Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Kleurrijk Rajasthan en Varanasi

IndiaKleurrijk Rajasthan en Varanasi

Hoogtepunten
Rajasthan is een mythisch land, bezaaid met oude forten vol verhalen en majestueuze paleizen vol pracht en praal. De bevolking gaat zeer kleurrijk gekleed en deze woestijnstaat wordt terecht als sprookjesachtig omschreven. In Agra bezoek je de Taj Mahal, het bekendste monument voor de liefde in de wereld. In Varanasi, de heiligste stad van de oude Hindoe religie, waan je je eeuwen terug in de tijd als je door de smalle straatjes of over de trappen langs de heilige Ganges rivier loopt. Deze reis is een geweldige India-introductie voor iedere reiziger!
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.360
Reisprogramma
Welkom in Delhi!

Dag 1: Welkom in Delhi!

Bij aankomst op het vliegveld word je verwelkomd door een van onze vertegenwoordigers. Na het inchecken en opfrissen in het hotel, begint vanmiddag de tour door Delhi. Je bezoekt eerst het indrukwekkende Rode Fort in Oud Delhi. We steken de weg over en bezoeken de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Na een ritje door de stad sluiten we de stadstour af met een bezoek aan de 72 meter hoge Qutb Minar.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Tree of Life (Delhi)
Plaats:
Delhi

Op weg naar het Land der Koningen

Dag 2: Op weg naar het Land der Koningen

We laten de hoofdstad van India achter ons en rijden naar de staat Rajasthan, het Land der Koningen. Nawalgarh is een van de belangrijkste plaatsen in de regio Shekhawati. De hele regio staat bekend om haar prachtig versierde havelis en in het bijzonder Nawalgarh. Wandelend door het leuke stadje zie je oude putten, havelis, koeien op de straat en een kleine markt. De bekendste havelis zijn Poddar Haveli, Bala Qita, Aath Haveli en Morarka Haveli. Een fijne plek om even bij te komen van de hectische eerste dagen.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Roop vilas (Nawalgarh)
Plaats:
Nawalgarh

Onderweg naar Bikaner

Dag 3: Onderweg naar Bikaner

We rijden verder Rajasthan in, op weg naar Bikaner. Vroeger was Bikaner een van de drie grote woestijn-koninkrijken van Rajasthan. Bikaner heeft nog steeds prachtige paleizen en het indrukwekkende Junagarh Fort, een van de best bewaard gebleven forten van Rajasthan. Ook het Lalgarh Palace, net buiten de stad, is uitgebreid versierd.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Sankhu Niwas (Bikaner)
Plaats:
Bikaner

Rattentempel en koeienziekenhuis

Dag 4: Rattentempel en koeienziekenhuis

Vandaag rijden we eerst naar Deshnok, een klein dorp in de buurt van Bikaner. Hier vind je de “Karni Mata Temple”, een tempel waar ratten als heilig worden gezien. Er lopen duizenden ratten over en door de tempel. Men gelooft dat je gezegend bent als een rat over je voeten loopt… Het is tijd voor een Koninklijke Lunch in het Ahichhatragarh Fort. Na de lunch bezoeken we nog de Shri Krishna Gaushala – een ziekenhuis voor koeien - voor we doorrijden naar Salawas voor de overnachting.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Chhotaram Prapajt's Homestay (Sālāwās)
Plaats:
Sālāwās

Uitzicht over de "Blauwe stad"

Dag 5: Uitzicht over de "Blauwe stad"

Na het ontbijt rijden we naar Jodhpur. Deze stad staat bekend als de “Blauwe Stad” omdat de meeste huizen in de buurt van het immense Mehrangarh Fort blauw geschilderd zijn. Het fort staat bekend om haar gedetailleerde beeldhouwwerk en heeft indrukwekkende uitzichten op de stad en omgeving. De volgende stop is het Umaid Bhawan Paleis. Later in de dag kun je leren hoe men hier tapijten maakt. Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Chhotaram Prapajt's Homestay (Sālāwās)
Plaats:
Jodhpur

Op weg naar Udaipur

Dag 6: Op weg naar Udaipur

Onderweg bezoeken we het Jain tempelcomplex van Ranakpur, gelegen in de Aravalli Heuvels. De tempels van Ranakpur zijn ongeveer 500 jaar oud en zijn zeer goed bewaard gebleven. Het hoogtepunt is zonder meer de grootste tempel met 1444 prachtig bewerkte pilaren! We rijden door naar Udaipur, een van de meest romantische steden van India. Het pittoresque Udaipur staat bekend als het centrum voor podiumkunsten en handwerk. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Madri Haveli (Udaipur)
Plaats:
Udaipur

Udaipur stadstour

Dag 7: Udaipur stadstour

We beginnen deze dag met een bezoek aan het koninklijke Stadspaleis, gelegen aan de oever van het schilderachtige Pichola Meer. Het paleis bestaat eigenlijk uit vier grote en kleine paleizen. Samen wordt dit complex Udaipur City Palace genoemd. Vanaf de balkonnen, cupolas en torens heb je een mooi uitzicht over deze romantische stad en de omliggende heuvels. We bezoeken ook de Jag Mandir. Een boot-tour aan het einde van de dag over het mooie Pichola meer is een grote aanrader!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Madri Haveli (Udaipur)
Plaats:
Udaipur

Naar Puskar via Chittorgarh

Dag 8: Naar Puskar via Chittorgarh

We rijden vandaag eerst naar Chittorgarh, een stadje dat veel strijd gezien heeft. Het fort van Chittorgarh is gebouwd op 280 hectaren bovenop een 180 meter hoge heuvel. Het fort staat vol met paleizen, tempels en torens.Pushkar is een heilig dorp welke in oude Hindoe geschriften beschreven wordt als “Tirtha Raj”, oftewel de koning van alle pelgrimsplaatsen. Pushkar heeft honderden tempels en is niet alleen een trekpleister voor Hindoe pelgrims, maar ook voor Westerse reizigers, backpackers en hippies. Een inspirerende plek! Maaltijd: inclusief ontbijt Accommodatie : Camps Lands End (Pushkar)
Plaats:
Pushkar

Fietsrickshaw tour

Dag 9: Fietsrickshaw tour

We vervolgen de reis met een bezoek aan Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook de “Roze Stad” genoemd omdat het hele centrum in 1876 in deze oranje-roze kleur geschilderd werd. Roze is de kleur van gastvrijheid in Rajasthan. Vanmiddag tijdens de Fietsrickshaw Tour kun je kleurrijke winkels, drukke markten, roze gekleurde straten en traditioneel geklede mensen zien.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Rajasthan Palace (Jaipur)
Plaats:
Jaipur

Geniet van het uitzicht vanaf Amber fort

Dag 10: Geniet van het uitzicht vanaf Amber fort

We beginnen de dag met een fotostop bij de mooie Hawa Mahal facade (“Paleis van de Winden”). Vervolgens gaan we naar het indrukwekkende Amber Fort. Waarna we door gaan naar het Jantar Mantar paleis. Je kunt hier apparaten bezichtigen die de horoscoop uitrekenen en een zonnewijzer waarop je de tijd kunt aflezen, op enkele seconden nauwkeurig! Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Rajasthan Palace (Jaipur)
Plaats:
Jaipur

Bezoek het Agra Fort

Dag 11: Bezoek het Agra Fort

We laten Rajasthan achter ons en bezoeken onderweg naar Agra eerst Fatehpur Sikri, een stad gebouwd van zandsteen. Na je even opgefrist te hebben in het hotel, bezoek je het Agra Fort. Wanneer je door dit grote fort loopt zul je een interessante mix zien van Hindoe en Islamitische architectuur. Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Taj Resorts (Agra)
Plaats:
Agra

Zonsopkomst bij de Taj Mahal

Dag 12: Zonsopkomst bij de Taj Mahal

Een zeer speciale ochtend! Het is tijd om de Taj Mahal te bezoeken! De Taj Mahal is het meest bekende – en meest gefotografeerde - monument voor De Liefde in de wereld. Adembenemend mooi! In de avond ga je op weg naar het treinstation voor de nachttrein naar de heiligste plaats voor Hindoes: Varanasi. U overnacht in een  trein compartement met airconditioning. Maaltijden: inclusief ontbijt
Plaats:
Agra

De heiligste stad voor Hindoes

Dag 13: De heiligste stad voor Hindoes

Na aankomst op het drukke treinstation van Varanasi rijden we eerst naar het hotel. Varanasi – ook bekend onder de oude namen Banaras en Kashi – is de oudste continue bewoonde stad van de wereld. Ganga Mata wordt al duizenden jaren elke avond vereerd tijdens de Ganga Aarthi. Vanavond ga je deze eredienst ervaren! De jonge priesters en de pelgrims vanuit het hele subcontinent zingen bhajans (religieuze liederen), branden wierook en vereren de zon en de Ganges. Een indrukwekkend schouwspel!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Prime Land (Benares)
Plaats:
Benares

Vrije dag in Varanasi

Dag 14: Vrije dag in Varanasi

Vandaag heb je de hele dag om deze bijzondere stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Wandel door de kleine steegjes vol met winkeltjes, tempels, heilige koeien, eetstalletjes en pelgrims. Of drink een kopje thee op de ghats – de trappen naar de rivier – en observeer het dagelijks leven en zie hoe de heilige rivier aan je voorbij stroomt.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Prime Land (Benares)
Plaats:
Benares

Laatste dag in India

Dag 15: Laatste dag in India

Het einde van een zeer indrukwekkende reis! Je vliegt vandaag naar het internationale vliegveld van Delhi. Je vertrekt op tijd voor je vlucht terug naar huis. 
Plaats:
Delhi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.360 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen