Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

MaleisiëPuur en wild Maleisisch Borneo en Brunei

 • Buiten de gebaande paden
Deze reis neemt u mee buiten de gebaande paden, u ziet op deze manier de bijzondere gezichten van Maleisisch Borneo en Brunei zoals geen ander. U maakt u een wandeling door de dichte jungle op zoek naar neusapen, borneovarkens en slijkspringers. U komt oog in oog te staan met orang-oetans en maakt een fietstocht op zoek naar verborgen grotten. In Sibu leert u over de lokale Melanau stam waarna u d...

Deze reis neemt u mee buiten de gebaande paden, u ziet op deze manier de bijzondere gezichten van Maleisisch Borneo en Brunei zoals geen ander. U maakt u een wandeling door de dichte jungle op zoek naar neusapen, borneovarkens en slijkspringers. U komt oog in oog te staan met orang-oetans en maakt een fietstocht op zoek naar verborgen grotten. In Sibu leert u over de lokale Melanau stam waarna u doorreist naar Brunei. Vanuit de kustplaats Kota Kinabalu bezoekt u de World UNESCO-site Mount Kinabalu en u gaat drie dagen op zoek naar wilde dieren in de jungle van de Crocker Range.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Kuching

Welkom in Maleisië! U begint uw reis in het historische en culturele Kuching. Een chauffeur brengt u van het vliegveld naar uw hotel. Neem alvast een kijkje in het centrum! Er zijn verschillende goede musea te bezoeken. U kunt ook de pont nemen naar het voormalig Fort Margherita, dat tegenwoordig dienst doet als galerij. En vergeet niet het lokale eten te proberen, zoals de bekende Sarawak Laksa.

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Marian Lodging House (Kuching)

Dag 2: Excursie Bako National Park

Uw gids neemt u vandaag mee naar het vissersdorpje Bako, vanwaar u een speedboot naar het Bako NP neemt. Op het programma staat een wandeling door de dichte jungle over het Paku-pad. Kijk goed om u heen om wilde dieren te spotten, er zijn hier neusapen, borneovarkens, slijkspringers en krabben. U kunt hier ook unieke plantsoorten vinden, zoals de vleesetende Pitcher Plant.

Plaats:
Kuching, Bako, Bako National Park
Accommodatie
Marian Lodging House (Kuching)

Dag 3: Excursie Kuching en fietstocht

Uw dag begint met een bezoek aan het Semenggoh Orangutan Rehabilitatie Centrum, waar orang-oetans getraind worden om zelfstandig in het wild te leven. Dan bezoekt u de bijzondere Fairygrot, waar vele vleermuizen wonen. U sluit de tour af met een fietstocht op zoek naar verborgen grotten en goudmijnen. U fietst langs het goudmijnstadje Bau en over bergpaden met een adembenemend uitzicht!

Plaats:
Kuching, Semenggoh Sarawak
Accommodatie
Marian Lodging House (Kuching)

Dag 4: Boottocht naar Sarikei en Sibu

Per boot nemen we u mee naar de ananasstad van Maleisië, Sarikei. Een gids laat u de lokale markt zien, waar allerlei soorten fruit en groenten te koop zijn. U rijdt verder naar het stadje Sibu, onderweg kunt u verschillende tropische vruchten proeven. En 's avonds gaat u naar de Night Market, waar werkelijk alles te koop is, van eten tot telefoons en van textiel tot kippen. U zult uw ogen uitkijken!

Plaats:
Sarikei, Sibu
Accommodatie
Tanahmas The Sibu Hotel (Sibu)

Dag 5: Tour Sibu, Kut Melanau en Lamin Dana

Met uw gids wandelt u door Sibu en ziet u hoe de rivier het hart van de stad is. U bezoekt een Chinese tempel en beklimt de Seven Story Pagoda. U vaart met een speedboot naar Kut Melanau, waar u de lokale levensstijl kunt ervaren. Uw eindbestemming is Lamin Dana, een historisch dorpje dat thuis is voor de authentieke Melanau stam.

Plaats:
Sibu, Lamin Dana
Accommodatie
Lamin Dana Guesthouse (Lamin Dana)

Dag 6: Excursie zwarte wateren en Mukah

Vandaag bezoekt u de mysterieuze rivieren Tellian en Misan, die zo zwart als roet zijn. Dan nemen we u mee naar een Sagofabriek, Sago wordt gemaakt van een palm en doet dienst als meel en rijstvervanger. In het dorpje Mukah kunt u bijzonder eten ontdekken, zoals levende wormen en rauwe vis. De durfals mogen het proberen! En na een dag vol actie neemt u een korte vlucht naar Miri.

Plaats:
Miri, Mukah
Accommodatie
Mega Hotel (Miri)

Dag 7: Dagje Brunei

Vanuit Miri maakt u een uitstapje naar het rijke oliestaatje Brunei. U begint in Seria, waar u de buigende ezels kunt zien - een groot deel van de economie draait om olie en met deze machines wordt het uit de grond gepompt. In de hoofdstad Bandar Seri Begawan kunt u de rijkdom en pracht bewonderen tijdens een tour langs het Nationaal Museum, het paleis van de Sultan, de schitterende gouden moskee en meer!

Plaats:
Brunei, Bandar Seri Begawan
Accommodatie
Mega Hotel (Miri)

Dag 8: Vlucht naar Kota Kinabalu

Na een week vol nieuwe indrukken en interessante activiteiten is het tijd voor ontspanning. U vliegt naar de kustplaats Kota Kinabalu, waar u kunt genieten van een frisse zeebries. De middag kunt u vrij besteden. Wandel over het Waterfront of bekijk de stad vanuit de hoogte vanaf de heuvel van het Signal Hill Observatory Platform. En geniet 's avonds van de heerlijke Maleisische keuken.

Plaats:
Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La (Kota Kinabalu)

Dag 9: Vrije dag in Kota Kinabalu

Vandaag kunt u volop genieten van de zon, de zee en het strand. Breng u vrije dag door op een parelwit strand op een van de eilanden in de omgeving. Avonturiers kunnen via een zipline van eiland naar eiland vliegen. Rondom Kota Kinabalu kunt u uitstekend snorkelen en duiken. Aan u de keuze!

Plaats:
Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La (Kota Kinabalu)

Dag 10: Excursie Kinabalu National Park

In het Kinabalu NP staat de hoogste berg van Zuidoost Azië, de Mount Kinabalu. Vanaf de Pekan Nabalu-markt heeft u een adembenemend uitzicht op de gigantische berg. In het park brengt uw gids u naar de bergtuinen met orchideeën. Die middag bezoekt u de Poring Hot Springs en doet u een Canopy Skywalk langs de toppen van de bomen. De laatste stop is een vlinderboerderij.

Plaats:
Kota Kinabalu, Kinabalu Park
Accommodatie
Shangri-La (Kota Kinabalu)

Dag 11: Ontdek de Maleisische jungle

Maak u klaar voor drie dagen kamperen in het regenwoud! Een chauffeur brengt u naar het gebergte van de Crocker Range. Met een lokale gids wandelt u naar Polod Camp, waar u de nacht in een hangmat doorbrengt. Houd onderweg uw ogen open om tropische vogels en apen te spotten. 's Middags kunt u afkoelen in de rivier. En u heeft de mogelijkheid om na zonsondergang een wandeling door het woud te maken.

Accommodatie: Overnachting in hangmat op Polod Campsite

Plaats:
Crocker Range National Park

Dag 12: Tweede dag jungletocht

Word rustig wakker met het gefluit van tropische vogels op de achtergrond. U trekt met uw gids verder de bossen in over een pad langs de rivier en door het regenwoud. In het Siniatan Camp heeft u de hele middag om de omgeving verder te verkennen. Ga op eigen gelegenheid op zoek naar vogels en andere wilde dieren en neem een frisse duik in de rivier. 

Accommodatie: Overnachting in hangmat op Sinitian Campsite

Plaats:
Crocker Range National Park

Dag 13: Van de jungle terug naar de kust

Met uw gids wandelt u in zo'n vier uur terug naar het beginpunt. Hij vertelt u meer over het regenwoud en zijn bewoners. Geniet van de groene jungle om u heen en van de tropische geluiden die uit alle hoeken komen. Met behulp van uw gids kunt u wilde dieren spotten en fotograferen. U rijdt dan terug naar Kota Kinabalu, waar u van de wandeltocht kunt bijkomen in uw hotel.

Plaats:
Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La (Kota Kinabalu)

Dag 14: Vertrek vanaf Kota Kinabalu

Tijdens deze bijzondere reis heeft u het prachtige Maleisië van een andere kant kunnen zien. U zult ongetwijfeld veel goede herinneringen en indrukwekkende ervaringen rijker zijn. Geniet na van uw reis tijdens uw terugvlucht. We zien u graag nog een keer terug!

Plaats:
Kota Kinabalu

KuchingBakoBako National ParkSemenggoh SarawakSarikeiSibuLamin DanaMiriMukahBruneiBandar Seri BegawanKota KinabaluKinabalu ParkCrocker Range National Park

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.330 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers246
Prijs per volwassene:€ 1.330€ 1.250€ 1.180
Prijs per kind (tot 12 jaar):€ 1.200€ 1.120€ 1.060

Inbegrepen in de prijs

 • Transfers van en naar de luchthaven en binnenlandse transfers per auto, minibus, speedboot en ferry
 • Alle accommodaties: 13 nachten verblijf, inclusief ontbijt
 • Lunch tijdens de tourtochten op dag 2, 3, 6, 7 en 10 en volpension in Lamin Dana en tijdens de jungletrek
 • Activiteiten/excursies: Bako National Park, Semenggoh Orangutan Centre, fietstocht Kuching, lokale markten Sarikei & Sibu, stadswandeling Sibu, stadwandeling Lamin Dana, stadstour Brunei, Kinabalu Park & Poring Hot Springs, 3-daagse jungletrek
 • Engelssprekende gids en/of chauffeur tijdens de excursies en transfers

Niet inbegrepen in de prijs

 • Malaysian Tourism Tax (RM10 per kamer, per nacht), te betalen bij het hotel
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Maaltijden die niet genoemd worden onder "inbegrepen in de prijs"
 • Excursies en activteiten die niet genoemd worden onder "inbegrepen in de prijs"
 • Persoonlijke uitgaven, fooien, etc.
 • Verzekeringen (reisverzekering, annuleringsverzekering, etc.)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema