Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Onontdekt Epirus

GriekenlandOnontdekt Epirus

 • Buiten de gebaande paden
Als u een originele, nog onbekende plaats zoekt, ver van de toeristische centra, waar men nog volgens de Griekse traditie leeft en de authentieke Griekse cultuur bewaart, dan komt u naar het noordwesten van Griekenland. Epirus is de ideale bestemming voor mensen die een ander Griekenland willen leren kennen. Bergketens, kloven, zeldzame flora en fauna, meren, rivieren, ruige bergen, verborgen baai...

Als u een originele, nog onbekende plaats zoekt, ver van de toeristische centra, waar men nog volgens de Griekse traditie leeft en de authentieke Griekse cultuur bewaart, dan komt u naar het noordwesten van Griekenland. Epirus is de ideale bestemming voor mensen die een ander Griekenland willen leren kennen. Bergketens, kloven, zeldzame flora en fauna, meren, rivieren, ruige bergen, verborgen baaien en kustlijnen met zandstranden verweven zich harmonieus met de majestueuze archeologische vindplaatsen, kastelen, kloosters, stenen boogbruggen en traditionele dorpen met stenen huizen. Tijdens deze reis ontdekt u het rijke culturele erfgoed en het zeldzame natuurschoon van Epirus. U leert de lokale tradities kennen, proeft de lokale gerechten en ervaart de gastvrijheid en warmte van de lokale bevolking.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Zeta

Engelstalige expert voor onbekende wegen in Griekenland
17 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Platteland
  Platteland
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Cultuur
  Cultuur
 • Leer en ontdek
  Leer en ontdek

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Athene 

Wij verwelkomen u bij aankomst op de luchthaven van Athene en brengen u naar uw hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken heeft u genoeg vrije tijd om de stad te verkennen en authentieke Griekse gerechten te proeven in een van de restaurants die wij u zullen aanbevelen. Als u tijd en zin heeft, kunt u een van de volgende optionele activiteiten boeken: Wandeltocht door Athene, bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum en een maaltijd in een restaurant.

Overnachting in een boetiekhotel in Athene.

Plaats:
Athene

Dag 2: Meteora en Ioannina

We vertrekken 's ochtends naar Ioannina, de hoofdstad van Epirus, aan het prachtige meer van Pamvotida. Tijdens de rit maken we een paar stops. Eerst bezoeken we het betoverende gebied van Meteora, met zijn indrukwekkende donkere rotsen die boven de stad Kalambaka uittorenen. Dan bezoeken we de kloosters uit de 11e eeuw na Christus, die op de rotsachtige pieken gebouwd zijn. We bezoeken twee van de kloosters en wandelen tussen de enorme rotsen, vanaf hier heeft u een ongeëvenaard uitzicht! We lunchen in een lokale taverne in een pittoresk dorpje genaamd Kastraki, met uitzicht op de Meteora rotsen, en rijden dan verder naar Ioannina voor de overnachting.

Overnachting in een boetiekhotel in Ioannina.

Plaats:
Meteora

Dag 3: Zagorochoria en Ioannina

Vandaag bezoeken we de regio Zagorochoria, met zijn unieke dorpen die verspreid liggen in de bergen ten noordoosten van de stad Ioannina. De natuur hier is prachtig, net als de  unieke architectuur van de stenen herenhuizen en hun lange geschiedenis. De eerste stop is het dorp Koukouli en dan bereiken we een ander dorp te voet, Kipi, via een historisch pad dat ons de mogelijkheid biedt het prachtige landschap en de beroemde boogbruggen te bewonderen. Vervolgens bezoeken we Monodendri, een van de mooiste dorpen in Zagorochoria, met een fantastisch uitzicht op de Vikoskloof. Na de lunch wandelen we naar het indrukwekkende klooster van St. Paraskevi, gebouwd in 1412 aan de rand van de kloof. Vanaf hier heeft u een ongekend uitzicht.

​In de namiddag keren we terug naar Ioannina en wandelen we door de stad naar het kasteel, een van de oudste nog bewoonde kastelen in Griekenland; we wandelen langs de oevers van het meer en ontdekken de winkeltjes, restaurants en traditionele café's waar we de beroemde lokale strooptaart proeven.

Overnachting in een boetiekhotel in Ioannina.

Plaats:
Zagorochoria

Dag 4: Dodoni en Parga

De eerste stop van onze tour van vandaag is Dodoni, de oude tempel en het orakel van Zeus. Volgens Herodotus zou Dodoni de oudste stad van Griekenland zijn en een belangrijk spiritueel centrum in de klassieke tijd. Oude Grieken legden lange afstanden af om het orakel te bezoeken. Buiten de tempel van Zeus verzamelden de priesters zich onder de heilige eik en vormden profetieën aan de hand van het ruisen en dansen van hun bladeren in de wind. Tijdens ons bezoek zien we het zeer goed bewaarde Hellenistische Theater en de fundering van het Heilige Huis naast de heilige eik en de ruïnes van het oude stadion van Dodoni.

De volgende stop is het prachtige Parga, een stad die gebouwd is als een amfitheater, met uitzicht op de zee. 's Avonds bezoeken we het imposante kasteel van Anthussa, dat Tepedelenli Ali Pasha in 1814 op een heuvel boven Parga liet bouwen om de opstandige stad onder controle te houden. Het uitzicht vanaf het kasteel over de Ionische Eilanden is werkelijk fantastisch. We gaan eerst naar beneden naar Parga, lopen door de steegjes en het haventje en krijgen dan een rondleiding in een voormalige olijfoliemolen die is omgebouwd tot een museum. 

Overnachting in een boetiekhotel in Parga.

Plaats:
Dodoni, Parga

Dag 5: Historisch Kassope

Vandaag bezoeken we Kassope, een stad gesticht in de helft van de 4e eeuw voor Christus, op de hellingen van de Zalongo [uitgesproken "Salongo"] berg. Vanaf daar bezoeken we het oude Cassiopi, een van de best bewaarde voorbeelden van steden gebouwd volgens het Hippodamian schema. De stadsmuur, het theater, de odeon, de agora, de Prytaneion en de tempel van Venus zijn enkele van de bezienswaardigheden die we zullen bezoeken.

Dan rijden we naar het Necromanteion, of volgens de oude Grieken de Poorten van Hades. Via ondergrondse, labyrintachtige tunnels bereikten de pelgrims een centrale hal waar ze de doden opriepen om hun toekomst te voorspellen. Niet ver weg zijn de bronnen van Acheron, een van de vijf rivieren van de Griekse onderwereld. Afhankelijk van het seizoen en het weer wandelen we langs de oevers van de Acheron bij de bronnen of gaan we naar het kustdorpje Ammoudia voor de lunch en maken dan een kleine boottocht over de rivier de Acheron. Na de boottocht keren we terug naar Parga.

Overnachting in een boetiekhotel in Parga.

Plaats:
Preveza

Dag 6: Oude stad Nikopolis en terug naar Athene

Onze dag begint met een bezoek aan Nikopolis, wat overwinningsstad betekent. Nikopolis werd in in 31 voor Christus gesticht door de latere keizer Augustus (Octavianus), na zijn overwinning op de troepen van Cleopatra en Marcus Antonius in de slag van Actium. De archeologische site wordt tegenwoordig beschouwd als de grootste Romeinse stad van Griekenland. We bezoeken het museum en wandelen door de uitgestrekte site om de stadsmuur, de odeon en de Romeinse mozaïeken te bewonderen. 

Na de rondleiding beginnen we aan de terugreis naar Athene. Er is een pauze in Aitoliko om verse vis te eten in een lokale taverna. Laat in de avond bereiken we Athene voor onze laatste overnachting.

Overnachting in een boetiekhotel in Athene.

Plaats:
Nikópolis, Athene

Dag 7: Vertrek vanaf Athene

Vandaag is de laatste dag van onze tour in de onontdekte regio van Epirus. Met een schat aan nieuwe herinneringen keert u huiswaarts. U wordt opgehaald van uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. Tenzij u nog een paar dagen in de spannende hoofdstad van Griekenland wilt doorbrengen, of gewoon wilt ontspannen op het strand, vraag ons in dat geval naar de mogelijkheden voor een verlenging.

Plaats:
Athene

AtheneMeteoraZagorochoriaDodoniPargaPrevezaNikópolis

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.120 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.120 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Vervoer van/naar de luchthaven
 • Rijden met een taxi of minibus met chauffeur
 • Engelstalige gids
 • Gecertificeerde gids in Dodoni en Nikopolis
 • Verblijf in een tweepersoonskamer in boetiek-hotels, inclusief ontbijt.
 • Kaartjes in twee kloosters in Meteora
 • Entreebewijs en rondleiding in het Museum van de Olijf in Parga
 • Reis per boot over de rivier de Acheron
 • Gedrukt materiaal
 • 24-uurs ondersteuning van het bureau
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Een deel van de reisprijs gaat naar de vereniging Diazoma voor de restauratie van het Griekse culturele erfgoed.

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets
 • Maaltijden, wijnen en dranken
 • Tickets en rondleidingen op de archeologische sites van Kassopi, Dodoni (6€) en Nikopolis (8€), en het orakel van de doden aan de rivier de Acheron (8€)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Griekenland (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema