Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
De weg van RN7

MadagaskarDe weg van RN7

Boek Gerust
 • Klassiekers
Tijdens deze reis ontdekt u diversiteit en hoogtepunten van het oosten, het hoogland, de RN7 en het zuiden! Maak onder andere een mooie wandeling door het nationale park Perinet en ontmoet de Indri apen. Ontdek vervolgens de nationale parken Ranomafana en Isalo. Naast de avontuurlijke wandelingen krijgt u ook de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Kom dicht bij de bevolking en leer me...

Tijdens deze reis ontdekt u diversiteit en hoogtepunten van het oosten, het hoogland, de RN7 en het zuiden! Maak onder andere een mooie wandeling door het nationale park Perinet en ontmoet de Indri apen. Ontdek vervolgens de nationale parken Ranomafana en Isalo. Naast de avontuurlijke wandelingen krijgt u ook de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Kom dicht bij de bevolking en leer meer over hun dagelijkse leven. Daarnaast maakt u een fietstocht door de hooglanden en kunt u al het moois bewonderen. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Monique

Nederlandstalige reisagent in Madagaskar
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Bergen
  Bergen
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Snorkelen en duiken
  Snorkelen en duiken
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst op Madagascar

Vandaag komt u aan op Madagascar. Hier wacht een auto en chauffeur/gids u op om u naar het Belvedère hotel te brengen in het centrum van Antananarivo. Wij raden u aan bij aankomst direct geld te wisselen op de luchthaven.  Onze chauffeur/gids kan hier, indien gewenst, een handje bij helpen. 

Plaats:
Antananarivo
Accommodatie
Belvedere (Antananarivo)

Dag 2: Antananarivo naar Andasibe

Op het door u gewenste tijdstip vertrekt u per privéauto en Engelstalige chauffeur richting het oosten. Vandaag rijdt u tot aan Andasibe. U zult van het hoogland richting het oosten meer door dichter begroeid gebied rijden. Vlakbij het dorpje Andasibe ligt het nationale park Perinet. Dit is een fraai natuurreservaat waar u de Indri kunt zien. De Indri is de grootste van de halfapen. Hij kan een leeftijd bereiken van maar liefst 80 jaar. 

Plaats:
Antananarivo, Andasibe
Accommodatie
Feon'ny Ala (Andasibe)

Dag 3: Andasibe 

Na het ontbijt raden wij u aan een bezoek aan het nationale park Perinet te brengen. Vroeg in de ochtend is de Indri het best te spotten. De wandelingen die u kunt maken variëren van een paar uur tot een halve dag. U kiest ter plekke het circuit dat u wenst te lopen. Er zijn, naast het nationale park, nog vele andere privéparken te bezoeken nabij Andasibe. De chauffeur zal u graag wegwijs maken in de keuzes die u heeft. Ze liggen allemaal verspreid in de “regio”. Daarnaast is er een mogelijkheid om een nachtwandeling te maken. 

Plaats:
Périnet
Accommodatie
Feon'ny Ala (Andasibe)

Dag 4: Andasibe naar Antsirabe

Vandaag reist u naar Antsirabe. U zult het hoogland leren kennen. U rijdt door het Vakinankaratra gebied met zijn uitgestrekte rijstvelden. Tegen de lunch zullen we in Antsirabe aankomen. Antsirabe is de stad van de pousse-pousse en zijn van oudsher Thermale baden. U overnacht in een kleinschalig hotel net buiten de stad. In dit hotel koken ze met groenten uit hun eigen tuin!

Plaats:
Andasibe, Antananarivo, Antsirabe

Dag 5: Ontmoeting met de lokale bevolking

Vandaag is een dag om dicht bij de lokale bevolking te zijn, het dagelijkse (boeren)leven mee te maken op het hoogland en door de achterlanden te fietsen. Deze fietstocht is een ideale manier om meer van het hoogland met zijn gebruiken en gewoonten te weten te komen en zal met een lokale gids plaatsvinden. Bij aankomst in Antsirabe zal de chauffeur jullie meenemen naar het kantoor waar de fietstocht de volgende dag van start gaat. Hier kunnen jullie met de gids bespreken welke type route u wenst te nemen. 

Plaats:
Antsirabe

Dag 6: Antsirabe naar Ranomafana 


Vandaag begint u aan de bekende RN7 richting het zuiden. Na een rit van zo’n 2 uur komt u allereerst langs Ambositra. Ambositra is een prettig plaatsje gelegen in het hoogland tussen de rijstvelden en staat bekend om zijn houtsnijwerk. Indien gewenst kunt u hier een korte wandeling door het achterland maken. Daarna rijdt u verder naar Ranomafana. Op dit laatste stuk slingert de RN7 behoorlijk. In het regenwoud van Ranomafana leven maar liefst 12 soorten lemuren (halfapen). U kunt hier verschillende wandelingen maken. Ze variëren van een paar uur tot een halve dag.

Plaats:
Antsirabe, Ambositra, Ranomafana

Dag 7: Nationaal Park Ranomafana

Een vrije dag om het Ranomafana Nationaal park te ontdekken. Ranomafana is voor wetenschappers misschien wel het meest belangrijke park op Madagascar. Het is niet voor niets dat in Ranomafana een internationaal wetenschap centrum onder leiding van world-renowned primatologist Patricia Wright is gevestigd.


Ranomafana is een regenwoud park van 41 601 ha groot en herbergt een enorme rijkdom aan endemische biodiversiteit die helaas wel wordt bedreigd. Men vindt hier zeldzame lemuur soorten, zeldzame plantensoorten, maar ook endemische vogels. Er lopen vele stroompjes water door het park die allen afkomstig zijn van de rivier de Namorona. 

Plaats:
Ranomafana National Park

Dag 8: Ranomafana naar Ranohira

Vandaag raden wij u aan vroeg te vertrekken, zodat u bij Ambalavao het parkje ‘Anja’ eventueel kunt bezoeken. Eerst komt u langs de stad Fianarantso. Dit is een universiteitsstad. Daarna komt u aan in Ambalavao. Net buiten Ambalavao ligt een klein privé parkje ”Anja” genaamd, bekend om het goede spotten van de Catta lemuur (de ringstaart). U krijgt de mogelijkheid om dit parkje op eigen kosten te bezoeken.

In de middag neemt de chauffeur u verder mee richting het zuiden naar Ranohira. Ranohira is het dorp nabij het Nationaal Park Isalo. Het landschap waar u doorheen rijdt vandaag wordt steeds droger en u rijdt door steppeachtig gebied. Dit is een totaal ander landschap weer als de dagen ervoor. 

Plaats:
Ambalavao, Ranohira
Accommodatie
ITC Lodge (Ranohira)

Dag 9: Nationale Park Isalo

Een vrije dag om het Isalo Nationaal Park te verkennen. Het Isalo gebergte is een natuurgebied van geërodeerde zandsteenformaties waar u goed doorheen kunt wandelen. Vanaf de weg lijkt het landschap kaal en dor, maar wanneer u te voet het gebergte intrekt ziet u een bijzondere plantenwereld. U kunt kiezen uit verschillende wandelingen. De wandeling naar de Piscine Naturelle is zeker de moeite waard, een paradijselijk zwembad met daaromheen weelderige tropische vegetatie. Vergeet niet om uw zwemkleding mee te nemen. De wandeling naar de Canyon des Singes (maki-kloof) is voor de liefhebber van lemuren een must. Met wat geluk ziet u hier de witte Sifaka.

Plaats:
Isalo National Park
Accommodatie
ITC Lodge (Ranohira)

Dag 10: Ranohira naar Ifaty

Na het ontbijt zult u vanaf Ranohira met de auto en chauffeur verder gaan richting het zuiden tot aan Tulear. U vertrekt vroeg, zodat u eenmaal in Tulear eerst nog, indien gewenst, de mooie botanische tuinen met allerlei planten uit het zuiden van Madagascar kunt bezoeken. Onderweg passeert u ook vandaag de eerste Baobab bomen van de RN7 en een aantal Mahafaly graven Eenmaal in Tulear zal de chauffeur nog zo’n 30 minuten doorrijden tot aan Ifaty. Dit is een kustdorpje ten noorden van Tulear bekend om zijn Spiney Forest. In de avond vertrekt de chauffeur weer naar de hoofdstad en ziet u de chauffeur op dag 13 weer. 

Plaats:
Ranohira, Tuléar, Ifaty
Accommodatie
La Plage (Ifaty)

Dag 11 tot 12: Ifaty 

U heeft twee vrije dagen in Ifaty. Er zijn verschillende activiteiten om te doen. U kunt bijvoorbeeld het  Spiney Forest en/of het Turtle village in de vroege ochtend bezoeken. Wij raden u aan, indien u ook de Honko Mangrove wenst te bezoeken, dit eerst in de vroege ochtend te doen, omdat de vogels in de Mangrove dan het beste te spotten zijn.  U betaalt alle entrees hier nog ter plekke, zodat u de dag vrij kunt indelen naar wens. Tevens zijn er leuke snorkel- en duikexcursies te boeken in Ifaty, maar “gewoon” even genieten van de rust en het strand is natuurlijk ook fijn voordat u weer terugreist.

Plaats:
Ifaty
Accommodatie
La Plage (Ifaty)

Dag 13: Ifaty naar Antananarivo

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad terug. Bij aankomst zal een chauffeur jullie opwachten en tot vertrek tot jullie beschikking blijven. 

Plaats:
Ifaty, Tuléar, Antananarivo

AntananarivoAndasibePérinetAntsirabeAmbositraRanomafanaRanomafana National ParkAmbalavaoRanohiraIsalo National ParkTuléarIfaty

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.230 Per persoon
Boek Gerust Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.230 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Voor 2 volwassenen
SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Het hele jaar € 1.230

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Boek uw vlucht naar Madagaskar
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Monique in Madagaskar wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Madagaskar (6)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema