Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Reizen in maart in IJsland

Reizen in maart in IJsland

Uw op maat gemaakte reis in maart in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in maart in IJsland

  • Buiten de gebaande paden
Een winterse minibreak
circa 5 dagen vanaf € 570
  • Buiten de gebaande paden
Weg van de beschaving in het rustige noorden
circa 12 dagen vanaf € 1.390
  • Klassiekers
Hoogtepunten en het Noorderlicht
circa 8 dagen vanaf € 790

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in IJsland in maart

Met een reis in IJsland zijn er veel mooie gebieden en spektakels te ontdekken. Het land wordt niet voor niets het land van vuur en ijs genoemd. Met een reis in de winter, in maart, is het over het algemeen vrij koud. Ook zijn de dagen in IJsland kort. Dit betekent echter wel dat dingen zoals het Noorderlicht aanschouwen goed kunnen.

Wat is er te zien en te doen tijdens een reis in IJsland in maart?

Bezoek Reykjavik in maart

In de levendige hoofdstad Reykjavik kunt u veel van de lokale cultuur zien. Ga bijvoorbeeld naar het National Museum of Iceland, bewonder de 18e-eeuwse kerk Dómkirkjan of ga shoppen in de gezellige straat Laugavegur. ’s Avonds kunt u genieten van een goed diner of een concert bijwonen in Harpa, een modern concertgebouw. Wilt u graag meer informatie ontvangen over deze leuke hoofdstad? Dan kan u door Evaneos in contact gebracht worden met een lokale reisexpert.

Roadtrip over de Ring Road in maart

Als u graag veel van het IJslandse landschap wilt verkennen, is een roadtrip over de Ring Road een goed idee. Deze 1332 kilometer lange weg loopt in een cirkel over het hele eiland. De route brengt u naar de meest bijzondere natuurverschijnselen en voert u door de mooiste landschappen. Hoogtepunten zijn onder meer de waterval Seljalandsfoss en het gletsjermeer Jökulsárlón. Onderweg komt u bovendien verschillende leuke plaatsjes tegen, waaronder het spectaculair gelegen Bifröst en het pittoreske Skógar.

Ontdek het Noorderlicht in maart

In maart is het nog niet het allerbeste weer in IJsland. Het is nog vrij koud, maar de kou zorgt ervoor dat het spectaculaire natuurwonder van het Noorderlicht goed te zien is. Er is niet per se een plaats waar je het Noorderlicht het best kan zien, over het algemeen geldt de regel dat het er donker moet zijn. En dat u over een kleine dosis geluk moet beschikken! Er zijn een aantal excursies die een Noorderlicht garantie bieden, wat betekent dat als u het adembenemende schouwspel de ene avond niet kan vinden, u gratis mee mag de volgende dag.

Neem de Golden Circle in maart

Een andere populaire autoroute door IJsland is de Golden Circle. Deze route is met zo’n 300 kilometer een stuk korter dan de Ring Road. Ontdek onderweg bijvoorbeeld de ongerepte natuur van nationaal park Þingvellir, waar u leuke wandelingen kunt maken. Of bewonder de indrukwekkende waterval Gullfoss en de beroemde geiser Geysir, die in een bijzonder geothermisch gebied ligt. De route start in Reykjavik, waardoor u ook tijdens een minder lange vakantie de Golden Circle kunt verkennen.

Orka’s spotten in maart

Tussen januari en maart zoeken de orka’s hun weg naar IJsland. Dit zorgt ervoor dat tijdens een reis in IJsland in maart, u een grote kans heeft een aantal van de immense dieren te zien. Hetzelfde geldt voor de walvissen, hoewel de allerbeste tijd om walvissen te spotten van mei tot september loopt. Een tocht om de indrukwekkende dieren te zien, kunt u maken vanuit veel verschillende plekken in IJsland.  De zeeën rondom IJsland trekken verschillende soorten walvissen aan, zoals vinvissen, bultruggen en bruinvissen. Maart is een goede periode om deze dieren te bekijken. U kunt een tour vanuit Reykjavik boeken, maar bijvoorbeeld ook naar de plaats Husavik gaan. Dit pittoreske dorp ligt in het noorden van het land en herbergt de houten kerk Húsavík en een kleine haven. Met een bootje kunt u het water op gaan om de walvissen van dichtbij te zien. Zo is het mogelijk om het vanuit Reykjavik te doen, waar u uw reis begint na landing. U kunt er echter ook voor kiezen om op een rustigere plek uw geluk te vinden, zoals bij het schiereiland Snaefellsnes. Voor een op maat gemaakt reisvoorstel, gevuld met activiteiten en plekken die u wilt zien, kunt u een reisaanvraag doen. Een reisexpert vertelt u graag meer over het spotten van walvissen, zonder taalbarrière. Onze lokale reisagent stelt uw unieke droomreis samen.

Andere highlights in maart

In maart zijn er weinig toeristen en dat is een groot voordeel. Niet alleen kunt u genieten van de eerder genoemde orka- en walvistochten, maar ook van de andere highlights die ineens een stuk rustiger zijn dan anders. Bijvoorbeeld de heerlijke hete en natuurlijke bronnen die overal te vinden zijn, of de zwarte stranden bij Vik. Daarnaast is Reykjavik ook een grote aanrader, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld kent vele culturele musts.

Beste reistijd in IJsland in maart 

Als u naar IJsland reist om het Noorderlicht te zien, is maart de perfecte maand daarvoor. Qua temperatuur is het vrij koud tijdens deze periode, met een maximum van 5 graden en een minimum van -1 graad. Het begint echter wel warm te worden, waardoor er smeltwater te verwachten is. Ook worden in maart de dagen weer langer. In maart is de kans op het spotten van orka’s in het zuiden groot. Maart is het einde van de winter in IJsland, waardoor er op veel plaatsen sneeuw ligt. De wegen zijn doorgaans wel goed begaanbaar. De temperatuur in IJsland in maart ligt meestal rond de 1°C, terwijl het ’s nachts vriest. Vergeet dus geen warme kleding mee te nemen. Er valt het hele jaar door neerslag in IJsland. In maart kan dit vaak sneeuw zijn. Let daarom goed op wanneer u met de auto op stap gaat. De sneeuw en het kleine aantal reizigers zorgen er wel voor dat u een fantastische vakantie in IJsland beleeft. Onze lokale reisagent kan u het beste advies geven over de beste reistijd in IJsland.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis