit van 60 kilometer vanaf de hoofdweg om het complex te bereiken en je wilt wel de tijd hebben om te kunnen genieten. Kans op toekans in dit gebied is best groot!  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Chicanna Ecovillage (Calakmul)
Plaats:
Xpuhil II,Calakmul

​Op naar de kust! Laguna Bacalar

Dag 13: ​Op naar de kust! Laguna Bacalar

Een niet al te lange rit brengt je op de volgende aangename plek: Bacalar. Mocht je nog geen genoeg hebben van de Maya-cultuur dan kunnen we voor onderweg bijvoorbeeld Kohunlich of Becan nog aanraden. Eenmaal in de buurt van Bacalar zul je je blik lastig van die mooie blauwe lagune af kunnen houden!  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Rancho Encantado (Bacalar)
Plaats:
Bacalar

Varen op het water met zeven kleuren

Dag 14: Varen op het water met zeven kleuren

Vanochtend maak je een mooie boottocht over het meer, om al de flora en fauna vanaf het water te bekijken. De rest van de dag heb je vrij om lekker aan de lagune te relaxen, nog wat rond te peddelen in een kayak van het hotel of een frisse duik te nemen in een nabijgelegen cenote.  Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Rancho Encantado (Bacalar)
Plaats:
Bacalar

Zon, zee en strand

Dag 15: Zon, zee en strand

Je rijdt verder langs de Caribische kust, tot tropisch en boho-chic Tulum! Het dorp is eigenlijk in drieën opgedeeld: het langgerekte centrum met allerhande winkels en eettentjes, aan zee de Tulum-strand/hotelzone en niet te vergeten nog een stukje verderop de uniek gelegen ruines van Tulum. Het is een prima plek om een paar dagen te genieten van al het moois dat de Riviera Maya te bieden heeft!   Maaltijden: Ontbijt (optioneel All Inclusive) Accommodatie: Hip hotel (Tulum)
Plaats:
Tulum

Tropisch genieten

Dag 16 tot 17: Tropisch genieten

Twee heerlijk dagen om bij te komen van de rondreis. Maar voor wie bezig wil blijven is er nog steeds van alles te doen: een bezoek aan de meer in het binnenland gelegen ruines van Coba, snorkelen in Akumal om zeeschildpadden te zien is ook een aanrader, net als de prachtig gelegen ruines van Tulum nog even bekijken. Cenotes, duiken/snorkelen, mogelijkheden te over. Maar gewoon luieren aan het strand met een cocktailtje is natuurlijk ook geen straf!  Maaltijden: Ontbijt (optioneel All Inclusive) / Accommodatie: Hip hotel Tulum Accommodatie: Hip (Tulum)
Plaats:
Tulum

Adios Mexico!

Dag 18: Adios Mexico!

Vandaag rijden jullie naar het vliegveld van Cancun, droppen de huurauto en vliegen helaas weer naar huis. Adios Mexico, hasta pronto!!!! 
Plaats:
Cancún International Airport
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.059 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Mexico volgens uw wensen