Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

MaleisiëCompleet Sarawak

 • Klassiekers
Tijdens deze 12-daagse reis ontdekt u het eiland Sarawak, beginnend met het leuke centrum van Kuching. In Bako National Park gaat u op zoek naar wilde dieren, zoals de neusaap. U maakt kennis met de orang oetans van Semenggoh en slaapt twee nachtjes bij een lokaal gastgezin. U sluit de reis af met een bezoek aan twee bijzondere nationale parken vol ongerepte natuur: Tanjung Datu en Mulu. Deze reis...

Tijdens deze 12-daagse reis ontdekt u het eiland Sarawak, beginnend met het leuke centrum van Kuching. In Bako National Park gaat u op zoek naar wilde dieren, zoals de neusaap. U maakt kennis met de orang oetans van Semenggoh en slaapt twee nachtjes bij een lokaal gastgezin. U sluit de reis af met een bezoek aan twee bijzondere nationale parken vol ongerepte natuur: Tanjung Datu en Mulu. 

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Planten en bloemen
  Planten en bloemen

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Kuching

Bij aankomst op de luchthaven van Kuching ontmoet u uw chauffeur voor een transfer naar het stadscentrum. Breng de rest van de dag op uw gemak door. Begin de stad in uw eigen tempo te verkennen of ontspan bij het zwembad van het hotel. Voor het avondeten wordt u geadviseerd om Top Spot te bezoeken - een grote foodcourt bovenin een parkeergarage in het centrum van Kuching. 

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Grand Margherita Hotel (Kuching)

Dag 2: Stadswandeling in Kuching

Een gids neemt u mee op een wandeling door het centrum van Kuching, want de beste manier om de stad te ontdekken is te voet. Wandel langs de waterkant terwijl de gids vertelt over de geschiedenis van de hoofdstad van Sarawak. Bezoek het Chinese museum, de Tua Pek Kong-tempel en de bazaar. Vervolg uw weg naar de drijvende moskee en het Sarawak-museum. Wandel ook door het Old Courthouse en probeer de lokale delicatessen. De middag heeft u vrije tijd.

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Grand Margherita Hotel (Kuching)

Dag 3: Ontdek de jungle van Maleisië

Met een transfer en een boottocht brengen we u diep de jungle in, naar het Bako National Park. Bereid u voor op een wandeling door de mangroven over de paden van het regenwoud. Kijk om u heen en spot neusapen, mutslangoer apen, makaken, mudskippers en blauwe vioolkrabben. Er zijn hier ook veel vogels en insecten en met een beetje geluk ziet u een slang! Na de lunch maakt u nog een korte trektocht op zoek naar vogels en planten, waarna u naar Kuching wordt gebracht voor de overnachting.

Plaats:
Bako National Park
Accommodatie
Grand Margherita Hotel (Kuching)

Dag 4: Orang Oetans en homestay

Een gids neemt u mee naar het Semenggoh Orangutan Centre waar u kunt zien hoe de mensapen van de boomtoppen naar beneden zwaaien om te smullen van het fruit tijdens de voedertijd. Dan gaat u naar Kampung Sadir, waar u bij een gastfamilie verblijft die een heerlijke lokale Bidayuh lunch voor u bereidt. Alle ingrediënten worden lokaal geteeld of zijn afkomstig uit de jungle. U leert in een origineel longhouse over de cultuur van de stam.  Ontdek hoe bamboe een grote rol speelt in het dagelijks leven, bezoek de plaatselijke school en de mattenwever. Na het diner is er de optie om een nachtwandeling te maken.

Plaats:
Semenggoh Sarawak, Siburan
Accommodatie
Saloma Homestay (Siburan)

Dag 5: Een dag met het gastgezin

Breng de dag samen met Saloma en haar familie. U kunt verschillende activiteiten doen. U kunt bijvoorbeeld helpen op de boerderij of leren om als een echte Bidayuh te koken. Ook kunt u wandelen in de omgeving. Bespreek samen met Saloma welke activiteiten u zou willen doen of laat u verrassen door haar suggesties.

Plaats:
Siburan
Accommodatie
Saloma Homestay (Siburan)

Dag 6: De natuur van Tanjung Datu

U neemt afscheid van uw gastgezin en rijdt naar Sematan, waar een lokale gids u naar het nationaal park Tanjung Datu brengt. Met een boot vaart u de ongerepte natuur van het park in. Na het inchecken bezoekt u een schildpaddenbroederij en kunt u ontspannen op het strand. Na het avondeten kunt u een nachtwandeling maken op zoek naar dieren in het wild, zoals wilde beren, civetkatten en andere nachtdieren. Wandel over het strand in de hoop een schildpad aan land te zien komen om haar eieren te leggen.

Plaats:
Tanjung Datu National Park
Accommodatie
Tanjung Datung National Park Headquarters (Tanjung Datu National Park)

Dag 7: Wandeling door het oerwoud

U begint de dag met een wandeling door het oerwoud langs het Pasir Antu Laut-pad om gibbons, languor en neushoornvogels te zoeken. U komt aan bij een strand waar u een frisse duik kunt nemen. Ga terug via dezelfde route voordat u verder gaat naar Turtle Beach waar enorme rotsblokken langs de kust liggen. Eet een late lunch in het hoofdkwartier van het park en als het tij laag is, kunt u snorkelen in de buurt van Telok. Na het diner maakt u een korte nachtwandeling om de nachtdieren te spotten. 

Plaats:
Tanjung Datu National Park
Accommodatie
Tanjung Datung National Park Headquarters (Tanjung Datu National Park)

Dag 8: Terug naar Kuching

Geniet van een vrije ochtend in het Tanjung Datu park. Neem een laatste duik in de zee, werk aan uw kleurtje of maak een wandeling door de jungle. Aan het eind van de ochtend neemt de boot u mee terug naar de jetty. Na de lunch keert u met een transfer terug naar Kuching. 

Plaats:
Tanjung Datu National Park
Accommodatie
Grand Margherita Hotel (Kuching)

Dag 9: Vlucht naar Mulu National Park

Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor een korte vlucht naar Mulu National Park. Na registratie en inchecken ontmoet u de gids en maakt u een wandeling over de junglepaden naar de Deer & Lang-grotten. Uw gids vertelt u alles over de ondergrondse systemen terwijl u de grotten verkent. Op het Bat Observatory Dek kijkt u uw ogen uit terwijl miljoenen vleermuizen de grotten verlaten op zoek naar eten. 

Plaats:
Mulu
Accommodatie
Mulu Park Headquarters (Mulu)

Dag 10: Ontdek Mulu National Park

Word wakker en ga met de gids aan boord van de longboat. U baant zich een weg de rivier op en bezoekt één van de Penan dorpjes. Blijf stroomopwaarts gaan en kom aan bij de Clearwater & Wind-grotten die u met de gids verkent. Geniet van een heerlijke picknicklunch aan de oever en neem desgewenst een frisse duik. Dan vaart de longboat u terug naar de accommodatie waar u de middag op uw gemak door kunt brengen.

Plaats:
Mulu
Accommodatie
Mulu National Park Hotel (Mulu)

Dag 11: Het onontdekte Mulu

U springt weer aan boord van de longboat met uw gids. Vandaag verkent u het minder bekende Mulu, waar niet veel toeristen komen. Vaar de rivier af naar waar de Melinau-rivier de machtige Tutoh-rivier elkaar ontmoeten. Ga de Tutoh-rivier op en bezoek één van de lokale dorpjes. Leer alles over de inwoners en hun cultuur. Vervolg uw weg naar een kiezelstrand. Hier leert u hoe men een typische lokale lunch in de jungle kookt. Maak samen met de gids een maaltijd boven het vuur. Als u wilt, kunt u vissen en zwemmen in de rivier. In de namiddag keert u terug naar Mulu en uw accommodatie. 

Plaats:
Mulu
Accommodatie
Mulu National Park Hotel (Mulu)

Dag 12: Vertrek vanaf Kuala Lumpur

U heeft nog even vrije tijd voordat u vertrekt. Vanuit Mulu vliegt u via Kuching of Miri naar Kuala Lumpur voor uw vlucht naar huis. Geniet tijdens de vlucht na van een bijzondere reis in de ongerepte natuur van Sarawak. Deze ervaring zult u niet snel vergeten!

Plaats:
Kuala Lumpur

KuchingBako National ParkSemenggoh SarawakSiburanTanjung Datu National ParkMuluKuala Lumpur

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.310 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 1.310€ 1.120€ 1.010

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie, inclusief ontbijt
 • 7x lunch en 3x diner
 • Lokale Engelssprekende gids bij elke tour
 • Tours en activiteiten zoals vermeld in het programma
 • Entreegelden
 • Transfers en veerponten zoals beschreven in het programma

Niet inbegrepen in de prijs

 • Toeristenbelasting (10RM per kamer per nacht, u betaalt dit bij het inchecken)
 • Reis- en annuleringsverzekering (aanbevolen)
 • Een gids die met u mee reist - vraag ons naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Binnenlandse en internationale vluchten
 • Luchthavenbelastingen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Maleisië (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema