Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Het tropische zuiden

IndiaHet tropische zuiden

Hoogtepunten
Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten in het tropische Zuid India. Je begint in de vriendelijke plaatsjes Mamallapuram en Pondicherry aan de westkust. De tempels van Thanjavur en Madurai zijn zeer indrukwekkend. De thee-plantages en natuurparken in de hoger gelegen Western Ghats van Coonoor en Wayanad zorgen voor verkoeling en afwisseling. In Mysore bezoek je de meest fotogenieke markt van India en het prachtige paleis. Cochin biedt koloniaal erfgoed en natuurlijk overnacht je in een luxe boot op de mooie Backwaters. De reis eindigt aan de witte stranden van Marari aan de groene oostkust. Een ideale reis voor iedereen die Zuid India wilt leren kennen!
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.450
Reisprogramma
Welkom in Zuid India!

Dag 1: Welkom in Zuid India!

Bij aankomst op het vliegveld van Chennai zal een vertegenwoordiger u verwelkomen. Waarna u naar uw hotel in Mamallapuram wordt gebracht. Deze oude plaats staat vooral bekend om haar rots-reliefs, rots-tempels, “chariot”-tempels en de bekende “Shore Temple”. Verder is Mamallapuram ook zeer geschikt om een drankje te doen aan de kust, lekkere vers gevangen vis te eten of door de gezellige straatjes te slenteren en te shoppen. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Mamallaa Heritage (Mahabalipuram)
Plaats:
Mahabalipuram

Historische stadswandeling

Dag 2: Historische stadswandeling

Na een lekker ontbijt begin je de dag met de spectaculaire historische wandeling door Mamallapuram. Elke bezienswaardigheid heeft haar eigen verhaal, haar eigen geschiedenis en haar eigen symboliek. Het dorp is het oudste, nog bestaande overblijfsel van de Dravidische (Zuid Indiase) architectuur. Je zult onder de indruk raken van de tijdloze verhalen die verscholen gaan achter deze prachtige monumenten!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Mamallaa Heritage (Mahabalipuram)
Plaats:
Mahabalipuram

Maak kennis met de locals uit Auroville

Dag 3: Maak kennis met de locals uit Auroville

We rijden deze ochtend naar Pondicherry, een voormalige kolonie van Frankrijk aan de Golf van Bengalen. Onderweg naar Pondicherry bezoeken we eerst Auroville, een leefgemeenschap geïnspireerd door “The Mother” (De Moeder) waar mensen samenwonen ongeacht afkomst, huidskleur, religie of nationaliteit. Vanmiddag ga je Pondicherry ontdekken per Heritage Wandeling.  Ook bezoek je de indrukwekkende Church Of Our Lady Of The Immaculate Conception, een van de mooiste kerken in de regio. En je bezoekt de Vinayaka Temple, een kleurrijke tempel voor de populaire God met olifantenhoofd, Ganesh.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Shenbaga Hotel (Pondicherry)
Plaats:
Pondicherry

Via Darasuram naar Tanjore

Dag 4: Via Darasuram naar Tanjore

We laten de kust achter ons en rijden naar Tanjore, een typische provinciestad die ook bekend staat als Thanjavur. Tanjore het centrum van de rijst-, bloemen- en groentenhandel van deze vruchtbare regio, maar het is ook nog steeds een belangrijke pelgrimsplaats. Onderweg naar Tanjore stoppen we eerst in Darasuram waar we de Airavatesvara Tempel bezoeken, een UNESCO World Heritage Monument met zeer gedetailleerde architectuur. Ook kun je zien hoe men zijden sari's maakt!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Gnanam Hotel (Tanjore)
Plaats:
Thanjavur

Tour door Tanjore

Dag 5: Tour door Tanjore

Je begint de dag met een bezoek een de indrukwekkende Brihadeshvara Temple, ook bekend als “The Big Temple”. We vervolgen onze tour door Tanjore met een bezoek aan de Thanjavur Art Gallery. In deze kunst-galerij vind je muurschilderingen en prachtige beelden uit Zuid India, waaronder de bekende bronzen Chola beelden. De rest van de dag en avond is er geen programma. Struin door de marktstraatjes van Tanjore of bezoek een lokale bioscoop voor een zeer Indiase film-ervaring!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Gnanam Hotel (Tanjore)
Plaats:
Thanjavur

Rickshaw tour door Madurai

Dag 6: Rickshaw tour door Madurai

Op weg naar Madurai bezoeken we Karaikudi/Chettinad. Deze regio staat bekend om haar kruidige cuisine. Heerlijk! Hierna ga je door naar Madurai. De zeer levendige stad is gebouwd rond de belangrijke Shree Meenakshi Temple, aan de Vaigai Rivier. Je ziet hier veel pelgrims, loslopende koeien, toeristen en kleurrijke markten. Later in de middag ga je een deel van de stad verkennen waar niet erg veel toeristen komen via een Rickshaw Tour. Je bezoekt een bananenmarkt, een groentenmarkt, een katoenfabriekje en het Gandhi Museum.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Bezoek aan de Shree Meenakshi

Dag 7: Bezoek aan de Shree Meenakshi

Struin eerst door een eeuwenoude markt met kleermakers voor je de geweldige Shree Meenakshi Tempel bezoekt. De tempel heeft veel gekleurde “gopurams”, hoge entrée-torens. Eenmaal in de tempel waan je je in de Middeleeuwen. Ook bezoek je het Thirumalai Nayak Palace, een paleis gebouwd door koning Thirumalai Nayak in het jaar 1635.  Maaltijden: inclusief ontbijt Optionele Tour: Je kunt er voor kiezen vanavond terug te gaan naar de Shree Meenakshi Temple om de “Night Ceremony” (Avond Ceremonie) bij te wonen. Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Bezoek aan de theefabriek

Dag 8: Bezoek aan de theefabriek

Vandaag rijden we de Nilgiri Heuvels in op weg naar Coonoor. Bezoek een theeplantage en observeer hoe de thee-plukkers geduldig de theeblaadjes van de struiken plukken in deze prachtige, groene regio met wilde bloemen en kleurrijke vogels. Deze middag bezoek je ook de theefabriek waar het hele proces van theeblaadje op de plantage tot thee in theezakjes wordt gedemonstreerd en uitgelegd. Je kunt hier ook thee kopen. Eindig de tour met een lekker kopje thee.  Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Tea Nest (Coonor)
Plaats:
Coonoor Peak Reserve

Stoomtrein naar Ooty

Dag 9: Stoomtrein naar Ooty

Vandaag reis je per kleine stoomtrein naar Ooty. Het treintje reist langzaam door een prachtig gebied en je gaat door meerdere tunnels voor je aankomt in Ooty, een bergstadje omgeven door thee-plantages, hoge bergen, dichte bossen en jungle. In Ooty bezoek je de zeer Engelse Botanische Tuinen. Hierna ga je op weg naar Bandipur Tiger Reserve. In dit natuurreservaat heb je de kans op het zien van veel verschillende wilde dieren. Vandaag bezoek je dit prachtige natuurgebied per open bus (een grote jeep).  Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Windflower Resort (Bandipur)

De kleurrijke markt van Mysore

Dag 10: De kleurrijke markt van Mysore

In de vroege ochtend kun je een natuurwandeling maken in de omgeving van het resort voor je vertrekt naar de volgende bestemming: de interessante stad Mysore. De stad heeft een rijk verleden, een aangenaam klimaat en staat bekend om haar paleizen, tuinen en markten. De Devaraja Market is misschien wel de meest fotogenieke markt van India! Je ziet mooi opgestapeld fruit, netjes gesorteerde groenten en keurige kleine piramides van kleurrijke poeders. India voelt hier zowel oud als modern tegelijk!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Roopa Elite (Mysore)
Plaats:
Mysore

Ontdek cultureel Mysore

Dag 11: Ontdek cultureel Mysore

Begin je dag met een bezoek aan de Devaraja Market – de meest kleurrijke markt van India! Bij het Mysore Palace zul je overdonderd worden door de grandeur: luxe gemeubileerde kamers, kunstwerken, torens, intrinsiek bewerkte deuren en plafonds. In het Jaganmohan Palace kun je de collectie van 19e eeuwse schilderijen bezichtigen. De kunstenaars gebruikten natuurlijke ingrediënten om de verf te maken. Vervolgens ga je de Chamundi Heuvel op voor een weids uitzicht over de stad die onder je ligt.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Roopa Elite (Mysore)
Plaats:
Mysore

Ontdek het groene Wayanad

Dag 12: Ontdek het groene Wayanad

Laat deze fijne stad achter je en vervolg je reis naar het natuurreservaat van Wayanad. Deze bergstad ligt hoog in de bergen en Wayanad heeft tropische regenwouden, bergtoppen die verdwijnen in de mist, groene valleien, meren met heel blauw water en kolkende rivieren. Tijdens een plantage tour met lunch word je rondgeleid door de organische tuin van Wayanad. De homestay waar je overnacht is omgeven door koffie- en thee-plantages.  Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Pranavam Resort (Wayanad)
Plaats:
Wayanad district

Met de trein naar Kochi

Dag 13: Met de trein naar Kochi

We laten de bergen achter ons en rijden naar de tropische kust van Kerala, waar we eerst aankomen in de stad Calicut. Hier stappen we op de trein en reizen we verder naar Cochin. Tijdens treinreizen in India kun je heel makkelijk contact leggen met de lokale bevolking. Thee- en koffie-verkopers lopen door de trein hun koopwaar aan te prijzen met kreten als “Chai! Chai!” en “Coffee! Coffee!” Vergeet niet naar buiten te kijken om het mooie groene landschap met kanalen en meren te aanschouwen.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Napier Heritage (Kochi)
Plaats:
Kochi

Tour door Kochi en een Kathakali show

Dag 14: Tour door Kochi en een Kathakali show

Vandaag de leuke Tour van Fort Kochi. Je wandelt door de oude handelaarswijk Mattancherry waar je veel bedrijvigheid en oude koloniale gebouwen zal zien. Je bezoekt vandaag tevens de Pardesi Synagoge in de Joodse Wijk, de St Francis Kerk, het 16e eeuwse Nederlands Paleis (ook bekend als Mattancherry Palace) en de bekende Chinese visnetten. ‘s Avonds ben je getuige van een Kathakali show. Deze millennia oude kunstvorm is een combinatie van dans, theater, muziek, handbewegingen (mudras) en uitgebreide make-up.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Napier Heritage (Kochi)
Plaats:
Kochi

House boat tour door de Backwaters

Dag 15: House boat tour door de Backwaters

Na een lekker ontbijt rijd je naar de Backwaters van Alleppey waar de House Boat op je ligt te wachten. De Backwaters is een prachtig gebied van kanalen, meren, rijstvelden en ontelbare palmbomen. Je ziet veel vogels, waaronder zeker de ijsvogel. De lokale bevolking leeft in en rond het water. Je ziet ze varen, vissen, de afwas doen, zwemmen en zichzelf wassen. Het personeel maakt heerlijke lokale gerechten voor je klaar. Een geweldige ervaring.  Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Deluxe Houseboats (Alleppeycon)
Plaats:
Alleppey

Rust uit aan de kust

Dag 16: Rust uit aan de kust

Het is maar een klein stukje rijden van de Backwaters naar de kust. Het schilderachtige vissersdorp Mararikulam. Het resort ligt aan het strand in een prachtige omgeving tussen kokosnoot palmen.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Mayas Beach House (Marari)
Plaats:
Mararikulam

Geniet van uw laatste dagen in India

Dag 17: Geniet van uw laatste dagen in India

Rust uit aan de kust en geniet van de prachtige omgeving. Een heerlijk einde van een indrukwekkende reis!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Mayas Beach House (Marari)
Plaats:
Mararikulam

Laatste dag in India

Dag 18: Laatste dag in India

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van Zuid India. Je wordt naar het vliegveld van Cochin gebracht op tijd voor je vlucht naar huis.
Plaats:
Kochi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.450 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen