Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IranBeleef het beste van historie en cultuur

 • Klassiekers
Iran is een land dat rijk is aan cultuur en dat een interessante geschiedenis heeft. Tijdens deze 13-daagse reis nemen we u mee langs de hoogtepunten van het land. We starten met een cultureel bezoek aan de hoofdstad Teheran en vliegen dan naar het zuiden voor een bezoek aan Shiraz, stad van rozentuinen en dichters. We ontmoeten de bijzondere Qashqai nomaden en maken ook een stop in de woestijnste...

Iran is een land dat rijk is aan cultuur en dat een interessante geschiedenis heeft. Tijdens deze 13-daagse reis nemen we u mee langs de hoogtepunten van het land. We starten met een cultureel bezoek aan de hoofdstad Teheran en vliegen dan naar het zuiden voor een bezoek aan Shiraz, stad van rozentuinen en dichters. We ontmoeten de bijzondere Qashqai nomaden en maken ook een stop in de woestijnsteden Yazd en Kashan. En om de reis compleet te maken bezoeken we uiteraard Isfahan, de wonderlijke stad van de 1001 nacht

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Stad
  Stad
 • Woestijn
  Woestijn
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Teheran

Een ritje van 45 minuten brengt u van de luchthaven naar het centrum van Teheran. Onderweg is er van alles te zien, u rijdt langs het mausoleum van Imam Khomeini, waar sinds zijn dood in 1989 nog steeds aan wordt gebouwd. Kijk om u heen als u de miljoenenstad inrijdt. Verbaas u over het drukke verkeer en de vele muurschilderingen waarop de martelaren van de oorlog met Irak zijn afgebeeld. 

Plaats:
Teheran
Accommodatie
Marlik (Teheran)

Dag 2: Stadstour Teheran

De gigantische hoofdstad van Iran heeft zo zijn problemen, maar er zijn ook genoeg mooie plekken te bezoeken. Uw gids neemt u mee naar het Nationaal Museum, waar u de geschiedenis tot 7000 jaar geleden kunt beleven. U bezoekt ook het Golestan Paleis met zijn prachtige spiegelzaal. We eindigen de dag in het enorme gangenstelsel van de bazaar waar de geuren en kleuren van het Midden Oosten u tegemoet komen. Die avond vliegt u naar Shiraz.

Plaats:
Teheran, Shiraz
Accommodatie
Arg Hotel (Shiraz)

Dag 3: Stad van dichters en rozentuinen

De romantische stad Shiraz staat bekend om zijn dichters, rozentuinen en cipressen. U bezoekt 's ochtends de sprookjesachtige Nasir-el-Molk moskee met zijn verbluffende kleuren. Dan gaat u naar de Naranjestan tuin, of oranje tuin, die zijn naam te danken heeft aan de sinaasappelbomen. Na een tour door de bazaar (misschien wel de mooiste van het land) en de Vakil Moskee sluit u af bij de graftombes van beroemde dichters Saadi en Hafez.

Plaats:
Shiraz
Accommodatie
Arg Hotel (Shiraz)

Dag 4: Persepolis en de Koningsgraven

Persepolis is het ceremoniële paleis dat in 520 v.Chr. is gebouwd door koning Darius. Het is één van de meest indrukwekkende monumenten van Iran. Veel is in goede staat bewaard gebleven en vooral de reliëfs zijn interessant. Daarna bezoeken we vier koningsgraven die hoog in de rotsen zijn uitgehakt, een bijzondere plek. De graven zijn van de Achemedische koningen Darius 1, Xerxes I, Artaxerxes I, and Darius II. 

Plaats:
Persepolis
Accommodatie
Arg Hotel (Shiraz)

Dag 5: Maak kennis met de bevolking

U bezoekt vandaag de Qashqai nomaden en leert meer over hun bijzondere levensstijl. In de winter verblijven ze in de lage landen langs de Perzische golf, in de zomer zoeken ze de hoger gelegen velden op ten noorden van Shiraz. In totaal leven er ongeveer nog 1 miljoen nomaden in Iran, in verschillende stammen en gebieden. 

Overnachting in een guesthouse bij een lokale familie

Plaats:
Shiraz, Pasargadae

Dag 6: Pasargadae en UNESCO-stad Yazd

U heeft de nomaden al leren kennen, nu is het tijd om richting de woestijn te gaan. We stoppen in Pasargadae, een belangrijke archeologische plek. Hier vindt u de graftombe van Cyrus de Grote. Dit was de eerste hoofdstad van de Achaemeniden ten tijde van het Perzische rijk. Aan het eind van de middag komen we aan in Yazd, een woestijnstad die UNESCO Werelderfgoed is. Maak alvast een wandeling en proef de sfeer.

Plaats:
Yazd, Pasargadae
Accommodatie
Kohan Hotel (Yazd)

Dag 7: Stadstour Yazd

Volgens UNESCO is Yazd een van de oudste steden ter wereld. Uw gids neemt u mee door de binnenstad langs eeuwenoude lemen huizen. Bewonder de windtorens waar Yazd bekend om staat. In de vuurtempel van de Zoroastriërs brandt het eeuwige vuur en leert u meer over deze mysterieuze religie. We bezoeken de Dowlat Abad Garden, met de hoogste windtoren van Iran. Ook de vrijdagmoskee is zeker een bezoek waard.

Plaats:
Yazd
Accommodatie
Kohan Hotel (Yazd)

Dag 8: Bezoek Nain en Isfahan

Onderweg naar Isfahan stoppen we in het dorpje Nain om een bijzondere moskee te bezoeken - de geschiedenis van dit bouwwerk gaat terug tot de 9e eeuw! Ook wonen we een tapijtworkshop bij. En dan komen we aan in de stad van 1001 nacht: Isfahan. U zult zich verwonderen over de sprookjesachtige sfeer en de schoonheid van het centrum. 

Plaats:
Isfahan
Accommodatie
Hotel Part (Isfahan)

Dag 9: Stadstour Isfahan

Isfahan wordt ook wel Nesf-e Jahan genoemd, wat de halve wereld betekent. In de tijd van Shah Abbas was dit een belangrijk handelscentrum. Nog steeds zijn er prachtige monumenten uit deze tijd. Het Imamplein is één van de grootste ter wereld, met de indrukwekkend Imam Moskee en het Ali Ghapoo paleis. In de bazaar van Isfahan wordt veel handwerk gedaan. In een ander deel van de stad zullen de verschillende bouwstijlen van de vrijdagmoskee een blijvende indruk achterlaten. 

Plaats:
Isfahan
Accommodatie
Hotel Part (Isfahan)

Dag 10: Bezoek Armeense wijk

U brengt nog een dag door in deze mooie stad en bezoekt de Armeense wijk Jolfa. De Vank kathedraal is hier één van de hoogtepunten. Dit paleis met 40 kolommen uit de 17e eeuw heeft prachtige wandschilderingen. En natuurlijk slaan we een bezoek aan de beroemde bruggen niet over. De stad wordt opgedeeld door de rivier Zayandehrood, de Rivier des Levens. 

Plaats:
Isfahan
Accommodatie
Hotel Part (Isfahan)

Dag 11: Woestijnstad Kashan

De volgende bestemming, Kashan, ligt midden in de woestijn en staat bekend om haar tapijten en rozenwater, Bezoek de prachtig gerestaureerde handelshuizen van Boroojerdi en Abbasian die in de 19de eeuw in opdracht van steenrijke tapijthandelaren zijn gemaakt. De volgende stop, de Fin tuin, is een prachtig voorbeeld van een Perzische tuin met haar symmetrische indeling.

Plaats:
Kashan
Accommodatie
Khaneh Irani (Kashan)

Dag 12: Kameelrit door de woestijn

Ervaar het leven in de woestijn tijdens een rit op de rug van een kameel. We rijden hiervoor naar één van de vele woestijnen in Iran: de Maranjab woestijn, waar we met een jeep ver de zandvlakte intrekken. Aangekomen op de bestemming maakt u een bijzondere rit door het zinderende landschap. Voel de rustgevende werking van de woestijn en beleef hoe het is om zo ver van de bewoonde wereld te zijn. 

Plaats:
Maranjāb
Accommodatie
Khaneh Irani (Kashan)

Dag 13: Vertrek vanaf Kashan

Na een bijzondere reis vol hoogtepunten neemt u vandaag afscheid van Iran. De gastvrijheid van de bevolking, de pracht en praal van de steden en de rijke geschiedenis zullen u nog lang bijblijven. We hopen dat u heeft genoten van deze reis en zien u graag nog een keer terug.

Plaats:
Kashan

TeheranShirazPersepolisPasargadaeYazdIsfahanKashanMaranjāb

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.690 / 13 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24-6
Prijs per persoon - op basis van een tweepersoonskamer€ 1.690€ 1.480

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Teheran - Shiraz
 • Transport in een privévoertuig met AC
 • 11x ontbijt, 2x lunch en 1x diner
 • Excursies en activiteiten: stadstour in Teheran, Shiraz, Isfahan, Yazd en Kashan; dag in de woestijn met een jeep, inclusief kameelrit; bezoek aan de Qashqai nomaden
 • Entreegelden voor alle activiteiten die in het programma opgenomen zijn
 • Referentienummer visum
 • Accommodatie op basis van een tweepersoonskamer in 3-sterren hotels, 1 nacht in een lokaal huis
 • Gids en chauffeur tijdens de gehele reis

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vlucht
 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Iran (11)

Andere voorbeeldreizen