Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontsnap aan de winter en geniet van de zomer in Langkawi

MaleisiëOntsnap aan de winter en geniet van de zomer in Langkawi

Hoogtepunten
Heb je altijd al eens willen overwinteren op een tropisch eiland met 30 graden? Dan is deze reis perfect voor jou. Geniet van ontspannen dagen op het Maleisische eiland Langkawi. Deze archipel ligt in de Andamanse Zee in de Indische Oceaan en bestaat uit het hoofdeiland met daaromheen 99 kleinere eilanden. Ze maken deel uit van de Maleisische deelstaat Kedah, dicht bij de grens met het zuiden van Thailand, en zijn perfect voor een ontspannen vakantie.
Reisideeën aangeraden door
Liyana Lokale*r Maleisië Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.570
Reisprogramma
Welkom in Maleisië

Dag 1: Welkom in Maleisië

Aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur, ontmoeting met een van onze vertegenwoordigers en transfer naar het hotel. Vrije tijd beschikbaar om de stad zelfstandig te verkennen en/of uit te rusten van de lange reis en te wennen aan de nieuwe klimaat - tijdzone. Reistijd: 70 km, 1 uur Accommodatie: Verdant Hill Hotel (Kuala Lumpur)
Plaats:
Kuala Lumpur

Bezoek aan Kuala Lumpur

Dag 2: Bezoek aan Kuala Lumpur

Ontbijt in het hotel. Uw privéchauffeur wacht op u om u mee te nemen op een tour langs de historische bezienswaardigheden: de Thean Hou tempel, daarna bezoeken we de Masjid Jamek moskee. Gebouwd in 1909, is het de oudste moskee van de stad en werd destijds officieel ingewijd door de Sultan van Selangor. Het ontwerp is geïnspireerd op de Mughal-architectuur van Noord-India. Daarna volgt een typische Indiase lunch op bananenbladeren. Na de lunchstop (niet inbegrepen) gaat de wandeling verder door Dataran Merdeka en naar de Central Market. Het opmerkelijke paleis van Sultan Abdul Samad, gebouwd in 1897, is in islamitische of neo-saraceense stijl. Het was het grootste gebouw van zijn tijd en werd het mooiste van de Maleisische staten genoemd. Pasar Seni, of Centrale Markt, is een kunstnijverheidsbazaar met een ruim aanbod aan producten van plaatselijke kunstenaars en ambachtslieden. Ga vervolgens naar Chinatown voor een bezoek aan de Sri Maha Mariamman hindoetempel en de oudste taoïstische tempel van de stad met een geschiedenis die teruggaat tot 1864. Gebouwd door Kapitan China Yap Ah Loy, een van de grondleggers van Kuala Lumpur. Kom aan in de bruisende wijk Chinatown en dwaal langs de kraampjes. Om het bezoek af te ronden, stopt u aan de voet van de Petronas Towers voor een foto. Keer aan het eind van de middag terug naar het hotel. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Verdant Hill Hotel (Kuala Lumpur)
Plaats:
Kuala Lumpur

Bezoek de historische stad Malacca

Dag 3: Bezoek de historische stad Malacca

Ontbijt in het hotel. Om 09:00 uur vertrekken we naar de historische stad Malacca, die ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Kuala Lumpur ligt. Malacca staat vol tempels, markten en moskeeën en het historische centrum heeft zijn oude gebouwen behouden, waardoor het in 2008 historische erkenning van Unesco heeft gekregen. Riksja's komen oorspronkelijk uit Japan en werden voor het eerst naar Malacca gebracht in 1880, waar ze een belangrijke vorm van openbaar vervoer werden. Riksja's waren de belangrijkste bron van inkomsten voor duizenden Chinese immigranten. Vervolg met een wandeling die u leidt naar het Nederlandse Stadhuys op het Rode Plein, de katholieke kerk van Sint-Pieter. We beklimmen de heuvel van San Paolo waar de ruïnes van de gelijknamige kerk liggen (evenals de heilige plaats van Sint Franciscus Xaverius) en gaan verder naar de Porta de Santiago, het laatst overgebleven bastion van het oude Portugese fort "A Famosa" dat door de Engelsen werd verwoest. Stop voor de lunch in een typisch lokaal restaurant om de Peranakan keuken, typisch voor Malacca, te proeven. Vrije tijd om door Jonker street te wandelen tussen de antiek- en winkelstraat. Na de lunch gaan we verder langs Harmony Street om Cheng Hoon Teng, de oudste tempel in Maleisië, te bewonderen. We vertrekken voor de terugreis naar Kuala Lumpur in de vroege namiddag met een geschatte aankomst in het hotel in de late namiddag. Reistijd: 150 km, 2 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie: Verdant Hill Hotel (Kuala Lumpur)
Plaats:
Melaka

Transfer naar de luchthaven & aankomst op het eiland Langkawi

Dag 4: Transfer naar de luchthaven & aankomst op het eiland Langkawi

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Kuala Lumpur voor de vlucht naar Langkawi. Aankomst in Langkawi en check-in in het hotel. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Pelangi Beach Resort & Spa (Langkawi)
Plaats:
Langkawi

Kom helemaal tot rust op Langkawi

Dag 5 tot 7: Kom helemaal tot rust op Langkawi

Deze drie dagen op Langkawi staan in het teken van pure ontspanning. Geniet van de witte zandstranden, de warme zon en de schoonheid om u heen en relax.... Ga erop uit en ontdek de omgeving van een hotel. En als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met uw lokale reisexpert. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Pelangi Beach Resort & Spa (Langkawi)
Plaats:
Langkawi

Vaarwel Langkawi

Dag 8: Vaarwel Langkawi

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur voor de transfer naar de luchthaven. Daar reis u verder of begint u aan uw terugreis naar huis.  Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Plaats:
Langkawi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.570 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Maleisië volgens uw wensen