Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IranWoestijn en cultuur

 • Klassiekers
Iran kent verschillende woestijnen en Dasht-e Kavir is de grootste. Tijdens deze reis trekt u ver deze zinderende woestijn in voor twee overnachtingen. Laat u betoveren door een ongekend heldere sterrenhemel. Na de woestijn bezoeken we de woestijnsteden Yazd en Kashan en de historische steden Shiraz en Isfahan. Hier nemen we u mee langs een aantal hoogtepunten in de steden met eeuwenoude Iraanse g...

Iran kent verschillende woestijnen en Dasht-e Kavir is de grootste. Tijdens deze reis trekt u ver deze zinderende woestijn in voor twee overnachtingen. Laat u betoveren door een ongekend heldere sterrenhemel. Na de woestijn bezoeken we de woestijnsteden Yazd en Kashan en de historische steden Shiraz en Isfahan. Hier nemen we u mee langs een aantal hoogtepunten in de steden met eeuwenoude Iraanse geschiedenis. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Woestijn
  Woestijn
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Kashan

Welkom in Iran, het land van onherbergzame woestijnen en een betoverende oosterse cultuur. U komt aan op de luchthaven in Teheran, vanwaar u een transfer naar Kashan krijgt. Deze zandkleurige stad in de woestijn is een mooie plaats voor een eerste ontmoeting met het land en zal de uitvalsbasis zijn voor uw kampeertrip. Kom heerlijk tot rust in het hotel en wen alvast aan het warme weer. Morgen begint het avontuur!

Plaats:
Kashan
Accommodatie
Khaneh Irani (Kashan)

Dag 2: Eerste dag in de woestijn

In een jeep rijden we langs het dorpje Nain, dat vroeger een belangrijke plaats op de karavaanroutes was. Dan trekken we de grootste woestijn van het land in, de Dasht-e Kavir. Op vele kilometers afstand van de bewoonde wereld ligt Rig-e Jen waar we ons kamp opslaan. Deze woestijn was vroeger verlaten. Nu zijn er een paar tours, maar het is nog bijna onontdekt. Na het vallen van de nacht kunt u genieten van een weergaloze sterrenhemel. Zo ziet u ze alleen maar in de woestijn!

Overnachting in een kamp in de woestijn

Plaats:
Dasht-e-Kavir, Anārak

Dag 3: Verken de woestijn verder

Rig-e Jen staat bekend om haar hoge zandduinen en daar gaan we vandaag een kijkje nemen. Ervaar het leven op deze bijzondere plek. Voel de zinderende hitte en geniet van de stilte en de uitgestrektheid. U slaapt in een tent en de maaltijden worden door een lokale kok voor u bereid. Deze kampeerervaring zal u nog lang bijblijven. 

Overnachting in een kamp in de woestijn

Plaats:
Dasht-e-Kavir

Dag 4: Woestijnstad Khur

Na een laatste ochtend in de uitgestrekte vlakten van de woestijn rijden we terug naar de bewoonde wereld. Onderweg ziet u de zandduinen, maar ook een stuk moeras en een zoutvlakte. Onze bestemming is Khur, dat temidden van de velden met dadel palmbomen ligt. U verblijft in een comfortabel hotel en kunt op eigen gelegenheid nog wat door het stadje wandelen.

Plaats:
Khūr
Accommodatie
Bali Desert Hotel (Khūr)

Dag 5: De historische stad Yazd

Op weg naar een van de oudste steden ter wereld, Yazd, bezoeken we het Nareen Kasteel. Dit lemen fort stamt uit de Sassanidische tijd. In de namiddag en avond staat er een bezoek aan de Dowlat Abad tuin en het Amir Chakhmagh plein in Yazd op het programma. Het Amir Chakhmagh plein is een overblijfsel van een groot complex dat gebouwd is in de 15de eeuw. Het is een indrukwekkende façade in het hart van Yazd.

Plaats:
Yazd
Accommodatie
Kohan Hotel (Yazd)

Dag 6: Stadstour Yazd

Struin door het historische stadscentrum en zie de windtorens, dakterrassen, smalle steegjes en vele monumenten die van Yazd zo'n mooie plek maken. De minaretten die boven de stad uitsteken zijn de hoogste van Iran. Bij de vuurtempel worden God en Ahura Mazda door de Zoroastriërs aanbeden. We kunnen in de tempel veel leren over deze oude religie. Ook worden de Torens van de Stilte bezocht, waar vroeger de doden van de Zoroastriërs werden neergelegd.

Plaats:
Yazd
Accommodatie
Kohan Hotel (Yazd)

Dag 7: Via Pasargadae naar Shiraz

Pasargadae was de eerste hoofdstad van het Perzische rijk. Voor Iraniërs is het nog steeds een belangrijke plek, onder andere omdat de eerste Achaemenidische koning Cyrus de Grote hier begraven ligt. Na het bezoek rijden we door naar de sprookjesachtige stad van dichters en rozentuinen, Shiraz.

Plaats:
Pasargadae, Shiraz
Accommodatie
Arg (Shiraz)

Dag 8: Stadstour Shiraz

Shiraz is een van de mooiste steden van Iran met een eeuwenoude geschiedenis. We beginnen met een bezoek aan de Nasir-el-Molk moskee. Door de mooie kleuren kunt u hier prachtige plaatjes schieten. In de bazaar kunt u souvenirs voor thuis kopen. De Oranjetuin met paleis is ook een hoogtepunt van Shiraz. En natuurlijk mogen de graven van de twee beroemde dichters Saadi en Hafez niet ontbreken in het programma.

Plaats:
Shiraz
Accommodatie
Arg (Shiraz)

Dag 9: Bezoek aan Persepolis

Persepolis, de stad met 2500 jaar geschiedenis, zal ongetwijfeld een blijvende indruk op u achter laten. Op deze archeologische vindplaats stond het ceremoniële paleis dat Darius de Grote rond 518 v Chr. liet bouwen tijdens Achaemenidische dynastie. De ruïnes van het enorme bouwwerk en de prachtige reliëfs zijn een bezoek meer dan waard. We sluiten af met een bezoek aan de koningsgraven hoog in de rotsen.

Plaats:
Persepolis, Shiraz
Accommodatie
Arg (Shiraz)

Dag 10: Route naar Isfahan

We rijden naar Isfahan, de stad die ook wel de halve wereld werd genoemd. In de 16de eeuw werden hier in opdracht van Sjah Abas bijzondere moskeeën en paleizen gebouwd. We bezoeken de twee bruggen over de Rivier des Levens. Pol-e Khaju is misschien wel de mooiste, 's avonds komen de Iraniërs hier samen om met elkaar te zingen. De avond in Isfahan kunt u zelf indelen.

Plaats:
Isfahan
Accommodatie
Atigh Traditional Hotel (Isfahan)

Dag 11: Stadstour Isfahan

Met uw gids bezoekt u het grote plein, Naqsh-e Jahan, een plek die u niet wilt missen! Vanaf het Ali Qapu paleis kunt u het hele plein overzien. En vergeet niet de muziekkamer bovenin in het paleis te bezoeken. Isfahan was vroeger een belangrijk handelscentrum, de vele monumenten stammen nog uit deze tijd. Verder bezoeken we de indrukwekkende Imam moskee, de Sheikh Lotfollah moskee en het Ali Qapu paleis.

Plaats:
Isfahan
Accommodatie
Atigh Traditional Hotel (Isfahan)

Dag 12: Terugrit naar Kashan

's Ochtends brengen we een bezoek aan de Vank kerk in de Armeense wijk van Isfahan. Daarna rijden we terug naar Kashan, waar de reis ook begonnen is. In Kashan bezoeken we nog de oude handelshuizen Boroojerdi en Abbasian. Ten slotte zullen we de Fin tuin bezoeken, een prachtig voorbeeld van een Perzische tuin.

Plaats:
Isfahan, Kashan
Accommodatie
Khaneh Irani (Kashan)

Dag 13: Vertrek vanaf Kashan

En dan is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land en de gastvrije bevolking. Met mooie foto's, goede herinneringen en waarschijnlijk een paar mooie souvenirs keert u huiswaarts. Een goede reis toegewenst!

Plaats:
Kashan

KashanDasht-e-KavirAnārakKhūrYazdPasargadaeShirazPersepolisIsfahan

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.550 / 13 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 1.550€ 1.390€ 1.390

Inbegrepen in de prijs

 • Luchthaventransfer in auto of minibus met A/C
 • Transport naar alle steden volgens het programma in auto of minibus met A/C met chauffeur
 • 3-daagse kampeertour in de woestijn met een jeep
 • Drie maaltijden per dag tijdens de woestijntour
 • Overige dagen in de accommodatie zoals beschreven, tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
 • Engelssprekende gids tijdens de gehele tour
 • Alle entreegelden volgens het programma
 • Referentienummer voor een visum
 • Toeristenbelastingen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Iran (11)

Andere voorbeeldreizen