Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Felicitas - Nederlandstalige reisagent voor Buiten de gebaande paden en familie rondreizen in IJsland
Boek Gerust
Vraag een reisvoorstel aan
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Felicitas momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in IJsland.

Reisbureau van
FelicitasNederlandstalige reisagent voor Buiten de gebaande paden en familie rondreizen in IJsland

504 beoordelingen
Felicitas - Nederlandstalige reisagent voor Buiten de gebaande paden en familie rondreizen in IJsland
 • Buiten de gebaande paden
 • Familiereizen
 • Self-drive reizen
Boek Gerust
Ons agentschap is gespecialiseerd in op maat gemaakte, middelenbesparende rondreizen en familiereizen in IJsland. Vanwege onze geselecteerde kindvriendelijke activiteiten en accommodaties, het aangepaste reistempo voor kinderen en onze speciale aandacht voor veiligheid, hebben wij daarom van Evaneos het label 'Familiespecialist' gekregen. De unieke, ruige en mystieke natuur van IJsland biedt u ade... Ons agentschap is gespecialiseerd in op maat gemaakte, middelenbesparende rondreizen en familiereizen in IJsland. Vanwege onze geselecteerde kindvriendelijke activiteiten en accommodaties, het aangepaste reistempo voor kinderen en onze speciale aandacht voor veiligheid, hebben wij daarom van Evaneos het label 'Familiespecialist' gekregen. De unieke, ruige en mystieke natuur van IJsland biedt u adembenemende landschappen, eindeloze uitgestrektheden en tal van verschillende activiteiten. U hebt de kans om IJslandse paarden te berijden, deel te nemen aan ijsgrot-, lavagrot- en gletsjertochten en walvissen te spotten. Bovendien biedt IJsland de unieke mogelijkheid om geisers, watervallen en lavavormingen te bewonderen en in de winter op jacht te gaan naar het noorderlicht. Wij spelen graag in op uw persoonlijke wensen en stellen een reisplan samen waarmee u zich volledig kunt onderdompelen in de "IJsland-ervaring"! Lees meer
Evaneos lid:sinds 6 jaar
Ervaring reisbureau:9 jaar
Gevestigd in:Reykjavik,IJsland
Gesproken talen binnen het reisbureau: Frans, Engels, Duits, Italiaans, Nederlands
Reisbureau ter plaatse, geselecteerd door Evaneos vanwege kwaliteit en lokale expertise
 • Het reisbureau heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van reizen op maat in IJsland
 • De agenten vervullen elke wens en elk budget en overtreffen de verwachtingen van de reizigers
 • De agenten zijn overal in IJsland geweest en hebben alle hotels en activiteiten zelf geprobeerd
Bekijk onze selectiecriteria

Voorbeeldreizen

Pas de voorbeeldreizen aan naar uw wensen en budget: de reisduur, route, accommodatie, activiteiten...

Ontdek het reisbureau van Felicitas

Noordoost Hverir geothermisch nabij Mývatn

Ontdek het reisbureau van Felicitas

Ontdek het reisbureau van Felicitas
Noordoost Hverir geothermisch nabij Mývatn
 "De natuur in IJsland is buitenaards mooi. Elk plaatje, hoe prachtig ook doet de werkelijkheid tekort hoe overweldigd je je kunt voelen in deze landschappen. Dat gun ik iedereen, het verveelt nooit!" 
Karolina
De Westmaneilanden met een van de grootste papegaaiduikerkolonies ter wereld en een actieve vulkaan die in 1973 voor het laatst is uitgebarsten.
De watervallen van Hraunfossar in Borgarfjordur, waar de rivier die enkele kilometers ondergronds loopt, uit de rand van een lavaveld breekt.
Het gebied rond Skaftafell in het nationale park Vatnajökull. In de zomer zorgt de vele lupine overal voor een prachtige paarse gloed.
De natuur en het weer spelen een grote rol in het leven op IJsland, en het is indrukwekkend om te zien hoe krachtig de natuur kan zijn
Favorieten
 • De Westmaneilanden met een van de grootste papegaaiduikerkolonies ter wereld en een actieve vulkaan die in 1973 voor het laatst is uitgebarsten.
 • De watervallen van Hraunfossar in Borgarfjordur, waar de rivier die enkele kilometers ondergronds loopt, uit de rand van een lavaveld breekt.
 • Het gebied rond Skaftafell in het nationale park Vatnajökull. In de zomer zorgt de vele lupine overal voor een prachtige paarse gloed.
 • De natuur en het weer spelen een grote rol in het leven op IJsland, en het is indrukwekkend om te zien hoe krachtig de natuur kan zijn

Inzet voor duurzaam toerisme

Indien mogelijk, werken we samen met familiebedrijven en kleine bedrijven om de lokale gemeenschappen te ondersteunen.
Onze duurzame bijdrage
Indien mogelijk, werken we samen met familiebedrijven en kleine bedrijven om de lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Beoordelingen van reizigers

504 beoordelingen van reizigers van de Evaneos Travel Community
Communicatie met de reisagent
Rondreis (tempo, route)
Ontvangst en professionalisme
Gids
Reisinformatie en documenten
Accommodatie
Vervoer
Prijs/kwaliteit verhouding
Sorteren op:
De meest recente naar de minst recente
Weergeven:
 • Rouby en Thijs
  Rouby en Thijs
  28 augustus 2020
  De pluspunten:
  De reis werd helemaal opgesteld rekening houdend met onze verlangens. Onze reisbegeleider werkte meerdere malen een reisplan voor ons uit om aan al onze wensen te voldoen. Er was telkens weer een goede communicatie tussen ons en onze reisbegeleider. Hierdoor beleefden we de, voor ons, perfecte reis. Een reis vol verwondering en rust.
  De minpunten:
  We reisden tijdens de Corona-crisis en moesten ons twee maal laten testen. Eén keer bij aankomst op de luchthaven en één keer na 6 dagen verblijf in Ijsland. Uiteindelijk kunnen we ook wel besluiten dat Corona maar een zeer kleine invloed heeft gehad op onze reis en mogen we hierover ook niet klagen. We voelden ons heel veilig in Ijsland, door de omstandigheden. Door de Coronoa-crisis waren er ook zeer weinig toeristen in Iijsland. Dit was dan weer een groot voordeel voor ons en maakte onze reis nog een stuk aangenamer.
  Samenvatting:
  We waren zeer verwonderd over de prachtige natuur in Ijsland. Wanneer je een eindje verder rijdt, kan het landschap in een vingerknip omgetoverd worden. We hebben enorm genoten van de natuur en van de...We waren zeer verwonderd over de prachtige natuur in Ijsland. Wanneer je een eindje verder rijdt, kan het landschap in een vingerknip omgetoverd worden. We hebben enorm genoten van de natuur en van de rust die er te vinden was.Meer lezen
  Karolina
  Reactie van het reisbureau
  Karolina
  Ha Rouby en Thijs, Ja, jullie reisden in een bijzondere periode, met enige ongemakken, maar ook het voordeel van rust. Ik heb jullie reis met veel plezier samen met jullie voorbereid en ben blij dat j...Ha Rouby en Thijs, Ja, jullie reisden in een bijzondere periode, met enige ongemakken, maar ook het voordeel van rust. Ik heb jullie reis met veel plezier samen met jullie voorbereid en ben blij dat jullie er zo van genoten hebben. Altijd weer welkom! Hartelijke groeten, KarolinaMeer lezen

 • Yvet Lupgens
  Yvet Lupgens
  28 augustus 2020
  De pluspunten:
  roadtrip met mijn volwassen dochters door een land dat zo anders is dan we ooit hebben bezocht; nieuwe ervaringen en herinneringen maken! Contact was persoonlijk, je had het gevoel dat er speciaal iemand voor ons bij Evaneos aan het werk was! En geen vraag is jullie te veel, jullie denken mee, zoeken naar extra's en zijn heel flexibel als door omstandigheden (Covid-19) het reisschema op laatste moment om moest. Reizen in Coronatijd was prima te doen. IJslanders houden zich keurig aan de maatregelen, voldoende afstand, overal staan desinfecteermiddelen, we voelden ons absoluut welkom. Zeker in restaurants en cafe's (waar horeca Nederland klaagt en kreunt onder de maatregelen word je in IJsland warm ontvangen). Testen bij aankomst prima geregeld, 2e test wel lastig omdat dit alleen maar op 1 tijdstip mogelijk is (midden op de dag). Maar door jullie werd het reisschema moeiteloos weer aangepast zodat we het programma voor die dag toch konden doen.
  De minpunten:
  door overmacht konden 2 activiteiten niet doorgaan, juist activiteiten die uniek waren voor ijsland.
  Samenvatting:
  Wat een prachtig land, geologisch en morfologisch uniek. Rijdend door uitgestorven gebieden waar ieder uur er weer anders uitziet, rust en ruimte en dat landschap beleven door 'erin' te gaan; wandelen...Wat een prachtig land, geologisch en morfologisch uniek. Rijdend door uitgestorven gebieden waar ieder uur er weer anders uitziet, rust en ruimte en dat landschap beleven door 'erin' te gaan; wandelen, hiken, paardrijden, raften, kajak, etc. De oostkust was de mooiste route ooit gezien, we hadden geluk die dag met een strakblauwe hemel en een zee met 100 kleuren blauw. De route slingerde langs de fjorden en bij iedere bocht viel je weer stil van de schoonheid ervan. De dag eindigde in een hottub van het hotel met zicht op de gletsjer waar de zon op scheen, fantastisch!Meer lezen
  Karolina
  Reactie van het reisbureau
  Karolina
  Ha Yvette, Wat fijn dat je het zo naar je zin had met je dochters en dat de reis je goed bevallen is. Tja, zoveel regen op de gletsjer was niet normaal voor deze tijd van het jaar. Kom gewoon lekker e...Ha Yvette, Wat fijn dat je het zo naar je zin had met je dochters en dat de reis je goed bevallen is. Tja, zoveel regen op de gletsjer was niet normaal voor deze tijd van het jaar. Kom gewoon lekker een keer terug in de winter, dan gaat de sneeuwscootertocht vast door! En kun je ook nog eens het prachtige noorderlicht zien ;) Veel plezier met nagenieten en dank voor het delen van jullie prachtige foto's! Hartelijke groeten, KarolinaMeer lezen

Andere lokale reisbureaus in IJsland