Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bergstammen in de Baliemvallei en de Raja Ampat Archipel

IndonesiëBergstammen in de Baliemvallei en de Raja Ampat Archipel

Avontuur
Ontdek Indonesië op een heel andere manier. Neem een spectaculaire vlucht naar Wamena waar u begint met een unieke tocht door de prachtige omgeving. Maak kennis met de Dani en Lani-stammen van de Baliem-vallei! Volg modderige paden, loop over hoge hangbruggen en steek rivieren over in de spectaculaire vallei. U geniet ook van een lokale maaltijd die traditioneel wordt bereid met behulp van hete stenen, een geweldige ervaring! Na dit overweldigende avontuur vliegt u door naar Sorong vanwaar u een ferry neemt naar de unieke Raja Ampat archipel. Azuurblauw water, witte strandjes, bungalows over het water en één van de mooiste onderwaterparken van Indonesië! 
Reisideeën aangeraden door
Jenny Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.979
Reisprogramma
Spectaculaire vlucht naar Wamena

Dag 1: Spectaculaire vlucht naar Wamena

U vliegt vanaf Jayapura over groene valleien, kronkelende rivieren en dik tropisch bos naar de Baliemvallei. De kleine dorpjes hier bestaan uit traditionele ronde huizen met een rieten dak (honay). De meeste mensen dragen Westerse kleding, maar er zijn nog Dani's en Lani's gekleed in peniskokers en rieten rokjes. U bezoekt vandaag de traditionele markt Jimbana. U kunt hier lunchen (niet inbegrepen) voordat u verder rijdt naar Jiwika. Hier kunt u de oude mummie in het dorp Sumpaima zien. Van Jiwika rijdt u verder naar Suroba waar u de typische Dani samenleving kunt observeren. Een eenvoudig diner is inclusief vanavond. Accommodatie : Baliem Pilamo (Wamena)
Plaats:
Baliem valley,Wamena

Vierdaagse trekking door de vallei

Dag 2: Vierdaagse trekking door de vallei

Vandaag begint u met een geweldige 4-daagse trekking door een prachtig deel van de Baliem Vallei: een ‘once in a lifetime’-ervaring die u door adembenemende landschappen en langs traditionele en intrigerende stammen van de hooglanden neemt. U loopt dwars door het Dani grondgebied. Samen met uw gids, kok en dragers rijdt u naar het startpunt van de trekking. Het avontuur begint meteen met het oversteken van een rivier waarbij u moet balanceren op een hangbrug. De uitzichten zijn adembenemend en de lokale bevolking vriendelijk en altijd klaar om uw hand te schudden.
Plaats:
Baliem valley

Vierdaagse trekking door de vallei

Dag 3: Vierdaagse trekking door de vallei

De tweede dag van de trekking. U loopt ongeveer 5-7 uur naar het volgende dorp voor de overnachting. De dorpen die u passeert bestaan voornamelijk uit traditionele honay waar ook varkens in houten kooien worden gehouden. Tijdens de trekking bereidt de kok eenvoudige, maar smaakvolle maaltijden en u bent van harte welkom om een handje te helpen. U brengt de nachten door bij mensen thuis, soms in een traditionele honay, soms in het houten huis van de lokale leraar. De omstandigheden zijn primitief, maar onvergetelijk. 
Plaats:
Baliem valley

Vierdaagse trekking door de vallei

Dag 4: Vierdaagse trekking door de vallei

De wandeling gaat verder. Tijdens de trektocht komt u een paar steile stijgingen en afdalingen tegen. U gaat smalle wegen en modderige paden over, moet rivieren oversteken en door het water waden. Een goede fysieke conditie is dus noodzakelijk evenals geen vrees voor hoogtes! Dragers nemen uw bagage mee en kunnen een handje helpen tijdens moeilijkere gedeeltes. Uw bad zal de rivier zijn en afhankelijk van de faciliteiten van uw overnachtingsplek, zal het toilet in de buurt zijn van het huis of op een langere afstand. 
Plaats:
Baliem valley

Vierdaagse trekking door de vallei

Dag 5: Vierdaagse trekking door de vallei

Via een andere route, maar met een vergelijkbare schoonheid, keert u terug naar Wamena. U passeert de dorpen Kurima en Sogokmo. Terug in Wamena slaapt u in een vriendelijk middenklasse hotel. Het is niks bijzonders, maar na de trektocht is het ongetwijfeld fijn om een comfortabel bed en een douche met warm water tot uw beschikking te hebben. Het hotel is centraal gelegen, voor als u het dorp verder wilt verkennen.  Accommodatie : Baliem Pilamo (Wamena)
Plaats:
Baliem valley,Wamena

Boottocht over het Sentani meer

Dag 6: Boottocht over het Sentani meer

U vliegt terug naar Jayapura, waar u wordt opgehaald door een lokale gids. Hij neemt u mee op een tocht van enkele uren op het Sentani meer. U luncht in een restaurant dat direct aan het meer ligt (niet inclusief). Tegen de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor een volgende vlucht naar Sorong. U wordt opgehaald en naar uw hotel gereden dat op korte afstand van de luchthaven ligt. Accommodatie : Swiss Bel Hotel Sorong (Sorong)
Plaats:
Sentani ,Sorong

Door naar het eiland Gam

Dag 7: Door naar het eiland Gam

U wordt naar de haven gebracht en stapt aan boord van de publieke ferry naar Waisai. Voor een bezoek aan de Raja Ampat archipel dient u eenmalig een vergunning te kopen. In Waisai haalt een kleine speedboot u op en brengt u naar uw pittoreske homestay op een maagdelijk wit zandstrand. De komende dagen verblijft u in een huisje van natuurlijke materialen onder de tropische groene kokospalmen. De accommodatie is simpel, maar ontzettend bijzonder.  Accommodatie : Corepen Homestay (Pulau Gam)
Plaats:
Pulau Gam

​Op zoek naar paradijsvogels

Dag 8 tot 9: ​Op zoek naar paradijsvogels

U heeft twee dagen op het eiland Gam om heerlijk tot rust te komen. U kunt verschillende dingen ondernemen, ga bijvoorbeeld het achterland van de homestay in, op zoek naar de Red Bird of Paradise die hier vaak wordt gespot. Extra kosten voor een gids betaalt u ter plaatse. Of maak gebruik van het duikcentrum van de homestay en geniet van de prachtige onderwaterwereld van de Raja Ampat archipel. Accommodatie : Corepen Homestay (Pulau Gam)
Plaats:
Pulau Gam

De boot naar het volgende eiland

Dag 10: De boot naar het volgende eiland

Een speedboot brengt u naar het volgende eiland in deze prachtige eilandengroep, genaamd Kri. Ook hier verblijft u in een homestay die prachtig gelegen is op een small wit zandstrand. Duik bij aankomst gelijk de zee in en ga snorkelen. Aan de kust zijn een paar prachtige plekken.  Accommodatie : Yenkoranu Homestay (Kri)
Plaats:
Kri

Ontspannen of duiken op Kri

Dag 11 tot 12: Ontspannen of duiken op Kri

Net als op Pulau Gam heeft u twee volle dagen om van het eiland te genieten. Via de homestay kunt u snorkeltrips en duiktrips regelen. Kri is een populaire locatie voor budget reizigers. Dit betekent dat u wat gemakkelijker een (vrij dure) boot kunt delen om u naar wat verder gelegen snorkel-of duikplekken te brengen. Accommodatie : Yenkoranu Homestay (Kri)
Plaats:
Kri

Terug naar Sorong

Dag 13: Terug naar Sorong

De speedboat brengt u terug naar Waisai in ongeveer 15-30 minuten (er kunnen andere mensen meevaren). Vanaf hier neemt u wederom de ferry (in de namiddag) naar het vasteland. Een chauffeur brengt u naar het hotel voor een laatste avond.  Accommodatie : Swiss Bel Hotel Sorong (Sorong)
Plaats:
Sorong

Terug naar de luchthaven

Dag 14: Terug naar de luchthaven

U wordt naar de luchthaven van Sorong gebracht voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming. Wilt u weten met welke opties u deze reis kunt verlengen, laat het ons dan weten. We wensen u een goede vlucht!
Plaats:
Sorong
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.979 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen