Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Op avontuur in de Gouden Driehoek 

IndiaOp avontuur in de Gouden Driehoek 

Avontuur
Deze reis combineert de hoogtepunten met de hoogste punten van Noord India. Tijdens de eerste dagen bezoek je Delhi, de hoofdstad van India, de adembenemend mooie Taj Mahal in Agra en de paleizen van Jaipur, de hoofdstad van de kleurrijke staat Rajasthan. Vervolgens reis je naar de Himalayas, het Dak van de Wereld! In de staat Ladakh bezoek je boeddhistische kloosters​, rijd je over de hoogste bergpas voor motorvoertuigen in de wereld, ga je op een kamelensafari door witte zandduinen en krijg je een kijkje in het dagelijks leven van het bergvolk dat leeft bij het “hoge graslandmeer” Pangong Tso.
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.500
Reisprogramma
Aankomst in Delhi

Dag 1: Aankomst in Delhi

Welkom in Delhi! Bij aankomst op het vliegveld word je verwelkomd door een van onze vertegenwoordigers. Na het inchecken en opfrissen in het hotel, begint vanmiddag de tour door Delhi. Je bezoekt eerst het indrukwekkende Rode Fort in Oud Delhi. We steken de weg over en bezoeken de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Na een ritje door de stad sluiten we de stadstour af met een bezoek aan de 72 meter hoge Qutb Minar.  Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Florence Inn (Delhi)
Plaats:
Delhi

Ontdek cultureel Agra

Dag 2: Ontdek cultureel Agra

Na het ontbijt word je naar Agra gereden. De erfenis van het machtige Mogolrijk is zichtbaar in het grote fort, de tombes en mausoleums. Het is ook heel leuk om een van de bruisende markten te bezoeken. Na de lunch bezoek je het Agra Fort, een interessante mix van Hindoe en Islamitische architectuur. Aan het einde van de dag is het tijd voor een culturele wandeling door Agra. Wandel door verborgen steegjes, struin over een levendige kruidenmarkt en zie de religieuze moskeeën en tempels.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Maple Grand (Agra)
Plaats:
Agra

Zonsopkomst bij de Taj Mahal

Dag 3: Zonsopkomst bij de Taj Mahal

Een zeer speciale ochtend! Sta vroeg op en ervaar de geweldige Taj Mahal bij zonsopgang. Later in ochtend rijden we naar Jaipur. De hoofdstad van de staat Rajasthan staat ook bekend als de “Roze Stad”. Onderweg naar Jaipur bezoek je eerst Fatehpur Sikri, een stad gebouwd van zandsteen door de Mogolkeizer Akbar. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Surya Villa (Jaipur)
Plaats:
Jaipur

Culturele stadstour in ​Jaipur

Dag 4: Culturele stadstour in ​Jaipur

We beginnen de dag met een fotostop bij de mooie Hawa Mahal facade (het “Paleis van de Winden”). Vervolgens gaan we naar het indrukwekkende Amber Fort. Je kunt hier kiezen om al wandelend naar boven te gaan of per jeep. Daarna een bezoek aan het stadpaleis en de Jantar Mantar. Je kunt hier apparaten bezichtigen die de horoscoop uitrekenen en een zonnewijzer waarop je de tijd kunt aflezen, op enkele seconden nauwkeurig! ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Surya villa (Jaipur)
Plaats:
Jaipur

Van Jaipur naar de Himalalyas

Dag 5: Van Jaipur naar de Himalalyas

Vandaag vlieg je van Jaipur via de hoofdstad van India naar het dak van de wereld, de Himalayas. Leh, de grootste en belangrijkste stad van de prachtige regio Ladakh, ligt op een hoogte van 3500 meter. Het hotel ligt op een paar kilometer van het vliegveld. De rest van de dag kun je acclimatiseren en wennen aan deze hoogte terwijl je geniet van het uitzicht op “Het Huis Van Sneeuw”: hima (sneeuw) + alaya (abode). ​Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Hotel ECO POPLAR RESORT (Leh)
Plaats:
Leh

Het eeuwen oude Alchi klooster

Dag 6: Het eeuwen oude Alchi klooster

In de ochtend rijden we naar het Tibetaans boeddhistische klooster Alchi ten westen van Leh. Onderweg bezoeken we de “Magnetic Hill”, een heuvel waar een optische illusie ervoor zorgt dat het lijkt alsof je omhoog rijdt, terwijl je eigenlijk omlaag gaat. We zien ook de “sangam” (het samenkomen) van de Indus en Zanskar rivieren in Nimu. Op de weg terug naar Leh stoppen we bij de (Military) Hall of Fame, een museum van het leger met informatie over de oorlogen die India en Pakistan hebben gevoerd. Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Hotel ECO POPLAR RESORT (Leh)
Plaats:
Leh

Op doortocht per kamelensafari

Dag 7: Op doortocht per kamelensafari

Vroeg in de ochtend rijden we naar de Nubra Vallei via de Khardongla Pass. Gelegen op 5600 meter is dit de hoogste bergpas voor motorvoertuigen in de wereld! De Nubra Vallei is de enige regio in India waar je kamelen vindt. Vanmiddag gaan we over witte zandduinen per Kamelensafari naar de Diskit Gompa. Overnachting op een kamperplaats in de Nubra Vallei. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt en diner

Ondek de markten van Leh

Dag 8: Ondek de markten van Leh

Na een bezoek aan het Samstanling Klooster in de ochtend, rijden we terug naar Leh via de Khardongla Pass. Later op de dag is er tijd om de lokale bazaars (markten) van Leh te bezoeken waar je veel verschillende dingen kunt kopen zoals Pashmina sjaals, Chinees keukengerei, mooie parels en wollen kleding en dekens uit Ladakh. ​Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Hotel ECO POPLAR RESORT (Leh)
Plaats:
Leh

Kamperen bij het Pangong meer

Dag 9: Kamperen bij het Pangong meer

We reizen vandaag door het landschap van de Himalayas naar het Pangong Meer. We rijden over de Chang La Pass en door de dorpen Durbuk en Tangtse in de Changthan regio. Vanmiddag bezoeken we het Pangong Meer, gelegen op 4350 meter hoogte en omgeven door hoge pieken. De lokale mensen noemen het meer Pangong Tso, het “hoge grasland meer”. Vanavond overnachten we op een kampeerplaats bij het Pangong Meer. Maaltijden: inclusief ontbijt en diner
Plaats:
Pangong Tso

Vrije dag in Leh

Dag 10: Vrije dag in Leh

Vroeg in de ochtend heb je de mogelijkheid om nog wat gedenkwaardige foto’s te maken van het mooie meer en de omliggende bergen. Na het ontbijt rijden we terug naar Leh. Optionele Tour: Vanmiddag kun je er voor kiezen om de Hemis Tso te bezoeken, gelegen op 45 kilometer van Leh. Dit is een van de grootste en rijkste kloosters van Ladakh en behoort tot de Drukpa sekte van het Tibetaanse Boeddhisme.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Hotel Nalanda Ladakh (Ladākh)
Plaats:
Leh

Laatste dag in India

Dag 11: Laatste dag in India

Het einde van een zeer indrukwekkende reis! Je vliegt naar Delhi waar je naar het internationale vliegveld wordt gebracht op tijd voor je vlucht. We hopen dat u heeft genoten van deze reis vol hoogtepunten en dat u met een voldaan gevoel huiswaarts keert. 
Plaats:
Delhi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.500 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen