Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IJslandHet eiland rond, inclusief Westfjorden

 • Buiten de gebaande paden
Deze 15-daagse tour is perfect voor avonturiers. Volg de ringweg het hele eiland rond en verken elke hoek van IJsland, inclusief de prachtige afgelegen Westfjorden. Ontdek watervallen, geisers, vulkanen, fjorden en kliffen, warmwaterbronnen en gletsjers. Een reis die de zinnen prikkelt én u stil maakt uit ontzag voor de indrukwekkende natuur. Aan het eind van uw vakantie begrijpt u precies hoe de ...

Deze 15-daagse tour is perfect voor avonturiers. Volg de ringweg het hele eiland rond en verken elke hoek van IJsland, inclusief de prachtige afgelegen Westfjorden. Ontdek watervallen, geisers, vulkanen, fjorden en kliffen, warmwaterbronnen en gletsjers. Een reis die de zinnen prikkelt én u stil maakt uit ontzag voor de indrukwekkende natuur. Aan het eind van uw vakantie begrijpt u precies hoe de unieke landschappen van IJsland Jules Verne’s 'Reis naar het Middelpunt van de Aarde' inspireerden en waarom zoveel films en series in deze landschappen worden opgenomen.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Vulkanen
  Vulkanen
 • Bergen
  Bergen

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in IJsland

Welkom in IJsland, u staat aan het begin van een bijzonder avontuur. Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en maakt u meteen kennis met de uitgestrekte landschappen. Rijd door betoverende lavavelden naar Reykjavík. U heeft de rest van de dag om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld op uw gemak te verkennen. 

Plaats:
Keflavíkurflugvöllur, Reykjavik

Dag 2: Rijd de Gouden Cirkel

U bezoekt vandaag gelijk drie hoogtepunten, beginnend bij het ruige Þingvellir National Park met de indrukwekkende waterval Gullfoss. Zie de kloof die wordt gevormd doordat twee continenten langzaam uit elkaar drijven. Het is mogelijk om hier te snorkelen (niet inbegrepen). Daarnaar is het door naar het geothermisch gebied Geysir. Pas op dat de geiser Strokkur u niet natspuit! U overnacht in de omgeving van Hella. 

Plaats:
Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Hella

Dag 3: Op naar de Zuidkust

Ervaar IJslands unieke landschappen, terwijl u naar het zuiden rijdt. Bewonder onderweg de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Maak een tussenstop in het pittoreske Vík en wandel over de zwarte stranden van Reynisfjara en Dýrholaey. De overnachting is in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

Plaats:
Skógafoss, Seljalandsfoss, Dyrhólaey, Vik, Kirkjubaejarklaustur

Dag 4: Skaftafell en de Jökulsárlón gletsjerlagune

Vandaag staat volledig in het teken van de grootste gletsjers van Europa. Wandel naar de Svartifoss waterval, waar u zelfs de gletsjer op kunt lopen (niet inbegrepen). Bewonder het blauwe ijs dat in de Jökulsárlón gletsjerlagune drijft. Sluit de dag af met een bezoek aan Höfn, waar u de befaamde kreeftensoep kunt proeven. U overnacht in de omgeving van Höfn.

Plaats:
Hofn, Skaftafell, Jökullsárlón, Vatnajökull

Dag 5: Ontdek de Oostfjorden

Rijd via hoge bergruggen of slingerende kustwegen richting de prachtige Oostfjorden. U komt langs verschillende fjorden en pittoreske dorpjes. Maak een sportieve stop en bedwing de Öxi bergpas, of wandel over de kliffen langs de kust. Bezoek het pittoreske stadje Seyðisfjorður voor u aankomt bij uw accommodatie in de omgeving van Egilsstaðir.

Plaats:
Egilsstaðir, Djupivogur, Vesturhorn

Dag 6: Het geothermische Noordoosten

Stap weer in de auto, maar pas goed op, dit is het gebied van de trollen! Ontdek vandaag kokende modderpoelen en stoomventielen in Dimmuborgir. Wandel over pseudo-kraters en door een lavadoolhof in Mývatn. En kom heerlijk tot rust in de Groene Lagune (niet inbegrepen). U overnacht in de omgeving van Mývatn.

Plaats:
Mývatn, Dimmuborgir, Námaskarð

Dag 7: Jökulsárgljúfur National Park

Begin de dag met een wanddeling door diepe kloven en op zoek naar watervallen, zoals de Dettifoss. Dan komt u aan in het charmante plaatsje Húsavik, dit is de walvishoofdstad van IJsland. Stap aan boord en ontmoet de vriendelijke reuzen van de Atlantische Oceaan tijdens een spannende walvistour (niet inbegrepen). U overnacht in gezellig Húsavik. 

Plaats:
Húsavík, Dettifoss, Ásbyrgi

Dag 8: De fameuze waterval van de Goden

U rijdt vandaag door het gebied van de prachtige IJslandse paarden. Bezoek eerst de waterval van de Goden, de majestueuze Godafoss. Rijd dan door naar de hoofdstad van het noorden, Akureyri. Ga hier paardrijden of leer meer over het leven in vroeger tijden (niet inbegrepen). U overnacht in de omgeving van Blönduós of Laugarbakki.

Plaats:
Laugarbakki, Goðafoss, Akureyri, Skogar

Dag 9: Op naar de Westfjorden

Ontdek de ongeëvenaarde schoonheid van de Westfjorden. Bezoek het pittoreske plaatsje Hvammstangi. Zie zeehonden en arenden in de Westfjorden. Leer over hekserij of duik de afgelegen natuur in. Overnachting is in de omgeving van Hólmavík.

Plaats:
Holmavik, Hvammstangi

Dag 10: Buiten de gebaande paden

Verlies uzelf een dag in de fjorden. Rijd langs de eindeloze fjorden naar Ísafjörður. Spot zeehonden en vele vogels, en turfhuizen. Wandel met een gids door het dorp of ga kajakken (niet inbegrepen). U overnacht in de omgeving van Ísafjörður.

Plaats:
Isafjordur

Dag 11: Het meest westelijke punt van Europa

U gaat dieper de Westfjorden in, op zoek naar de grappige papegaaiduikers. Bezoek de donderende Dynjandi waterval. Wandel de kliffen van Látrabjarg op voor een geweldig uitzicht en geniet van de vele papegaaiduikers, Alken en Jan-van-Genten. Uw accommodatie is in de omgeving van Látrabjarg of Patreksfjörður.

Plaats:
Dynjandi, Látrabjarg, Patreksfjordur

Dag 12: Van Breiðafjörður naar het Snæfellsnes schiereiland

U rijdt verder zuidwaarts voor nog meer avonturen. Neem de veerboot over de baai naar Stykkishólmur. Maak een tussenstop op het pittoreske eiland Flatey. Zie Scandinavische architectuur en bezoek het watermuseum. Overnachting is in de omgeving van Stykkishólmur.

Plaats:
Breiðafjörður, Flatey, Stykkisholmur, Skagafjörður

Dag 13: Het Snæfellsnes schiereiland

Een betoverende dag vol natuurschoon! U begint de dag bij Kirkjufell, IJslands meest gefotografeerde berg. Ontdek de Snæfellsjökullgletsjer, Jules Verne’s inspiratie voor zijn Reis naar het Middelpunt van de Aarde. Rijd dan door naar prachtige rotsformaties en Búðir’s zwarte kerkje. Uw accommodatie is in de omgeving van Borgarfjörður.

Plaats:
Borgarfjördur, Kirkjufell, Snæfellsjökull, Búðir, Arnarstapi

Dag 14: Borgarfjörður en terug naar Reykjavík

Geniet nog een dag van de natuur of ga vast terug naar de stad. Onderweg naar de hoofdstad kunt u ontspannen in de warmwaterbronnen van Deildartunguhver. Leer alles over Snorri Sturluson, auteur van vele saga’s. en ontdek het binnenste van een vulkaan of gletsjer (niet inbegrepen). De rest van de dag kunt u spenderen in Reykjavik of Keflavik. 

Plaats:
Keflavik, Borgarfjördur, Reykjavik

Dag 15: Terug naar huis

Ook aan de mooiste reis komt een einde. U rijdt vandaag naar de luchthaven en levert daar uw auto in. Na twee weken ruige en pure natuur vliegt u terug naar de werkelijkheid. Een goede reis en hopelijk tot ziens in prachtig IJsland!

Plaats:
Keflavíkurflugvöllur

KeflavíkurflugvöllurReykjavikThingvellirGeysirGullfossHellaSkógafossSeljalandsfossDyrhólaeyVikKirkjubaejarklausturHofnSkaftafellJökullsárlónVatnajökullEgilsstaðirDjupivogurVesturhornMývatnDimmuborgirNámaskarðHúsavíkDettifossÁsbyrgiLaugarbakkiGoðafossAkureyriSkogarHolmavikHvammstangiIsafjordurDynjandiLátrabjargPatreksfjordurBreiðafjörðurFlateyStykkisholmurSkagafjörðurBorgarfjördurKirkjufellSnæfellsjökullBúðirArnarstapiKeflavik

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.420 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon€ 2.420

Inbegrepen in de prijs

 • 14 overnachtingen in 2-persoonskamer in categorie 2: guesthouse met gedeeld sanitair of categorie 3: hotel/guesthouse met eigen sanitair
 • Ontbijt
 • 15 dagen autohuur incl. SCDW-verzekering, 2 bestuurders, onbeperkte kilometers en geen eigen risico; categorie N – VW Polo (of vergelijkbaar)
 • Veerboot van Westfjorden naar Snæfellsnes schiereiland
 • Online boeken en betalen
 • 24/7 Engelstalige ondersteuning (Nederlandstalig tijdens kantooruren)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van en naar IJsland
 • Maaltijden, drank en snacks, anders dan ontbijt
 • Met niet inbegrepen activiteiten, entree en excursies (deze zijn naar keuze bij te boeken)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema