Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek de biodiversiteit en ontmoet de lokale bevolking

MadagaskarOntdek de biodiversiteit en ontmoet de lokale bevolking

Hoogtepunten
Tijdens deze reis ontdekt u in 2 weken bijzonder Madagaskar. U gaat op zoek naar de natuurlijke bewoners, zoals lemuren, kameleons en vogels in natuurreservaten en nationale parken. U ziet orchideeën en de indrukwekkende baobabbomen. Ook maakt u kennis met de lokale bevolking. We nemen u mee naar verschillende lokale projecten, zoals onderzoeks- en conservatiecentrum ValBio, de sociale werkplaats Karenjy en Soa Zara, waar u zelf een boom zult planten.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.434
Reisprogramma
Aankomst Tana, afkorting voor Antananarivo

Dag 1: Aankomst Tana, afkorting voor Antananarivo

Welkom, of: Tonga Soa! Na het verkrijgen van het visum en het wisselen van geld staat onze chauffeur klaar om u te verwelkomen. Hij brengt u naar het hotel, dat vlakbij de luchthaven ligt. Onderweg maakt u direct kennis met de karakteristieke rijstvelden van het hoogland. Ontspan na de lange vlucht en geniet van een heerlijk diner. Uw reis op Madagaskar is begonnen! Accommodatie : Chez Jeanne (Antananarivo)
Plaats:
Antananarivo

Twee bijzondere natuurreservaten

Dag 2: Twee bijzondere natuurreservaten

Een chauffeur brengt u naar Andasibe, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de VOI, een klein reservaat, geleid door lokale mensen, dat verschillende soorten planten en dieren beschermt. Dan stopt u bij Ecolodge Vohimana, een juweeltje van een reservaat. Er leven hier 22 soorten lemuren, 70 kikkersoorten en 79 orchideeënsoorten! U leert meer over de dieren en planten en de productie van essentiële oliën voor de parfumindustrie. Hier mag men Chanel tot hun klantenkring rekenen. Accommodatie : Le Relais du Naturaliste Ecolodge (Vohimanana-Ankera)
Plaats:
Andasibe,Vohimanana-Ankera

Verken het Vohimana reservaat

Dag 3: Verken het Vohimana reservaat

U heeft vandaag alle tijd om het Vohimana reservaat te bezoeken. Geniet van het zoeken naar de indri (de grootste lemur die bestaat)! Ga op ontdekkingsreis door het hart van de wouden van oostelijk Madagaskar, waar de charme en biodiversiteit van flora en fauna u zullen verwonderen. Accommodatie : Le Relais du Naturaliste Ecolodge (Vohimanana-Ankera)
Plaats:
Vohimanana-Ankera

Rit naar het zuiden

Dag 4: Rit naar het zuiden

Uw zuidelijke avontuur begint! De chauffeur rijdt via de hoofdstad de National Road 7 op. U ziet Ambatolampy, de koudste stad van Madagaskar die op 1500m in de Ankaratra-bergen ligt. Het is mogelijk om hier een kleine fabriek te bezoeken, die aluminium potten en pannen en ander keukengerei produceert. Elders op Madagaskar zult u deze spullen vaak terugvinden. Aan het eind van de middag komen we aan bij een eenvoudig, maar charmant hotel.  Accommodatie : Ecolodge Chambre du Voyageur (Antsirabe)
Plaats:
Antsirabe,Ambatolampy

Een dag in het achterland van Atsirabe

Dag 5: Een dag in het achterland van Atsirabe

We koersen naar een klein stadje op zo'n 30 km afstand en trekken dan te voet naar Fiadanana. In dit dorpje ontmoet u lokale en agrarisch georiënteerde mensen en maakt u kennis met de gewoonten en manieren. Na een picknicklunch wandelt u door enkele dorpjes in de omgeving. Elk dorpje heeft haar eigen specialiteit, zoals een smederij of een fabriekje. U komt langs de rijst- en groentevelden van Fiadanana en bereikt een landelijk, heel eenvoudig, gasthuis, waar u de nacht doorbrengt. Accommodatie : Fiadanana Guesthouse (Fiadanana)
Plaats:
Antsirabe,Fiadanana

Rit naar Ranomafana

Dag 6: Rit naar Ranomafana

Word vroeg wakker met het geluid van de actieve dorpelingen. Na een korte wandeling nemen we de slingerende weg naar Ambositra, de stad van de Zafimaniry. Deze van oorsprong Aziatische etnische groep is befaamd vanwege prachtige houten beeldjes. We gaan door naar bestemming Ranomafana, waar een regenwoud, rijk in flora en fauna, op ons wacht. Het Nationale Park heeft imposante watervallen, hete geiserbronnen, lemuren en vogels. Voor wetenschappers een waar natuurparadijs!  Accommodatie : Centre ValBio (Ranomafana)
Plaats:
Ranomafana,Ambositra

Verken Ranomafana NP (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 7: Verken Ranomafana NP (UNESCO Werelderfgoed)

En dan is het tijd om het park te verkennen. U kunt kiezen tussen verschillende wandelingen variërend van 2 tot 6 uur. Vroeger was Ranomafana bekend door de hete bronnen, maar in de laatste 20 jaar is het meer bekend geworden door het midden-hoge regenwoud van 40.000 hectare, met een ongelofelijke en unieke diversiteit van endemische flora en fauna. We zijn te gast bij Centre ValBio, een uniek onderzoek- en conservatiecentrum. Als u wilt kunt u ook een zijdewerkplaats bezoeken, geleid door vrouwen uit de omgeving. Accommodatie : Centre ValBio (Ranomafana)
Plaats:
Ranomafana National Park

De kerken van Fianarantsoa (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 8: De kerken van Fianarantsoa (UNESCO Werelderfgoed)

De volgende bestemming is Fianarantsoa, een merkwaardige oude stad, bekend om haar 1001 kerken en omgeven door wijngaarden. In hotelschool La Rizière kunnen armlastige jongeren een horeca-opleiding volgen. Ze krijgen de keuze uit drie mogelijkheden: keukenhulp, roomservice en receptie. In het hoogwaardige hotel/restaurant oefenen de studenten de geleerde kennis. We stellen voor om in de middag de sociale werkplaats Karenjy te bezoeken, die veel doet voor de economie van Madagaskar. Accommodatie : La Rizière (Fianarantsoa)
Plaats:
Fianarantsoa

Rit naar Ranohira

Dag 9: Rit naar Ranohira

We vervolgen onze weg naar Ranohira en stoppen bij Ambalavao, bij Anja Park. In dit reservaat, geleid door de lokale gemeenschap, zijn veel culturele en historische overblijfselen verborgen. De fauna bestaat overwegend uit een grote kolonie van maki lemuren, verschillende vogelsoorten en kameleons. De koninklijke karper springt hier uit en in het water en het uitzicht vanaf een rotsig voorgebergte is verbazingwekkend. Dan rijden we door een steeds droger wordend landschap naar de prachtige bergen van het Isalo Massief.  Accommodatie : ITC Lodge (Ranohira)
Plaats:
Ranohira,Ambalavao

Ontdek Isalo NP

Dag 10: Ontdek Isalo NP

U verkent het Isalo Nationaal Park, dat bestaat uit zandstenen rotsen met diepe ravijnen, die door erosie tot figuren vervormd zijn. Wandel langs de beekjes en zie wellicht de Verreaux lemur, de sifaka en de bruine lemur. In de ravijnen zijn makis en ratten te vinden. Of volg het kortere Namaza pad, dat langs een liefelijke route naar een natuurlijk bad leidt, waar u kunt ontspannen en zwemmen. Dan bezoekt u het Soa Zara project, dat zit inzet om de natuurbossen die in de afgelopen 50 jaar gekapt zijn te herontwikkelen. U plant hier een boom ten behoeve van het toekomstige milieu.  Accommodatie : ITC Lodge (Ranohira)
Plaats:
Isalo National Park

Naar het strand

Dag 11: Naar het strand

We vertrekken vroeg naar de kust, de eerste baobabbomen langs de weg verraden dat we een droger gebied bereiken. In stranddorp Ifaty nemen we een kijkje in de botanische tuin. Als het tij het toelaat is een bezoek aan de Honko Mangrove ook een optie. U kunt hier met een kajak de 7 soorten wortelbomen bekijken en de zeldzame vogels die hier leven. Uw hotel is een onderhouds- en milieubeschermingsproject geleid door de Malagasy NGO Bel Avenir op 10 minuutjes lopen van het strand.  Accommodatie : Solidaire Mangily (Ifaty)
Plaats:
Ifaty

Vrije dag in Ifaty

Dag 12 tot 13: Vrije dag in Ifaty

In en rond Ifaty kunt u zelf uw activiteiten organiseren. Wandel naar het Spiney woud, met zijn spectaculaire Baobab bomen. Ook het schildpaddendorp is zeker een bezoek waard. Hier vindt u niet alleen schildpadden, maar ook muis makis. Een andere optie is een snorkel- of duikexcursie. Het hotel zal u graag helpen om de perfecte boot te vinden en uiteraard de uitrusting om deze excursie tot een succes te maken. Of bezoek een school voor landbouwprojecten, dat het hotel zelf heeft opgezet, een waarachtige leuke ervaring! Accommodatie : Solidaire Mangily (Ifaty)
Plaats:
Ifaty

Vertrek vanaf Antananarivo

Dag 14: Vertrek vanaf Antananarivo

Vandaag, afhankelijk van het vluchtschema, zult u naar het vliegveld van Tuléar worden gebracht voor de terugreis naar Antananarivo. Bij aankomst wacht een chauffeur om u naar een dicht bij het vliegveld gelegen hotel te brengen voor dag-gebruik en later zal de chauffeur u ophalen om u bij het Ivato vliegveld af te leveren.  Wij hopen dat u Madagaskar zult verlaten met onvergetelijke herinneringen.
Plaats:
Tuléar,Antananarivo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.434 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen