Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Griekse tempels en grootse kustlandschappen

ItaliëGriekse tempels en grootse kustlandschappen

 • Klassiekers
Ontdek het westen van Sicilië, met een prachtige mix van natuur, cultuur en geschiedenis. U ontdekt spectaculaire natuurreservaten, zoals Zingaro en Monte Monaco. Bezoek Levanzo, een van de Egadische eilanden, dat bekend staat om zijn prehistorische grotten. Wandel door de smalle straatjes van Trapani en Erice en bezoek de bruisende stad Palermo, rijk aan cultuur en energie. En natuurlijk geniet u...

Ontdek het westen van Sicilië, met een prachtige mix van natuur, cultuur en geschiedenis. U ontdekt spectaculaire natuurreservaten, zoals Zingaro en Monte Monaco. Bezoek Levanzo, een van de Egadische eilanden, dat bekend staat om zijn prehistorische grotten. Wandel door de smalle straatjes van Trapani en Erice en bezoek de bruisende stad Palermo, rijk aan cultuur en energie. En natuurlijk geniet u tijdens deze reis van heerlijk Siciliaans eten en lokale wijnen.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Ketty

Engelstalige reisagent in Italië
1 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Eiland
  Eiland
 • Stad
  Stad

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Scopello en overnachting

Na een transfer vanuit Palermo (1 uur), bereikt u Scopello, een klein dorpje in de buurt van het natuurreservaat Zingaro. Dit aantrekkelijk deel van de West-Siciliaanse kustlijn is bezaaid met villa's en het dorp zelf ligt op een plateau boven de zee met de groene heuvels in de buurt. Verken de pittoreske kleine straatjes en geniet van het diner in een van de lokale restaurants vanavond.

Overnachting in Scopello

Plaats:
Scopello

Dag 2: Wandeling in het Zingaro Natuurreservaat

Loop direct vanuit uw hotel het Zingaro Natuurreservaat in. Het eerste natuurreservaat van Sicilië is opgericht in 1976. U vindt hier torenhoge kalksteen heuvels, afgewisseld door spectaculaire grotten en een kustlijn vol met baaien en kliffen. Tijdens uw wandeling bezoekt u verschillende baaien waar u in het turquoise water een heerlijk frisse duik kunt nemen. Tijdens uw wandeling ziet u de grote verscheidenheid aan flora en fauna met meer dan 600 soorten planten, varens en korstmossen. Houd uw ogen open en spot de Bonelli-arend, de snelle slechtvalk en de Siciliaanse hagedis!

Wandeling: 11,5 km
Overnachteing in Scopello

Plaats:
Riserva Naturale Dello Zingaro

Dag 3: Beklim de Monte Monaco

Een privétransfer brengt u naar het begin van uw wandeling op de Strada Comunale. Een breed zandpad leidt omhoog en wordt steeds smaller naarmate u geleidelijk de top bereikt. Daar wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de Tyrreense Zee en San Vito lo Capo. Adem diep in en neem het panorama in u op. Loop dan olijfboomplantages naar het eindpunt van de wandeling. Een privétransfer haalt u op en brengt u terug naar Trapani. Trapani heeft een prachtig historisch centrum dat een bezoek waard is. Het is de toegangspoort tot de Egadi-eilanden. Geniet van een aantal geweldige lokale gerechten zoals viscouscous.

Wandeling: 6,5 km
​Overnachting in Trapani

Plaats:
Trapani

Dag 4: Wandeling op Levanzo

Ga met de draagvleugelboot naar de Egadi-eilanden, beginnend met Levanzo, het kleinste eiland. U komt aan in de pittoreske haven en gaat dan op pad.  Bezoek de Grot van Genovese en maak vervolgens een wandeling over het eiland met zijn velden die doorkruist worden door stenen muren. Bewonder de terrasvormige hellingen en de kleine stenen schuilplaatsen. Neem de tijd om de schattige haven met de  witte huisjes te bezoeken. 

Wandeling: 15 km
Overnachting in Trapani

Plaats:
Levanto

Dag 5: Historisch Erice

U kunt even uitrusten van de wandelingen van de afgelopen dagen voor u aan boord gaat van de kabelbaan naar de mooie heuvelstad Erice (10 minuten). Torenhoog boven het westen van Sicilië op 751m boven de zeespiegel ligt de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad, die de meest adembenemende uitzichten biedt en waar u de rijke historie bijna kunt voelen. Wandel terug naar Trapani en geniet van uitzichten over de heuvels en de wijngaarden en op een heldere dag... zelfs tot de kust van Afrika!

Wandeling: 6 km
Overnachting in Trapani

Plaats:
Erice

Dag 6: Fietstocht in de stad tussen twee zeeën

Bewonder 's ochtens de architectuur van het centrum van de stad en wandel door de smalle straat, ook wel bekend als Lungomare Ligny, naar de Ligny Toren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Egadi-eilanden. 's Middags nemen we u mee op een korte fietstocht langs de zoutpannen van Trapani, zodat u het zogenaamde "witte goud" kunt ontdekken. Soms kunt u hier flamingo's spotten en aan het eind van de zomer ziet u hoe de lokale bevolking zout wint. 

Overnachting in Trapani

Plaats:
Trapani

Dag 7: Marsala-wijnen en wandeling in het archeologische park Segesta

Een privé-transfer brengt u naar Marsala, een stad die bekend staat om zijn wijnen. Wandel door de oude stad doe een wijnproeverij van drie Marsala-wijnen en een aantal lokale specialiteiten in het hart van de stad, vlakbij de haven. In de middag rijdt de chauffeur u naar Segesta, deze oude stad is gesticht in de 4e eeuw voor Christus. De Dorische tempel en het oude theater zijn nog steeds intact. Wandel door de omringende heuvels en neem de historische sfeer in u op. Dan breikt u met een privé-transfer Palermo, de regionale hoofdstad. Bewonder de imposante kathedraal en de Piazza Pretoria-fontein en maak een avondwandeling door deze bruisende stad.

Wandeling: 9,5 km
Overnachting in Palermo

Plaats:
Segesta

Dag 8: Terugreis of doorreis

Neem 's ochtends de tijd om heerlijk door het gezellige Palermo te struinen. Als het tijd is voor uw vlucht neemt u een lokale bus of taxi naar Palermo airport. Vanaf hier kunt u verder vliegen of terugkeren naar huis.

Plaats:
Palermo

ScopelloRiserva Naturale Dello ZingaroTrapaniLevantoEriceSegestaPalermo

Praktische informatie

Prijs vanaf € 780 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 780 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Voor 2 volwassenen
SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Het hele jaar € 780

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals vermeld in het reisschema.
 • Ontbijt van dag 2 to 8
 • Privé-transfers zoals beschreven in het programma
 • Fietstocht en bezoek aan het zoutmuseum
 • Wijnproeverij in Marsala
 • Routeschema voor de wandelingen (dag 2, 3, 4,5)
 • Noodhulplijn 24/7

Niet inbegrepen in de prijs

 • Openbare vervoer, draagvleugelboot, kabelbaan
 • Museum, Natuurreservaat en Archeologische toegangsprijzen
 • Niet inbegrepen maaltijden (alle diners, lunches, dranken)
 • Toeristenbelasting
 • Alles wat niet is gespecificeerd onder "inclusief
Boek uw vlucht naar Italië
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Ketty in Italië wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Ketty momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Italië.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema