Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Beleef Route Nationale 7

MadagaskarBeleef Route Nationale 7

Hoogtepunten
Tijdens deze reis van zo'n 2000 km ontdekt u de diversiteit aan hoogtepunten van het eiland! Maak een mooie wandeling door het nationaal park Perinet en ontmoet de grootste halfaap van het eiland, de Indri. Ontdek vervolgens de nationale parken Ranomafana en Isalo. Naast de avontuurlijke wandelingen krijgt u ook de kans om kennis te maken met de lokale bevolking - leer meer over hun dagelijkse leven. Daarnaast maakt u een wandel- of fietstocht door de hooglanden.
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.823
Reisprogramma
Aankomst op Madagascar

Dag 1: Aankomst op Madagascar

Vandaag komt u aan op Madagascar. Hier wacht een auto en chauffeur/gids u op om u naar het hotel te brengen in het centrum van Antananarivo. of al naar gelang uw aankomst tijd nabij de luchthaven. Wij raden u aan bij aankomst direct geld te wisselen op de luchthaven.  Onze chauffeur/gids kan hier, indien gewenst, een handje bij helpen. 
Plaats:
Antananarivo

Antananarivo - Andasibe

Dag 2: Antananarivo - Andasibe

In de ochtend maakt u een leuke stadswandeling met een lokale gids - zo komt u direct in de sfeer van de hoofdstad - voor fietsliefhebbers kunnen we deze wandeling ook vervangen door een leuke fietstocht in de omgeving van de hoofdstad. Hierna vertrekt u per privéauto en Engelstalige chauffeur richting het oosten. Vandaag rijdt u tot aan Andasibe. U zult van het hoogland richting het oosten meer door dichter begroeid gebied rijden. Vlakbij het dorpje Andasibe ligt het nationale park Perinet. U zult in Andasibe slapen in een lokaal hotel opgericht door een voormalige lokale reisleider, die nu samen met zijn gezin hier een hotel is begonnen - leuke plek met respect voor de natuur.
Plaats:
Antananarivo,Andasibe

Andasibe 

Dag 3: Andasibe 

Na het ontbijt raden wij u aan een bezoek aan het nationale park Perinet te brengen. Vroeg in de ochtend is de Indri het best te spotten. De Indri is de grootste van de halfapen. Hij kan een leeftijd bereiken van maar liefst 80 jaar - de roep van deze lemuur moet u gehoord hebben. De wandelingen die u kunt maken variëren van een paar uur tot een halve dag. U kiest ter plekke het wandelpat dat u wenst te ontdekken. Er zijn, naast het nationale park, nog vele andere privéparken te bezoeken nabij Andasibe. De chauffeur zal u graag wegwijs maken in de keuzes die u heeft. Ze liggen allemaal verspreid in de “regio”. Daarnaast is er een mogelijkheid om een nachtwandeling te maken. 
Plaats:
Andasibe

Andasibe -  Antsirabe

Dag 4: Andasibe - Antsirabe

Vandaag reist u naar Antsirabe - een langere reisdag, maar zeker interessant. U zult namelijk het hoogland leren kennen zodra we de hoofdstad zijn gepasseerd en over de RN7 richting Zuiden beginnen te rijden. U rijdt hier door het Vakinankaratra gebied met zijn uitgestrekte rijstvelden. Aan het eind van de dag zullen we in Antsirabe aankomen. Antsirabe is de stad van de Pousse-pousse en zijn van oudsher thermale baden.
Plaats:
Antsirabe,Antananarivo,Andasibe

Ontmoeting met de lokale bevolking

Dag 5: Ontmoeting met de lokale bevolking

Vandaag is een dag om dicht bij de lokale bevolking te zijn, het dagelijkse (boeren)leven mee te maken op het hoogland en door de achterlanden te wandelen. Deze wandeltocht is een ideale manier om meer van het hoogland met zijn gebruiken en gewoonten te weten te komen en zal met een lokale gids die dit gebied bij uitstek kent plaatsvinden. 's-avonds overnacht u voor 1 nachtje in een Gite Rural midden in het dorpje Fiadanana, dit maakt de ervaring van de couleur locale compleet.
Plaats:
Antsirabe

Antsirabe - Ranomafana 

Dag 6: Antsirabe - Ranomafana 

U wordt vandaag vroeg wakker met de geluiden van het lokale dorp. Na een ontbijt en afscheid te hebben genomen van de vriendelijke bevolking loopt u in zo'n 30 minuten terug naar de RN34 waar de auto met chauffeur u opwacht om de rit voort te zetten. Na zo’n 2 uur komt u allereerst langs Ambositra. Ambositra is een prettig plaatsje gelegen in het hoogland tussen de rijstvelden en staat bekend om zijn houtsnijwerk. Indien gewenst kunt u hier een korte wandeling door het achterland maken. Daarna rijdt u verder naar Ranomafana,. Op dit laatste stuk slingert de RN7 behoorlijk. In het regenwoud van Ranomafana leven maar liefst 12 soorten lemuren (halfapen) - een prachtig nationaal park, zeer bekend onder wetenschappers.
Plaats:
Antsirabe,Ranomafana,Ambositra

Nationaal Park Ranomafana

Dag 7: Nationaal Park Ranomafana

Een vrije dag om het Ranomafana Nationaal park te ontdekken. Ranomafana is voor wetenschappers misschien wel het meest belangrijke park op Madagascar. Het is niet voor niets dat in Ranomafana een internationaal wetenschap centrum onder leiding van world-renowned primatologist Patricia Wright is gevestigd. Ranomafana is een regenwoud park van 41 601 ha groot en herbergt een enorme rijkdom aan endemische biodiversiteit die helaas wel wordt bedreigd. Men vindt hier zeldzame lemuur soorten, zeldzame plantensoorten, maar ook endemische vogels en de girafkever. Er lopen vele stroompjes water door het park die allen afkomstig zijn van de rivier de Namorona. 
Plaats:
Ranomafana National Park

Ranomafana - Ranohira

Dag 8: Ranomafana - Ranohira

Vandaag raden wij u aan vroeg te vertrekken. Eerst komt u langs de stad Fianarantsoa. Dit is een universiteitsstad gebouwd op meerdere heuvels, zoals de hoofdstad. Daarna komt u aan in Ambalavao. Net buiten Ambalavao ligt een klein privé parkje 'Anja' genaamd, bekend om het goede spotten van de Catta lemuur (de ringstaart) - dit is een community based parkje en echt een aanrader voor de lunch te bezoeken (i.v.m. de lemuren die in de ochtend het actiefst zijn). In de middag neemt de chauffeur u verder mee richting het zuiden tot aan Ranohira. Ranohira is het dorp nabij het Nationaal Park Isalo. Het landschap waar u doorheen rijdt vandaag wordt steeds droger en u rijdt door steppeachtig gebied. Dit is een totaal ander landschap weer als de dagen ervoor. 
Plaats:
Ranohira,Ambalavao

Nationaal Park Isalo

Dag 9: Nationaal Park Isalo

Een vrije dag om het Isalo Nationaal Park te verkennen. Het Isalo gebergte is een natuurgebied van geërodeerde zandsteenformaties waar u goed doorheen kunt wandelen. Vanaf de weg lijkt het landschap kaal en dor, maar wanneer u te voet het gebergte intrekt ziet u een bijzondere plantenwereld. U kunt kiezen uit verschillende wandelingen. De wandeling naar de Piscine Naturelle is zeker de moeite waard, een paradijselijk zwembad met daaromheen weelderige tropische vegetatie. Vergeet niet om uw zwemkleding mee te nemen. De wandeling naar de Canyon des Singes (maki-kloof) is voor de liefhebber van lemuren een must. Met wat geluk ziet u hier de witte Sifaka. Voor het avondeten nemen we u mee naar een gebiedje waar herbebossing plaatsvindt door de lokale vereniging Soa Zara - u zult zelf een paar boompjes planten en uitleg krijgen over dit mooie project in deze regio waar herbebossing zo hard nodig is.
Plaats:
Isalo National Park

Ranohira - Ifaty

Dag 10: Ranohira - Ifaty

Na het ontbijt zult u vanaf Ranohira met de auto en chauffeur verder gaan richting het zuiden tot aan Tulear. U vertrekt vroeg, zodat u eenmaal in Tulear eerst nog, indien gewenst, de mooie botanische tuinen met allerlei planten uit het zuiden van Madagascar kunt bezoeken. Onderweg passeert u ook vandaag de eerste Baobab bomen van de RN7 en een aantal Mahafaly graven Eenmaal in Tulear zullen we eerst langs een plek rijden waar we alle lege waterflessen van de reis zullen inleveren, er worden hier weer nieuwe (kunst) objecten van gemaakt - daarna zal de chauffeur nog zo’n 30 minuten doorrijden tot aan Ifaty. Dit is een kustdorpje ten noorden van Tulear bekend om zijn Spiney Forest. In de avond vertrekt de chauffeur weer naar de hoofdstad en ziet u de chauffeur op dag 13 weer. 
Plaats:
Ifaty,Ranohira,Tuléar

Ifaty 

Dag 11 tot 12: Ifaty 

U heeft twee vrije dagen in Ifaty. Er zijn verschillende activiteiten om te doen. U kunt bijvoorbeeld het  Spiney Forest en/of het Turtle village in de vroege ochtend bezoeken. Wij raden u aan, indien u ook de Honko Mangrove wenst te bezoeken, dit eerst in de vroege ochtend te doen, omdat de vogels in de Mangrove dan het beste te spotten zijn.  U betaalt alle entrees hier nog ter plekke, zodat u de dag vrij kunt indelen naar wens. Tevens zijn er leuke snorkel- en duikexcursies te boeken in Ifaty, maar 'gewoon' even genieten van de rust en het strand is natuurlijk ook fijn voordat u weer terugreist.
Plaats:
Ifaty

Ifaty  - Antananarivo

Dag 13: Ifaty - Antananarivo

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad. Bij aankomst zal een chauffeur jullie opwachten en jullie naar het hotel in het centrum van de stad brengen. Na inchecken worden jullie naar het huis van chef-kok Toky gebracht voor een avondje eten bij de chef thuis en meehelpen/kijken hoe een lokale maaltijd wordt bereidt. - Een gezellig samen zijn.
Plaats:
Antananarivo,Tuléar,Ifaty

Antananarivo - vertrek

Dag 14: Antananarivo - vertrek

Vandaag vliegt u weer terug naar Europa. Al naar gelang met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt zal dit in de middag of laten avond zijn. Onze chauffeur zal tot uw beschikking staan tot uw vertrek, zodat u eventueel nog een stadstour of een bezoekje aan een bepaalde wijk of bezienswaardigheid kunt brengen.
Plaats:
Antananarivo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.823 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen