Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

MaleisiëOntmoet de lokale bevolking met verblijf in gastgezinnen

 • Buiten de gebaande paden
Er wonen meer dan 40 verschillende stammen op Maleisisch Borneo. Alle stammen hebben verschillende culturen en de meeste leven nog steeds (deels) in de oerwouden van het eiland. Tijdens deze reis gaat u op bezoek bij verschillende stammen om te leren over het leven van de lokale bevolking. U verblijft op een aantal locaties bij de families thuis en u gaat samen de jungle ontdekken, leren koken en ...

Er wonen meer dan 40 verschillende stammen op Maleisisch Borneo. Alle stammen hebben verschillende culturen en de meeste leven nog steeds (deels) in de oerwouden van het eiland. Tijdens deze reis gaat u op bezoek bij verschillende stammen om te leren over het leven van de lokale bevolking. U verblijft op een aantal locaties bij de families thuis en u gaat samen de jungle ontdekken, leren koken en helpen met de taken in hun dagelijkse leven. U bezoekt ook een orang-oetan centrum en u maakt een tocht met een fluisterboot over de Kinabatangan Rivier .

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Eiland
  Eiland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Kuching

Bij aankomst in de hoofdstad van de staat Sarawak ontmoet u de chauffeur die u naar het centrum van Kuching rijdt. Breng de rest van de dag vrij door. Kuching is een geweldige en comfortabele stad om in rond te wandelen. U kunt langs de Waterfront wandelen en verschillende musea bezoeken, allemaal in de buurt. Kuching is beroemd om zijn heerlijke gerechten, waaronder de Sarawak Laksa en de Kolo Mee!

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Marian Lodging House (Kuching)

Dag 2: Orang oetans en eerste homestay

Een lokale gids neemt u mee naar het Semenggoh Orangutan Centre. waar de grote apen door de bomen slingeren als ze worden gevoederd. Dan rijdt u naar uw eerste gastgezin in Kampung Sadir. Ontspan terwijl de familie een lokale Bidayuh-lunch bereidt. 's Middags leert u alles over de cultuur van de stam in een traditioneel longhouse. Ontdek hoe belangrijk bamboe is, bezoek de school en de mattenvever. En wees niet bang vragen te stellen! Na het diner kunt u een nachtwandeling maken op zoek naar vuurvliegjes en andere nachtdieren.

Plaats:
Semenggoh Wildlife Center, Kampung Sadir
Accommodatie
Saloma Homestay (Siburan)

Dag 3: Een dag met de familie van Saloma

Breng de hele dag samen met Saloma en haar familie door. U kunt verschillende activiteiten ondernemen. Help mee op de boerderij en leer op de traditionele Bidayuh-manier te koken. Het is ook een mooie omgeving om wandelingen te maken. Bespreek samen met Saloma welke activiteiten u wilt doen of laat u verrassen door haar suggesties.

Plaats:
Kampung Sadir
Accommodatie
Saloma Homestay (Siburan)

Dag 4: Homestay in Lamin Dana

Met een transfer vertrekt u naar Kuching voor de korte vlucht naar Mukah. Daar wordt u door uw chauffeur opgewacht voor de rit naar Lamin Dana, niet ver weg. U krijgt een welkomstdrankje, een briefing over de komende dagen en een uitleg over de geschiedenis van deze plek. Maak een wandeling door het dorp en leer alles over de gemeenschap. Geniet van een diner in de homestay voordat u zich terugtrekt op uw kamer.

Plaats:
Lamin Dana
Accommodatie
Lamin Dana Guesthouse (Lamin Dana)

Dag 5: Een ochtend op de Sago rivier

Vandaag gaat u op een Sago Riviercruise in het minder bezochte deel van Sarawak. U verblijft in een homestay bij de Melanau stam. U stopt bij een traditioneel bakhuis, waar sago wordt gemaakt en u ziet een traditionele paal die vroeger werd gebruikt bij een overlijden. Volgens de Melanau traditie werd een grafkist niet begraven, maar op een paal geplaatst. Geniet van de Sungai Misan met zijn unieke flora en fauna en keer terug naar het gastgezin voor een heerlijke lunch. Neem 's middags deel aan een lokale handwerkdemonstratie. Ontspan op de veranda en geniet van de zonsondergang. Het diner wordt geserveerd in de homestay.

Plaats:
Lamin Dana
Accommodatie
Lamin Dana Guesthouse (Lamin Dana)

Dag 6: Vlucht naar Miri

Geniet van het ontbijt bij uw gastgezin en bezoek dan Sapan Puloh, het plaatselijke erfgoedmuseum. Breng de ochtend door met de Melanau stam en leer alles over hun cultuur en het dagelijks leven. De mensen die hier wonen zijn authentiek in hun cultuur. Ze produceren vooral sago, een uniek product van de palmboom. Dan vliegt u naar Miri, waar u de avond vrij kunt doorbrengen. Het stadje heeft leuke restaurants en barretjes en u kunt hier één van de mooiste zonsondergangen van Sarawak zien! 

Plaats:
Lamin Dana, Miri
Accommodatie
Mega Hotel (Miri)

Dag 7: De grotten van Mulu

Nog een korte vlucht brengt u naar Mulu, waar u uw lokale gids ontmoet. Hij brengt u eerst naar het hotel en neemt u later op de dag mee naar de Deer Caves. Wandel het oeroude pad door de groene jungle naar één van de grootste grotten op de wereld. Bewonder daarna de Lang Cave, die er heel anders uitziet. En bij goed weer is het dan tijd voor een bijzonder spektakel. Vanaf het Bat Observatorium ziet u miljoenen vleermuizen de grot verlaten op zoek naar eten. 

Plaats:
Mulu
Accommodatie
Mulu Village Homestay (Mulu)

Dag 8: De Clearwater & Wind grotten

De gids staat weer klaar, dit keer om u mee te nemen aan boord van een longboat op de Melinau rivier. Ga de rivier op richting de Clearwater & Wind Grotten. Onderweg bezoekt u het Penan Longhouse van Batu Bangan. Leer over de geschiedenis en cultuur van deze eens nomadische stam. Vervolg uw weg over stroomversnellingen naar de ingang van de grot. Na het bezoek kunt u een verkoelende duik nemen in de rivier. Na een picknicklunch brengt de boot u terug naar uw gastgezin. 

Plaats:
Mulu
Accommodatie
Mulu Village Homestay (Mulu)

Dag 9: Gastgezin bij de Kiulu rivier

U vliegt weer verder, ditmaal naar Kota Kinabalu, vanwaar u de binnenlanden inrijdt. Na een stop bij een hangbrug en een lokale markt bereikt u de Kiulu Farmstay aan de Kiulu rivier. Probeer hier enkele culturele activiteiten, zoals het schieten met een blaaspijp, het planten en verwerken van rijst en het snijden van rubber. Die middag leert u tijdens een wandeling door het dorp met uitzicht op de prachtige vallei alles over de lokale bevolking. De avond brengt u met uw gastgezin door op de boerderij. 

Plaats:
Kiulu
Accommodatie
Kiulu Farmstay (Kiulu )

Dag 10: Een dag met de locals van Kiulu

Verken de omgeving met uw lokale gids. Bezoek de school, niet ver van de boerderij, maak een wandeling en leer over de lokale producten die de bevolking hier produceert. Uw gastheren nemen de hele dag de tijd om u alles te vertellen over hun manier van leven en u kunt verschillende activiteiten ondernemen. En er is nog voldoende tijd voor een duik in de rivier bij goed weer! U dineert en overnacht weer op de boerderij. 

Plaats:
Kiulu
Accommodatie
Kiulu Farmstay (Kiulu )

Dag 11: Varen op de Kinabatangan Rivier

Ontspan en leun achterover tijdens de transfer naar de Kinabatangan rivier, u bent een paar uur onderweg. De reis gaat verder met een boot die u naar uw lodge brengt. Houd onderweg uw ogen open om wilde dieren in de jungle en op de oever te spotten! Die middag maakt u nog een cruise op de rivier, wie weet ziet u wel de kleinste olifantensoort op aarde. En na het diner met lokale, duurzaam geproduceerde gerechten, maakt u een nachtcruise over de rivier op zoek naar nachtdieren en vuurvliegjes.

Plaats:
Kinabatangan River
Accommodatie
Tanjung Bulat Jungle Camp (Kinabatangan River)

Dag 12: Vogels spotten en een junglewandeling

U gaat 's ochtends vroeg de rivier op. Dit is het beste moment om vogels te spotten! Als de omstandigheden precies goed zijn, ziet u de rivier in nevel gehuld om deze tijd. Na een ontbijt in de lodge trekt u te voet de jungle in. Observeer unieke insecten en dieren in het wild. De gids legt u uit hoe de planten traditioneel gebruikt werden. 's Middags maakt u nog een cruise en ook vandaag sluiten we af met een nachtwandeling. 

Plaats:
Kinabatangan River
Accommodatie
Tanjung Bulat Jungle Camp (Kinabatangan River)

Dag 13: Transfer naar Sepilok en vrije middag

Neem afscheid van uw gastfamilie en maak een korte boottocht terug naar de steiger. Hier ontmoet u de chauffeur voor een transfer naar het Sepilok-gebied. U komt in de middag aan bij de accommodatie en de rest van de dag kunt u vrij besteden. Wilt u nog een keer de orang oetans van Borneo zien? Dan is het Sepilok Orangutan Center slechts een paar minuten lopen van het resort.

Plaats:
Sepilok
Accommodatie
Sepilok Forest Edge Resort (Sepilok)

Dag 14: Vertrek vanaf Sandakan

Na het ontbijt heeft u wat vrije tijd tot uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. We hopen dat u een geweldige tijd hebt gehad in Maleisië!

Plaats:
Sandakan

KuchingSemenggoh Wildlife CenterKampung SadirLamin DanaMiriMuluKiuluKinabatangan RiverSepilokSandakan

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.230 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 1.230€ 1.110€ 1.060

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals beschreven in het programma, inclusief ontbijt
 • Lunch op dag 2, 3, 5, 6 en 10 t/m 12, diner op dag 2 t/m 6 en 8 t/m 12
 • Engelssprekende lokale gidsen bij elke excursie
 • Tours en excursies zoals beschreven in het programma
 • Alle transfers in voertuigen met airconditioning

Niet inbegrepen in de prijs

 • Toeristenbelasting van RM 10,- per kamer, per nacht
 • Reisverzekering (aanbevolen)
 • Een meereizende gids, optioneel kan uw reis hierop aangepast worden
 • Fooien, dagelijkse en persoonlijke uitgaven
 • Optionele activiteiten
 • Overige maaltijden en alle dranken
 • Internationale vlucht, inclusief vertrekbelasting
 • Binnenlandse vluchten (ca. €40,- tot €60,- per persoon, per vlucht)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Maleisië (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema