Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De hoogtepunten ontdekken

GuatemalaDe hoogtepunten ontdekken

Hoogtepunten
Ontdek de kleurrijke wereld van Guatemala. Ontdek het koloniale Antigua, ga varen op het meer van Atitlan en bezoek de bekende markt van Chichicastenango. Daarnaast bezoekt u ook het prachtige Semuc Champey en natuurlijk mag de mysterieuze Maya-ruïne van Tikal niet ontbreken. Kortom alle mooiste plekken van Guatemala ziet u in deze 2 weken.
Reisideeën aangeraden door
Lise-Marie Lokale*r Guatemala Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.739
Reisprogramma
Guatemala – het land van de eeuwige lente

Dag 1: Guatemala – het land van de eeuwige lente

Zodra u op Guatemala International Airport aankomt, begint uw avontuur. U wordt begroet door ons transport team en direct naar het hotel in de koloniale stad (en voormalige hoofdstad van Guatemala) Antigua gebracht. Antigua is een typische koloniale stad in Midden-Amerika met kleurrijke huisjes, kleine straatjes, een grote kerk en een centraal plein vol met straatverkopers. Accommodatie: Posada de los Bucaros (Antigua)
Plaats:
Antigua

Antiek Antigua

Dag 2: Antiek Antigua

Een dag om het prachtige centrum van Antigua te verkennen. Het centrum telt vele kerken en verborgen schatten. Ga op zoek naar de Arco de Santa Catalina met op de achtergrond de Agua-vulkaan, een van de meest gefotografeerde plaatsen van Antigua. In het Parque Central komt u onder de lokale bevolking. Of bezoek de dagelijkse markt van Antigua.  Accommodatie: Posada de los Bucaros (Antigua)
Plaats:
Antigua

Meren, vulkanen & markt

Dag 3: Meren, vulkanen & markt

Met een shuttlebus reist u af naar het prachtige meer van Atitlán. Op donderdag & zondag gaat u naar de beroemde lokale kleurrijke markt in Chichicastenango, waar u alles kunt kopen; van emmers en bedspreien, tot tassen en zelfs kippen. Na een paar uur ‘shoppen’, wordt u naar het originele hippiedorp Panajachel gebracht. Vanuit Calle Santander kijk je recht op het glinsterende meer van Atitlán. Accommodatie: K'amol Bey (Panajachel)
Plaats:
Panajachel,Antigua,Chichicastenango

Peddelen over het meer

Dag 4: Peddelen over het meer

Vandaag maakt u een boottocht over het meer, en maakt u een paar stops bij verschillende dorpjes rondom het meer. De perfecte manier om de omgeving van het meer van Atitlán te ontdekken. In de namiddag bent u weer terug in Panajachel, wat de tijd geeft om te genieten van de adembenemende zonsondergang aan het meer. Accommodatie: K'amol Bey (Panajachel)
Plaats:
Panajachel

De bergen van Quetzaltenango

Dag 5: De bergen van Quetzaltenango

Vandaag gaat het naar de volgende bestemming, Quetzaltenango of ook bekend als Xela. De op een na grootste stad in Guatemala ligt vrij hoog. Het kan dus zijn dat je de eerste dag nog wat moet wennen aan deze hoogte. Het Parque Centro America en het natuurhistorische museum zijn een bezoek waard. De overnachting is bij een lokale familie. ​ Overnachting in een Homestay
Plaats:
Quetzaltenango,Panajachel

Markten, glasblazen en hot springs

Dag 6: Markten, glasblazen en hot springs

Vandaag maak je een collectieve dagtour; in de stad Almolonga die bekend staat om zijn traditionele groenteteelt bezoekt u de markt. In het pittoreske stadje Zunil bezoekt u de lokale markt, een weefcoöperatie en een kerk. In het glasblaasbedrijf ziet u hoe op traditionele manier glas met de hand geblazen wordt. U eindigt in de heerlijke warmtebronnen van Fuentes Georgina.  Accommodatie: Hotel Bonifaz (Quetzaltenango)
Plaats:
Quetzaltenango,Almolonga

Op naar Coban

Dag 7: Op naar Coban

In de ochtend brengt de shuttle-transfer u naar Cobán, in het centrum van Guatemala. Omgeven door bergen is dit gebied vooral bekend voor de koffieproductie van het land maar ook voor zijn natuurparken. Met de nationale symbolen, de unieke ‘Monja Blanca’-orchidee en de ‘Quetzal’-vogel vind u hier het echte Guatemala. Accommodatie: Casa Duranta (Coban)
Plaats:
Quetzaltenango,Cobán

Grot- en wateravonturen in Semuc Champey

Dag 8: Grot- en wateravonturen in Semuc Champey

Onderweg naar Semuc Champey, de 300m lange natuurlijke kalkstenen brug over de kloof van Rio Cahabon, stop je kort bij het observatiepunt “Aldea Cojaj”. Bij aankomst ontdet u de natuurlijke schoonheid.  Ga zwemmen in de poelen van kalksteen, de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Daarna bezoek je nog de grotten van Kamba en dobber je in een zwemband de rivier af Accommodatie: Casa Duranta (Coban)
Plaats:
Cobán

Naar de jungle

Dag 9: Naar de jungle

Vandaag reist u richting het noorden van Guatemala, naar het kleine eiland Flores. Hier vind je kleine straatjes en kleurrijke huizen. Er zijn leuke bars en restaurants te vinden en het is er ideaal om te ontspannen of gewoon wat rond te kuieren. Accommodatie: Petén (Flores)
Plaats:
Flores,Cobán

Tikal-tempels

Dag 10: Tikal-tempels

Een vroege start vandaag om zo de zonsopgang in de verborgen stad Tikal te zien. De ruïnes zijn historisch erfgoed. Midden in het oerwoud staat de verlaten stad die gek genoeg nog altijd ‘leeft’, met pleinen en reusachtige tempels, die vaak nog bijna geheel intact zijn. Tikal was de stad die in de 5de en 8ste eeuw Midden-Amerika regeerde. Accommodatie: Petén (Flores)
Plaats:
Flores,Tikal

Naar Livingston

Dag 11: Naar Livingston

Met een privétransport reis je vandaag naar Rio Dulce. Vanaf daar ga je met een boot richting Livingston, een Creools vissersdorp. De bewoners zijn de Garifuna’s, afstammelingen van Afrikaanse slaven met een taal en gedrag die vergelijkbaar zijn met Afrikaanse inwoners. Accommodatie: Villa Caribe (Lívingston)
Plaats:
Flores

Tour 7 Altares & Playa Blanca

Dag 12: Tour 7 Altares & Playa Blanca

In Livingston heerst er een Caribische ontspannen sfeer en vooral de “big mama’s” zullen je verrassen. Je maakt een boottocht door Livingston en bezoekt de prachtige watervallen van 7 Altares en het witte zandstrand Playa Blanca om te relaxen en een heerlijke duik in het water te nemen. Accommodatie: Villa Caribe (Lívingston)

Terug naar Antigua

Dag 13: Terug naar Antigua

In de ochtende ga je met de boot terug naar Rio Dulce. Hier staat het transport op jullie te wachten dat jullie terug naar Antigua brengt voor een laatste nacht. Kuier lekker nog een keer door deze prachtige koloniale stad. Accommodatie: Posada de los Bucaros (Antigua)
Plaats:
Antigua,Puerto Barrios

Vertrek

Dag 14: Vertrek

Het is tijd om “Adios” te zeggen… Met onze luchthaventransfer wordt u naar het vliegveld in Guatemala Stad gebracht. Nu moet je echt afscheid nemen van het kleurrijke Guatemala. Wij wensen u alvast een veilige vlucht terug naar huis!
Plaats:
Antigua
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.739 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Guatemala volgens uw wensen