Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IranBeklimming Mount Damavand

 • Sport en Avontuur
Mount Damavand is met zijn 5619m de hoogste berg van Iran en hij is vaak beschreven in de Iraanse literatuur. Tijdens deze sportieve reis klimmen we via de mooiste van vier routes naar de top. Op 2300m en op 4350m slaan we ons kamp op. Hier wordt u een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en u kunt gebruik maken van de uitstekende faciliteiten. Na het uitzicht dat de ultieme beloning is voor de zware...

Mount Damavand is met zijn 5619m de hoogste berg van Iran en hij is vaak beschreven in de Iraanse literatuur. Tijdens deze sportieve reis klimmen we via de mooiste van vier routes naar de top. Op 2300m en op 4350m slaan we ons kamp op. Hier wordt u een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en u kunt gebruik maken van de uitstekende faciliteiten. Na het uitzicht dat de ultieme beloning is voor de zware klim gaan we terug naar Teheran. We sluiten de reis af met een tour langs de hoogtepunten van de hoofdstad.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Hiking
  Hiking
 • Bergen
  Bergen
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Teheran

U komt aan op de luchthaven van Teheran en wordt met een transfer naar de stad gebracht. Onderweg ziet u de hectiek van de miljoenenstad aan u voorbij glijden. We komen ook langs het indrukwekkende mausoleum van Imam Khomeini, de grondlegger van de islamitische republiek. In het hotel kunt u uitrusten en u klaar maken voor het avontuur dat morgen begint.

Plaats:
Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 2: Een glimp van Mount Damavand

We laten de stad gelijk achter ons en rijden doo bergachtig gebied naar Nandal, dat aan de voet van de vulkaan Mount Damavand ligt. U wordt ontvangen met een drankje en een snack. Geniet van de vriendelijke en relaxte sfeer in het Damavand Eco Camp. De tenten staan al klaar, zodat u de rest van de dag kunt ontspannen en genieten van het uitzicht op deze magische berg

Plaats:
Damavand, Nāndal
Accommodatie
Damavand Eco Camp (Damavand)

Dag 3: De eerste kilometers

We maken een vroege start en gaan na een goed ontbijt het eerste stuk met de pick up-truck. De wandeling begint op 2700m hoogte. In ongeveer 6 uur klimmen we meer dan anderhalve kilometer door een groen landschap naar de volgende kampeerplek. Het pad is goed begaanbaar, al zijn sommige stukken erg stijl. Er gaan pakezels mee voor de bagage, u hoeft dus alleen een rugzak te dragen.

Plaats:
Damavand
Accommodatie
Damavand Advanced Camp (Damavand)

Dag 4: Dagje acclimatiseren

Bij het beklimmen van een hoge berg is het belangrijk om goed aan de hoogte te wennen. Vandaag gebruiken we daarom om te acclimatiseren. We maken een wandeling van 4 tot 5 uur met een hoogteverschil van 500 meter. We wandelen door een rotsachtig gebied met soms vulkanisch gesteente. Na een leuke wandeling keren we terug naar het kamp. 

Plaats:
Damavand
Accommodatie
Damavand Advanced Camp (Damavand)

Dag 5: Naar de top!

We staan weer vroeg op, want vandaag klimmen we naar de top! In ongeveer 7 uur klimmen we 1270 meter. U kunt onderweg genieten van adembenemende uitzichten, bijvoorbeeld de oude krater en we wandelen delen over een gletsjer. U kunt hier prachtige plaatjes schieten! Na een dag klimmen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op de omgeving. In ongeveer 5 uur wandelen we daarna terug naar het kamp voor de overnachting.

Plaats:
Damavand
Accommodatie
Damavand Advanced Camp (Damavand)

Dag 6: Terug naar Teheran

Na een laatste ontbijt op deze bijzondere plek maken we onze weg terug naar Teheran. U zult ongetwijfeld uit willen rusten van dit zware, maar geweldige avontuur. Kom lekker bij van de wandeling in uw hotel. En als u nog energie over hebt kunt u op eigen gelegenheid alvast de stad gaan ontdekken. 

Plaats:
Damavand, Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 7: Stadstour Teheran

Een gids neemt u mee langs de hoogtepunten van de miljoenenstad Teheran, gelegen aan de voet van de berg. Er is hier op cultureel gebied veel te beleven, zoals musea en paleizen. We bezoeken het historisch museum en het Golestan Paleis. Ook wandelen we over de bazaar met al zijn geuren en kleuren en stoppen we bij het juwelenmuseum. 

Plaats:
Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 8: Vertrek vanaf Teheran

Na een intensieve en indrukwekkende reis is het tijd om huiswaarts te keren. De herinneringen aan de machtige Mount Damavand, de vriendelijke bevolking van Iran en het lekkere eten zullen u nog lang bijblijven. We wensen u een goede reis, tot ziens!

Plaats:
Teheran

TeheranDamavandNāndal

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 950 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 950€ 820€ 720

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Accommodatie zoals beschreven in het programma
 • Dagelijks ontbijt en lunch, diner en snacks tijdens de trektocht op Mount Damavand (4x)
 • Klimvergunning Mount Damavand
 • Stadstour met Engelstalige gids inclusief entreegelden in Teheran
 • Engelssprekende gids tijdens de beklimming
 • Pakezels voor uw bagage tussen Base Camp en Advanced Camp

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visumkosten (registratie is wel inbegrepen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Iran (11)

Andere voorbeeldreizen