Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Van Antananarivo naar het Noorden van Madagaskar

MadagaskarVan Antananarivo naar het Noorden van Madagaskar

Avontuur
Tijdens deze reis bezoekt u o.a. het oudste park van Madagaskar (Montagne d'Ambre), de bekende Tsingy formaties en de prachtige stranden van Nosy-Be! Maak verschillende wandelingen door de (nationale) parken en geniet van de prachtige natuur. Ook zult u een fietstocht maken door het achterland langs kruiden, cacao plantages en kleine dorpjes. Kortom, ontdek al het moois wat het Noorden te bieden heeft! + met een slimme intercontinentale vlucht met aankomst in de hoofdstad en vertrek vanaf Nosy-Be heeft u geen binnenlandse vlucht nodig voor deze reis.
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.354
Reisprogramma
Aankomst op Madagaskar

Dag 1: Aankomst op Madagaskar

Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Madagascar - Antananarivo. Hier wacht een hotel transfer u op om u naar een hotel in het centrum van de stad te brengen, mocht u met een late vlucht aankomen, dan raden we een hotel in de buurt van de luchthaven aan.  
Plaats:
Antananarivo

Antananarivo - Ankarafantsika

Dag 2: Antananarivo - Ankarafantsika

Vandaag is een van de 2 langste reisdagen van uw reis (de andere reisdagen zijn echt meer dan goed te doen). Het zal zo'n 10 uur rijden zijn tot aan Ankarafantsika (de wegen zijn na Covid helaas nog niet echt aangepakt). We raden dan ook aan echt vroeg te vertrekken. De rit gaat richting het Noorden vandaag over een weg die door het glooiende landschap loopt. De chauffeur kent de lunchplekjes voor een lekkere lokale lunch. Aan het eind van de dag zult u in Ankarafantsika aankomen, een dorpje nabij het nationale park met dezelfde naam dat sinds sept 2023 nu ook bij Unesco geclassificeerd woud hoort.
Plaats:
Ankarafantsika,Antananarivo

Ankarafantsika

Dag 3: Ankarafantsika

Het Nationaal Park van Ankarafantsika is een mozaïek van dichte, droge bossen. Ankarafantsika staat nog meer bekend bij de wetenschappers als bij de toeristen, vandaar ook dat het nog geheel niet toeristisch is rond dit park. Ankarafantsika staat bekend om zijn meren, waar vele soorten watervogels voorkomen. Het park is ook een schuilplaats voor lemuren en andere soorten endemische vogels. Er zijn meerdere soorten wandelingen mogelijk in het park. Er is zelf een enorm dikke grote Baobab te bewonderen.
Plaats:
Ankarafantsika

Ankarafantsika - Antsohihy

Dag 4: Ankarafantsika - Antsohihy

Na het ontbijt rijdt u door richting het noorden. We zullen stoppen in Antsohihy. Dit is een klein dorpje aan de weg richting het noorden. In Antsohihy wacht een hotelletje met een lekker zwembad jullie op om even uit te rusten en morgen verder te gaan op zoek naar de zeer speciale Blauwoogmaki! Ervaar de lokale cultuur in een Malagasy stadje.
Plaats:
Antsohihy,Ankarafantsika

Antsohihy - Ambanja

Dag 5: Antsohihy - Ambanja

Vandaag maken we eerst een mooie tocht van ongeveer 4 uur tot Maromandia. In Maromandia is een door de gemeenschap beheerd ecotoerisme en conservatieproject, waar de blaauwoogmaki gespot kan worden. Vertrek in de ochtend, zodat u nog redelijk op tijd bent om het parkje te bezoeken. Lemuren zijn altijd het meest actief in de ochtend. U kunt hier een mooie tocht van zo’n 2 uur maken en de blaauwoog spotten. Hier kan een lunchpauze ingelast worden. De rit gaat verder in de middag richting het noorden tot aan Ambanja. Dit is een prettig plaatsje dat gedomineerd word door een regio vol rivieren en bekend staan om zijn cacao plantages en peper en kruidnagel plantages.
Plaats:
Maromandia,Antsohihy,Ambanja

Ambanja

Dag 6: Ambanja

Vandaag gaat u met de gids en de mountainbike door het achterland (wandelen is ook mogelijk). Een tochtje op een uitgeholde boomstamkano op de rivier behoort ook nog tot de mogelijkheden. Kortom een leuke excursie door het achterland langs kruiden en cacao plantages en kleine dorpjes.
Plaats:
Ambanja

Ambanja - Ankarana

Dag 7: Ambanja - Ankarana

De rit gaat verder over de RN6 tot aan het dorpje Ankarana aan de voet van het Ankarana Reservaat. Deze rit duurt zo'n 3,5/4 uur. We raden aan dit in de ochtend te doen, zodat jullie in de middag nog tijd hebben, indien gewenst, het prive park Gondwana van het luxe hotel Ankarana Lodge te bezoeken (dit is tegen betaling ook voor niet gasten mogelijk) - een mooie eerste kennismaking met de Tsingy. P.S. Ankarana staat zit sept. 2023 ook op de werelderfgoedlijst van Unesco!
Plaats:
Ankarana Reserve,Ambanja,Ankarana

Ankarana

Dag 8: Ankarana

Een volle dag om het nationale park van Ankarana te bezichtigen. Vandaag kunt u het circuit dat “Circuit Benabony” heet wandelen dat u tot aan de “hangbrug” over de Tsingy zal brengen. Hier heeft u een spectaculair uitzicht over de Tsingy-punten. Tevens kan er in de middag gekozen worden de “Perte de Riviere” te bezoeken waarbij u langs een natuurlijk amfitheater loopt “uitgehouwen” door de rivier of kunt u ervoor kiezen de “Tourelles des Tsingy” te bezoeken. 
Plaats:
Ankarana,Ankarana Reserve

Ankarana - Ramena

Dag 9: Ankarana - Ramena

Vandaag gaat de rit naar de meest Noordelijke stad van Madagascar, Diego-Suarez oftewel Antsiranana, de noordelijkste grote havenstad van Madagascar, rijk aan geschiedenis en traditie. Het ligt aan de Antsiranana-baai - een uitgestrekte natuurlijke haven die bestaat uit verschillende kleinere baaien. Voor de kust ziet u het herkenbare kegelvormige Nosy Lonja (of Sugar Loaf Island), dat door de lokale bevolking als heilig wordt beschouwd. Langs de noordoostelijke kust ligt het lange zandstrand van Ramena - met kilometers lang turkoois water en wit zand eromheen. Hier zal uw hotel ook liggen. De regio heeft ook veel kleine vissersdorpjes en biedt de Amber- en Ankarana-bergen als achtergrond.
Plaats:
Ankarana,Antsiranana,Diégo-Suarez,Ramena

Ramena

Dag 10: Ramena

Vandaag heeft u een vrije ochtend aan zee in Ramena - geniet van het strand en de zee, het zwembad en loop in de ochtend ook zeker even naar het (vissers)dorp. In de middag zal de chauffeur jullie weer ophalen om een leuke toer naar het Baobabbos van het Noorden te maken met prachtig uitzicht rond zonsondergang.
Plaats:
Ramena River

Ramena - Diego-Suarez - Joffreville

Dag 11: Ramena - Diego-Suarez - Joffreville

Vandaag brengt de chauffeur u in zo'n 1h20 rijden naar Joffreville, stadje aan de rand van het oudste nationaal park van Madagascar, de Montagne d'Ambre. U gaat vandaag direct dit nationaal park bezoeken - de entree ligt op zo'n 30 minuten rijden van Joffreville. Het nationale Montagne d'Ambre park is het oudste nationaal park op Madagascar en bestaat uit 300.000 hectare vulkanisch gebied met hoogteverschillen tussen 800 en 1.475 meter. De natuur is hier echt overal aanwezig en weelderig met een enorme variëteit aan flora en fauna. Men vindt in dit tropische laagwoud een overvloed aan medicinale planten, grote bomen, orchideeën, varens etc. Ook komen hier verschillende lemuren voor en een van de kleinste kameleons die op Madagascar leeft, de brookesia minima, en een van de kleinste primaten ter wereld, de Mircocebus rufus. Dit park biedt verschillende wandelingen die u bij de entree uitgelegd zullen worden zodat u een passende wandeling kunt kiezen.
Plaats:
Montagne D'Ambre National Park,Ramena River,Diégo-Suarez

Joffreville - Anjahakely

Dag 12: Joffreville - Anjahakely

Vandaag gaat de rit over de RN6 zuidwaarts en daarna via een secundaire weg een beetje oostelijk tot aan Anjahakely, een dorpje dat zich midden in het natuurlijke reservaat van Andrafiamena Andavakoera bevindt op zo'n 4 uur rijden van Diego. We zullen een omweg maken van zo'n 1h30/2 uur om , ook via een secundaire weg, de beroemde Rode Tsingy te bezoeken.
Plaats:
Amber Mountain National Park,Joffre Ville,Andrafiamena

Anjahakely

Dag 13: Anjahakely

Vandaag een volle dag om dit beschermde gebied te bezoeken, wat vooral bekend staat om het spotten van de prachtige zwarte lemuur (black lemur). Omringd door een prachtig landschap van bergen en bossen, bestaat dit natuur reservaat uit tropische bossen waar we endemische flora en fauna aantreffen. Natuurliefhebbers worden bediend door de verschillende wandelingen die door de accommodatie worden aangeboden, waaronder de Propithecus perrieri tour, de natuurlijke zwembadtour, de panoramische tour etc.
Plaats:
Andrafiamena

Anjahakely - Ankify - Nosy-Be

Dag 14: Anjahakely - Ankify - Nosy-Be

U begint de dag met een autorit van zo'n 4 uur tot aan Ankify van waar u wordt overgevaren in zo'n uur naar Nosy-Be. Eenmaal aangekomen in de haven zal een hotel transfer u opwachten om u naar een mooi hotel in het Noorden van het eiland te brengen. Een prachtige plek van waaruit direct gesnorkeld kan worden en u even aan zee kan genieten en tot rust komen na deze reis.
Plaats:
Andrafiamena,Ankify,Nosy Be

Nosy-Be

Dag 15 tot 16: Nosy-Be

Twee mooie vrije dagen op het eiland, genieten van zon, zee en strand…. Of zelf nog een (actieve) excursie boeken via het hotel. Een idee voor excursies zijn bijvoorbeeld: -  een excursie naar het kleine eilandje Tanin’kely: een halve dag excursie met picknick lunch inbegrepen. Voor het eilandje Tanin’kely is het prachtig snorkelen.  -  In de ochtend een excursie met een auto en chauffeur om een tocht over het eiland Nosy-Be te maken en dit beter kennen te leren. U komt zeker langs het rumfabriekje, het hoofdstadje op Nosy-Be en langs de Mont Passot… Laat u verrassen op dit leuke eilandje. De middag bent u vrij. - Al naar gelang het seizoen: een Whaleshark Excursie (oktober - december)
Plaats:
Nosy Be

Nosy - Be  -  vertrek

Dag 17: Nosy - Be - vertrek

Al naar gelang de vertrektijd van uw intercontinentale vlucht wordt u naar de luchthaven van Nosy Be gebracht door het hotel. U moet 3 uur van te voren op de luchthaven aanwezig zijn voor een intercontinentale vlucht.
Plaats:
Nosy-Be
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.354 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen