Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Unieke duik in de oudheid en moderniteit

GriekenlandUnieke duik in de oudheid en moderniteit

Hoogtepunten
Is dit uw eerste bezoek aan Griekenland? Laat u onderdompelen in de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het land, ontdek de belangrijkste en beroemdste archeologische schatten en maak tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik om in contact te komen met het moderne Griekse leven en de cultuur. Deze 7-daagse tour begint in Athene, de stad van de legendes, en gaat verder naar enkele van de meest fascinerende oude sites zoals Epidauros, Olympia en Delphi, en door de mens gemaakte wonderen, namelijk het Korinthe-kanaal en de Byzantijnse rotskloosters van Meteora. De perfecte tour voor liefhebbers van geschiedenis, Griekse mythologie en moderne Griekse cultuur!
Reisideeën aangeraden door
Zeta Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.680
Reisprogramma
Aankomst in Athene

Dag 1: Aankomst in Athene

Welkom in Athene, een van de oudste steden ter wereld, met een gedocumenteerde geschiedenis van meer dan 3000 jaar. Filosofie, tragedie, komedie, geschiedenis, kunst en architectuur - u vindt het allemaal in de stad die wordt beschouwd als de bakermat van de democratie. Het vervoer van de luchthaven naar uw hotel in het centrum van Athene duurt ongeveer 40 minuten. Dan heeft u genoeg vrije tijd om een eerste indruk te krijgen van de stad. Athene is het hele jaar door actief en levendig! Overnachting in een boetiekhotel in Athene.
Plaats:
Athene

Stadstour door Athene

Dag 2: Stadstour door Athene

Deze Europese hoofdstad is de grens tussen Oost en West en tussen modern en klassiek. Athene is het kroonjuweel van Griekenland en een betoverende stad die bezoekers boeit en verwondert. Rijk aan legendes - klassieke helden, legendarische schoonheid en ongekende gastvrijheid. De dag begint met een bezoek aan de wereldberoemde Akropolis met het torenhoge Parthenon, gevolgd door het moderne complex van het nieuwe Akropolis Museum. In de middag maken we een wandeling door het centrum van Athene. Een andere optie is een wandeling op de Lycabettusheuvel en een panoramisch uitzicht op Athene. En om de dag af te sluiten, een diner met gerechten uit de moderne Griekse keuken. ​Overnachting in een boetiekhotel in Athene.
Plaats:
Athene

Kanaal van Korinthe, Epidauros en Nafplio

Dag 3: Kanaal van Korinthe, Epidauros en Nafplio

We verlaten Athene en rijden naar de Isthmus van Korinthe, waar we stoppen voor een bezoek aan het Korinthe-kanaal, dat de Golf van Korinthe verbindt met de Saronische Golf in de Egeïsche Zee. Na een korte pauze rijden we naar de archeologische site van Epidauros, met zijn Ancient Theatre, een van de mooiste en best bewaarde antieke theaters in Griekenland, met de beste akoestiek en een capaciteit van 15000 toeschouwers. We verlaten Epidauros en naderen de stad Nafplio om te genieten van de pittoreske en romantische sfeer.  We lopen door de geplaveide straten van de stad in de richting van het Syntagmaplein, waar we het Archeologisch Museum bezoeken, evenals het Vouleftiko gebouw, waar het eerste Griekse parlement was gevestigd, en de oude moskee. Na de wandeling is er nog vrije tijd om heerlijke Griekse gerechten te proeven in een traditionele taverna naar keuze. Later rijden we naar Olympia om te overnachten. Overnachting in een boetiekhotel in Olympia.
Plaats:
Korinthe,Epidaurus,Rex Hotel Nafplio

Historisch Olympia en een bezoek aan een wijngaard

Dag 4: Historisch Olympia en een bezoek aan een wijngaard

We brengen de ochtend door in historisch Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen plaatsvonden, van 776 voor Christus tot 394 na Christus. De archeologische site is door UNESCO erkend als werelderfgoed en ligt op een idyllische geografische locatie. In het museum kunt u enkele van de meest indrukwekkende werken van de klassieke Griekse kunst bewonderen. Daarna bezoeken we een van de oudste wijngaarden van Griekenland, voor het proeven van heerlijke Griekse wijnen. Daarna houden we een korte pauze en gaan we verder naar het pittoreske dorpje Galaxidi, waar we zullen overnachten.  Overnachting in een boetiekhotel in Galaxidi.

Delphi en Arachova

Dag 5: Delphi en Arachova

In de ochtend nemen we afscheid van Galaxidi en rijden we naar het dorp Delphi, hoog op de Parnassus berg. De elite van de oude Grieken reisde naar het orakel in Delphi op zoek naar profetieën van de hogepriesteres Pythia. Delphi was het culturele en religieuze centrum van het oude Griekenland voor meerdere eeuwen. Op de archeologische site bezoeken we het heiligdom van Apollo, de Tholos in het heiligdom van Athena Pronaia, het stadium, het gynasium en het theater van Delphi. Dan is het door naar Arachova, voor een wandeling door de sfeervolle steegjes, om te ontspannen in de traditionele cafés van het dorp en om te eten in een typische taverne. Later rijden we naar Meteora en overnachten daar. ​ Overnachting in een boetiekhotel in Meteora.
Plaats:
Delphi,Arachova

Meteora en terugkeer naar Athene

Dag 6: Meteora en terugkeer naar Athene

We ontdekken vandaag de Meteora rots, die over de stad Kalambaka uitkijkt. Kloosters werden gebouwd op de top van de rots in de Byzantijnse periode. We bezoeken twee van de kloosters en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de rotsformaties. Na deze bijzondere ervaring keren we terug naar Athene. Overnachting in een boetiekhotel in Athene.
Plaats:
Athene

Laatste dag in Athene

Dag 7: Laatste dag in Athene

Een fantastische reis nadert zijn einde. U heeft een laatste vrije dag om door Athene te wandelen en de stad op uw eigen manier te ontdekken. Dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Tenzij u een paar dagen langer wilt blijven, of misschien een strand wil opzoeken op de Griekse eilanden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor een verlenging!
Plaats:
Athene
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.680 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen