Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Culturele hoogtepunten en moderne flair

JapanCulturele hoogtepunten en moderne flair

Hoogtepunten
Als in weinig andere landen vindt u in Japan een enorm scala aan culturele, historische en geografische kenmerken. Op deze reis bezoekt u de absolute hoogtepunten, maar u wandelt ook over deels nog onbekende paden. Deze tour biedt iedereen die dit fascinerende land voor het eerst bezoekt een uitgebreid inzicht in de cultuur en geschiedenis van Japan. Tegelijkertijd ervaart u de veelzijdige fascinatie van de moderne stad.
Reisideeën aangeraden door
Colas Lokale*r Japan Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.850
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Colas momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Japan
Reisprogramma
Welkom in Tokio

Dag 1: Welkom in Tokio

Na de landing op één van de twee internationale luchthavens haalt u uw Japan Rail Pass ophalen, waarmee u in het meeste openbare vervoer kunt reizen. Na de transfer naar uw hotel heeft u 's avonds de gelegenheid om te ontspannen in het hotel of al een eerste uitstapje naar de stad te maken. Accommodatie : Richmond Premier Asakusa International Hotel (Tokyo)
Plaats:
Tokyo

Tokio in al zijn facetten

Dag 2: Tokio in al zijn facetten

Verken de spannende hoofdstad en ontdek de unieke combinatie van traditie en moderniteit. Begin bij de enorme winkelstraat in Omotesando, wandel door het modeparadijs Harajuku en rond de een dag vol hoogtepunten af met een bezoek aan het nabijgelegen Yoyogi Park en de Meiji Shrine. 's Avonds kunt u het beroemde kruispunt in de nabijgelegen wijk Shibuya oversteken en de dag afsluiten in de vele restaurants en karaokebars. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Richmond Premier Asakusa International Hotel (Tokyo)
Plaats:
Tokyo

Boeddhisme en Shinto in Kamakura

Dag 3: Boeddhisme en Shinto in Kamakura

Ga vroeg op weg voor een dagtocht naar de prachtig aan zee gelegen stad, Kamakura. Daar ziet u een verscheidenheid aan indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het 13 meter hoge Boeddha-beeld dat volledig van brons is gemaakt of de historische Hachimangu Shrine, dat de grootste en belangrijkste Shinto-site in de prefectuur is. Het nabijgelegen Enoshima-eiland biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. 's Avonds keert u terug naar Tokio. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Richmond Premier Asakusa International Hotel (Tokyo)
Plaats:
Tokio

Een reis naar het verleden

Dag 4: Een reis naar het verleden

Vanuit Tokio maken we vandaag een dagtocht naar Nikko. Hier kunt u de Toshogu Shrine, het mausoleum van Ieyasu Tokugawa, de stichter van het Tokugawa shogunaat en één van de beroemdste figuren uit de Japanse geschiedenis bezoeken. Uitgewerkt houtsnijwerk siert het heiligdom, het bekendst zijn de drie apen, die niets horen, niets zeggen en niets zien. Geniet van het prachtige landschap van Nikko Nationaal Park, dat ook een populaire bestemming was oor de Japanse keizerlijke familie. Bijzonder idyllisch zijn het Chuzenji-meer en de beroemde Kegon-watervallen. 's Avonds keert u terug naar Tokio. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Richmond Premier Asakusa International Hotel (Tokyo)
Plaats:
Nikko

Vakmanschap en de theecultuur

Dag 5: Vakmanschap en de theecultuur

Vroeg in de ochtend rijdt u vanuit Tokio naar de westkust van Japan. Vanaf de hoogtijdagen van de samoerai staat Kanazawa bekend om zijn traditionele handwerk, zoals de productie en verwerking van bladgoud. De eerste stop is Kenrokuen Park, een perfecte Japanse tuin. Dit wordt gevolgd door een bezoek aan Kanazawa Castle met een wandeling door het samoerai district, waar u kunt zien hoe het vroeger geweest moet zijn. En sluit de wandeling af in een traditioneel theehuis.  Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : the square hotel (Kanazawa)
Plaats:
Kanazawa

Schoonheid en rust in Shirakawago

Dag 6: Schoonheid en rust in Shirakawago

De Shirakawago-regio, gelegen in de bergen van de prefectuur Gifu, staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door een bijna ongerepte natuur en pittoreske huisjes, waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Bezoek de regio tijdens een dagtocht en keer 's middags terug naar Kanazawa om de avond door te brengen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : the square hotel (Kanazawa)
Plaats:
Takayama

De oude hoofdstad, Kyoto

Dag 7: De oude hoofdstad, Kyoto

Bezoek 's ochtends de Omicho-markt en neem in alle rust afscheid van Kanazawa. In de namiddag komt u met de trein aan in de keizerlijke stad Kyoto, die bekend staat om haar prachtige oude gebouwen en haar traditionele sfeer. Na aankomst in het hotel heeft u de avond vrij. Een rustige wandeling langs de rivierpromenade gevolgd door een bezoek aan één van de restaurants met uitzicht op de rivier zal de dag tot een ontspannen einde brengen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Kyoto INN Gion the Second (Kyoto)
Plaats:
Takayama,Kyoto

Groene natuur en oude architectuur

Dag 8: Groene natuur en oude architectuur

Verken de omgeving van Kyoto, beginnend bij Nijo Castle, dat sinds 1601 de residentie van de shogun was. Daarna reist u verder met de romantische Saganotrein, die langs een schilderachtige route naar Arashiyama rijdt. Het bamboebos dat naar de tempels leidt is de perfecte achtergrond voor foto's en zorgt voor diepe ontspanning. Sluit de dag af met een bezoek aan de nabijgelegen Tenryuji boeddhistische tempel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.  ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Kyoto INN Gion the Second (Kyoto)
Plaats:
Kyoto

Ervaar Kyoto

Dag 9: Ervaar Kyoto

Geniet van een dag in het centrum van Kyoto. Bezoek het Gouden Paviljoen en de Kiyomizudera, één van de grootste tempels in de stad. Tijdens een wandeling door de Gion-wijk kan het gebeuren dat er uit één van de historische gebouwen een prachtig uitgedoste geisha tevoorschijn komt. We raden ook een bezoek aan de Nishiki-markt aan, waar u een verscheidenheid aan lokale delicatessen kunt kopen. Kyoto staat bijvoorbeeld bekend om zijn uitstekende Matcha groene thee. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Kyoto INN Gion the Second (Kyoto)
Plaats:
Kyoto

Indrukwekkende architectuur in Nara

Dag 10: Indrukwekkende architectuur in Nara

Japan heeft heiligdommen en tempels in overvloed. Toch zal de Todaiji Tempel in de naburige stad Nara u verrassen. Door zijn indrukwekkende omvang is het niet alleen het symbool van de stad, maar ook het grootste houten gebouw ter wereld. Tegelijkertijd heeft de tempel een ander wereldrecord in de vorm van het gigantische bronzen Boeddhabeeld, dat bijna 15 meter hoog is en bijna 500 ton weegt. Nara staat verder bekend om zijn tamme herten, die de tuinen en parken rond de tempel bevolken en altijd uitkijken naar uw bezoek en een traktatie. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Kyoto INN Gion the Second (Kyoto)
Plaats:
Kyoto

Een symbool voor wereldvrede

Dag 11: Een symbool voor wereldvrede

De reis van vandaag brengt u naar Hiroshima. De stad in het zuiden van Japan werd helaas beroemd toen er op 6 augustus 1945 een atoombom werd gedropt. Tegenwoordig is het een symbool van vrede en slaagt het erin om herinnering, herdenking en hoop op een prachtige manier te verenigen. In het 12 hectare grote Vredespark in het centrum van de stad staan verschillende monumenten en gedenktekens voor de vrede, dit mag u niet missen bij een bezoek aan Hiroshima. Het Vredesmuseum slaat een brug tussen verleden en heden en laat een diepe eerbied voor het leven zien. Een andere bezienswaardigheid is de Wereldvredeskerk, die door een Duits-Japanse priester is gebouwd en waarin talrijke kunstwerken van hedendaagse Duitse kunstenaars zijn ondergebracht.  ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Hotel Granvia Hiroshima (Hiroshima)
Plaats:
Kyoto,Hiroshima

Het drijvende heiligdom van Miyajima

Dag 12: Het drijvende heiligdom van Miyajima

Geen ander plaatje uit Japan is zo bekend als de Torii die in het water staat op het eiland Miyajima. Bij eb kunt u onder indrukwekkende houten constructie doorlopen, maar bij vloed lijkt het alsof de Torii, evenals het hele zuilencomplex van Itsukushima Shrine, op het water drijft. Wandelpaden en een kabelbaan brengen u naar de berg Misen, waar u kunt genieten van een onvergetelijk panoramisch uitzicht over het eiland. Een culinaire aanrader zijn gegrilde oesters, de specialiteit van het eiland. Miyajma is gemakkelijk te bereiken met de veerboot vanuit Hiroshima, waardoor de perfecte bestemming is voor een dagtocht.  Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Hotel Granvia Hiroshima (Hiroshima)
Plaats:
Hiroshima

De nationale cultuurschat van Japan

Dag 13: De nationale cultuurschat van Japan

Op weg van Hiroshima naar Osaka mag één van de culturele hoogtepunten van Japan niet worden gemist: Himeji Castle. Het kasteel is UNESCO werelderfgoed en één van de mooiste gebouwen van het land. 's Middags brengt de Shinkansen Express u naar Osaka. Na de transfer naar het hotel kunt u de avond gebruiken om de op twee na grootste stad van het land te verkennen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Monterey Le Frere Osaka (Ōsaka)
Plaats:
Hiroshima,Himeji,Ōsaka

Een gastronomische reis door de metropool Osaka

Dag 14: Een gastronomische reis door de metropool Osaka

Bezoek het Sky Building in Umeda, dat zijn naam eer aandoet en een indrukwekkend uitzicht over de stad biedt. De Kayukan in de haven is één van de grootste openbare aquaria ter wereld en geeft de bezoekers een fascinerend inzicht in de leefomgeving van verschillende zeedieren. Osaka staat ook bekend als de keuken van Japan en wordt beschouwd als een gastronomisch bolwerk en de oorsprong van vele populaire Japanse gerechten. 's Avonds is een wandeling door Tenjinbashi Street, de langste winkelstraat van Japan, aan te bevelen. Daar vindt u de beste plekjes om te genieten van de authentieke keuken van Osaka en om uw reis op een ontspannen manier af te sluiten. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Monterey Le Frere Osaka (Ōsaka)
Plaats:
Ōsaka

Vertrek uit Osaka

Dag 15: Vertrek uit Osaka

Na een laatste ontbijt in het hotel heeft u tijd om afscheid te nemen van Osaka en Japan en misschien een paar souvenirs te kopen voordat u de luchthaven van Osaka verlaat voor uw reis naar huis. ​Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Plaats:
Ōsaka
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.850 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Japan volgens uw wensen