Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

IJslandGame of Thrones, het land van vuur en ijs

 • Buiten de gebaande paden
Kon u geen genoeg krijgen van Game of Thrones en mist u de serie? Niet getreurd, want u kunt zelf het land North of the Wall ontdekken en door de Eyrie wandelen! Tijdens deze boeiende rondreis bezoekt u de belangrijkste opnamelocaties langs de IJslandse Rondweg. Wandel over ijsvlakten in het spoor van de White Walkers, ontdek het liefdesnest van Jon Snow en Ygritte, herbeleef het bloedbad van Hard...

Kon u geen genoeg krijgen van Game of Thrones en mist u de serie? Niet getreurd, want u kunt zelf het land North of the Wall ontdekken en door de Eyrie wandelen! Tijdens deze boeiende rondreis bezoekt u de belangrijkste opnamelocaties langs de IJslandse Rondweg. Wandel over ijsvlakten in het spoor van de White Walkers, ontdek het liefdesnest van Jon Snow en Ygritte, herbeleef het bloedbad van Hardhome en natuurlijk kan de Mountain like an arrowhead niet ontbreken in het reisschema. Deze reis is een must voor elke Game of Thrones fan!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in het land van vuur en ijs

Na aankomst op IJsland komt u al direct in de sfeer tijdens de rit door het rode lavalandschap van het Reykjanes schiereiland naar uw hotel in de omgeving van Reykjavík. Wandel door de straten van de hoofdstad en nestel u lekker in het hotel of maak eerst een ontspannende tussenstop in het warme water van de Blue Lagoon.

Plaats:
Keflavíkurflugvöllur, Reykjavik, Blue Lagoon

Dag 2: De Eyrie en de Gouden Cirkel

De reis in de sporen van Game of Thrones begint vandaag met een rit naar Þingvellir National Park. Hier betreedt u de Eyrie, waar Lord Baelish en Sansa Stark reisden. U gaat zelf door de Bloody Gate voor toegang tot het dal. Ontdek ook het geothermische gebied Geysir en de prachtige Gullfoss waterval terwijl u de voetsporen van Arya en de Hound volgt. U overnacht in de omgeving van Hella.

Plaats:
Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Hella

Dag 3: Het bloedbad van Hardhome en de Frostfang-bergen

Herinnert u zich de aflevering Hardhome nog? Vandaag reist u door naar het Þjórsár-dal waar de bloedige overval door de Wildlings op het dorp is opgenomen. Natuurlijk kunnen op uw reis door IJsland watervallen niet ontbreken, dus vandaag bezoekt u onder andere de imposante Skógafoss en Seljalandsfoss. Ook het strand waar Jon Snow met zijn boot aankomt bij de Eastwatch staat op het programma en tenslotte rijdt u langs de Frostfangbergen voordat u vol indrukken aankomt bij het hotel in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

Plaats:
Skógafoss, Seljalandsfoss, Kirkjubaejarklaustur, Stöng, Þjórsárdalur

Dag 4: Wandel in het land North of the Wall

Vatnajökull National Park is de filmlocatie van de ijzige wereld North of the Wall, het thuis van mythische wezens zoals White Walkers en reuzen en natuurlijk de Wildlings. Om een gevoel te krijgen voor de barre omstandigheden hier, kunt u een wandeling over de gletsjer maken. Maak voordat u doorreist naar uw accommodatie in de omgeving van Höfn zeker nog een stop bij de adembenemende gletsjerlagune Jökullsárlón met zijn drijvende ijsbergen en zeehonden.

Plaats:
Hofn, Skaftafell, Jökullsárlón, Vatnajökull

Dag 5: Op zoek naar dragonglass in de oostfjorden

Vandaag voert de route u langs de adembenemende oostfjorden tot in de omgeving van Egilsstaðir, waar u overnacht. Rijd langs de prachtige bergformatie Vesturhorn en dobber in het kleine thermale bad in Djúpivogur. In de omgeving van Egilsstaðir ligt het grootste bos van IJsland. Hier kunt u een tussenstop maken voor een wandeling naar twee prachtige watervallen. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de grootste stenen- en mineralencollecties van IJsland. Kunt u Dragonglass vinden?

Plaats:
Egilsstaðir, Vesturhorn

Dag 6: Het basiskamp van de Wildlings en Jon Snows liefdesnest

De dag staat vandaag weer volledig in het teken van de filmlocaties van Game of Thrones. De reis voert u naar de omgeving van Mývatn waar u het romantische liefdesnest van Jon Snow en Ygritte vindt. U reist in de voetsporen van de Nights Watch door naar het lavalandschap waar Mance Rayder, de King beyond the Wall zijn basiskamp had. Op weg naar de hoofdstad van het noorden, Akureyri, waar u vannacht overnacht, vindt u ook nog de beroemde Góðafoss, de waterval van de Goden.

Plaats:
Akureyri, Dimmuborgir, Mývatn, Goðafoss, Dettifoss

Dag 7: The mountain like an arrowhead

Vandaag ziet u een heel scala aan fascinerende landschappen voorbijtrekken. De hoge bergen van het noorden, kale hoogvlakten, lavavelden, gletsjers, vulkaanbergen, u ziet het allemaal onderweg naar de Mountain like an arrowhead. Deze berg die in seizoen 6 en 7 zijn opwachting maakte kan natuurlijk niet ontbreken op deze Game of Thrones reis. Neem onderweg lekker de tijd om het Snæfellsnes schiereiland te ontdekken, waar u vannacht ook overnacht.

Plaats:
Kirkjufell, Búðir, Stykkisholmur

Dag 8: Bezoek de meest noordelijke hoofdstad ter wereld

Vandaag is het tijd om terug te keren naar Reykjavík. Onderweg kunt u nog een stop maken bij de geitenboerderij, waarvan de geiten gebruikt zijn bij de opnames, bijvoorbeeld in de spectaculaire scène waar Drogon een geit te pakken nam bij de waterval (die plek zit trouwens ook in deze reis verstopt). Neem in Reykjavik lekker de tijd om door de straten te wandelen, te genieten van de vele muurschilderingen en wellicht wat souvenirs te scoren. U kunt overnachten in Reykjavík of Keflavík

Plaats:
Reykjavik, Keflavik

Dag 9: Terug naar de werkelijkheid

Ook aan de mooiste reis komt een einde. Vandaag verlaat u de wereld van Game of Thrones en reist u weer naar huis. U heeft een indruk gekregen van het prachtige IJsland. En als u net zo onder de indruk van het land bent als het team van Game of Thrones, dan komt u toch gewoon nog een keertje terug? Er is nog veel meer te zien!

Wilt u langer genieten van specifieke locaties, dan passen we het programma gewoon aan. Dagtours zijn ook mogelijk, o.a. in Þjórsárdalur, Vatnajökull National Park en de Gouden Cirkel. Deze reis is ook te boeken met aankomst en vertrek vanaf Akureyri.

Plaats:
Keflavíkurflugvöllur

KeflavíkurflugvöllurReykjavikBlue LagoonThingvellirGeysirGullfossHellaSkógafossSeljalandsfossKirkjubaejarklausturStöngÞjórsárdalurHofnSkaftafellJökullsárlónVatnajökullEgilsstaðirVesturhornAkureyriDimmuborgirMývatnGoðafossDettifossKirkjufellBúðirStykkisholmurKeflavik

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.150 / 9 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon - laagseizoen (nov t/m mrt)€ 1.150
Prijs per persoon - middenseizoen (apr t/m okt)€ 1.070
Prijs per persoon - hoogseizoen (mei t/m sept)€ 1.330

Inbegrepen in de prijs

 • 8 overnachtingen in 2-persoonskamer in categorie 2: guesthouse met gedeeld sanitair, of categorie 3: hotel/guesthouse met eigen sanitair
 • Ontbijt
 • 9 dagen autohuur incl. SCDW-verzekering, 2 bestuurders, onbeperkte kilometers en geen eigen risico; categorie N – VW Polo (of vergelijkbaar) – Voor de reisperiode tussen 01-10 en 30-4 wordt in verband met weersomstandigheden een 4WD (categorie M, Skoda Octavia Combi of vergelijkbaar) berekend
 • Online boeken en betalen
 • 24/7 Engelstalige ondersteuning (Nederlandstalig tijdens kantooruren)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van en naar IJsland
 • Maaltijden, drank en snacks, anders dan ontbijt
 • Niet inbegrepen activiteiten, entree en excursies (deze zijn naar keuze bij te boeken)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag piekseizoen 20 december t/m 3 januari

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema