Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IJslandWeg van de beschaving in het rustige noorden

 • Buiten de gebaande paden
Uw hele wereldbeeld verandert als u de sleutels van uw huurauto omdraait en op pad gaat. Ver van de gebaande paden ontdekt u in alle rust het onvergetelijke noorden van IJsland. Verwonder u over ruige bergen, indrukwekkende watervallen, gletsjers en vulkanen. Lokale cultuur, flora en fauna, u leert het allemaal kennen tijdens deze 12-daagse road trip. Ontdek adembenemende schoonheid achter elke be...

Uw hele wereldbeeld verandert als u de sleutels van uw huurauto omdraait en op pad gaat. Ver van de gebaande paden ontdekt u in alle rust het onvergetelijke noorden van IJsland. Verwonder u over ruige bergen, indrukwekkende watervallen, gletsjers en vulkanen. Lokale cultuur, flora en fauna, u leert het allemaal kennen tijdens deze 12-daagse road trip. Ontdek adembenemende schoonheid achter elke bergpas, vul uw longen met frisse lucht en verwarm lichaam en geest in de weldadige geothermische bronnen onderweg. 

​IJsland is klaar voor u! U ook voor IJsland?

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Vulkanen
  Vulkanen
 • Natuur
  Natuur
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten
 • Platteland
  Platteland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in IJsland!

Aankomst op vliegveld Keflavík waar u uw huurauto ophaalt. Doorkruis de maanachtige lavalandschappen van Reykjanes op weg naar het noorden. U rijdt langs de prachtige Hvalfjörður, ooit het centrum van de walvisvangst in IJsland. Maak hier een uitdagende wandeling naar de hoogste waterval van IJsland, Glymur (196m). En rijd verder naar de intrigerende Hraunfossar watervallen die als uit het niets uit de lavavelden stromen.

Plaats:
Hraunfossar, Hvalfjörður, Keflavik

Dag 2: Gigantische rotsen en de oceaan

Begin uw dag met een heerlijke wandeling op de Grábrók krater. Rijd door de Holtavörðuheiði bergpas naar Hvammstangi, dé plek om zeehonden en zeevogels te zien. Vervolg uw reis naar het Vatnsnes schiereiland en geniet van de prachtige zeegezichten. En is die rots in het water nou een versteende trol of dinosaurus? Laat u betoveren door de Húnavatnssysla regio tijdens uw rit naar Blönðuós.

Plaats:
Blönduós, Hvammstangi, Hvítserkur

Dag 3: Verlaten kustwegen langs de noordelijke schiereilanden

Vandaag verlaat u de gebaande paden en neemt u de rustige kustweg rond het Skagaströnd schiereiland. Voor wat geschiedenis stopt u onderweg bij Grettirslaug en Sauðárkrókur. U vervolgt de kustweg langs het Tröllaskagi schiereiland en stopt bij Hofsós voor het zwembad met het spectaculairste uitzicht van IJsland. Via het pittoreske vissersstadje Siglufjörður, bekend van de serie Trapped, rijdt u verder langs de onvergetelijk mooie Eyjafjörður fjord.

Plaats:
Siglufjordur, Hofsos, Skagafjörður, Sauðárkrókur

Dag 4: De hoofdstad van het noorden

Vandaag brengt u de dag door in de omgeving van Akureyri. Verken de pittoreske stad en breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige botanische tuinen. Wilt u meer van de omgeving zien, ontdek dan het leven op het platteland in de dorpjes van het vruchtbare Eyjarfjarðar-dal of maak een trip naar de turfhuizen van Laufás voor een beeld van het IJslandse leven in vroeger tijden. Bent u liever actief? Het noorden is dé plek voor een paardrijtocht of om walvissen te spotten.

Plaats:
Akureyri, Húsavík

Dag 5: Ásbyrgi canyon: voetafdruk van het paard van de goden

Begin de dag in Húsavík met een walvistour, zeekayakken of maak een heerlijke wandeling op de Húsavíkurfjall. Rijd daarna door naar het prachtige Jökulsárgljúfur National Park en breng een bezoek aan de adembenemende Ásbyrgi canyon, een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Vervolg uw weg langs de Arctic Coast Way naar het uiterste noordoosten en bezoek de bijzondere Arctic Henge onderweg naar Raufarhöfn.

Plaats:
Raufarhofn, Ásbyrgi, Jökulsárgljúfur, Húsavík

Dag 6: Ontdek het uiterste noordoosten

Maak 's ochtends een heerlijke wandeling op de rotsen van Rauðanes, onderweg naar het Langanes schiereiland. Geniet van een prachtig uitzicht helemaal aan het einde van de Langanesvegur en passeer kleine dorpjes als Þórshöfn en Bakkafjörður en het klassieke vissersdorp Vopnafjörður. Uw dag eindigt vandaag in Egilsstaðir, waar u nog een wandeling kunt maken naar de bijzonder mooie Hengifoss waterval.

Plaats:
Egilsstaðir, Vopnafjordur

Dag 7: IJslands meest afgelegen gebieden

Geniet van het uiterste oosten van het land. Rijd bijvoorbeeld via de Fjarðarheiði bergpas naar het pittoreske Seyðisfjörður met z’n ijsblauwe kerkje. Rijd door één van de meest verlaten regio’s naar het dorp Bakkagerði voor een bezoek aan de Álfaborg (elfenstad) of ga op zoek naar papegaaiduikers bij Borgarfjörður Eystri. Ontdekt u liever het vissersleven, bezoek dan het pittoreske Neskaupsstaður en Eskifjörður, waar u ook prachtig kunt wandelen.

Plaats:
Seyðisfjörður, Bakkagerdi, Borgarfjörður, Neskaupstaður

Dag 8: Mývatn en de indrukwekkende Dettifoss waterval

Vandaag rijdt u terug naar het noorden, richting Akureyri. Onderweg doorkruist u het verlaten vulkanische landschap van Möðrudalur. Maak een tussenstop bij de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss en voel u even nietig bij al dat natuurgeweld. Verken de prachtige omgeving van Mývatn, met lavanetwerken, pseudokraters, zwavelige modderpoelen en hete stoomventielen. Wandel langs een kratermeer in een slapende vulkaan en ontspan tenslotte heerlijk in de natuurbaden.

Plaats:
Akureyri, Dettifoss, Mývatn

Dag 9: Het platteland van het noorden

Vandaag brengt de reis u weer terug naar de regio Borgarfjörður, maar onderweg is er nog veel te zien en te doen. Maak een paardrijtocht in Skagafjörður, thuisbasis van het IJslandse paard, of ga raften in een gletsjerrivier. Breng een bezoek aan een prachtige turfboerderij en één van de zes overgebleven turfkerkjes van IJsland. Of rijd direct door en eindig uw dag met een wandeling door een kloof en een heerlijk ontspannen bad in een afgelegen warmwaterbron.

Plaats:
Borgarnes, Glaumbaer, Varmahlid

Dag 10: Het Snæfellsnes schiereiland

De reis voert vandaag helemaal naar het westen. Bezoek het pittoreske Stykkishólmur, bekend om de kleurrijke huizen. Proef gefermenteerde haai in het haaienmuseum van Bjarnarhöfn. Ontdek waarom Kirkjufell IJslands meest gefotografeerde berg is. Rijd om de Snæfellsjökull gletsjer heen en maak een wandeling in een vulkaankrater of daal er zelfs in eentje af. Bezoek tenslotte het zwarte strand van Djúpalónssandur en bewonder de bijzondere rotsformaties van Lóndrangar.

Plaats:
Arnarstapi, Stykkisholmur, Kirkjufell, Lóndrangar

Dag 11: Terug naar Reykjavík

Begin de dag met een heerlijke wandeling tussen Hellnar en Arnarstapi. Stap vervolgens in de auto en rijd langs de zuidkust van het schiereiland. Bezoek de grote zeehondenkolonie in op het strand bij Ytri-Tunga, laat u imponeren door de basaltkolommen bij Gerðuberg en luister naar de IJslandse saga’s die vertellen over de komst van de Vikingen naar IJsland in de 9e eeuw. Of reis voor een dosis stadsleven direct door naar Reykjavík.

Plaats:
Reykjavik, Borgarnes, Gerðuberg

Dag 12: Tijd om naar huis te gaan

Geniet op uw laatste dag nog even van prachtige uitzichten over de Atlantische oceaan bij de oudste vuurtoren van IJsland, of breng een bezoek aan de Brug tussen Continenten, waar u kunt zien hoe de tektonische platen onder IJsland uit elkaar drijven. Heeft u nog tijd voor u terugvliegt, dan kunt u heerlijk ontspannen in de Blue Lagoon of een ontdekkingstour doen in de Raufarhólshellir lavagrot. Of komt u nog even in actie op een buggy of quad?

We hopen dat u een onvergetelijke tijd heeft gehad en wensen u een goede tertugvlucht!

Plaats:
Keflavik, Reykjanes

HraunfossarHvalfjörðurKeflavikBlönduósHvammstangiHvítserkurSiglufjordurHofsosSkagafjörðurSauðárkrókurAkureyriHúsavíkRaufarhofnÁsbyrgiJökulsárgljúfurEgilsstaðirVopnafjordurSeyðisfjörðurBakkagerdiBorgarfjörðurNeskaupstaðurDettifossMývatnBorgarnesGlaumbaerVarmahlidArnarstapiStykkisholmurKirkjufellLóndrangarReykjavikGerðubergReykjanes

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Van november tot maart € 1.390
April € 1.630
Van mei tot september € 2.100
Oktober € 1.630

Inbegrepen in de prijs

 • 11 overnachtingen in een 2-persoonskamer in 2* hotel of guesthouse met gedeeld sanitair (single supplement op aanvraag)
 • Ontbijt
 • 12 dagen autohuur, categorie N (VW Polo of vergelijkbaar) inclusief uitgebreide SCDW verzekering, geen eigen risico, ongelimiteerde kilometers en 2e bestuurder
 • Uitgebreide reisbeschrijving met informatie over de reisregio’s
 • 24/7 telefonische assistentie in Engels (tijdens kantoortijden in Nederlands)
 • Online boeken en betalen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten van en naar IJsland
 • Excursies (zoals als optioneel benoemd in de reisbeschrijving)
 • Overige maaltijden, snacks en dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Benzinekosten

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema