Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Hoogtepunten langs de Ringweg 

IJslandHoogtepunten langs de Ringweg 

Hoogtepunten
Klim achter het stuur van uw huurauto en ontdek het ongeëvenaarde natuurlijke landschap van IJsland. Tijdens deze 10-daagse self-drive neemt u de Ringweg en ziet u het hele eiland, inclusief schiereiland Snæfellsnes. U stopt op prachtige plekken, zoals het zwarte strand van Reynisfjara, de Jökulsárlón gletsjerlagune, de waterval Dettifoss en het charmante stadje Akureyri. Voeg optionele activiteiten toe om de reis nog onvergetelijker te maken: ontspan in de Blue Lagoon, stap een ijsgrot in, daal af in een vulkaan, maak een gletsjerwandeling of een rit op een IJslands paard. Wie op zoek is naar de ultieme roadtrip in het land van ijs en vuur hoeft niet verder te zoeken! 
Reisideeën aangeraden door
Jonathan Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.590
Reisprogramma
Aankomst in IJsland 

Dag 1: Aankomst in IJsland 

Nadat uw vliegtuig is geland haalt u uw huurauto op en rijdt u de mooie route door het vulkanische landschap naar de stad Reykjavík. Na het inchecken kunt u de dag zelf indelen. Ontspan in het hotel of kies ervoor om de stad te verkennen en duik misschien zelfs het bruisende nachtleven van de hoofdstad in.   50 Km - 45 min  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Keflavik,Reykjavik

Een dag in de Gouden Cirkel 

Dag 2: Een dag in de Gouden Cirkel 

Spring in de auto en laat de stad achter u. Uw eerste stop op de route van de Gouden Cirkel is Þingvellir National Park, waar u kunt genieten van de ruige natuur. Dan rijdt u naar het geothermische gebied Geysir en door naar de Gullfoss waterval. Neem een omweg via het kratermeer van Kerið en eindig de dag bij uw accommodatie in de omgeving.  236 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Lækur (Hella)
Plaats:
Thingvellir,Geysir,Gullfoss,Kerið,Hvolsvollur

De natuur van Zuid IJsland 

Dag 3: De natuur van Zuid IJsland 

Bewonder glinsterende gletsjers, zilverachtige watervallen en een zwart zandstrand. U rijdt via het indrukwekkende natuurreservaat Skaftafell naar uw eindbestemming: de schitterende Jökulsárlón gletsjerlagune en het aangrenzende diamanten strand. Zie het serene meer met enorme ijsbergen die richting de oceaan drijven. U overnacht in de omgeving van Jökulsárlón.  352 km - 4,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Edda Hofn (Hofn)
Plaats:
Seljalandsfoss,Skógafoss,Vik,Skaftafell,Jökulsárlón,Hofn

De afgelegen Oostenfjorden 

Dag 4: De afgelegen Oostenfjorden 

Ontdek vandaag de prachtige oostelijke fjorden van IJsland, dit afgelegen deel van het land wordt minder drukbezocht, maar is daarom niet minder mooi. Rij over kronkelende wegen met de glinsterende oceaan aan de ene kant en grillige bergen aan de andere. Onderweg komt u charmante stadjes en dorpen tegen. Uw bestemming is de grootste stad van het oosten, Egilsstaðir.  327 km - 4,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Gästehaus Eyvindará (Egilsstaðir)
Plaats:
Hofn,Stokksnes,Djupivogur,Hengifoss,Egilsstaðir

Watervallen, kloven en de walvishoofdstad

Dag 5: Watervallen, kloven en de walvishoofdstad

Stap in de auto en rij naar de prachtige waterval Dettifoss, die beroemd is geworden door de film van Ridley Scott, Prometheus. Ga dan verder naar de kloof Ásbyrgi. Volgens de overleveringen van de Vikingen heeft het paard van Odin, Sleipnir, deze kloof gemaakt. De laatste stop is het charmante stadje Húsavík. Dit kleine dorp staat bekend als de walvishoofdstad van IJsland.  248 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Fosshotel (Húsavík)
Plaats:
Dettifoss,Ásbyrgi,Húsavík

Het geothermische gebied van Mývatn 

Dag 6: Het geothermische gebied van Mývatn 

Ontdek het buitenaards ogende gebied gelegen bij het meer van Mývatn. Hier vindt u een natuurlijk doolhof van lavapijlers, een geothermische omgeving vol stoomroosters en borrelende modderpoelen en het meer Mývatn zelf. U kunt ontspannen in de natuurbaden van het gebied voordat u verder rijdt naar Akureyri met onderweg een laatste stop bij de waterval Goðafoss.  142 km - 2 uur  Ontbijt  Accommodatie : Edda (Akureyri)
Plaats:
Húsavík,Dimmuborgir,Hverarönd,Goðafoss,Akureyri

Verken Akureyri en het Noorden 

Dag 7: Verken Akureyri en het Noorden 

U wordt wakker in Akureyri, waar u de dag kunt beginnen door aan boord te gaan van een zeilboot op zoek naar walvissen in Eyjafjörður. Deze omgeving staat bekend om zijn bultrug populatie. Nadat u afscheid heeft genomen van Akureyri gaat u richting Skagafjörður. Onderweg passeert u het bergachtige schiereiland Tröllaskagi waar u kunt stoppen om de pittoreske stadjes van het gebied te verkennen.  276 km - 3,75 uur  Ontbijt  Accommodatie : Guesthouse Svinavatn (Svínavatn)
Plaats:
Akureyri,Siglufjordur,Hofsos,Hvammstangi,Svínavatn

De wonderen van het schiereiland Snæfellsnes 

Dag 8: De wonderen van het schiereiland Snæfellsnes 

Breng de dag door op magische schiereiland van Snæfellsnes. Dit gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte velden die met lava bedekt zijn, hoge bergen en talloze beekjes en watervallen. Kijk uit naar de IJslandse paarden en de schapen die over het terrein zwermen. Aan de kust wemelt het van de vogels die van de grillige, vulkanische rotsen hun thuis maken.  350 km - 5 uur  Ontbijt  Overnachten in Langaholt Guesthouse  Accommodatie : Langaholt Guesthouse (Snæfellsnes)
Plaats:
Stykkisholmur,Kirkjufell,Arnarstapi,Ytri-Tunga,Snæfellsnes

Via het Westen naar Reykjavik 

Dag 9: Via het Westen naar Reykjavik 

Het is tijd om terug te keren naar Reykjavik, maar niet voordat u een paar avonturen in het Westen van IJsland beleeft. Rijd over wegen door landerijen vol schapen en paarden naar de twee glinsterende watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Niet ver daar vandaan ligt één van de grootste lavagrotten ter wereld, Víðgelmir, waar u een rondleiding kunt boeken. Dan rijdt u naar Reykjavik voor een laatste avond in de hoofdstad.   269 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Hraunfossar,Barnafoss,Deildartunguhver,Reykholt,Reykjavik

Vertrek vanaf Reykjavik 

Dag 10: Vertrek vanaf Reykjavik 

Afhangend van uw vluchttijd is het mogelijk om de dag door te brengen in Reykjavik. Dan rijdt u terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert en aan boord gaat van uw terugvlucht. Zeg gedag tegen ruig IJsland en begin alvast met het plannen van uw volgende reis naar het land van ijs en vuur. We hopen dat u een fantastische tijd hebt gehad. "Sjáumst Seinna!".  50 km - 45 min  Ontbijt 
Plaats:
Reykjavik,Keflavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.590 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen