Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Reizen in januari in IJsland

Reizen in januari in IJsland

Uw op maat gemaakte reis in januari in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in januari in IJsland

  • Charme en Luxe
Winter Luxury, 8 Days
circa 8 dagen vanaf € 3.160
  • Buiten de gebaande paden
Een winterse minibreak
circa 5 dagen vanaf € 570

Onze lokale reisagenten in IJsland

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Waarom in januari naar IJsland?

IJsland staat bekend om de prachtige landschappen. Het land van ijs en vuur! Door een reis in januari te maken, heeft u een veel grotere kans om het Noorderlicht te zien. De dagen zijn er een stuk korter dan in de zomer. U heeft echter genoeg zonuren om het land en alle schoonheden te verkennen. Met een reis naar IJsland kunt u mooie natuur ontdekken, maar ook de IJslandse cultuur leren kennen.  Tijdens een heerlijke vakantie in januari heeft u de perfecte gelegenheid om de natuurwonderen van het ruige IJsland te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op stap vanuit de hoofdstad Reykjavik, verken een van de prachtige nationale parken die het land rijk is of ga op zoek naar het kleurrijke noorderlicht. Dankzij de unieke tips van een door Evaneos geselecteerde, Nederlandstalige reisexpert beleeft u een bijzondere rondreis door IJsland in januari.

Wat is er te zien en te doen in IJsland in januari?

Met de auto in januari

IJsland is een groot land wat veel te bieden heeft. Met een auto kunt u het grote eiland gemakkelijk ontdekken. Begin bijvoorbeeld bij De Golden Circle: een route van ongeveer 300 kilometer die u langs drie hoogtepunten brengt in IJsland: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. De circle is relatief dichtbij Reykjavik en dus een goed beginpunt voor uw rondreis met de auto in januari!

Golden Circle in januari

Vanuit de hoofdstad Reykjavik, waar u lekker kunt eten en bezienswaardigheden zoals het National Museum of Iceland bezoekt, gaat u eenvoudig op stap in de natuur. Met een huurauto kunt u bijvoorbeeld de Golden Circle volgen, een 300 kilometer lange route. Onderweg komt u het mooie dorpje Skálholt tegen, net zoals de waterval Gullfoss en indrukwekkende geisers, waaronder de Strokkur. De Golden Circle is de perfecte route om veel van de IJslandse natuur te zien. Voor meer informatie kunt u in contact worden gebracht met een lokale reisagent.

Natuur en cultuur in januari

Met niet al te veel zonuren, maar toch genoeg om een dag mee te vullen, zult u uw tijd goed moeten indelen. Zo kunt u overdag culturele steden bezoeken, zoals de hoofdstad Reykjavik, of het stadje Hofn. ‘s Avonds, wanneer de zon onder is gegaan, kunt u verschillende excursies maken waar gegarandeerd wordt dat u het Noorderlicht kunt aanschouwen. Of als u liever de speciale natuur van IJsland ontdekt, kunt u naar het zuiden, waar u Vatnajökull National Park vindt. Hier vindt u een speciale combinatie van ijsgrotten, maar ook groene plekken, zoals bij de waterval Ófærufoss.

Nationaal park Skaftafell in januari

Als u meer wilt zien van de ruige vulkanische landschappen van IJsland, gaat u naar nationaal park Skaftafell. Dit 1700 km² grote park ligt in het zuiden van het land en herbergt vele natuurwonderen. Hoogtepunten zijn de waterval Svartifoss, die omringd wordt door bijzondere rotsformaties, en de enorme gletsjers van Skaftafellsjökull. Verken daarnaast het zeldzame bos Bæjarstaðarskógur, waar u een leuke wandeling kunt maken. Er leven diverse vogels in het gebied, waaronder de koperwiek, de winterkoning en de alpensneeuwhoen. Daarnaast is het mogelijk om een poolvos te spotten.

Nationaal park Snæfellsjökull in januari

Een ander geweldig nationaal park is Snæfellsjökull, dat in het noorden van IJsland ligt. Door de noordelijke ligging is dit een goede locatie om het noorderlicht te spotten tijdens een vakantie in IJsland in januari. Het hoogtepunten van dit park is de indrukwekkende vulkaan Snæfellsjökull, die 1446 meter hoog is en bedekt is met een enorme laag ijs. Een reisexpert vertelt u graag meer over dit bijzonder natuurgebied, zonder dat u een taalbarrière ervaart. Ook kan deze reisexpert tips geven waar u in januari het noorderlicht het beste kunt zien.

Het weer in januari in IJsland

Januari is een koude maand in IJsland. De temperatuur ligt overdag meestal onder het vriespunt, terwijl het ’s nachts gemiddeld 7°C onder nul is. Het sneeuwt regelmatig in deze maand, waardoor u een schitterend wit landschap tegemoet gaat. Maar vergeet dus niet om warme kleding en goede schoenen mee te nemen. Een lokale reisexpert kan u bovendien meer vertellen over de toestand en toegankelijkheid van de wegen. De ruige landschappen in combinatie met het winterse weer en het noorderlicht zorgen ervoor dat u een geweldige vakantie in IJsland beleeft. De beste reistijd is over het algemeen in de zomer, maar in de zomer is er een stuk minder kans op het Noorderlicht. De gemiddelde temperatuur overdag is rond het vriespunt en ‘s avonds rond de -7 graden. Voor meer informatie over een reis in IJsland in januari, kunt u een reisaanvraag doen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis