Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Vakantie december in IJsland

Vakantie december in IJsland

Uw op maat gemaakte vakantie in december in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in december in IJsland

  • Charme en Luxe
Winter Luxury, 8 Days
circa 8 dagen vanaf € 3.160
  • Buiten de gebaande paden
Een winterse minibreak
circa 5 dagen vanaf € 570

Onze lokale reisagenten in IJsland

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Waarom in december naar IJsland?

IJsland, het land van ijs en vuur! Het land heeft veel verschillende landschappen en natuurfenomenen te bieden. Door een reis in december te maken, heeft u een grote kans op het zien van het Noorderlicht. Met een reis naar IJsland kunt u genieten van de mooie en indrukwekkende natuur, maar ook genieten van de culturele steden en vriendelijke inwoners

Wat is er te zien en te doen in IJsland in december?

Natuur en cultuur

Aangezien IJsland in de winter niet heel veel zonuren heeft, zult u uw tijd goed moeten besteden. Overdag zijn er meerdere steden, dorpen en andere plekken die het bezoeken waard zijn. In het zuiden, dichtbij Vik kunt u over de zwarte stranden wandelen, of in het westen kunt u Reykjavik en de omgeving ontdekken. Of bezoek het Nationaal park Vatnajökull, waar u veel verschillende landschappen vindt, zoals ijsgrotten en watervallen.

Met de auto

IJsland is een groot land met veel verschillende landschappen die u kunt ontdekken. Met de auto kunt u het land op uw eigen tempo ontdekken. Een goed begin is bijvoorbeeld bij de Golden Circle, dichtbij Reykjavik. U maakt direct kennis met drie hoogtepunten:  Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Ook kunt u een bezoek brengen aan het eerder genoemde Nationaal park Vatnajökull, waar veel variatie te vinden is. Voor een op maat gemaakte reis, kunt u een reisaanvraag doen.

Het weer in december in IJsland

In december is het vrij koud in IJsland. De gemiddelde temperatuur overdag ligt rond het vriespunt, en ‘s nachts is het rond de -6 graden. De beste reistijd in IJsland is over het algemeen de zomer, maar tijdens een reis naar IJsland in december is de kans op het zien van het Noorderlicht aanzienlijk groter. Voor meer informatie over een reis naar IJsland in december kunt u een reisaanvraag doen. Samen met onze lokale reisagenten kunt u dan uw perfecte rondreis creëren.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis