Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De charme van het noorden

MadagaskarDe charme van het noorden

Hoogtepunten
De reis begint in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, vanwaar u richting het noordelijk deel van het eiland reist. Tijdens de tour krijgt u de gelegenheid om het Amber Mountain National Park met zijn watervallen en kroonmaki's te bezoeken, de wonderlijke Red Tsingy en het fantastische Tsingy of Ankarana met zijn scherpe randen van kalksteen. Na deze ongelooflijke ontdekkingstocht eindigt u uw reis op Nosy Be, het parfumeiland, de eerste toeristische bestemming van Madagaskar. Het prachtige strand van Nosy Be nodigt u uit om te zwemmen, duiken en snorkelen.
Reisideeën aangeraden door
Kennedy Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.424
Reisprogramma
Welkom in Antananarivo, Madagaskar! Tonga Soa!

Dag 1: Welkom in Antananarivo, Madagaskar! Tonga Soa!

Bij aankomst wordt u verwelkomd op de internationale luchthaven Ivato door het team van ons agentschap en wordt u naar uw hotel gebracht. Als de tijd het toelaat, geven we u een korte toelichting van de reis. Afstand: 25 km per auto, ongeveer 30 min. Maaltijden: ontbijt en diner inbegrepen Accommodatie: Ny Andrin'ny soa Guest House (inclusief ontbijt)
Plaats:
Antananarivo

Vlucht naar het noordelijk deel van Madagaskar

Dag 2: Vlucht naar het noordelijk deel van Madagaskar

Volgens het vluchtschema wordt u naar de luchthaven gebracht om naar Diego in het noorden van Madagaskar te gaan. Als de tijd het toelaat, bezoekt u de drie beroemde baaien van Diego, de Duinenbaai, de Sakalava-baai en de Duivenbaai. Een duik nemen is bijna onvermijdelijk. Duur van de vlucht: 1 uur en 30 minuten. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Suarez Hôtel (Diego Suarez) (inclusief ontbijt)
Plaats:
Antananarivo,Antsiranana

Excursie op de Smaragdzee

Dag 3: Excursie op de Smaragdzee

In de ochtend verlaat u het hotel voor een excursie van een hele dag. U wordt naar het strand van Ramena gereden. Daarvandaan steekt u de baai over in een vissersboot; u vaart tussen de rode rotsen door en komt aan in de azuurblauwe zee. Daarna gaat u aan wal op een geïsoleerd eiland waar u kunt zwemmen. Op de terugweg bewondert u het meest spectaculaire koraal van de smaragdgroene zee. Na het uitstapje keert u terug naar het hotel. Duur van de boottocht: ong. 45 min. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Suarez Hôtel (Diego Suarez)
Plaats:
Antsiranana

Hiken door het Amber Mountain National Park

Dag 4: Hiken door het Amber Mountain National Park

In de ochtend vertrekt u naar Amber Mountain, op ongeveer 25 km van Diego. Bij uw aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Daarna maakt u een wandeling in het park om de grote en de kleine watervallen en het botanische pad te ontdekken. U kunt hier de beroemde kroonmaki's in hun natuurlijke omgeving tegenkomen. Na het bezoek gaat u terug naar het hotel. Wandeling: 3 uur. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Nature Lodge (Diego Suarez)
Plaats:
Antsiranana

Een wandeling in het hart van Red Tsingy

Dag 5: Een wandeling in het hart van Red Tsingy

Na het ontbijt rijdt u naar Ankarana. Onderweg bezoekt u de Red Tsingy. Deze oorspronkelijk geologische formatie is ontstaan uit de combinatie van bosbranden en infiltratie van regenwater en biedt een surreëel landschap van unieke schoonheid. Na het bezoek gaat u verder naar Ankarana. Afstand: 120 km per auto, 5 uur. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Ankarana Lodge (Ankarana)
Plaats:
Antsiranana,Ankarana

Wandelen door de Tsingy

Dag 6: Wandelen door de Tsingy

Deze dag bezichtigt u de Tsingy van Ankarana, een soort scherpe sculpturen van rode zandsteen, met een zeer dik netwerk van breuken, ondergrondse grotten en een meer. In feite is dit een van de meest spectaculaire landschappen van het grote eiland. U kunt hier verschillende dier- en plantensoorten aanschouwen in hun oorspronkelijke leefomgeving. U geniet van een picknicklunch in het reservaat. Na het bezoek keert u terug naar het hotel. Wandeling: 4 uur. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Ankarana Lodge (Ankarana)
Plaats:
Ankarana

Nosy Be-eiland, eindelijk!

Dag 7: Nosy Be-eiland, eindelijk!

Na het ontbijt verlaat u het hotel en gaat u naar Ankify via de stad Ambanja en Ambilobe met zijn cacaoplantage. Bij aankomst neemt u de boot naar Nosy Be. Nosy Be ligt in het noordwesten en is de eerste toeristische bestemming van Madagaskar. Het eiland heeft zijn authentieke karakter behouden. De gastvrije bevolking, de natuurlijke charme van de plaatsen, de geuren en kleuren zorgen voor talrijke excursies, activiteiten en ontdekkingen. Duur van de boottocht: ong. 45 min. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Hotel Gerard et Francine (Nosy Be)
Plaats:
Ankarana,Ankify,Nosy Be

De eilandjes Nosy Komba en Tanikely

Dag 8: De eilandjes Nosy Komba en Tanikely

Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Ambatoloaka waar u de boot neemt naar de omliggende eilanden. U maakt een excursie naar Nosy Komba waar de zwarte maki's deel uitmaken van de eilandbewoners. Daarna gaat u verder naar Nosy Tanikely, bekend om zijn duiklocatie. In de namiddag gaat u terug naar het hotel. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Hotel Gerard et Francine (Nosy Be)
Plaats:
Ambatoloaka,Nosy Be

Ontmoet de beroemde zwarte maki's in Lokobe

Dag 9: Ontmoet de beroemde zwarte maki's in Lokobe

Deze dag staat in het teken van de ontdekking van het natuurlijke en integrale reservaat van Lokobe, het enige oorspronkelijke bos dat nog over is op het eiland. U maakt een wandeling door het bos om de beroemde zwarte maki's genaamd "Eulemur macaco" te ontmoeten, de belangrijkste soorten van dit gebied, en andere endemische fauna en flora. Na het bezoek gaat u terug naar het hotel. ​Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen Accommodatie: Hotel Gerard et Francine (Nosy Be)
Plaats:
Nosy Be

Ontspanning en vrije tijd

Dag 10: Ontspanning en vrije tijd

Vandaag heeft u een dagje vrij. U kunt deze dag ontspannen aan de kust van Nosy Be, of u kunt meedoen aan een van de door het hotel voorgestelde activiteiten, zoals een rondleiding over het eiland. ​Maaltijden: ontbijt en diner inbegrepen Accommodatie: Hotel Gerard et Francine (Nosy Be)
Plaats:
Nosy Be

Terug naar de hoofdstad

Dag 11: Terug naar de hoofdstad

Na deze paar dagen van ontdekking en ontspanning in Nosy Be keert u terug naar Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. Afhankelijk van het vluchtschema wordt u naar de luchthaven van Nosy Be gebracht en landt u op de internationale luchthaven Ivato. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Duur van de vlucht: 1 uur en 30 min. Afstand: 27 km per auto, 45 min. afhankelijk van het verkeer. Maaltijden: ontbijt en diner inbegrepen Accommodatie: Ny Andrin'ny Soa (Antananarivo)
Plaats:
Nosy Be,Antananarivo

Een fantastisch bezoek aan Ambohimanga

Dag 12: Een fantastisch bezoek aan Ambohimanga

In de ochtend gaat u naar Ambohimanga, de bakermat van de Merina monarchie. Daar krijgt u meer inzicht in de geschiedenis van Madagaskar. Daarna maakt u een stadstour om de oude architectuur van de hoofdstad te ontdekken van het bovenste deel van de stad en de administratieve gebouwen. Direct daarna bezoekt u de ambachtelijke markt waar u eventueel enkele souvenirs kunt kopen. Na de markt keert u terug naar het hotel. ​Maaltijden: ontbijt en diner inbegrepen Accommodatie: Ny Andrin'ny Soa (Antananarivo)
Plaats:
Antananarivo,Ambohimanga

Tijd voor het vertrek, Veloma!

Dag 13: Tijd voor het vertrek, Veloma!

Na een aangenaam verblijf in Madagaskar vol nieuwe herinneringen en foto's gaat u naar het land van uw bestemming. Volgens uw vluchtschema wordt u naar de internationale luchthaven Ivato gebracht en vertrekt u. Zeer dankbaar zeggen we "Dank u" en hopelijk zien we elkaar snel weer in Madagaskar. Wij wensen u een veilige vlucht terug naar huis!
Plaats:
Antananarivo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.424 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen