Steden en stranden op Java en Bali

IndonesiëSteden en stranden op Java en Bali

Klassiekers
Dompel u drie weken onder in de Indonesische cultuur en de prachtige natuur van Java en Bali. De reis begint in hoofdstad Jakarta met een bezoek aan het nationale monument. In Bogor bezoekt u de botanische tuinen, waarna u doorreist naar Yogyakarta, of Yogya, waar het allemaal draait om de mooiste tempels van het land. Voor u de overtocht naar Bali maakt beklimt u nog de Bromo vulkaan voor een onvergetelijke zonsopkomst. De laatste 10 dagen op Bali zijn een combinatie van avontuur, natuur, cultuur en rust. Ontdek de onderwaterwereld rond het eiland Menjangan, verken de bossen van Munduk en doe mee aan een ceremonie in spiritueel Ubud.
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.894
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Aankomst in Jakarta

Dag 1: Aankomst in Jakarta

Welkom in Indonesië! Na aankomst in Jakarta haalt een privéchauffeur u van het vliegveld op. Hij brengt u naar het hotel. Jakarta is een enorme metropool met een rijk verleden. De rit door de stad zal zeker indruk maken.  Accommodatie : Mercure Jakarta Batavia (Jakarta)
Plaats:
Jakarta

Het nationale monument in Jakarta

Dag 2: Het nationale monument in Jakarta

Je bezoekt de haven van Sunda Kelapa, Museum Bahari, Museum Fatahilla, Museum National en Monument National. Ondanks de beruchte verkeersdrukte is de stad eigenlijk een prachtige plek met veel fascinerende gebieden om te verkennen. Bijvoorbeeld Kota Tua of Oude Stad, waar Jakarta begon in de tijd van koloniaal Nederland en waar mensen gebouwen uit die tijd kunnen vinden, evenals een grote verscheidenheid aan musea die kunnen worden verkend. De stad is ook de thuisbasis van het Nationale Monument, Monas, dat midden in een groot en prachtig park staat. Hier vinden veel ceremonies, activiteiten en evenementen plaats en bezoekers kunnen naar de top gaan voor een uniek uitzicht over deze historische stad. Daarnaast heeft de stad een levendige en uitgebreide nacht- en winkelscene voor degenen die aan een dergelijke levensstijl zijn aangepast. Een plek met voor elk wat wils als je verder kijkt dan het verkeer. Accommodatie : Santika Bogor Hotel (Bogor)
Plaats:
Bogor,Jakarta

De botanische tuinen van Bogor

Dag 3: De botanische tuinen van Bogor

De botanische tuinen van Bogor staan bekend om hun indrukwekkende variatie van planten. U vindt hier vele soorten die elders in het land te ontdekken zijn. En als u geluk heeft staat de Rafflesia in bloei. En dan is het door naar de volgende bestemming, Bandung.  Accommodatie : Grand Hotel Preanger (Bandung)
Plaats:
Bogor,Bandung

De trein door de Javaanse landschappen

Dag 4: De trein door de Javaanse landschappen

Een privéauto brengt u naar het station van Bandung, waar u de dagtrein naar Magelang neemt. Kijk onderweg uit het raam om de mooie landschappen van Java voorbij te zien glijden. U komt ook langs een paar lokale dorpjes. Bij aankomst in Magelang staat een auto klaar om u naar het hotel te brengen.  Accommodatie : Rumah Dharma Hotel (Borobudur)
Plaats:
Magelang

Het authentieke dorpje Candirejo

Dag 5: Het authentieke dorpje Candirejo

U bezoekt vandaag een heel bijzonder dorpje. In Candirejo ziet u hoe de lokale bevolking leeft en hoe ze verschillende producten en etenswaren maken, zoals bijvoorbeeld kroepoek. Het dorpje is prachtig gelegen tussen de rijstvelden. Na het bezoek reist u door naar de eerste van drie tempels die u gaat zien op Java. Accommodatie : Rumah Dharma Hotel (Borobudur)
Plaats:
Magelang,Candirejo

De tempels van Java

Dag 6: De tempels van Java

Een privéchauffeur brengt u naar één van de hoogtepunten op Java, de ongelooflijke Borobudur tempel. Deze tempel is gebouwd in de 9de eeuw en is de grootste boeddhistische tempel op aarde met 504 Boeddhabeelden om te ontdekken. Dicht bij de Borobudur ligt ook de grootste Hindoetempel van Indonesië, de Prambanan. Na een dag vol tempels keert u terug naar het hotel in Yogyakarta. Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Borobudur,Prambanan,Yogyakarta

Stadstour in Yogyakarta

Dag 7: Stadstour in Yogyakarta

De stad Yogyakarta is een culturele en artistieke hotspot van Indonesië, vandaag gaat u met een privéchauffeur de diepte van de stad verkennen. Maak u klaar voor een geweldige dag en ontmoetingen met lokale mensen die u onderweg ontmoet. Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Yogyakarta

Op naar de bergen van Bromo

Dag 8: Op naar de bergen van Bromo

Met een privéauto rijdt u naar de vulkaan Bromo. De rit gaat over de snelweg, u kunt de tijd in de auto goed gebruiken om uit te rusten. Uit het raam ziet u de vulkaan al voor u opdoemen. Ga vanavond vroeg naar bed, want morgen staat u voor dag en dauw op om de vulkaan te beklimmen.  Accommodatie : Cafe Lava Hostel (Bromo)
Plaats:
Bromo

Zonsopkomst op de vulkaan Bromo

Dag 9: Zonsopkomst op de vulkaan Bromo

Vroeg uit de veren, want vandaag gaat u de zonsopkomst zien vanaf de vulkaan Bromo. Met een rijdt u richting de top van de vulkaan. Dan is het nog even een stukje lopen voordat u wordt beloond met het onwaarschijnlijke aanzicht van de zon boven de horizon. Na de beklimming van de vulkaan rijdt u verder naar de laatste bestemming op Java, Kalibaru.  Accommodatie : Rumah Senang (Kalibaru)
Plaats:
Kalibaru,Bromo

Een dag op de plantages

Dag 10: Een dag op de plantages

Met een privéauto rijdt u naar de plantages van Ibu Warnik. Hier leert u alles over de verschillende  groenten en kruiden die in Indonesië worden verbouwd. Na de wandeltocht krijgt u een heerlijke maaltijd voorgeschoteld met alle ingrediënten waar u net over heeft geleerd. Accommodatie : Rumah Senang (Kalibaru)
Plaats:
Kalibaru

De ferry naar het volgende eiland

Dag 11: De ferry naar het volgende eiland

Vandaag is het tijd voor een nieuw eiland. Een privéchauffeur brengt u naar de ferry om de overtocht naar Bali te maken. Welkom! Het tweede deel van uw Indonesië avontuur begint hier. U komt aan in het kleine vissersdorpje Pemuteran, dat aan de Noordkust van Bali ligt. Geniet van het mooie strand en het kalme water, dit is een heerlijke strandbestemming.  Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Een dag snorkelen rond Menjangan

Dag 12: Een dag snorkelen rond Menjangan

Menjangan eiland staat bekend om zijn magische en zeer indrukwekkende onderwaterwereld. Tijdens een snorkeltour gaat u deze vandaag verkennen. Dobber rustig in het water terwijl u het schitterende koraal en de mooie kleurrijke vissen onder u bewondert. Een dagje hier zult u niet snel vergeten. U wordt naar het eiland gebracht en ook weer opgehaald met een speedboot.  Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Menjangan,Pemuteran

Vrije dag in Pemuteran

Dag 13: Vrije dag in Pemuteran

Na een heleboel leuke en interessante activiteiten kunt u genieten van een welverdiende vrije dag. Geniet van de stranden van Pemuteran, maak een lange wandeling langs de kust en de houten vissersboten die hier liggen of bezoek een tempel. Of doe lekker helemaal niks en geniet van het zwembad van het hotel.  Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Naar de bergen van Munduk

Dag 14: Naar de bergen van Munduk

U laat het strand achter zich en rijdt met uw privéchauffeur de stille bergen van Munduk in. Na de hitte van de kust is de koele temperatuur van Munduk een fijne afwisseling. Onderweg bezoekt u de Banjar Hotsprings, waar u heerlijk in het warme water kunt relaxen. Na een laatste stop bij een boeddhistische tempels komt u aan in Munduk. Accommodatie : Puri Lumbung Cottage (Munduk)
Plaats:
Munduk,Banjar

Wandeling in de wouden van Munduk

Dag 15: Wandeling in de wouden van Munduk

Maak u klaar voor een sportieve dag! U maakt een geweldige wandeling door de indrukwekkende tropische bossen van Munduk. wandel langs watervallen en door weelderige groene begroeiing. En blijf tijdens de wandeling goed om u heen kijken, want misschien ziet u wel één van de wilde diersoorten die hier voorkomen.  Accommodatie : Puri Lumbung Cottage (Munduk)
Plaats:
Munduk

​Door naar het hart van Bali: Ubud

Dag 16: ​Door naar het hart van Bali: Ubud

De rit van vandaag voert langs de panoramische Ulun Danu Tempel, hier kunt u prachtige foto's maken. Ook komt u langs de pittoreske rijstvelden van Jatiluwih. U stopt voor een avontuurlijke tocht door het gebied op een elektrische fiets, zo kunt u de ingewikkelde ontwerpen van de velden van dichtbij zien. Na de tour wordt u bij uw hotel in Ubud afgezet.  Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Vrije dag in Ubud en omgeving

Dag 17: Vrije dag in Ubud en omgeving

Geniet van een vrije dag in Ubud. Neem wat tijd voor uzelf in het mooie hotel met zwembad of ga erop uit om Ubud verder te ontdekken. Ubud staat bekend als culturele en arctische hotspot van Bali met veel geweldige restaurants, winkels, tempels en natuurlijk het beroemde apenbos. Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Spirituele tour in de omgeving van Ubud

Dag 18: Spirituele tour in de omgeving van Ubud

Spiritualiteit is erg belangrijk op dit eiland en vandaag zult u de diepte van de spiritualiteit in gaan met deze tour. Leer hoe u op traditionele wijze een Canang offer maakt, zoals de Balinezen dit dagelijks doen. In verschillende tempels brengt u een zelfgemaakt offer. En aan het eind van de tour wordt u verwend met een heerlijke maaltijd.  Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Ontspannen aan de Oostkust

Dag 19: Ontspannen aan de Oostkust

U rijdt weer naar het strand, dit keer naar het plaatsje Sanur aan de Oostkust van Bali. De laatste paar dagen brengt u hier op het strand door. Sanur is een heerlijk rustig stadje, waar u kunt genieten van leuke eettentjes, lokale markten en een wonderbaarlijke rustige zee. Perfect om te zwemmen! Accommodatie : Swastika Bungalow (Sanur)
Plaats:
Sanur

Vrije dagen in Sanur

Dag 20: Vrije dagen in Sanur

Na drie fantastische weken heeft u deze twee dagen de tijd om even heerlijk tot rust te komen. Geniet van het mooie strand en het gezellig dorpje. Wandel het mooie pad dat langs het strand loopt of ga op zoek naar souvenirs voor uzelf en de thuisblijvers.  Accommodatie : Swastika Bungalow (Sanur)
Plaats:
Sanur

Naar het vliegveld

Dag 21: Naar het vliegveld

Het is zover, de einde van uw tijd in Indonesië. Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht met privéauto op tijd voor uw vlucht naar huis.
Plaats:
Sanur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.894 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten