Vanwege de populariteit van Bali is de beschikbaarheid tussen 15.07 en 15.08 zeer beperkt. Wij raden u aan uw reis voor een latere periode te plannen om optimaal van de bestemming te kunnen genieten.
Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Lokale ontmoetingen en natuur op Kalimantan, Midden-Java en Sulawesi

IndonesiëLokale ontmoetingen en natuur op Kalimantan, Midden-Java en Sulawesi

Avontuur
Deze afwisselende reis brengt u langs vele hoogtepunten van Indonesië! Op Kalimantan ligt de nadruk op de indrukwekkende natuur en komt u oog in oog te staan met orang-oetans en andere apen. Slaap op het dek van uw privé boot in de diepe jungle en word wakker door de roep van de gibbon. Op Java wandelt u door rijstterrassen, bezoekt u de iconische Borobudur en maakt u kennis met de Javaanse cultuur en gastvrijheid op een unieke locatie. Terug op Kalimantan bezoekt u een authentieke drijvende markt en wandelt en raft u door het woongebied van de Bukit Dayak. Op Sulawesi zult u versteld staan van prachtige rijstterrassen, de vriendelijke Buginese bevolking en de intrigerende dodencultuur van de Toraja. Kortom, een zeer afwisselende en actieve reis vol cultuur en natuur!
Reisideeën aangeraden door
Jenny Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.370
Reisprogramma
Welkom in Indonesië!

Dag 1: Welkom in Indonesië!

Bij aankomst op de luchthaven staat een medewerker van het hotel op u te wachten. Hij neemt u in een shuttle mee naar de accommodatie, die niet ver van de terminal ligt. Ontspan en rust uit van de vlucht. We hebben een hotel geboekt met prettige, comfortabele kamers en een zwembad om een frisse duik te nemen.  Accommodatie : Hotel FM 7 (Jakarta)
Plaats:
Jakarta

De diepe jungle van Tanjung Puting

Dag 2: De diepe jungle van Tanjung Puting

Een korte vlucht en een transfer brengen u naar Pangkalanbun, waar u aan boord stapt van een zogenaamde zogenaamde klotok. De komende dagen gaat u diep de jungle in, u slaapt heel eenvoudig op kapokmatrassen op het dek van de klotok. Hier is geen mobiel bereik, u bent dus echt even van de wereld. Bespreek met de gids welke activiteiten u wilt doen. Er zijn verschillende locaties om orang oetans te spotten en door de jungle te wandelen.  Overnachting aan boord van de klotok Accommodatie : Klotok (Tanjung Puting)
Plaats:
Tanjung Puting

Op zoek naar orang-oetans

Dag 3: Op zoek naar orang-oetans

U vaart over de smalle rivieren en stopt bij voederplaatsen voor orang oetans. Samen met de gids maakt u mooie wandelingen door het oerwoud in de hoop ergens orang oetans en andere aapjes te vinden. Trek makkelijk zittende lange kleren aan, ter bescherming tegen de zon, insectenbeten en scherpe vegetatie. De maaltijden worden steeds aan boord van de klotok voor u bereid.  ​ Overnachting aan boord van de klotok Accommodatie : Klotok (Tanjung Puting)
Plaats:
Tanjung Puting

Van Tanjung Puting naar Borobodur

Dag 4: Van Tanjung Puting naar Borobodur

U heeft een laatste halve dag om het park te verkennen. Na de lunch vaart u naar Kumai voor een transfer en korte vlucht naar Semarang. In ongeveer 2,5 uur rijdt u naar Magelang, waar u op uw gemak bij kunt komen van de reis. Uw sfeervolle guesthouse ligt aan een rivier en op korte loopafstand van Borobudur. Het is mogelijk om voor een extra toeslag Borobudur bij zonsondergang of zonsopkomst te bezoeken.  Accommodatie: Rumah Dharma Riverside Accommodatie : Rumah Dharma Hotel (Borobudur)
Plaats:
Tanjung Puting,Magelang,Borobudur

Fietstocht bij zonsopkomst en wandelen door de rijstvelden

Dag 5: Fietstocht bij zonsopkomst en wandelen door de rijstvelden

Sta op voor dag en dauw voor een fietstocht naar een heuvel, waar u in een kwartier omhoog wandelt voor een adembenemend uitzicht over de omgeving en de Borobudur tempel. Zie hoe de zon langzaam opkomt en geniet van de mystieke sfeer. Heeft u Borobudur nog niet bezocht, dan is daar nu tijd voor. In de late ochtend maakt u met de gids een wandeling naar een ‘verborgen’ tempel. De omgeving is prachtig, u loopt langs beeldschone rijstterrassen over een pad met adembenemende uitzichten. Op de terugweg wordt er een welverdiende picknicklunch voor u klaargezet met heerlijke Indonesische gerechten. ​ ​Accommodatie: Rumah Dharma Riverside Accommodatie : Rumah Dharma Hotel (Borobudur)
Plaats:
Magelang,Borobudur

Overnacht in een Javaanse joglo

Dag 6: Overnacht in een Javaanse joglo

Na een rit naar de Zuidkust van Java start u een leuke fietstocht door een ongerept gebied. Op goed onderhouden fietsen uit het koloniale tijdperk verkent u de Javaanse dorpjes. U volgt smalle wegen, kruist rijstvelden en komt in contact met de lokale bevolking. Na een Javaanse maaltijd met thee uit kleine kopjes en potten die al generaties lang worden gebruikt, wordt u naar een prachtige plek tussen tuinen en dorpjes gebracht. Later in de middag maakt u met de vrouwen van het verblijf een aantal traditionele streekgerechten klaar. Tijdens het diner word er een cokekan voorstelling gehouden waarbij een gamelan ensemble traditionele Javaanse muziek voor u speelt. ​Overnachting in een Javaanse joglo Accommodatie : Javaansche Joglo (Kebumen)
Plaats:
Kebumen

Een mystieke voorstelling

Dag 7: Een mystieke voorstelling

In de ochtend wandelt u door het mooie bergachtige bosgebied. Ondanks een aantal hoogteverschillen is het geen moeilijke wandeling. U krijgt een traditioneel ontbijt in een kleine pondok die tussen de agrarische velden staat. Na ca. 2,5-3 uur wandelen wordt u door de auto opgehaald en rijdt u naar een mooie plek met prachtig uitzicht over de rijstvelden. Hier wordt de lunch geserveerd terwijl er een kuda lumping voorstelling wordt gehouden, waarbij dansers gebruik maken van rotan paarden en in trans raken. Na de lunch rijdt u met de chauffeur door naar Yogyakarta in ca. 3 uur. Accommodatie : Dusun Jogja Village Inn (Yogyakarta)
Plaats:
Kebumen,Yogyakarta

Stadstour op een brommer*

Dag 8: Stadstour op een brommer*

De ochtend is ter vrije besteding. In de namiddag gaat u achterop een brommer gezeten (de gids rijdt) een aantal bijzondere eettentjes en duwkarretjes bezoeken. U proeft overal van! U rijdt door typische volkswijken en eindigt bij het plein voor het kraton dat in de late namiddag gezellig druk wordt. ​* Dit is een join-in trip, er kunnen anderen meedoen. Accommodatie : Dusun Jogja Village Inn (Yogyakarta)
Plaats:
Yogyakarta

De kanalen en rivieren van Banjarmasin

Dag 9: De kanalen en rivieren van Banjarmasin

U wordt naar de luchthaven van Yogyakarta gebracht voor de vlucht naar Banjarmasin. Houd rekening met het tijdsverschil tussen Java en Zuid-Kalimantan, het is een uur later in Banjarmasin. Aangekomen in Banjarmasin wordt u door een auto met chauffeur opgehaald en naar het hotel gereden in het centrum van de stad. Die middag vertrekt u voor een leuke boottocht door de kanalen van de stad. Accommodatie : Swiss-Belhotel Banjarmasin (Banjarmasin)
Plaats:
Banjarmasin

De drijvende markt van Loh Baitan

Dag 10: De drijvende markt van Loh Baitan

In de vroege ochtend bezoekt u met een kleine boot de drijvende markt van Loh Baitan. Het is een kleurrijk tafereel, er wordt van alles verkocht vanuit kleine peddelkano's. U rijdt verder om aan boord te stappen van een klotok bij het dorpje Negara. U vaart een uitgestrekt moeras in en treft er vele kralen aan met jonge buffels, de oudere buffels zullen rond de schemer vanaf een verder gelegen grasland met velen komen aanzwemmen, een uniek gezicht. Dan rijdt u naar het dorpje Loksado.  ​Accommodatie: Meratus Guesthouse Accommodatie : Meratus Guesthouse (Loksado)
Plaats:
Negara,Loksado

Een traditioneel dorp en het regenwoud

Dag 11: Een traditioneel dorp en het regenwoud

U wandelt vandaag door het bos en langs agrarische velden naar een typisch familiehuis dat nog in gebruik is door de plaatselijke bevolking. De bewoners van het dorp leven van de landbouw en van het tappen van rubber. U heeft alle tijd om in het dorpje rond te kijken terwijl de gids de lunch bereidt. Dan wandelt u door het regenwoud terug naar Loksado. U volgt smalle paadjes, springt over omgevallen boomstammen, waadt door de rivier en geniet van het mooie uitzicht op de Meratusbergen. Accommodatie: Meratus Guesthouse Accommodatie : Meratus Guesthouse (Loksado)
Plaats:
Loksado

Een bamboevlot op de ​Amandit-rivier

Dag 12: Een bamboevlot op de ​Amandit-rivier

Stap op een bamboevlot (lanting) voor een tocht over de Amandit rivier. Dit soort bamboevlotten zijn al generaties lang het transportmiddel om vracht stroomafwaarts te vervoeren. Na de tocht wordt het vlot uit elkaar gehaald en worden de losse bamboestammen verkocht. Bij het eindpunt heeft u de gelegenheid om u te verkleden alvorens u doorrijdt naar Banjarmasin. U rijdt direct door naar het vliegveld voor de vlucht naar Makassar op Sulawesi. Accommodatie : Aston Makkasar (Makassar)
Plaats:
Loksado,Makassar

Ontmoet de locals tijdens een fietstocht

Dag 13: Ontmoet de locals tijdens een fietstocht

U verlaat in de ochtend het hotel en rijdt in ca. 45 minuten naar het beginpunt van de fietstocht. U fietst langs dorpjes en rijstvelden, steekt een rivier over met een pont, drinkt koffie of thee bij mensen thuis en krijgt een lekkere Buginese lunch in een lokaal huis. Onderweg stopt u om te kijken bij huisnijverheid of om een praatje te maken met de lokale bevolking. Door de vele stops bent u pas in de namiddag terug bij uw hotel.  Accommodatie : Aston Makkasar (Makassar)
Plaats:
Makassar

Kanotocht langs kalksteenrotsen

Dag 14: Kanotocht langs kalksteenrotsen

U rijdt naar het Rammang Rammang gebied, waar u via rijstvelden, kalksteenrotsen en kleine dorpjes naar een kleine grot met enkele prehistorische tekeningen wandelt. Daarna vaart u met de kano een stukje door een prachtig en uniek landschap van kalksteenrotsen terug naar de auto. Vanaf Rammang Rammang rijdt u noordelijk naar Toraja, een rit van ca. 7-8 uur. U arriveert in het begin van de avond. Accommodatie : Indra Toraja (Toraja)
Plaats:
Toraja

Op ontdekkingstocht in Toraja

Dag 15: Op ontdekkingstocht in Toraja

Samen met gids en chauffeur verkent u de verschillende gebieden in Toraja. Overleg met de gids waar u naartoe wilt, het programma is flexibel en kan worden aangepast bij mogelijke ceremonies of marktdagen. Bij elke bezienswaardigheid (ook op sommige markten) betaalt u een entree van ca. Rp 20.000-30.000 per persoon. Bij ceremonies wordt verwacht dat u een geschenk in de vorm van sigaretten, suiker of dergelijke meeneemt.  Accommodatie : Indra Toraja (Toraja)
Plaats:
Toraja

Start trekking door de bergen

Dag 16: Start trekking door de bergen

U begint 's ochtends met een langere wandeling en komt langs dorpjes en rijstvelden, er gaat een picknicklunch mee die u onderweg op een mooi punt opeet. U kunt de lengte en zwaarte van de wandeling enigszins aanpassen, maar houd er rekening mee dat Toraja een bergachtig gebied is, er zijn dus altijd wel wat hoogteverschillen. U overnacht in een klein dorpje in een plaatselijk huis. Het is erg basic, dus elektriciteit is geen zekerheid en wassen doet u bij de rivier.  Overnachting in een lokaal huis Accommodatie : Guesthouse Toraja (Toraja)
Plaats:
Toraja

Tweede dag trekking en raften (optioneel)

Dag 17: Tweede dag trekking en raften (optioneel)

In de ochtend loopt u nog een paar uur, daarna wordt u naar het hotel gebracht. De trekking eindigt vlakbij het startpunt van een avontuurlijke rafting tocht (niet inbegrepen). U kunt ervoor kiezen om alvorens u naar de stad wordt gereden, deze tocht te doen. De tocht leidt langs prachtige landschappen en u ziet vaak zonnende zeilagamen zitten. Accommodatie : Indra Toraja (Toraja)
Plaats:
Toraja

Een drijvend huis op het Tempemeer

Dag 18: Een drijvend huis op het Tempemeer

Vanaf Toraja rijdt u in ca. 5 uur naar het havenplaatsje Palopo en volgt dan nog even de kust. Onderweg stopt u bij het plaatsje Siwa voor een lunch bij een Buginese familie. Gezeten op matten op de grond geniet u van een heerlijke maaltijd. Die middag maakt u met een lokale gids een excursie naar het Tempemeer. U ziet vissers, vele vogels en u bezoekt, als het getij het toelaat, één van de drijvende huizen.  Accommodatie : BBC Hotel (Sengkang)
Plaats:
Sengkang

Op naar de rijstvelden van Malino

Dag 19: Op naar de rijstvelden van Malino

U verlaat in de ochtend het plaatsje Sengkang en volgt een prachtig landschap via Sinjai naar het bergplaatsje Malino. U overnacht in een guesthouse met prachtige villa en bungalows te midden van rijstvelden en rijstterrassen. Er is een zwembad en zelfs een jacuzzi.  Accommodatie: Rumah Tengah Sawah Accommodatie : Rumah Tengah Sawah (Malino)
Plaats:
Malino

Wandeling door het mooie Malino

Dag 20: Wandeling door het mooie Malino

U maakt samen met een gids een mooie wandeling langs rijstvelden en kleine dorpjes, u passeert ook een waterval aan het begin waar u kunt zwemmen. Het is een bergachtig gebied, houd er rekening mee dat er stijgingen en dalingen zijn. Een eenvoudige lunch wordt bij een lokale familie thuis geserveerd. ​ Accommodatie: Rumah Tengah Sawah Accommodatie : Rumah Tengah Sawah (Malino)
Plaats:
Malino

Vertrek vanaf Makassar

Dag 21: Vertrek vanaf Makassar

De rit naar de luchthaven van Makassar duurt ongeveer 3 uur. Na een bijzondere reis in Indonesië vliegt u vandaag weer huiswaarts. Of heeft u nog geen genoeg van dit mooie land? Vraag ons dan naar de mogelijkheid om uit te breiden. 
Plaats:
Makassar
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.370 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen