Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Historische bolwerken en natuurschatten van het noorden

JapanHistorische bolwerken en natuurschatten van het noorden

Avontuur
Niet veel mensen kennen het noorden van Japan. Maar de Tohoku regio heeft adembenemende natuur, plekken met een bijzonder rijke geschiedenis en het gebied staat in direct contrast met de hectische metropolen van het land. In de zomer is het aangenaam koel, terwijl de regio in de winter verandert in een sneeuw- en skiparadijs. Tijdens deze reis verlaat u de gebaande paden om zo de schoonheid van het uitgestrekte noordoosten te ervaren. 
Reisideeën aangeraden door
Colas Lokale*r Japan Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.950
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Colas momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Japan
Reisprogramma
Welkom in Tokio

Dag 1: Welkom in Tokio

Haal na de landing op één van beide luchthavens in Tokio uw wifi router en Japan Rail Pass op, die u kunt gebruiken voor bijna al het openbare vervoer. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Kom tot rust in het hotel of ga op een eerste verkenningstocht door de grote stad. Accommodatie : Musse Ginza Meitetsu (Tokyo)
Plaats:
Tokio

De culturele hoogtepunten van Tokio

Dag 2: De culturele hoogtepunten van Tokio

Voordat u aan uw reis naar het noorden van Japan begint, kunt u vandaag Tokio ontdekken. Begin met het prachtige Ueno Park, een groene oase in het midden van de metropool, die niet alleen mooi is tijdens het kersenbloesemseizoen. Bezoek dan de beroemde Sensoji-tempel in Asakusa en wandel door de omliggende kleine winkelstraatjes. 's Avonds is het de moeite waard om de Tokyo Skytree te bezoeken, de hoogste toren ter wereld biedt een adembenemend uitzicht over de stad in de avond. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : Musse Ginza Meitetsu (Tokyo)
Plaats:
Tokio

Kijk uit op Mount Fuji

Dag 3: Kijk uit op Mount Fuji

U maakt een dagtocht naar één van de meren bij de Fuji vulkaan. Geniet van de omgeving tijdens een fietstocht rond het Kawaguchi-meer. Vanaf het nabijgelegen uitkijkplatform heeft u bij goed weer een onvergetelijk uitzicht op de beroemdste berg van Japan. s Avonds keert u terug naar Tokio. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Musse Ginza Meitetsu (Tokyo)
Plaats:
Tokio,Hakone

Oude tradities in de moderne metropool Tokio

Dag 4: Oude tradities in de moderne metropool Tokio

Verken Tokio verder. Een bezoek aan Hamarikyu Park doet u vergeten dat u in de hoofdstad bent en u kunt ontspannen met een kopje Matcha groene thee in het plaatselijke theehuis. Vanaf hier neemt u een veerboot naar het kunstmatige eiland Odaiba in de baai van Tokio, waar u een strandboulevard vindt, een reuzenrad met een prachtig uitzicht en het beroemde Digital Art Museum, dat u meeneemt naar een interactieve wereld van vormen en kleuren. 's Avonds heeft u een prachtig uitzicht vanaf het eiland op de verlichte stad. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Musse Ginza Meitetsu (Tokyo)
Plaats:
Hakone,Tokio

De laatste vesting van de samoerai

Dag 5: De laatste vesting van de samoerai

Weg van de bekende routes begint u nu aan uw reis naar het minder bevolkte deel van Japan. De eerste stop is Aizu Wakamatsu, een stad met een rijke geschiedenis en het laatste bolwerk van de samoerai. Het staat bekend om zijn eersteklas sake, Japanse rijstwijn. Een bezoek aan de Suehiro Sake Brouwerij geeft inzicht in de productie en na de rondleiding mag u natuurlijk proeven. Bezoek Tsuruga Castle, van waaruit de laatste samoerai zich in 1868 tegen de nieuwe hervormingen verzette. De aangrenzende tuin met een prachtig theehuis neemt u mee terug in de tijd, evenals een bezoek aan het nabijgelegen museum. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Shousuke no Yado Takinoyu (Aizu-Wakamatsu)
Plaats:
Aizu-Wakamatsu

Een reis naar het feodale tijdperk

Dag 6: Een reis naar het feodale tijdperk

Ga terug in de tijd en bezoek Ouchijuku, een plaats die ten tijde van het shogunaat op de handelsroute naar Tokio lag en waar reizigers stopten voor proviand en accommodatie. Wandel langs de oude hoofdstraat waar u in de kleine winkeltjes en restaurants lokale lekkernijen kunt proberen. Terug in Aizu bezoekt u Bukeyashiki, de voormalige samoerai residentie, die omgeven is door uitgestrekte tuinen, theehuizen en woonverblijven en een authentiek beeld geeft van het leven van de krijgerskaste. Vanaf daar is het niet ver meer naar de Iimoriyama, een berg die gewijd is aan 19 jonge samoerai. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Shousuke no Yado Takinoyu (Aizu-Wakamatsu)
Plaats:
Aizu-Wakamatsu

Medicinale bronnen en vers fruit in Kaminoyama Onsen

Dag 7: Medicinale bronnen en vers fruit in Kaminoyama Onsen

De reis gaat naar de Yamagata-prefectuur, die beroemd is om zijn bergen en indrukwekkende tempels. Het kleine stadje Kaminoyama Onsen is één van de vele plaatsen die zijn gebouwd rond geneeskrachtige bronnen. Bezoek in Kaminoyama Castle het kleine museum met lokale schatten, en ga naar het samoeraidistrict om een voormalige residentie te bezoeken. Het gebied is ook een populair fruitteeltgebied. Op veel boerderijen kunt u zelf druiven of kersen plukken, afhankelijk van het seizoen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Richmond Hotel Yamagata Ekimae (Yamagata)
Plaats:
Aizu-Wakamatsu,Yamagata

De tempel in de bergen 

Dag 8: De tempel in de bergen 

Begin met een dagtocht naar de beroemdste tempel van de regio. Het meer dan 860 jaar oude complex strekt zich uit over verschillende niveaus ver op de berghelling en biedt een spectaculair uitzicht op het dal. De beroemde dichter Basho schreef hier zijn bekendste haiku, geïnspireerd door het bijzondere karakter van de plek. Beklim de meer dan 1000 treden naar het hoogste platform, waar u wordt beloond met een uniek decor. In het dorp zelf vindt u de Fuga no Kuni, een gebied met restaurants, souvenirwinkels en een museum gewijd aan de dichter Basho.  Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Richmond Hotel Yamagata Ekimae (Yamagata)
Plaats:
Yamagata

Vulkaanbeklimming en warmwaterbronnen

Dag 9: Vulkaanbeklimming en warmwaterbronnen

Het rustige stadje ligt in één van de mooiste gebieden van het land en wordt door de Japanners beschouwd als een insidertip voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Er zijn veel openbare badhuizen en traditionele hotels. Een kabelbaan brengt u naar de berg Zao, de hoogste berg van de prefectuur. Het heeft prachtige wandelpaden van waaruit u de met water gevulde Okama Krater kunt zien, waarvan de kleur verandert met het weer en varieert van diepblauw tot turquoise. In de winter is dit een populair skigebied. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Richmond Hotel Yamagata Ekimae (Yamagata)
Plaats:
Yamagata,Zao Onsen

Van de bergen naar de zee

Dag 10: Van de bergen naar de zee

Rust uit na uw wandeling van de vorige dag en geniet van de rit naar Sakata, langs ongerepte landschappen en pittoreske dorpjes. Maak na aankomst een ontspannen wandeling door de stad. De hele prefectuur van Yamagata staat bekend om soba, dat zijn noedels gemaakt van boekweit, die warm of koud worden gegeten. Aangezien Sakata direct aan zee ligt, vindt u hier ook vers gevangen regionale vis.  Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Ryokan Wakaba (Kurokawa)
Plaats:
Zao Onsen,Sakata

De historische handelsstad Sakata

Dag 11: De historische handelsstad Sakata

Sakata was een bloeiende handelsstad in de Edo-periode. Bezoek de Honma Residence, het voormalige hoofdkwartier van de meest invloedrijke handelsfamilie in de regio, en het Sankyo Warehouse, dat in deze periode voornamelijk rijst opsloeg. Het rijstmuseum daar toont het belang van rijst voor de toenmalige samenleving. Bezoek dan het historische Somaro Theehuis, waar u wordt verwelkomd door een maiko, een geisha in opleiding, en geniet van een lokale lunch in haar gezelschap. 's Avonds is het de moeite waard om naar Jūroku Rakan Iwa te lopen, een monument voor vissers, dat in het lavasteen aan de kust is uitgehouwen.  ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Ryokan Wakaba (Kurokawa)
Plaats:
Sakata

De groene metropool van de regio

Dag 12: De groene metropool van de regio

In de ochtend verlaat u de kleine havenstad en gaat u naar Sendai, de grootste stad in de Tohoku regio. De vele tuinen en groene ruimten gaven het de bijnaam de Bomenstad en nodigen uit tot een wandeling. Bezoek de Ichibancho Arcade, het beroemde winkelcentrum, waar u een verscheidenheid aan winkels en restaurants vindt. De specialiteit van Sendai is op houtskool gegrilde ossentong, die in talloze variaties door de hele stad wordt geserveerd.  ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Sendai Washington Hotel (Sendai)
Plaats:
Sakata,Sendai

In het spoor van Date Masamune

Dag 13: In het spoor van Date Masamune

Sendai was de thuisbasis van de Eenogige Draak van het Noorden, Date Masamune, die de geschiedenis inging als één van de meest bekwame en beroemde prinsen van Japan. Bezoek het indrukwekkende Zuihoden Mausoleum, waar Date en 20 van zijn meest trouwe volgelingen te ruste werden gelegd. Bekijk de massieve stenen muur van het Aoba Castle dat hij op de heuvel boven de stad heeft gebouwd. In plaats daarvan staat er nu de Gokoku-schrijn en een standbeeld van de beroemde commandant. Van daaruit gaat een wandeling naar het Sendai Stadsmuseum, waar artefacten en bezittingen van de Date Clan worden tentoongesteld.  ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie : Sendai Washington Hotel (Sendai)
Plaats:
Sendai

De mooiste baai van Japan

Dag 14: De mooiste baai van Japan

De baai van Matsushima wordt beschouwd als de mooiste van Japan en biedt een uniek landschap met zijn vele kleine eilandjes bedekt met pijnbomen. Tijdens een boottocht kunt u genieten van het uitzicht voordat u de Zuiganji Tempel bezoekt, de belangrijkste Zen-tempel in de Tohoku regio. Ontspan met een kopje thee in het Kanrantei Theehuis, waar prinsessen vroeger edele dames ontvingen. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over de baai. Een kleine brug leidt van het vasteland naar het nabijgelegen eiland Oshima, waar de monniken vroeger mediteerden. 's Avonds keert u terug naar Tokio. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt​ Accommodatie : Musse Ginza Meitetsu (Tokyo)
Plaats:
Sendai,Tokio

Vertrek uit Tokio

Dag 15: Vertrek uit Tokio

De reis eindigt in de hoofdstad. Gebruik de tijd tot vertrek om souvenirs te kopen en afscheid te nemen van Japan.  ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt
Plaats:
Tokio
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.950 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Japan volgens uw wensen