Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IranHet onbekende noordwesten

 • Buiten de gebaande paden
Deze reis leidt ons lang vele prachtige en onbekende plekken in Iran. Cultuur wordt afgewisseld met actieve wandeldagen. We beginnen de reis in de hoofdstad Teheran en rijden naar het groene noorden. Langs de Kaspische Zee heerst een ander klimaat dan in de rest van het land. Het bergdorpje Masouleh is niet alleen voor buitenlanders een bezoek waard, ook Iraniërs komen hier graag om door de smalle...

Deze reis leidt ons lang vele prachtige en onbekende plekken in Iran. Cultuur wordt afgewisseld met actieve wandeldagen. We beginnen de reis in de hoofdstad Teheran en rijden naar het groene noorden. Langs de Kaspische Zee heerst een ander klimaat dan in de rest van het land. Het bergdorpje Masouleh is niet alleen voor buitenlanders een bezoek waard, ook Iraniërs komen hier graag om door de smalle steegjes te dwalen. Een bijzondere overnachting bij de nomaden en een wandeling door het Talysh gebergte maken deze reis uniek. We sluiten af met een paar hoogtepunten door een bezoek aan Zanjan, Kermanshah en Hamadan. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Woestijn
  Woestijn
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Bergen
  Bergen
 • Hiking
  Hiking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Teheran

Welkom in Iran! Na aankomst op het vliegveld rijden we in een klein uur richting de stad. Zie de drukte van de miljoenenstad langzaam langs u heen glijden. Kijk uit naar het drukke verkeer en de vele muurschilderingen. In het hotel kunt u bijkomen van de reis. Of u kunt op eigen gelegenheid de stad alvast verkennen.

Plaats:
Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 2: Stadstour Teheran

We bezoeken het Golestan paleis, dat is gebouwd tijdens de Kajar periode en flink werd aangepast nadat de vorst Naser El-Din Shah in Europa werd geïnspireerd door de architectuur. Vooral de spiegelzaal is een lust voor het oog. In het Archeologisch museum ontdekt u duizenden jaren Iraanse geschiedenis. En in de zwaarbeveiligde Melli bank zien we een prachtige collectie juwelen met als pronkstuk de Pahlavi kroon.

Plaats:
Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 3: Rit naar het noorden

Via een van de mooiste wegen in Iran, de Chalus Road, verlaten we de hoofdstad en rijden we in de richting van de Kaspische Zee. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op het Alborz gebergte. We verblijven in een lokaal huis in Qhasem Abad. Na aankomst moet u zeker een wandeling door dit mooie dorp maken. U loopt hier langs rijstvelden, theeplantages, kiwi- en sinaasappelbomen.

Plaats:
Qāsemābād

Dag 4: Wandeling in het Hyrcanian bos

Vandaag maken we een prachtige wandeling door het bos. We bezoeken diverse dorpjes en lopen langs theeplantages met mooie vergezichten over de Kaspische Zee. Dit is een uniek natuurgebied met veel bijzondere diersoorten. Ooit leefde de Perzische tijger hier, maar helaas is deze uitgestorven. Tegenwoordig leven er diep in het woud bruine beren, lynxen, otters, wilde zwijnen en nog veel meer. 


Dag 5: Wandeling door Masouleh

De reis gaat verder naar het bergdorpje Masouleh, een pittoreske plek in het noorden van Iran. U kunt hier op uw gemak door de mooie steegjes dwalen. Het dorp ligt op steile terrasvormige bergwanden en er leven hier zo'n 180 families. Het dorp is ongeveer 1000 jaar oud en staat op de UNESCO erfgoedlijst. Het is een zeer geliefde plek onder Iraniërs.

Plaats:
Masouleh
Accommodatie
Aram (Massouleh)

Dag 6: Kasteelbezoek en rit naar Astara

We verlaten Masouleh en rijden naar het Salsalkasteel in Lisar. Ongeveer 1000 jaar geleden, in de tijd van de Seltjoeken, werd dit kasteel gebouwd. Vanwege de historische waarde komen hier niet alleen toeristen, maar is het ook voor onderzoekers een belangrijke plek. Na het bezoek vervolgen we onze weg naar de eindbestemming van vandaag, Astara. Dit kleine stadje ligt aan de Kaspische Zee vlakbij de grens met Azerbeijan.

Plaats:
Astârâ, Līsār
Accommodatie
Espinas Astara (Astârâ)

Dag 7: Wandeling naar de waterval

Vandaag staat er een bezoek aan twee mooie dorpen op het programma. Vanaf daar zullen we de Talysh bergen in wandelen waar we de hoogste waterval van Iran kunnen bewonderen. Het is een lichte wandeling van zo’n 6 tot 7 uur.

Plaats:
Astârâ
Accommodatie
Espinas Astara (Astârâ)

Dag 8: Ardabil en overnachting bij de nomaden

We rijden naar Ardabil, waar we een bezoek brengen aan de grote bazaar en het mausoleum van Sheikh Safi al-din, een belangrijke soefi leider in de 14de eeuw. Delen van het complex dienden vroeger als bibliotheek, moskee, religieuze school en ziekenhuis. Daarna rijden door naar Alvares, waar een bijzondere ervaring wacht. We zijn vannacht te gast bij de Shahsevan nomaden en overnachten in een van hun tentenkampen. 

Accommodatie: in tenten bij de Shahsevan nomaden

Plaats:
Adabil, Alvārsī

Dag 9: Wandeling Sabalanberg

We trekken de wandelschoenen weer aan, want vanochtend maken we een trekking aan de voet van de Sabalanberg. We gaan niet klimmen, maar hebben onderweg wel een prachtig uitzicht op de 4811 meter hoge vulkaan. Dus het is zeker de moeite waard! Aan het eind van de dag rijden we door naar Tabriz, waar u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen.

Plaats:
Tabriz
Accommodatie
Gostaresh (Tabriz)

Dag 10: Stadstour Tabriz en het rotsdorp

In de ochtend gaan we naar de bazaar van Tabriz. Ook de mooie blauwe moskee wordt bezocht. Na het bezoek aan Tabriz rijden we naar Kandovan. Dit dorp is tegen de bergwand van de Sahand gebouwd. De bewoners hebben zo’n 700 jaar geleden huizen uit de rotsen uitgehouwen. Voordeel is dat het in de zomer fijn koel binnen is. We rijden terug naar Tabriz voor de overnachting.

Plaats:
Tabriz, Kandovān
Accommodatie
Gostaresh (Tabriz)

Dag 11: Bezoek Soltaniyeh Dome

De Soltaniyeh dome is een prachtig monument uit de tijd van de Mongoolse overheersing in Iran. Bewonder deze historische plek. Het mausoleum werd in 1312 gebouwd en is een van de grootste koepelgebouwen ter wereld. De turquoise koepel is omringd door acht minaretten. Soltaniyeh was de vroegere hoefstad van het Mongoolse rijk.

Plaats:
Zanjan, Soltanieh
Accommodatie
Bozorg (Zanjan)

Dag 12: Archeologische vindplaats ​Takht-e Soleiman

We bezoeken de grotten van Karaftoo en rijden daarna door naar de volgende bezienswaardigheid. Takht-e Soleiman, oftewel de troon van Soleiman, is een belangrijke archeologische vindplaats, prachtig gelegen tussen de bergen op een hoogte van 2150 meter. Het is meer dan 2000 jaar oud en wordt toegeschreven aan de Zoroastristen. Daarna rijden we door naar Sanandaj, de hoofdstad van de provincie Kurdestan.

Plaats:
Takab, Sanandaj
Accommodatie
Shadi (Sanandaj)

Dag 13: Naar Kermanshah

We gaan verder naar Kermanshah, waar we Takieh Moavind al-Molk bezoeken. De Takieh is het gebouw waar tijdens de herdenking van de dood van Imam Hussein het passiespel wordt opgevoerd. Dit gebouw is zo’n 100 jaar oud en bevat vele kleurrijke tegels, die typerend zijn voor de Kajar periode. Imam Hussein is de 3e imam in het sjiitische geloof en is voor Iraniërs zeer belangrijk.

Plaats:
Kermanshah
Accommodatie
Azadegan Hotel (Kermanshah)

Dag 14: De monumenten bij Kermanshah

Onderweg naar Hamadan bezoeken we een aantal bijzondere monumenten. Net buiten Kermanshah ligt Taq-e Bustan, een historische plek waar diverse inscripties te vinden zijn uit de Sassanidische tijd. Bij Bisotun kunnen rotsreliëfs van meer dan 2500 jaar geleden gevonden worden. Ook staat er nog een bezoek aan de Anahita-tempel op het programma, een heiligdom van zo’n 1500 jaar geleden.

Plaats:
Hamadan
Accommodatie
Bu Ali Hotel (Hamadan)

Dag 15: Beklimming van de Alvandberg

We gaan de Alvandberg beklimmen! De relatief makkelijke wandeling leidt ons naar een adembenemend uitzicht op 3850 meter hoogte. We gaan terug met de kabelbaan en bezoeken dan Ganj Name, dat schatkamerboek betekent. Van deze spijkerschriftinscripties werd gedacht dat het beschreef waar een verborgen schat lag. We sluiten de dag af bij het mausoleum van Avicenna, een geneesheer, filosoof, astronoom en wis- en natuurkundige.

Plaats:
Hamadan, Kūh-e Alvand
Accommodatie
Bu Ali Hotel (Hamadan)

Dag 16: Terug naar de hoofdstad

En dan reizen we alweer terug naar Teheran. Aan het einde van de middag is er tijd om nog wat van Teheran te zien op eigen gelegenheid. Aanraders zijn de bazaar van Tajrish en de Tabiatbrug. ’s Avonds kun u op eigen gelegenheid nog een keer genieten van al het lekkers dat de Iraanse keuken te bieden heeft.

Plaats:
Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 17: Vertrek vanaf Teheran

Na meer dan twee fantastische weken komt er een einde aan deze reis. Nog één keer kunt u een blik werpen op deze miljoenenstad en de omringende bergen en dan is het tijd om terug te reizen. Een goede vlucht en hopelijk tot ziens!

Plaats:
Teheran

TeheranQāsemābādMasoulehAstârâLīsārAdabilAlvārsīTabrizKandovānZanjanSoltanieh TakabSanandajKermanshahHamadanKūh-e Alvand

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.570 / 17 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers2-34-6
Prijs per persoon€ 2.570€ 2.120

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Transport in een privévoertuig met AC
 • Hotelovernachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Onbijt en lunch
 • Diner op dag 3, 4 en 8
 • Engelssprekende gids gedurende gehele tour
 • Alle activiteiten zoals besproken in het programma, inclusief entreegelden
 • Toeristenbelastingen
 • Referentienummer visum

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en dranken

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Iran (6)

Andere voorbeeldreizen