Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IJslandEen winterse minibreak

 • Buiten de gebaande paden
Ga de weg op in een comfortabele en krachtige 4WD en ontdek de hoogtepunten van IJslands’ winterse landschappen. Verken de prachtige Golden Circle en de natuurlijke wonderen van het Snæfellsnes schiereiland. En als het donker wordt kunt u genieten van het prachtig dansende Noorderlicht hoog in de lucht. Deze volledig op maat te maken reis is perfect voor een lang weekend weg. Wilt u iets langer we...

Ga de weg op in een comfortabele en krachtige 4WD en ontdek de hoogtepunten van IJslands’ winterse landschappen. Verken de prachtige Golden Circle en de natuurlijke wonderen van het Snæfellsnes schiereiland. En als het donker wordt kunt u genieten van het prachtig dansende Noorderlicht hoog in de lucht. Deze volledig op maat te maken reis is perfect voor een lang weekend weg. Wilt u iets langer weg? Dan kunt u altijd uitbreiden, bijvoorbeeld met 1 of 2 dagen aan de schitterende Zuidkust met zijn indrukwekkende watervallen en gletsjers.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Natuur
  Natuur
 • Bergen
  Bergen
 • Platteland
  Platteland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

Uw winterse avontuur in de IJslandse landschappen begint! Haal bij aankomst op vliegveld Keflavik uw huurauto op en rij door de kale maanlandschappen van het Reykjanes schiereiland naar de meest noordelijke hoofdstad van de wereld, Reykjavík. Maak een wandeling door de sfeervol verlichte straten. Trek ’s avonds warme kleren aan, om op jacht te gaan naar het bijzondere Noorderlicht! 

Plaats:
Reykjavik, Keflavik

Dag 2: ​Verken de beroemde Golden Circle

U bezoekt drie bezienswaardigheden op één dag, samen bekend als de Golden Circle. U rijdt eerst naar Þingvellir National Park, waar u geniet van adembenemende uitzichten over de vallei op de grens van twee continenten. Laat u verrassen door de geiser Strokkur in het geothermische gebied van Geysir en bezoek de indrukwekkende Gullfoss waterval, waar de cirkel zijn naam aan dankt.

Plaats:
Hella, Gullfoss, Geysir, Thingvellir

Dag 3: Het complete Snæfellsnes schiereiland

Het Snæfellsnes schiereiland is IJsland in het klein: vulkanen, watervallen, gletsjers, walvissen, u vindt het er allemaal! Daarom plannen we twee dagen om het gebied te verkennen. Maak vandaag een wandeling over de Eldborg krater, verken pittoreske dorpjes als Stykkishólmur en ga walvissen spotten vanaf Grunðarfjörður. En natuurlijk mag de meest gefotografeerde berg van IJsland, Kirkjufell, met gelijknamige waterval niet ontbreken!

Plaats:
Arnarstapi, Stykkisholmur, Grúndarfjörður, Kirkjufell

Dag 4: Terug naar Reykjavík

Via de zuidkust van het schiereiland rijdt u weer terug naar Reykjavík. Onderweg is er van alles te zien: rij langs de imposante Snæfellsjökull, verken de indrukwekkende rotsformaties langs de kust bij Arnarstapi en fotografeer het prachtige zwarte kerkje van Búðir. Neem er rustig de tijd voor, of rij lekker door naar Reykjavík, om nog wat te genieten van de hoofdstad.   

Plaats:
Reykjavik, Búðir, Borgarnes

Dag 5: Terugvlucht vanaf Reykjavik

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Heeft u een late vlucht, dan heeft u vandaag nog de gelegenheid om Reykjavík te verkennen, of het Reykjanes schiereiland met zijn borrelende modderpoelen, maanlandschappen en uitgestrekte lavavelden. Ook kunt u uw vakantie heerlijk relaxed afsluiten met een bezoek aan de Blue Lagoon. En heeft u niet genoeg aan deze 5 dagen? Dan plakt u er toch gewoon een paar dagen aan vast?  

Plaats:
Reykjavik, Blue Lagoon, Reykjanes, Keflavik

ReykjavikKeflavikHellaGullfossGeysirThingvellirArnarstapiStykkisholmurGrúndarfjörðurKirkjufellBúðirBorgarnesBlue LagoonReykjanes

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 570 / 5 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers24
Prijs per persoon, laagseizoen (nov t/m mrt)€ 570€ 470
Prijs per persoon, middenseizoen (apr, okt)€ 620€ 520

Inbegrepen in de prijs

 • 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer in 2* hotel of guesthouse met gedeeld sanitair, inclusief ontbijt
 • 5 dagen autohuur, categorie F (4x4 Suzuki Jimny of vergelijkbaar) met uitgebreide SCDW verzekering, zonder eigen risico, met extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers
 • 24/7 telefonische assistentie in Engels (tijdens kantoortijden in het Nederlands)
 • Online boeken en betalen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten van en naar IJsland
 • Brandstof
 • Overige maaltijden, dranken en snacks
 • Activiteiten en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema