Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IerlandGame of Thrones Tour

 • Buiten de gebaande paden
Deze tour neemt u mee naar de mooiste locaties van de bekroonde HBO-serie Game of Thrones. Van Winterfell Castle tot Storm Cape, van de King's Road tot het Cursed Forest, deze tour omvat een verscheidenheid aan beroemde locaties uit de serie. Dompel u onder in de fascinerende wereld van Westeros en ervaar het prachtige Ierse landschap, de adembenemende kustlijnen en een schat aan bezienswaardighed...

Deze tour neemt u mee naar de mooiste locaties van de bekroonde HBO-serie Game of Thrones. Van Winterfell Castle tot Storm Cape, van de King's Road tot het Cursed Forest, deze tour omvat een verscheidenheid aan beroemde locaties uit de serie. Dompel u onder in de fascinerende wereld van Westeros en ervaar het prachtige Ierse landschap, de adembenemende kustlijnen en een schat aan bezienswaardigheden waar alleen de drie-ogige kraai overheen kan vliegen. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Platteland
  Platteland
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur
 • Stad
  Stad
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Dublin 

Voordat we u diep de bossen, bergen en heidevelden van Noord-Ierland in brengen, geniet u van een uitzonderlijke dag in Dublin. De gemoedelijke sfeer en de vele pubs in de hoofdstad nodigen u uit om u voor te bereiden op uw aankomende avontuur. Dublin staat bekend om zijn kleurrijke deuren rond het Merrion Square, Stephen's Green en het Fitzwilliam Square. Andere hoogtepunten zijn Trinity College en de Trinity Library. Maak een omweg naar Dublin Castle, Bram Stoker heeft daar zijn bestseller Dracula geschreven. En neem 's avonds een heerlijke pint Guiness in de Temple Bar aan de oever van de rivier de Liffey in het centrum van Dublin. 

Plaats:
Dublin
Accommodatie
Cassidys (Dublin)

Dag 2: Het graafschap Down 

Op de tweede dag van uw reis gaat u naar het noorden en verkent u het graafschap Down. U ziet hier de eerste plekken waar Game of Thrones gefilmd werd. Breng een bezoek aan Castle Ward, of Winterfell in de serie. Zie de Inch Abbey, het decor voor de Twins en wandel door Tollymore Forest Park, het Cursed Forest. 

Reistijd: ca. 170 km - 2 uur 30 minuten  

Plaats:
Belfast
Accommodatie
Ibis Queen’s Quarter (Belfast)

Dag 3: Belfast

Wilde u altijd al weten hoe het voelt om de koning of koningin in Westeros te zijn? Vandaag kunt u een beetje dichterbij deze droom komen door een uitstapje te maken naar de Titanic Studio's in Belfast. En als we toch aandacht aan het onderwerp besteden, kunt u ook een bezoek brengen aan het Titanic Museum. Zie hoe het wrak werd herontdekt in het Underwater Exploration Centre. 

Wat hebben Game of Thrones en Belfast met elkaar te maken? Hun muur! De muur van Belfast scheidde jarenlang de protestantse en de katholieke wijk. Wandel langs de schilderingen op de muren die de geschiedenis van de stad vertellen en leer zo meer over de conflicten en de geschiedenis van deze bijzondere stad. 

Plaats:
Belfast
Accommodatie
Ibis Queen’s Quarter (Belfast)

Dag 4: De kust van Antrim  

Verlaat Belfast en ga noordwaarts. Geniet van het prachtige landschap van de Glens of Antrim terwijl u zich voorbereidt op de volgende filmlocaties uit de serie. Stop bij Shane's Castle en rij naar Shillanavogy Road, die in de schaduw van de Slemish Mountain ligt. Vanaf het stadje Larne begint de strook van 150 km lange kliffen, onderbroken door 9 Glens (valleien) op hun weg, elk met hun unieke karakter en uitzicht. In de buurt kunt u het Cairn Castle bezoeken, u rijdt dan door Cushendall en ontdekt de grotten van Cuschendun. 

Reistijd: 80 Km - 1 uur 15 minuten 

Plaats:
Antrim
Accommodatie
Cullentra House B&B (Cushendall)

Dag 5: Noordkust Antrim - Coleraine 

Een absolute must voor elke Game of Thrones-fan: in Ballymoney kunt u de Dark Alley bezoeken, dit was de King's Road waar Arya zich voordeed als jongen en zo kon ontsnappen. We gaan verder naar Murlough Bay en Ballycastle, een prachtig kustplaatsje. Ontdek verderop aan de kust de Carrick-a-Reed touwbrug. Steek de spectaculaire touwbrug over naar het eiland en voel u net zo dapper als de personages uit de serie. Geniet van het panoramische uitzicht op Rathlin Island en de Schotse eilanden op de kliffen. Vlakbij ligt het dorp Ballintoy, de filmlocatie van de Iron Islands. En direct ernaast ligt Larrybane, waar veel scènes uit de hitserie zijn gefilmd. 

Reistijd: 50 Km - 1 uur 

Plaats:
Derry
Accommodatie
Glenleary Farmhouse B&B (Coleraine House)

Dag 6: De Giant's Causeway 

Begin uw dag met een bezoek aan de Giant's Causeway - de Dam of the Giants. Dit UNESCO-werelderfgoed biedt een uniek uitzicht en de rotsformatie van 40.000 kolommen basalt heeft zich in de loop van miljoenen jaren gevormd als een natuurlijke wal tegen de verwoestende wildernis van de zee. Voordat u naar de historische stad Derry gaat, bezoekt u Dunluce Castle. De goed bewaarde ruïnes van dit kasteel liggen op een geïsoleerde rotsachtige top 30 meter boven de golven. Als de tijd het toelaat, is een bezoek aan de Bushmill distilleerderij een aanrader. Dit is de oudste whiskydestilleerderij ter wereld. Het kreeg zijn officiële vergunning om whisky te produceren in april 1608 en is sindsdien in bedrijf. Ga terug door Coleraine en rijd langs de kust naar het strand bij Downhill, beter bekend in Game of Thrones als Dragonstone. Sluit uw dag af in Derry, een stad vol geschiedenis. U zult verrast zijn door de sfeer van dit levendige culturele en creatieve centrum. 

Reistijd: 50 Km- 1 uur 

Plaats:
Derry
Accommodatie
Mount Royd Country House B&B (Derry)

Dag 7: Terug naar Dublin

Begin uw dag met een wandeling langs de stadsmuren van Derry en bezoek ook de prachtige Guidhall, de St. Columb's Cathedral en het Tower Museum. Neem de tijd om de vele bars, restaurants en winkels van de stad te ontdekken. Kies dan of u via een omweg de Pollnagollum Caves in County Fermanagh wilt bezoeken. Volg Arya's voetsporen en ontdek hier de schuilplaats van de Brotherhood. De Pollnagollum Cave maakt deel uit van de Marble Arch Caves Global Geopark, een uitgestrekt doolhof van ondergrondse paden dat veel avonturiers aantrekt. Of u kunt ervoor kiezen om naar Dublin terug te rijden via de beroemde Boyne Valley, één van de oudste regio's van Ierland. Hier vindt u de gedenktekens van Newgrange en Knowth die deel uitmaken van het UNESCO cultureel erfgoed. 


Reistijd: 240 km - 3 uur 30 minuten 

Plaats:
Dublin
Accommodatie
Academy Plaza (Dublin)

Dag 8: Terugkeer naar Dublin en vertrek  

Als u vandaag wat tijd over heeft voordat u ons mooie eiland weer moet verlaten, kunt u het Guinness Storehouse bezoeken en genieten van een laatste pint van het zwarte goud in de Gravity Bar, die een fantastisch uitzicht heeft op de hele stad, de kust en de bergen. Of stap in een amfibisch voertuig tijdens de Viking Splash Tour die u dwars door de stad voert. U kunt ook nog wat last-minute souvenirs kopen in Grafton Street of Henry Street voordat u naar het vliegveld gaat. Lever daar de huurauto in en geniet na van een unieke reis tijdens de vlucht naar huis. 

Plaats:
Dublin

DublinBelfastAntrimDerry

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Het hele jaar € 580

Inbegrepen in de prijs

 • 4 overnachtingen in 3 * hotels met uitgebreid Iers ontbijt
 • 3 overnachtingen in B&B's met Iers ontbijt
 • Autoverhuur voor 7 dagen, ophalen en brengen van de luchthaven van Dublin
 • Diefstal- en aanrijdingsverzekering
 • Terugname van het franchise contract
 • Onbeperkt aantal KM
 • Engelstalige contact voor en tijdens uw reis
 • Noodnummer tijdens uw verblijf
 • Vergoedingen van het agentschap (reserveringen, opstellen van reisdocumenten)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Toegang tot andere bezienswaardigheden
 • Tol, parkeren en brandstof
 • Persoonlijke uitgaven
 • veldactiviteiten
 • andere maaltijden dan het ontbijt
 • Internationale vluchten
 • GPS (tegen betaling verkrijgbaar bij de autodealer)
 • Kinderzitje (tegen betaling bij de autodealer)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen