Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

IJslandPapegaaiduikers op de Westmaneilanden

 • Klassiekers
Geniet tijdens deze 10-daagse zomerreis door het Zuidwesten van de wondermooie Vestmannaeyjar eilanden en de kolonies met schattige papegaaiduikers. U verkent daarnaast het Snæfellsnes schiereiland en de mooiste bezienswaardigheden en natuurwonderen van het zuiden van IJsland. Deze trip brengt u nog dichter bij de magische landschappen: hike bijvoorbeeld over een gletsjer, of verken lavatunnels en...

Geniet tijdens deze 10-daagse zomerreis door het Zuidwesten van de wondermooie Vestmannaeyjar eilanden en de kolonies met schattige papegaaiduikers. U verkent daarnaast het Snæfellsnes schiereiland en de mooiste bezienswaardigheden en natuurwonderen van het zuiden van IJsland. Deze trip brengt u nog dichter bij de magische landschappen: hike bijvoorbeeld over een gletsjer, of verken lavatunnels en (ijs)grotten. Vergeet vooral uw camera niet!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Birdwatching
  Birdwatching
 • Vulkanen
  Vulkanen
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

Welkom in IJsland! Uw avontuur begint vandaag. Op de luchthaven pikt u uw huurauto op, waarmee u het magische eiland gaat verkennen. De rit naar Reykjavik leidt u door maanlandschappen en lavavelden, een mooie introductie in het land! U overnacht in de meest noordelijke hoofdstad van het land en heeft de rest van de dag en avond om het gezellige centrum te verkennen.

Plaats:
Keflavíkurflugvöllur, Reykjavik

Dag 2: Rit naar de Zuidkust

Ervaar de unieke landschappen die IJsland te bieden heeft wanneer u naar het zuiden van het eiland rijdt. U stopt bij de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen om de kracht van het water te bewonderen. Stop in het pittoreske dorpje Vik en verken de zwarte stranden van Reynisfjara en Dyrhólaey. Dan komt u aan bij Kirkjubæjarklaustur, waar u de nacht doorbrengt. 

Plaats:
Skógafoss, Seljalandsfoss, Dyrhólaey, Vik, Kirkjubaejarklaustur

Dag 3: Skaftafell en de Jökulsárlón gletsjerlagune

U komt vandaag oog in oog te staan met de grootste gletsjer van Europa. Rijd langs de uitlopers van de Vatnajökull gletsjer. Wandel naar de waterval Svartifoss en krijg de kans om ook de gletsjer op te gaan (niet inbegrepen). Rijd dan door naar de gletsjerlagune van Jökulsárlón en zie de enorme ijsblokken in het water drijven. U overnacht in de omgeving van Skaftafell.

Plaats:
Skaftafell, Jökullsárlón, Svartifoss

Dag 4: De Westmaneilanden (Vestmannaeyjar)

Op weg naar een eiland in IJsland. Neem de veerboot naar de Westmaneilanden en wandel over de twee vulkanen: Eldfell & Helgafell. Leer alles over de vulkaanuitbarsting van 1973. Rijd dan door naar de omgeving van Heimaey voor de overnachting.

Plaats:
Heimaey, Vestmannaeyjar

Dag 5: De prachtige lokale vogels

U ontmoet vandaag de grappig ogende bewoners van de Westmaneiland, de Papegaaiduikers. Met een gids maakt u een wandeling om de diertjes te vinden. Het is ook mogelijk om een boottocht te doen rond het eiland of om uw golfkunsten te beproeven op de golfbaan (beide niet inbegrepen). Dan keert u terug naar Heimaey voor de overnachting.

Plaats:
Vestmannaeyjar, Heimaey

Dag 6: Terug naar de Zuidkust

De veerboot brengt u terug naar het vasteland en u rijdt door naar de Þjórdárdalur voor nog meer watervallen. Dan bezoekt u de koningin van alle vulkanen, de Hekla vulkaan, die majestueus boven het groene landschap uittorent. Werkelijk een indrukwekkend gezicht! In de omgeving van Flúðir ligt de accommodatie voor vanacht. 

Plaats:
Hella, Þjórsárdalur, Hekla

Dag 7: De Gouden Cirkel en de geheime lagune

Een dag vol hoogtepunten! U begint met een heerlijk ontspannen bad in het warme water van de Secret Lagoon (niet inbegrepen). Dan rijdt u naar de indrukwekkende waterval Gullfoss en de geiser Strokkur. U eindigt de dag in Þingvellir National Park, waar u de kloof kunt zien die de scheiding is tussen twee continenten. Rijd naar de omgeving van Borgarfjörður voor de overnachting.

Plaats:
Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Borgarfjördur

Dag 8: Het prachtige Snæfellsnes schiereiland

Rijd vandaag het Snæfellsnes schiereiland op met zijn bijzondere natuur. Maak een wandeling over de Eldborg vulkaan. Ontdek dan IJslands afgelegen nederzettingen en rijd langs de pittoreske dorpjes aan de kust. In de omgeving van Arnarstapi stopt u voor de nacht. 

Plaats:
Stykkisholmur, Búðir, Kirkjufell

Dag 9: Terug naar Reykjavík

Op de terugweg naar de hoofdstad komt u nog een keer lands Borgarfjörður. U kunt er voor kiezen om hier nog even van de natuur te genieten, of om gelijk door de rijden naar de stad. Verken bijvoorbeeld een lavatunnel of ga de gletsjer in. Leer alles over Snorri Sturluson, auteur van vele saga’s, bezoek één van de vele musea en shop voor souvenirs. (activiteiten niet inbegrepen)

Plaats:
Reykjavik, Borgarfjördur

Dag 10: Vertrek vanaf Reykjavik

Een prachtige reis door de natuur van IJsland en de Westmaneilanden komt vandaag tot een eind. Op het vliegveld levert u de huurauto weer in. Het is mogelijk om onderweg nog even te ontspannen in de beroemde Blue Lagoon (niet inbegrepen). En dan wensen we u een goede terugvlucht!

Plaats:
Keflavíkurflugvöllur, Blue Lagoon

KeflavíkurflugvöllurReykjavikSkógafossSeljalandsfossDyrhólaeyVikKirkjubaejarklausturSkaftafellJökullsárlónSvartifossHeimaeyVestmannaeyjarHellaÞjórsárdalurHeklaThingvellirGeysirGullfossBorgarfjördurStykkisholmurBúðirKirkjufellBlue Lagoon

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.550 / 10 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon€ 1.550

Inbegrepen in de prijs

 • 9 overnachtingen in 2-persoonskamer in categorie 2: guesthouse met gedeeld sanitair of categorie 3: hotel/guesthouse met eigen sanitair
 • Ontbijt
 • 10 dagen autohuur incl. SCDW-verzekering, 2 bestuurders, onbeperkte kilometers en geen eigen risico; categorie N – VW Polo (of vergelijkbaar)
 • Veerboot van en naar Vestmannaeyjar
 • Online boeken en betalen
 • 24/7 Engelstalige ondersteuning (Nederlandstalig tijdens kantooruren)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van en naar IJsland
 • Maaltijden, drank en snacks, anders dan ontbijt
 • Niet inbegrepen activiteiten, entree en excursies (deze zijn naar keuze bij te boeken)
 • Alles dat niet expliciet genoemd is onder “inbegrepen”
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema