Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Beleef de hoogtepunten van Noord en Zuid

IndiaBeleef de hoogtepunten van Noord en Zuid

Hoogtepunten
Wil je de hoogtepunten van zowel Noord India als Zuid India in een reis bezoeken? Dan heb je nu de ideale reis gevonden. Je begint met de Gouden Driehoek en bezoekt vervolgens de pelgrimsplaats Pushkar en de forten en majestueuze paleizen van Jodhpur en Udaipur. Je vliegt over het subcontinent om in het vriendelijke zuiden koloniaal erfgoed te bezichtigen in Cochin, thee-plantages in Munnar, de geweldige Shree Meenakshi Tempel in Madurai, een natuurpark in Periyar en de bekende Backwaters van Alleppey. Je eindigt de reis met een paar heerlijke dagen aan de tropische kust van Kerala.
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.650
Reisprogramma
Welkom in India!

Dag 1: Welkom in India!

Op het vliegveld van Delhi word je hartelijk ontvangen door een van onze vertegenwoordigers en naar je hotel gebracht. Na het inchecken en een korte rustpauze is het tijd om Delhi te verkennen. We beginnen de tour bij het indrukwekkende Rode Fort in Oud Delhi. Daarna is het tijd om de grootste moskee van India te bewonderen, de Jama Masjid. We sluiten af met de  72 meter hoge Qutb Minar, die ooit de hoogst losstaande toren ter wereld was. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Tree of Life (Delhi)
Plaats:
Delhi

Beleef cultureel Agra

Dag 2: Beleef cultureel Agra

Vandaag ga je de culturele plaats Arga bezoeken. In de machtige gebouwen zie je veel terug van de historie van het Mogolrijk.  We brengen een bezoek aan het Agra Fort. Hier kun je de interessante mix van Hindoe en Islamitische architectuur bewonderen. In de middag maak je een culturele wandeling in het stadshart van Agra. Ontdek de verborgen steegjes, struin over een levendige kruiden-markt en zie de religieuze moskeeën en tempels.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Coral Tree (Agra)
Plaats:
Agra

Zonsopkomst bij de Taj Mahal

Dag 3: Zonsopkomst bij de Taj Mahal

Vanochtend sta je vroeg op om de indrukwekkende Taj Mahal bij zonsopgang te bewonderen. Een ervaring die je niet snel zult vergeten! Daarna rijden we richting Jaipur. Deze stad wordt vanwege zijn rozekleurige gebouwen ook wel de “Roze Stad” genoemd. Onderweg brengen we een bezoek aan een bijzonder stadje, Fatehpur Sikri. Deze stad is volledig gebouwd van zandsteen en stamt af uit de tijd dat Mogolkeizer Akbar heerste. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Rajasthan Palace (Jaipur)
Plaats:
Jaipur

Het indrukwekkende Amber Fort

Dag 4: Het indrukwekkende Amber Fort

Je begint de dag met een korte stop bij het “Paleis van de Winden” om een paar mooie foto's te maken. Daarna gaan we naar het op een heuvel gelegen Amber Fort. Je kunt al wandelend naar boven te gaan of per jeep. Dit fort en haar paleizen werden vroeger bewoond door de lokale machthebbers, de hindoe maharajas. In het Stadspaleis zijn zij nog altijd woonachtig. Dit paleis ga je nu bezoeken! Tot slot brengen we een bezoek aan de Jantar Mantar, een observatorium gebouwd in 1728 wat zeker een bezoekje waard is. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Rajasthan Palace (Jaipur)
Plaats:
Jaipur

De honderden tempels in Pushkar

Dag 5: De honderden tempels in Pushkar

Onderweg naar Jodhpur bezoek je eerst Pushkar. Dit heilige dorp wordt in oude Hindoe geschriften beschreven als “Tirtha Raj”, oftewel de koning van alle pelgrimsplaatsen. De trappen naar dit meer - waar het dorp aan gebouwd is – zijn verdeeld in 52 “ghats”. Iedere “ghat” heeft haar eigen betekenis en verhaal. Pushkar heeft honderden tempels en is niet alleen een trekpleister voor Hindoe pelgrims, maar ook voor Westerse reizigers, backpackers en hippies. Een inspirerende plek!  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Haveli Inn Pal (Jodhpur)
Plaats:
Jodhpur

Uitzicht op de Blauwe Stad

Dag 6: Uitzicht op de Blauwe Stad

Jodhpur is de op een na grootste stad van Rajasthan en wordt gedomineerd door het Mehrangarh Fort, gesitueerd op een berg in de stad. Vanaf het fort heb je een weids uitzicht op de stad en de wijk met blauwe huizen waar Jodhpur haar bijnaam aan ontleend: de “Blauwe Stad”. In de middag kun je mee met een Jeep Safari langs dorpjes in het platteland van Rajasthan, in de omgeving van Jodhpur. Met een beetje geluk kun je vanmiddag ook wilde dieren spotten! Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Haveli Inn Pal (Jodhpur)
Plaats:
Jodhpur

De vredige tempels van Ranakpur

Dag 7: De vredige tempels van Ranakpur

Op weg naar Udaipur! Onderweg bezoeken we het Jain tempelcomplex van Ranakpur. Het Jainisme is een oude religieuze groepering die zich richt op geweldloosheid. De oprichter, Mahavira, was een tijdgenoot van de Boeddha. De tempels van Ranakpur zijn ongeveer 500 jaar oud en zijn zeer goed bewaard gebleven. Het hoogtepunt is zonder meer de grootste tempel met prachtig bewerkte pilaren!  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Madri Haveli (Udaipur)
Plaats:
Udaipur

Proef de sfeer in Udaipur

Dag 8: Proef de sfeer in Udaipur

Het pittoreske Udaipur staat bekend als het centrum voor podiumkunsten en handwerk. We beginnen deze dag met een bezoek aan het koninklijke Stadspaleis (“City Palace”), gelegen aan de oever van het schilderachtige Pichola Meer.  Vanaf de balkons, cupolas en torens heb je een mooi uitzicht over deze romantische stad en de omliggende heuvels. Hierna gaan we door naar het Moesson Paleis, ook bekend als Sajjan Garh Palace. Vanaf het paleis kun je genieten van een prachtig uitzicht over Udaipur en het Fateh Sagar Meer. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Madri Haveli (Udaipur)
Plaats:
Udaipur

Vlieg naar het zuiden

Dag 9: Vlieg naar het zuiden

Vandaag laat je Rajasthan achter je en vlieg je zuidwaarts over het immense subcontinent naar de tropische staat Kerala. Je begint in de havenstad Cochin (Kochi). De stad heeft een rustig tempo, weinig verkeer en is nog steeds een belangrijk centrum voor de kruidenhandel. Een heerlijke afwisseling na de chaotische steden van noord India!  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : N°18 (Kochi)
Plaats:
Kochi

Ontdek het veelzijdige Kochi

Dag 10: Ontdek het veelzijdige Kochi

Wandel door de oude wijken Mattancherry en Fort Kochi waar de koloniale invloeden duidelijk te zien zijn: majestueuze handelaarshuizen, smalle steegjes en oude pakhuizen aan de waterkant gevuld met kruiden klaar om verscheept te worden over de hele wereld. Bezoek de Pardesi Synagoge in de interessante Joodse Wijk. Vandaag bezoek je tevens de populaire Chinese Visnetten, het 16e eeuwse Nederlandse Paleis (Mattancherry Palace) en de oudste Europese kerk in India, de St Francis Kerk. Vanavond is het tijd om een Kathakali Show bij te wonen. Kathakali is een millennia oude theater-dans uit Kerala. ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : N°18 (Kochi)
Plaats:
Kochi

Geniet van de natuur in Munnar

Dag 11: Geniet van de natuur in Munnar

We laten de kust achter ons en rijden via een mooie, groene route naar Munnar. Munnar is bekend om haar pittoreske, schijnbaar eindeloze serie thee-plantages. Ook heeft de omgeving van Munnar meerdere watervallen, rollende heuvels en diepe valleien. Een prachtig gebied! Vanmiddag bezoek je een thee-fabriek waar wordt uitgelegd en gedemonstreerd hoe de thee van de plantage in een theezakje terecht komt. Tevens kun je wandelen door de thee-plantages, mooie foto's maken en genieten van de rust van de natuur.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Deshadan Mountain Resort (Munnar)
Plaats:
Munnar

Fietsrickshaw tour door Madurai

Dag 12: Fietsrickshaw tour door Madurai

Vandaag rijden we de heuvels uit en komen we terecht in het kloppend Hindoe hart van de staat Tamil Nadu: Madurai. 's Middags wordt het aangeraden om deel te nemen aan een Fietsrickshaw Tour om het “andere” Madurai te ervaren. De vriendelijke chauffeurs fietsen je naar een bananenmarkt, een groentemarkt, het interessante Gandhi Museum, een lokale weverij en door een deel van de stad waar maar weinig Westerlingen komen. Erg leuk!  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Bezoek de Puthu Mandapam

Dag 13: Bezoek de Puthu Mandapam

Vandaag bezoek je eerst de Puthu Mandapam, een heel oude overdekte markt met kleermakers, armbanden, huishoud-artikelen en meer. Tegenover deze bazaar ligt de bekende Sri Meenakshi Tempel, het hart van de stad en van de Tamil Hindoe cultuur. Als afsluiting van de dag bezoeken we het Thirumalai Nayak Palace.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : JC Residency (Madurai)
Plaats:
Madurai

Leer alles over diverse kruiden

Dag 14: Leer alles over diverse kruiden

We rijden terug naar het koelere klimaat van de Western Ghats in de staat Kerala waar we eerst Periyar bezoeken. Dit gebied staat bekend om haar glooiende heuvels; koffie-, thee- en kruiden-plantages; en (wilde) olifanten. Vanmiddag is het tijd voor de interessante Kruiden Plantage Tour waar wordt uitgelegd hoe de kruiden groeien, geoogst worden en door welke processen de kruiden gaan voor ze in de supermarkt terecht komen. Een leerzame dag! ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Chrissie's Hotel (Thekkady)
Plaats:
Thekkady Wild Corridor

Op zoek naar wildlife

Dag 15: Op zoek naar wildlife

Vandaag vaar je over het meer in het Periyar Tiger Reserve. Tijdens deze Periyar Boot Tour heb je kans wilde dieren te spotten. De kans op het zien van tijgers is bijzonder klein maar met een beetje geluk zie je wel wilde olifanten, wilde everzwijnen en de bekende sambar herten. Vanmiddag kun je op eigen gelegenheid het dorp verkennen, genieten van een massage of simpelweg rusten en genieten in het hotel. Aan het einde van de dag kun je een Kalarippayyattu Show bijwonen.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Chrissie's Hotel (Thekkady)
Plaats:
Thekkady Wild Corridor

Rust uit aan de kust

Dag 16: Rust uit aan de kust

Je laat de Western Ghats achter je en rijdt richting de kust van Kerala. Voordat je de kust bereikt, ga je eerst genieten van een Backwaters House Boat Tour. Het leven van de lokale mensen speelt zich voor een groot deel af in het water waar ze zichzelf wassen, zwemmen, hun kleding wassen, vissen en afwassen. Na de boot tour rijden we een stukje verder naar Marari, het fotogenieke strand vlakbij het vissersdorp Mararikulam. Het resort ligt aan het witte strand, verborgen tussen de kokospalmen.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Flamingo Marari Boutique hotel (Marari)

Vrije dag in Marari

Dag 17: Vrije dag in Marari

Geniet van het strand, de lekkere vis of van een heerlijke Ayurveda massage. Je zult volledig tot rust komen onder de palmen aan het witte strand. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Flamingo Marari Boutique hotel (Marari)

Laatste dag in India

Dag 18: Laatste dag in India

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van India. Je wordt afgezet bij het vliegveld van Cochin. Je komt thuis met een koffer vol onvergetelijke ervaringen. We hopen dat je volop hebt genoten en zien je graag terug in de nabije toekomst!
Plaats:
Kochi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.650 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen