Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Actief door het dynamische zuiden

IndiaActief door het dynamische zuiden

Avontuur
Deze tour is ideaal voor reizigers die het avontuur opzoeken! Je reist van de westkust naar de oostkust van het tropische zuid-India. Je ontdekt het koloniale erfgoed van Cochin en de vriendelijke kust van Kerala per fiets. Je gaat kayakken door de prachtige Backwaters, bamboe-raften in het Periyar Tiger Reserve en je wandelt drie dagen door de ruige bergen van de groene Western Ghats waar je ook zult kamperen. De tempelstad Madurai wordt verkend per fiets-rickshaw. Je eindigt deze geweldige reis in het kust-dorp Mamallapuram waar je wordt rond gereden langs 7e eeuwse monumenten per auto-rickshaw en waar je welverdiend kunt genieten van het strand en vers gevangen vis.
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.350
Reisprogramma
Welkom in Zuid India!

Dag 1: Welkom in Zuid India!

Bij aankomst op het vliegveld van Cochin word je hartelijk ontvangen door een van onze vertegenwoordiger en naar je hotel gebracht.  Cochin – ook bekend onder de nieuwe naam Kochi is een koloniale havenstad aan de tropische kust van Kerala. Rust uit van je lange reis en bereid je voor op het sportieve avontuur wat de volgende dag gaat beginnen! ​​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Napier Heritage (Kochi)
Plaats:
Kochi

Ontdek Kochi per fiets

Dag 2: Ontdek Kochi per fiets

Vandaag maak je een fietstour door Fort Kochi. Je fietst door de oude handelaarswijk Mattancherry waar je veel bedrijvigheid en oude koloniale gebouwen zal zien. Je bezoekt vandaag tevens de Pardesi Synagoge in de Joodse Wijk, de St Francis Kerk, het 16e eeuwse Nederlands Paleis en de bekende Chinese visnetten. ‘s Avonds ben je getuige van een Kathakali Show. Deze millennia oude kunstvorm is een combinatie van dans, theater, muziek, handbewegingen en uitgebreide make-up. ​​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Napier Heritage (Kochi)
Plaats:
Kochi

Fietstocht van Kochi naar Mararikulam

Dag 3: Fietstocht van Kochi naar Mararikulam

Na een vroeg ontbijt stappen we op de fiets en laten we de grote stad achter ons. We vermijden de snelweg en fietsen over een kleinere weg langs de kust naar Mararikulam (Marari). We rijden door vissersdorpjes en zien de Arabische Zee aan onze rechterhand en kokosnoot-plantages aan de linkerkant. We arriveren bij onze mooie villa's aan het strand op tijd voor de lunch. In de middag kun je bijkomen van de fietstocht en genieten van het strand. ​Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Mayas Beach House (Marari)
Plaats:
Mararikulam

Ontdek het platteland in Alleppey

Dag 4: Ontdek het platteland in Alleppey

Vandaag fietsen we over kleine plattelandswegen door dorpjes waar we kunnen zien hoe de verschillende onderdelen van de kokosnoot gebruikt worden. We komen aan bij ons homestay in de bekende Backwaters van de regio rondom Alleppey. De waard van het homestay zal je meenemen voor een wandeling langs de dorpen in de omgeving. We stoppen om een kopje chai (Indiase thee) te drinken in een typische chai-winkel en we praten met de lokale bevolking.  Aan het eind van de dag maken we een kanotocht bij zonsondergang: een van de hoogtepunten van de reis.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Green Palms Home Stay (Alleppeycon)
Plaats:
Alleppey

Kayakken door de backwaters

Dag 5: Kayakken door de backwaters

In de ochtend gaan we kayakken door de Backwaters om het dorpsleven van dichtbij te aanschouwen. Je kunt de vriendelijke lokale bevolking bezig zien met hun dagelijkse taken zoals vissen, eenden houden, de afwas doen, schelpen verzamelen en werken op de rijstvelden. Je zou ook een traditionele “toddy tapper” kunnen zien die de palmbomen in klimt om toddy (gefermenteerde kokosmelk) te tappen.​ Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Green Palms Home Stay (Alleppeycon)
Plaats:
Alleppey

Verken de natuur van Kumarakom

Dag 6: Verken de natuur van Kumarakom

We fietsen van het homestay door rijstvelden en kokosnoot plantages naar de hoofdweg waar we overstappen op onze bus met airconditioning. Kumarakom is aangemerkt als dorp voor “verantwoord toerisme” en is prachtig gelegen aan het Vembanad Meer. Vanmiddag heb je de tijd om dit mooie meer en deze groene regio op eigen gelegenheid te verkennen. ​Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Backwater Ripples (Kumarakom)
Plaats:
Kumarakom

Bezoek aan een kruidenplantage

Dag 7: Bezoek aan een kruidenplantage

Vandaag rijden we door rubber-, thee- en kruidenplantages naar Periyar. Periyar – of Thekkady – ligt in het Idukki district met wilde olifanten, oneindige rijen groene heuvels en plantages die heerlijk ruiken naar allerlei kruiden. Deze middag maken we een bezoek aan een Kruidenplantage. Welke kruiden gebruik je voor een curry? Welke kruiden kun je gebruiken tegen ziektes? De gids zal het allemaal uitleggen terwijl je geniet van de rust en de heerlijke geuren van de kruidentuin. ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Chrissie's Hotel (Periyār Lake)
Plaats:
Thekkady Wild Corridor

Bamboe raft door het Periyar Tiger Reserve

Dag 8: Bamboe raft door het Periyar Tiger Reserve

We bezoeken het Periyar Tiger Reserve, Hier leven veel soorten vogels, apen, wilde olifanten, sambar-herten, Indiase bisons en - hoewel zeer zeldzaam - tijgers. Je rijdt ‘s ochtends vroeg het reservaat in waar je kunt genieten van een simpel ontbijt. Nu is het tijd om per bamboe raft het park te verkennen. Dit enerverende deel van de tour duurt ongeveer drie uur. Na de lunch-pakketjes kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de prachtige omgeving. Na nog een stop voor thee en snacks rijd je weer terug naar het hotel. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Chrissie's Hotel (Periyār Lake)
Plaats:
Periyar National Park

Start van een 3-daagse trekking

Dag 9: Start van een 3-daagse trekking

We rijden naar Nedumkandam waar we beginnen met de 3-daagse trekking. Vandaag wandelen we door kardamom en peper plantages. Hier kun je van dichtbij zien hoe de kruiden worden verbouwd. Trekking afstand: 12 km Duur van de Trekking: 5 tot 6 uur ​Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Overnachting: Chaturangapara Camp
Plaats:
Nedumkandam

Hike door de Kardamom Heuvels

Dag 10: Hike door de Kardamom Heuvels

We beginnen de dag met een uitdagende wandeling door een bos waar veel kardamom verbouwd wordt. Deze regio staat al eeuwen bekend als de Kardamom Heuvels (Cardamom Hills) en wordt gezien als het kruiden-centrum van de wereld. We wandelen door dichtbegroeide bossen, geïsoleerde dorpen en groene valleien omgeven door de hoge heuvels van de Western Ghats. Je kunt ook genieten van weidse uitzichten op het platteland van Tamil Nadu dat ver onder je ligt. Trekking afstand: 10 km Duur van de Trekking: 5 uur ​Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Overnachting: Shantanpara Camp
Plaats:
Cardamom Hills

Afdaling naar het Olifantenmeer

Dag 11: Afdaling naar het Olifantenmeer

De wandeling van vandaag gaat voornamelijk rondom het Mathikettan Shola National Park. Het park staat bekend om de Malabar Reuzeneekhoorn, maar er wonen ook Indiase bisons, sambar herten en wilde olifanten. We beginnen onze afdaling door thee plantages tot we aankomen bij het Anaerangal Lake. Olifanten komen al duizend jaar vanuit de omliggende jungle naar het meer om te grazen en te drinken. Meerdere stammen hebben zich rondom het meer gevestigd om kruiden te verbouwen. We komen aan het einde van de middag aan bij onze camping aan het meer. Trekking afstand: 14 km Duur van de Trekking: 6 tot 7 uur ​Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Overnachting: Suryanelli Camp
Plaats:
Suryanelli

Rickshaw Tour door Madurai

Dag 12: Rickshaw Tour door Madurai

We rijden vandaag naar het hart van de (Zuid) Indiase Hindoe cultuur, Madurai! De zeer levendige stad is gebouwd rond de belangrijke Shree Meenakshi Temple, aan de Vaigai Rivier, en ziet veel pelgrims, loslopende koeien, toeristen en kleurrijke markten. Later in de middag ga je een deel van de stad verkennen waar niet erg veel toeristen komen via een Rickshaw Tour. Je bezoekt een bananenmarkt, een groentenmarkt, een katoenfabriekje en het Gandhi Museum. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Bezoek de Shree Meenakshi

Dag 13: Bezoek de Shree Meenakshi

Struin eerst door een eeuwenoude markt met kleermakers voor je de geweldige Shree Meenakshi Tempel bezoekt. Dit oude, zeer belangrijke bedevaartsoord is een hoogtepunt in Zuid India voor veel reizigers. De tempel heeft veel gekleurde “gopurams”, hoge entrée-torens. Eenmaal in de tempel waan je je in de Middeleeuwen. Hierna bezoek je ook het Thirumalai Nayak Palace.   Optionele Tour: Je kunt er voor kiezen vanavond terug te gaan naar de Shree Meenakshi Temple om de avond ceremonie bij te wonen.​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Geniet aan de kust 

Dag 14: Geniet aan de kust 

Vroeg in de ochtend nemen we de trein naar Chengalpattu vanaf waar we doorrijden naar Mamallapuram. Mahabalipuram – ook bekend als Mamallapuram – is een vriendelijk dorp aan de Golf van Bengalen. Deze oude plaats staat vooral bekend om haar rots-reliefs, rots-tempels, “chariot”-tempels en de bekende “Shore Temple”. UNESCO heeft Mamallapuram terecht aangewezen als World Heritage Site! Verder is Mamallapuram ook zeer geschikt om een drankje te doen aan de kust, lekkere vers gevangen vis te eten of door de gezellige straatjes te slenteren en te shoppen. ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Mamalla Heritage (Mahabalipuram)
Plaats:
Mahabalipuram

Ontdek Mamallapuram 

Dag 15: Ontdek Mamallapuram 

Na een lekker ontbijt begin je de dag met een Auto-Rickshaw Tour door Mamallapuram. Elke bezienswaardigheid heeft haar eigen verhaal, haar eigen geschiedenis en haar eigen symboliek. Het dorp is het oudste, nog bestaande overblijfsel van de Dravidische (Zuid Indiase) architectuur. Je zult onder de indruk raken van de tijdloze verhalen die verscholen gaan achter deze prachtige monumenten! ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Mamalla Heritage (Mahabalipuram)
Plaats:
Mahabalipuram

Laatste dag in India

Dag 16: Laatste dag in India

Het is helaas tijd om afscheid te nemen van Zuid India. Je wordt naar het vliegveld van Chennai gebracht op tijd voor je vlucht naar huis. We hopen dat je hebt genoten van deze bijzondere reis!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen