Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Familiereis door het tropische zuiden

IndiaFamiliereis door het tropische zuiden

Hoogtepunten
Deze reis door het tropische zuiden van India heeft korte reisdagen en is uitermate geschikt voor families. Na een bezoek aan het fijne Cochin, bezoek je dorpjes en een vogelreservaat in de uitlopers van de prachtige Western Ghats. Je vaart op een meer omgeven door groene heuvels en gaat wandelen in de thee-plantages van Munnar. De Shri Meenakshi Tempel van Madurai is een hoogtepunt voor iedereen die Zuid India bezoekt. Maak een boottocht door het Periyar Tijger Reservaat en overnacht op een houseboat in de prachtige Backwaters. De reis wordt afgesloten met enkele rustige dagen op het mooie strand van Marari.
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 840
Reisprogramma
Welkom in Zuid India!

Dag 1: Welkom in Zuid India!

Bij aankomst op het vliegveld zal een vertegenwoordiger u verwelkomen en naar uw hotel brengen in Cochin – ook bekend onder de nieuwe naam Kochi. Dit is een koloniale havenstad aan de tropische kust van Kerala. In de architectuur van Fort Kochi kun je duidelijk de invloeden zien die de Portugezen, Nederlanders en Engelsen hebben achter gelaten terwijl je in Ernakulam het moderne India kunt zien. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Delight Homestay (Kochi)
Plaats:
Kochi

Ontdek Kochi

Dag 2: Ontdek Kochi

Vandaag de leuke tour door Fort Kochi. Je wandelt door de oude handelaarswijk Mattancherry waar je veel bedrijvigheid en oude koloniale gebouwen zal zien. Je bezoekt vandaag tevens de Pardesi Synagoge in de Joodse Wijk, de St Francis Kerk, het 16e eeuwse Nederlands Paleis (ook bekend als Mattancherry Palace) en de bekende Chinese visnetten. Vanavond ben je getuige van een demonstratie van Kalaripayattu, de moeder van alle gevechtssporten! Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Delight Homestay (Kochi)
Plaats:
Kochi

Ontdek het platteland

Dag 3: Ontdek het platteland

Na een lekker ontbijt rijden we naar Thattakad. Tijdens de rit vandaag rijden we door een mooi landschap met rijstvelden, thee-plantages en kruidentuinen. Aan het begin van de middag wandelen we door de lokale bossen op zoek naar zeldzame vogels. Later in de middag gaan we op de fiets naar lokale dorpjes in de prachtige omgeving. Tijdens deze fietstocht krijg je een beeld van het leven op het platteland. Je hebt contact met de vriendelijke bevolking, je krijgt te zien hoe zij leven en hoe de kinderen naar school gaan. Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Birds Murmur Camp (Thattakād)
Plaats:
Thattakād

Bezoek aan de thee-fabriek

Dag 4: Bezoek aan de thee-fabriek

Vandaag rijden we verder omhoog de Western Ghats in op weg naar Munnar. Munnar is bekend om haar pittoreske, schijnbaar eindeloze serie thee-plantages. Ook heeft de omgeving van Munnar meerdere watervallen, rollende heuvels en diepe valleien. Een prachtig gebied! Vanmiddag bezoek je een theefabriek waar wordt uitgelegd en gedemonstreerd hoe de thee van de plantage in een theezakje terecht komt. Later in de middag genieten we van een boottocht over het meer naast de Mattupetty Dam. Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Hotel Eco tones (Munnar)
Plaats:
Munnar

Fietsrickshaw tour door Madurai

Dag 5: Fietsrickshaw tour door Madurai

Vandaag rijden we de heuvels uit en komen we terecht in het kloppend Hindoe hart van de staat Tamil Nadu: Madurai. Vanmiddag wordt het aangeraden om deel te nemen aan een Fietsrickshaw tour om het “andere” Madurai te ervaren. De vriendelijke chauffeurs fietsen je naar een bananenmarkt, een groentemarkt, het interessante Gandhi Museum, een lokale weverij en door een deel van de stad waar maar weinig Westerlingen komen. De reactie van de kinderen op het zien van Westerlingen in fietsrickshaws is erg leuk! Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Stadstour door Madurai

Dag 6: Stadstour door Madurai

Vandaag bezoek je tijdens de stadstour van Madurai eerst de Puthu Mandapam, een oude overdekte markt met kleermakers, armbanden, huishoud-artikelen en nog veel meer. Tegenover deze bazaar ligt de bekende Sri Meenakshi Tempel, het hart van de stad en van de Tamil Hindoe cultuur. Observeer hoe de pelgrims bidden en offers brengen. Hierna rijden we door naar het Thirumalai Nayak Palace. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Kom alles te weten over kruiden

Dag 7: Kom alles te weten over kruiden

We rijden terug richting de Western Ghats in de staat Kerala waar we eerst Periyar bezoeken. Dit gebied staat bekend om haar groene heuvels; koffie-, thee- en kruiden-plantages; en olifanten. Vanmiddag is het tijd voor een Kruiden Plantage Tour waar wordt uitgelegd hoe de kruiden groeien, geoogst worden en door welke processen de kruiden gaan voor ze in de supermarkt terecht komen. Erg interessant! Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Coffee Routes (Thekkady)
Plaats:
Thekkady Wild Corridor

Opzoek naar tijgers en olifanten

Dag 8: Opzoek naar tijgers en olifanten

Deze ochtend vaar je over het meer in het Periyar Tiger Reserve. Tijdens deze Periyar Boot Tour heb je een kleine kans wilde tijgers te spotten. Met een beetje geluk zie je wilde olifanten, wilde everzwijnen en de bekende sambar herten. Voor vanmiddag staat een plantage tour gepland. Waarbij je verschillende plantages en uitkijkpunten zult bezoeken. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Coffee Routes (Thekkady)
Plaats:
Thekkady Wild Corridor

Backwaters house boat tour

Dag 9: Backwaters house boat tour

Je laat de Western Ghats achter je en rijdt richting de kust van Kerala. Hier ga je genieten van een Backwaters House Boat Tour. Het leven van de lokale mensen speelt zich voor een groot deel af in het water waar ze zichzelf wassen, zwemmen, hun kleding wassen, vissen en afwassen. Tijdens de tour kun je het dagelijks leven, de duizenden palmbomen, de ijsvogels en de vele rijstvelden aanschouwen. Lunch, diner en ontbijt worden op de boot voor je klaargemaakt en zijn inclusief in de reissom. Geef je wensen door aan de kok en hij zal iets speciaals voor jou maken. Heerlijk! Accommodatie : Deluxe Houseboat (Alleppeycon)
Plaats:
Alleppey

Vrije dag in Marari

Dag 10: Vrije dag in Marari

Na een heerlijk ontbijt op de boot rijden we een stukje verder naar Marari, het fotogenieke strand vlakbij het vissersdorp Mararikulam. Het resort ligt aan het witte strand, verborgen tussen de kokos-palmen. Een uitstekende plek om te rusten, te genieten van het tropische klimaat en om de indrukwekkende ervaringen van de afgelopen 10 dagen te verwerken en herleven. Geniet van heerlijke, vers gevangen vis terwijl je de zon in de Arabische Zee onder ziet gaan. Maaltijden: ontbijt en diner zijn inclusief Accommodatie : Mayas Beach House (Marari)

Rust uit aan de kust

Dag 11: Rust uit aan de kust

Geniet van het strand, de lekkere vis of van een heerlijke Ayurveda massage. Je zult hier volledig tot rust komen! Maaltijden: ontbijt en diner zijn inclusief Accommodatie : Mayas Beach house (Marari)

Laatste dag in India

Dag 12: Laatste dag in India

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van Zuid India. Je wordt afgezet bij het vliegveld van Cochin. Je komt thuis met een koffer vol onvergetelijke ervaringen!
Plaats:
Kochi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 840 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen