Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek de ongerepte natuur van Borneo

MaleisiëOntdek de ongerepte natuur van Borneo

Hoogtepunten
Ontdek het land van Sandokan, een bekend Maleisisch romanpersonage, tijdens deze reis door het ongerepte Borneo. Dit eiland is een mystieke plek en de verhalen van de plaatselijke bevolking zijn nauw verweven met culturele riten die plaatsvinden in tropische bossen, heilige bergen en mysterieuze grotten. Bewonder de unieke fauna en flora van het eiland, en maak kennis met de vriendelijke bewoners. Overnacht in de diepe jungle en ontdek het gevoel van pure ontspanning dat de regenwouden van Borneo brengen.
Reisideeën aangeraden door
Liyana Lokale*r Maleisië Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.800
Reisprogramma
Aankomst in Kuching

Dag 1: Aankomst in Kuching

Een plaatselijke reisexpert verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw hotel. U kunt de rest van de dag vrij indelen. U wilt vast even uitrusten na een lange vlucht en u heeft even tijd nodig om aan de tijdzone te wennen. Of u kunt er gelijk op uit gaan om Kuching te ontdekken. Reistijd: 15 km - 25 minuten Accommodatie : Hilton (Kuching)
Plaats:
Kuching

Fietsen door het historisch centrum

Dag 2: Fietsen door het historisch centrum

Een lokale gids haalt u op voor een fietstocht door Kuching. In een halve dag fietst u langs bijna alle bezienswaardigheden van de stad. Leer alles over de geschiedenis en de cultuur, ontdek de vele tempels en monumenten, steek de rivier over met een traditionele sampanboot en wandel over de markten.  Reistijd: 17 km - 4,5 uur (op de fiets) Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Hilton (Kuching)
Plaats:
Kuching

Oerang Oetans en ontmoeting met de lokale bevolking

Dag 3: Oerang Oetans en ontmoeting met de lokale bevolking

Iemand van de Bidayuh-familie komt u ophalen en samen rijden jullie naar het Semenggoh Orangutan Centrum. Daarna wordt u in het huis van de familie ontvangen voor een traditionele Bidayuh-lunch. Die middag wandelt u door het lokale longhouse en ziet u hoe de mensen hier leven en wonen. Dan is er een korte wandeling naar een waterval waar u een duik kunt nemen om u te verfrissen. Reistijd: 60 km - 1,5 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie : Hilton (Kuching)
Plaats:
Kuching

Ontdek Mulu National Park

Dag 4: Ontdek Mulu National Park

U vliegt vandaag naar Mulu, vraag uw lokale reisagent om de vlucht voor u te boeken. De transfer van en naar de luchthaven worden voor u verzorgd. Eenmaal in Mulu wandelt u 3 kilometer door het regenwoud naar de ingang van Deer's Cave en Lang's Cave. Op de terugweg ziet u hoe een zwerm van meer dan 2 miljoen vleermuizen de grot uitvliegen, een waar spektakel! Activiteit: Trektocht in het regenwoud (ca. 4 uur) Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en diner Accommodatie : Marriott Mulu Resort & Spa (Mulu)
Plaats:
Kuching

Regenwoud en grotten in Mulu National Park

Dag 5: Regenwoud en grotten in Mulu National Park

Uw lokale gids haalt u op voor ene bezoek aan het nationaal park. Met een boot vaart u naar de Wind Cave. Dan wandelt u over de paden en rotstrappen naar de Clear Water Caves. De boot brengt u weer terug, waarna u een wandeling kunt maken over het langste hangbruggenpad ter wereld, midden in het regenwoud. Activiteit: Trektocht in het regenwoud (ca. 4 uur) Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en diner Accommodatie : Marriott Mulu Resort & Spa (Mulu)

Reis naar Kota Kinabalu

Dag 6: Reis naar Kota Kinabalu

Op naar het volgende nationale park! U vliegt van Mulu naar Kota Kinabalu. Afhangend van uw vluchttijd heeft u een vrije ochtend of een vrije middag om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Uw reisagent regelt alle transfers van en naar de luchthaven. Reistijd: 10 km - 25 minuten Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Kota Kinabalu Marriot (Kota Kinabalu)
Plaats:
Kota Kinabalu

Ontdek Mount Kinabalu National Park

Dag 7: Ontdek Mount Kinabalu National Park

U staat vroeg op voor een dag in Mount Kinabalu National Park dat UNESCO Werelderfgoed is door de grote biodiversiteit. U wandelt naar de botanische tuin en bezoekt de Poring Hot Springs (ca. 45 minuten rijden). U schuift dan aan voor een lokale lunch en maakt daarna een wandeling op 30 meter hoogte tussen toppen van de bomen. Rijtijd: 100 km - 3 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie : Kota Kinabalu Marriot (Kota Kinabalu)
Plaats:
Kota Kinabalu

Orang-oetans en Kinabantangan

Dag 8: Orang-oetans en Kinabantangan

De dag begint met een vroege vlucht naar Sandakan en vanaf de luchthaven wordt u meteen naar het Orang-oetancentrum van Sepilok gebracht. Hier kunt u de apen waar Borneo bekend om staat van dichtbij bekijken. Dan bezoekt u het Borneo Sun Bear Conservation Centre. Wanneer u 's middags in uw lodge aankomst staat er een boottocht op het programma om de lokale fauna te bekijken: Proboscis-apen, langstaartmakaken, kortstaartmakaken, varanen, mangrove-slangen, verschillende soorten neushoornvogels, ijsvogels en adelaars. En als u geluk heeft, ziet u misschien ook orang-oetans, krokodillen en olifanten. Reistijd: 103 km - 3 uur Maaltijden inbegrepen: Lunch en diner Accommodatie : Sukau Rainforest Lodge (Sukau)
Plaats:
Sandakan,Sukau

Varen op de Kinabatangan-rivier

Dag 9: Varen op de Kinabatangan-rivier

Sta op als de nevel nog in het bos hangt en ga aan boord voor een boottocht naar Oxbow Lakes. Kijk goed om u heen om de vogels te spotten die 's ochtends actief zijn, zoals de rode en witte reigers en slangenvogels. Na het ontbijt in de lodge staat een wandeling in de omgeving op het programma, terwijl de rest van de dag ter vrije besteding is. Reistijd: 20 km - 4 uur (per boot). Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Sukau Rainforest Lodge (Sukau)
Plaats:
Sukau

Vertrek van Borneo

Dag 10: Vertrek van Borneo

Een privétransfer brengt u naar de luchthaven voor u terugvlucht. Of heeft u nog geen genoeg van dit prachtige land? Het is natuurlijk mogelijk om de archipels van het prachtige Sabah te bezoeken en uw reis te verlengen met een paar dagen ontspannen op het strand.  Reistijd: 103 km - 3 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Plaats:
Sandakan,Sukau,Kuala Lumpur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.800 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Maleisië volgens uw wensen