Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

JordaniëBetoverende tradities

 • Buiten de gebaande paden
Ontdek de Jordaanse tradities en de bijzondere cultuur tijdens deze prachtige reis. Ga verder dan het bezoeken van de standaard trekpleisters en kom in contact met de lokale bevolking. Leer over de Jordaanse gebruiken, het eten, de gastvrijheid en de bijzondere tradities die nog steeds in dit Oosterse land worden nageleefd. Ontmoet de Bedoeïenen en hun prachtige cultuur. Geniet van bijzondere acti...

Ontdek de Jordaanse tradities en de bijzondere cultuur tijdens deze prachtige reis. Ga verder dan het bezoeken van de standaard trekpleisters en kom in contact met de lokale bevolking. Leer over de Jordaanse gebruiken, het eten, de gastvrijheid en de bijzondere tradities die nog steeds in dit Oosterse land worden nageleefd. Ontmoet de Bedoeïenen en hun prachtige cultuur. Geniet van bijzondere activiteiten zoals koken met de lokale vrouwen, manden weven en meer. Deze reis zal ongetwijfeld een enorme indruk op u achter laten!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Woestijn
  Woestijn
 • Cultuur
  Cultuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Jordanië

U komt vandaag aan op het vliegveld van Amman. Uw chauffeur staat u al op te wachten, hij houdt een naambordje vast. Welkom in Jordanië of op z’n Jordaans “Ahlan wa Sahlan!”. Met een transfer wordt u naar uw hotel in Amman gebracht. 

Plaats:
Amman
Accommodatie
Zaman Ya Zaman Boutique Hotel (Amman)

Dag 2: Een vrije dag in Amman

Ga erop uit om Amman te verkennen. Bezoek de Citadel vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. In downtown vindt u het Romeins Theater en de King Abdullah moskee. Geniet van een lunch in het beroemde Hashem streetfood restaurant, bekend om zijn heerlijke falafel en hummus. Zelfs de koning van Jordanië komt hier graag eten! Wandel over de groentemarkt in downtown Amman en bezoek de beroemde Rainbow Street. En proef ook de heerlijke Kanafeh van Habibeh restaurant in downtown Amman.

​Optioneel kunt u er ook voor kiezen om vanavond de lokale wijn te proeven!

Plaats:
Amman
Accommodatie
Zaman Ya Zaman Boutique Hotel (Amman)

Dag 3: Richting het noorden

Vandaag rijdt u naar Jerash voor een bezoek aan de best bewaarde Romeinse provinciale stad. Rij verder naar het Ajlun kasteel en daarna door naar Umm Qais. Bezoek de site Umm Qais en geniet van het geweldige uitzicht over Israël en Syrië. Vanavond slaapt u in het Beit Al Baraka B&B in Umm Qais en word er door een lokale familie eten gemaakt en naar jullie in het B&B gebracht.

Plaats:
Jerash, Ajlun, Umm Qais
Accommodatie
B&B Beit al Baraka (Umm Qais)

Dag 4: Een dag vol cultuur 

Begin uw dag met de locals en leer hoe u een mand vlecht, een eeuwenoude traditie die in het noorden van Jordanië nog altijd voortleeft. Samen met de lokale kunstenaars ontdekt u hoe u met bananenbladeren, palmbladeren en stro een simpel ontwerp kunt maken. Dan haalt uw chauffeur u op en rijdt u via de Jordan Valley naar Mt. Nebo vanwaar Mozes uit keek over het Beloofde Land. Daarna verder naar Madaba voor een vrije middag waar u de St. George Kerk, Archaeological Park, Church of Apostles en nog veel meer kunt ontdekken! Vanavond gaat u genieten van een leuke kookcursus in Hikayet Sitti. 

Plaats:
Umm Qais, Mount Nebo, Madaba
Accommodatie
Saint John Hotel (Madaba)

Dag 5: De Koningsweg naar het zuiden

Vandaag reist u naar het zuiden naar het Dana Natuur Reservaat via de beroemde Koningsweg. Onderweg brengt u een bezoek Mukawir met een geweldig uitzicht over de wijde omgeving en aan het grote kruisvaarders kasteel in Karak. Bij aankomst in het Dana Village word u met een 4x4 jeep naar het Wadi Dana Eco Camp gereden vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de prachtige vallei van het natuur reservaat.

Plaats:
Mukawir, Karak, Ḑānā
Accommodatie
Wadi Dana Eco-camp (Ḑānā)

Dag 6: Arabische tradities 

De ochtend heeft u vrij in het Dana Natuur Reservaat. Boek een wandeling met een lokale gids of doe het rustig aan en geniet van de rustgevende omgeving. Om 11 uur gaat u samen met locals brood bakken op het vuur zoals de Bedoeïenen dit al eeuwen doen. Het vuur laat het brood extra lekker smaken en samen met een simpele lunch is het genieten. Hierna verlaat u Dana en rijd u naar Little Petra. Bezoek de site, een leuke voorproef van wat er morgen komen gaat! En ontmoet dan de locals van de Ammarin Tribe. Eén van de weinige die nog hun eeuwenoude tradities voort zetten. Kijk hoe de lokale vrouwen de bekende Bedoeïenen tapijten en tenten weven. Hierna verder naar het Ammarin Bedouin Camp. In de avond bewondert u de As Samer dans waarbij gezongen en gedanst wordt. Deze dans word met name bij trouwerijen uitgevoerd, een bijzondere traditie om te mogen zien. 

Plaats:
Ḑānā, Little Petra
Accommodatie
Ammarin Bedouin Camp (Little Petra)

Dag 7: Het wereldwonder Petra

Bezoek vandaag Petra, 1 van de 7 wereldwonderen, met entree via de achterdeur. Wandel door de bergen naar het prachtige, immens grote klooster. Het is de grootste façade in Petra! Hierna wandelt u naar het centrum waar u de Collonaded Street ziet, de Royal Tombs, het Romeins Theater, de Straat van Facades, de beroemde schatkamer en nog veel meer! U verlaat Petra via de kloof en wandelt dan verder naar uw hotel op een paar minuten loopafstand van het bezoekerscentrum. Vanavond gaat u Mansaf eten bij een lokale familie, het nationale gerecht van Jordanië.

Plaats:
Petra
Accommodatie
Sunset Hotel (Petra)

Dag 8: De woestijn en Arabische koffie

De volgende bestemming is Wadi Rum. Bij aankomst begint u aan een 1,5 uur durende kamelenrit. Reis net als de Bedoeïenen op een kameel door de woestijn. Dan stapt u over op jeeps en geniet u van een 3 uur durende jeep tour waar u bij elke site stopt en uitstapt om foto’s te maken en de omgeving te ontdekken. Wadi Rum is een indrukwekkend mooie woestijn. In het woestijnkamp worden u de gebruiken uitgelegd van het drinken en serveren van de Arabische koffie. Hier zit een heel verhaal met veel tradities aan vast. Optioneel kunt u ervoor kiezen om door iemand uit Wadi Rum Village uw handen met henna te laten beschilderen. 

Plaats:
Wadi Rum
Accommodatie
Khaled Sabbah Atieg (Wadi Rum)

Dag 9 tot 10: Naar de kust van Aqaba

Na het ontbijt rijdt u naar Aqaba. Het hotel is gelegen aan het strand (niet privé). Er is een zwembad bij het hotel en vanaf hier kunt u voor een paar JD een taxi nemen om het centrum van Aqaba te ontdekken. Huur een snorkeluitrusting of ga duiken. Of boek één van de leuke activiteiten samen met de locals van Aqaba, leer het lokale visgerecht bereiden, maak uw eigen zandflesje of een sieraad van zeeglas. En zo zijn er nog veel meer opties!

Plaats:
Aqaba
Accommodatie
Arab Divers (Aqaba)

Dag 11: Met de voetjes omhoog!

Na het ontbijt verlaat u Aqaba en rijdt u naar de Dode Zee, het laagste punt op het aardoppervlakte! Drijf in het zoute water met uw voeten omhoog, een geweldige unieke ervaring en smeer u in met het helende Dode Zee modder. 

Plaats:
Dode Zee
Accommodatie
Holiday Inn Resort Dead Sea (Dode Zee)

Dag 12: Vertrek vanaf Amman

Neem afscheid van uw chauffeur en van dit prachtige land. Rij terug naar Amman vliegveld voor vertrek terug naar Nederland. 

Plaats:
Amman

AmmanJerashAjlunUmm QaisMount NeboMadabaMukawirKarakḐānāLittle PetraPetraWadi RumAqabaDode Zee

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.590 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon (laagseizoen)€ 1.590€ 1.300€ 1.140

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals beschreven in het programma, inclusief ontbijt
 • Diner in Umm Qais en Wadi Rum
 • Alle transfers met auto met airco (2-3 personen) of minivan met airco (4-6 personen) met Engels sprekende chauffeur
 • Excursies: manden weven Umm Qais, kookcursus Madaba, broodbakken Dana, bezoek Ammarin Tribe, bedoeïenen dans Ammarin, diner bij lokale familie in Petra, kamelenrit en jeeptour Wadi Rum
 • Lokale Engelssprekende bedoeïenengids bij het bezoek aan Petra (backdoor route)
 • Entree met lunch in het 4* Dead Sea Spa Hotel

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vlucht
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum en entreekaartjes, wij raden de Jordan Pass aan.
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Jordanië (13)

Andere voorbeeldreizen