Vanwege de populariteit van Bali is de beschikbaarheid tussen 15.07 en 15.08 zeer beperkt. Wij raden u aan uw reis voor een latere periode te plannen om optimaal van de bestemming te kunnen genieten.
Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Verborgen plekken op Bali en Lombok

IndonesiëVerborgen plekken op Bali en Lombok

Hoogtepunten
Ontdek de bekendste eilanden van Indonesië en maak kennis met de vriendelijke bevolking en de prachtige natuur en cultuur. Op Bali begint u de reis in een onontdekt plaatsje omgeven door prachtige natuur. Hierna vertrekt u naar Ubud waar u meer leert over de Balinese cultuur en traditionele gerechten kookt bij een familie thuis. Een korte vlucht brengt u naar Lombok waar u actief watervallen en dorpjes verkent rond de majestueuze Rinjani berg. De reis eindigt ontspannen op het mooie strand van Gili Air. 
Reisideeën aangeraden door
Jenny Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.219
Reisprogramma
Welkom op Bali!

Dag 1: Welkom op Bali!

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u door een chauffeur opgewacht en in circa 2,5 uur naar het hotel in Kanciana gereden. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U verblijft in een resort dat prachtig gelegen is op de zuidelijke hellingen van Mount Batukaru. U heeft uitzicht op de beboste hellingen van Batukara en de rijstvelden. Accommodatie : Bali Eco Stay (Kanciana)
Plaats:
Kanciana

Verborgen rijstterrassen en watervallen

Dag 2: Verborgen rijstterrassen en watervallen

U heeft vandaag een vrije dag om naar wens in te delen. Maak een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving en ga op zoek naar verborgen rijstterrassen en watervallen. Of laat u verwennen in de spa. U kunt ook met verschillende workshops meedoen.  Accommodatie : Bali Eco Stay (Kanciana)
Plaats:
Kanciana

Fietstocht door de rijstvelden*

Dag 3: Fietstocht door de rijstvelden*

U wordt vandaag naar de rijstvelden van Jatiluwih gereden, een Unesco Werelderfgoed locatie. U maakt hier een mooie fietstocht van ca. 2 uur. We gebruiken elektrische fietsen, waarbij u nog steeds moet trappen, maar het kost minder inspanning. Zo is het ook geen probleem om hier en daar een heuvel op te rijden! U krijgt een lekkere lunch kort bij het einde van de trip en rijdt aansluitend door naar Ubud. * Dit is een join-in trip, er kunnen anderen meedoen. Accommodatie : Night at Beji Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Vrije dag in Ubud

Dag 4: Vrije dag in Ubud

U kunt vandaag op eigen gelegenheid het stadje Ubud ontdekken. Wandel door het gezellige centrum met vele leuke winkeltjes en goede restaurants. Of ga erop uit om de omgeving te verkennen. Ubud ligt tussen de mooie rijstvelden, even wandelen en u heeft een prachtig uitzicht.  Accommodatie : Night at Beji Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Kookles bij een Balinese familie

Dag 5: Kookles bij een Balinese familie

In de ochtend wordt u door chauffeur en gids opgehaald en richting Klungkung gereden waar u eerst naar de markt gaat om inkopen te doen voor de kookles. Hierna wordt u naar een klein dorp gebracht waar u les krijgt in het koken van enkele typische Balinese gerechten. De les eindigt uiteraard met een overheerlijke lunch! Accommodatie : Night at Beji Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud,Klungkung

Korte vlucht naar Lombok

Dag 6: Korte vlucht naar Lombok

U wordt naar de luchthaven van Bali gereden voor een vlucht van een half uur naar Lombok. Na aankomst wordt u door een chauffeur opgewacht en naar Tetebatu gereden, een dorpje ten zuiden van de vulkaan Rinjani. U maakt een stop bij de watervallen Benang Stokel en Kelambu. Een wandelpad via een groene beboste omgeving leidt naar de watervallen, het is ook mogelijk een deel te doen achter op een ojek (motorfiets). U betaalt een kleine entree en een lokale gids ter plaatse.  Accommodatie : Aranka Tempasan (Pengadangan)
Plaats:
Tetebatu

Koken en fietsen bij Tetebatu

Dag 7: Koken en fietsen bij Tetebatu

Samen met de gids gaat u eerst naar de markt waar u inkopen doet voor uw kookles. Aansluitend wandelt u de rijstvelden in, balancerend over rijstdijkjes. Midden in de spectaculaire natuur staat er een kookstation opgesteld waar u voortreffelijke traditionele gerechten van Lombok  leert maken. Uiteraard is de heerlijke en uitgebreide lunch inclusief. In de namiddag maakt u een mooie fietstocht langs dorpjes, rijstvelden en tabaksvelden. Accommodatie : Aranka Tempasan (Pengadangan)
Plaats:
Tetebatu

Snorkelen rond de eilandjes

Dag 8: Snorkelen rond de eilandjes

In ca. 1,5 uur rijdt u naar het plaatsje Labuan Pandan. Hier stapt u aan boord van een kleine gemotoriseerde boot en vaart u naar eilandjes voor de kust (u betaalt entree). U kunt hier prachtig snorkelen, het koraal is hier nog in goede staat. Een lunchbox gaat mee. In de vroege middag vaart u terug naar het vasteland. Snorkeluitrusting is niet inclusief, deze kunt u ter plekke huren. ​Accommodatie: Pondok Siola Accommodatie : Pondok Siola (Labuan Pandan)

Panoramische uitzichten in Sembalun

Dag 9: Panoramische uitzichten in Sembalun

In de vroege ochtend rijdt u terug het groene binnenland in, naar het dorpje Sembalun aan de oostkant van de Rinjani. Onder begeleiding van een gids maakt u hier een wandeling door een werkelijk prachtige omgeving, bergen aan alle kanten en uitzichten over agrarische velden. Aan het einde van de wandeling brengt de chauffeur u naar Senaru, één van de meest traditionele gebieden van Lombok. Hier hangen nog veel bewoners het Wetu Telu geloof aan en bestaan de dorpjes uit traditionele huizen. Senaru ligt bijzonder fraai tegen de noordelijke helling van de Rinjaniberg en is omringd door rijstvelden. Accommodatie : Rinjani Lodge (Senaru)
Plaats:
Sembalun Lawang,Senaru

Wandelen in Rinjani Nationaal Park

Dag 10: Wandelen in Rinjani Nationaal Park

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maakt u een leuke wandeling van zo'n 3 uur langs traditionele Sasak dorpjes en langs de rijstvelden op de flank van Rinjani. U bezoekt twee watervallen die verscholen liggen in het Rinjani nationale park. Dan wandelt u terug naar Senaru voor de rit naar een uniek plekje in de rijstvelden bij Bayan waar u een heerlijke lokale lunch krijgt.  Accommodatie : Rinjani Lodge (Senaru)
Plaats:
Senaru

De boot naar paradijselijk Gili Air

Dag 11: De boot naar paradijselijk Gili Air

U wordt opgehaald en naar de haven van Bangsal gereden waar u aan boord stapt van een lokale boot voor de korte overtocht naar het eiland Gili Air. De komende dagen kunt u heerlijk genieten van dit tropische eilandje. De stranden zijn wit, het water is blauw en het eilandleven ontspannen.  Accommodatie : Pink Coco (Gili Air)
Plaats:
Gili Air

Ontspanning op de witte stranden

Dag 12: Ontspanning op de witte stranden

We hebben voor uw verblijf op Gili Air een fijn hotel voor u geboekt. Het is gezellig opgezet met kamers en huisjes in traditionele Javaanse stijl. En natuurlijk pal aan een mooi strand. Relax in het hotel, of ga erop uit om Gili Air te verkennen. Op het eiland kunt u heel goed snorkelen, duiken en wandelen. Of huur een fiets en rijd het kleine eilandje helemaal rond! Accommodatie : Pink Coco (Gili Air)
Plaats:
Gili Air

Terugvlucht vanaf Lombok

Dag 13: Terugvlucht vanaf Lombok

U vaart met een lokale boot terug naar Bangsal waar een auto staat op te wachten om u naar de luchthaven van Lombok te rijden. Na een heerlijke reis op Bali en Lombok is het tijd voor de terugreis. We hopen dat u heeft genoten en wensen u een fijne vlucht!
Plaats:
Gili Air
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.219 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen